Cultuur-geld naar Mali en Marokko

screenshot_124

Koenders en Bussemaker (PvdA)

(Door: Inge Lengton)

DEN HAAG – Nederland stopt de aankomende jaren overheidsgeld in cultuurprojecten voor jongeren in Egypte, Marokko en Tunesië. Het gaat om workshops waarin lokale jongeren van verschillende komaf samen muziek, films of games gaan maken. De jongerenprojecten zijn onderdeel van een groter cultureel programma, laten ministers Bussemaker (Cultuur) en Koenders (Buitenlandse Zaken) weten.

de-telegraaf

Het idee is om Nederlands overheidsgeld te laten vloeien naar zeven landen ’aan de randen van Europa’ die te maken hebben met grote aantallen vluchtelingen, migranten of jongeren met weinig toekomstperspectief. Volgens de PvdA-bewindslieden valt ook te denken aan door Nederland bekostigde theaterproducties ’waar jonge vluchtelingen samenwerken met lokale jongeren’.

Naar Egypte, Libanon, Mali, Marokko en de Palestijnse gebieden gaat tussen 2017 en 2020 een miljoen euro, is de bedoeling. De door Nederland bekostigde cultuurprojecten ’bevorderen de sociale dialoog’, leggen Bussemaker en Koenders uit.

In totaal gaat er zo’n elf miljoen euro naar internationaal cultuurbeleid. Dit moet ook het werk van Nederlandse kunstenaars in het buitenland op de kaart zetten.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Henk der Niederländer”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Dhimmitude, Egypte, establishment, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Mali, Marokko, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Noord-Afrikanen, onwetendheid, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, Tunesië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Cultuur-geld naar Mali en Marokko

 1. ReaGluurder zegt:

  Tuurlijk, ’t zijn toch maar de centjes van Jan L. de Belastingbetaler!! Lekker doodneervallen mogen ze van mij!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  je kan ook gewoon UITKERINGEN overmaken naar de 7 landen aan de rand van Europa…
  Ze kunnen ook 11 Miljoen voor kanslozen in Nederland besteden…maar die zijn dat natuurlijk niet WAARD..we geven liever alles WEG.

  Like

 3. Och och och, wat zijn wij weer een braaf volk noodgedwongen door onze regering, Als het hier zo goed gaat met de economie, plus dat wij een rijk land zijn. Werk dan eerst eens die voedsel en kledingbanken weg. Want dat is onze Nederlandse werkelijkheid, want niet iedereen heet het goed.

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Los van alles vind ik dat kunst sowieso niet gesubsideerd moet worden. Niet in Nederland, niet in het buitenland. Op de hele spreekwoordelijke gloeiende plaat zijn deze paar miljoen natuurlijk peanuts. Maar toch, beter is het dit geld in Nederland te besteden aan zinvolle projecten zoals de afgeknepen ouderen zorg, het stuk gedraaide onderwijs en natuurlijk ook de ver onder de maat functionerende binnenlandse veiligheidsdienst. Alles waar het woord sociaal, sociologie en of socialistisch in voorkomt komt afgesneden worden van elke vorm van subsidie. Ook de de fop studie sociologie kan het beste verwijderd worden uit het universitaire curriculum wegens nog nooit iets opgebracht dat nuttig is voor de mensheid. Het laatste stok paardje van de sociologie pseudowetenschappers zijn de volledig losgeslagen genderstudies. Binnen de sociologie wordt fictie werkelijkheid en de werjekijkheid wordt fictie. Afschaffen die linkse hobby.

  http://925.nl/archief/2016/03/23/uva-gaat-kapot-aan-het-sociologische-monster-dan-gender-studies-heet-stop-met-die-zweverige-onzinwetenschap-1/

  Geliked door 3 people

 5. dickrotterdam zegt:

  Dit linkse KABOUTERLAND is 1 open inrichting ! maar dat het nog zo ver komt dat we muziekprojecten gaan promoten in vijandelijk MOSLIM gebied is een GOTSPE !!👿👿👿

  Geliked door 2 people

 6. Mary zegt:

  “Bevorderen de sociale dialoog”?, daar heb ik de “uitvreters” nog niet op kunnen betrappen sociaal gedrag, wat ik knap asociaal vind is dat het wederom naar de bodemloze put gebracht wordt door de partij van de allochtonen en niet naar onze ouderen die door dit soort partijen geen enkel toekomst perspectief meer hebben, hoe haal je het in je hoofd!!!!!.

  Geliked door 2 people

 7. Drs.P. zegt:

  Stelletje slinkse smerige tering ratten, wanneer stopt deze waanzin nu eens van het met gulle hand in een bodemloos, ja letterlijk en figuurlijk zwart gat pleuren van het door ons met hard werken verdiende en door slinks gestolen belastinggeld??
  Het probleem in heel Afrika ligt bij de domme neuqnegerts, ze neuqen als konijnen en helpen de hele wereld naar de verdommenis met al dat criminele nageboorteoverschot dat zich “vluchteling” noemt. Wat heb ik een pleurishekel aan die teringclub van de allochtonen.

  Geliked door 3 people

 8. Bas zegt:

  Kwistig en listig verkwanseld men in het buitenland andermans belastinggeld, maar de culturele verenigingen in Nederland etc. leggen het loodje omdat ze worden gekort. Erg tegenstrijdig en raar allemaal.

  Geliked door 2 people

 9. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  KOTS

  Like

 10. Moniek MP zegt:

  Ik dacht dat ze in Egypte en Mali ondertussen half aan het verhongeren waren. Gelukkig brengen de Nederlanders wat cultuur! Dat is voedsel voor de ziel.

  Geliked door 2 people

 11. Henk der Niederlander zegt:

  Ik hoop dat mocht de PVV in de regering komen in Maart dat er eens gekeken word naar het uitdelen van subsidiegelden want het loopt totaal de spuigaten uit met het uitdelen van Nederlands geld naar alle soorten apenlanden (Sorry Silvana Hehehehe)
  Hier ten lande moet op van alles bezuinigd worden en anderszijds gaat het geld met wagons vol over de grens, onder het mom van hulp.
  Er word al ongeveer driekwart eeuw geld naar alle soorten landen gepompt puur en alleen om banencarrousels in stand te houden.
  En het einde is nog lang niet in zicht.

  Geliked door 2 people

 12. Driek zegt:

  Nederland stopt de aankomende jaren overheidsgeld in cultuurprojecten voor jongeren in Egypte, Marokko en Tunesië. Het gaat om workshops waarin lokale jongeren van verschillende komaf samen muziek, films of games gaan maken.

  Maar, let wel, spitse lezer van E.J. Bron, wat hebben Nederlandse burgers in hemelsnaam te maken met cultuurprojecten in islamitische landen? Wij krijgen van die lui toch ook niks? Ja, een hoop ellende. We worden volkomen gesloopt door die lui.

  Eerst was het Lilianne Ploumen die achtentwintig miljoen van ons zuur verdiende belastinggeld schonk aan Ethiopië. Nu zijn het weer Koenders en Jette Bussemaker die daar eventjes één miljoen euro schenken aan Egypte, Libanon, Mali, Marokko en de Palestijnse gebieden. Voor cultuurprojecten. Wel ja, toe maar, zijn ze nu helemaal gek geworden?

  Cultuurprojecten. Ik word er niet goed van. En hoe zit het met dat potje van vijfenzeventig duizend euro die Jette Bussemaker een tijd geleden vond en beschikbaar stelde voor het zogenoemde ‘European Queer Muslim Network’ (de waanzin ten top). Zijn die mensen in Den Haag nu werkelijk helemaal gek geworden?

  Dit valt toch niet meer te rijmen. Geld voor cultuurprojecten. Die mensen hebben helemaal geen cultuur. Moeten vijf maal daags met de kont omhoog. En hun cultuur bestaat uit Joden en christenen vermoorden. Het onrecht ons aangedaan door onze bewindslieden is schandalig. Geld voor oude en zieke menschen is er niet, die krijgen straks de pil. Ik schaam mij werkelijk Nederlander te zijn.

  Geliked door 2 people

 13. Tistochwat zegt:

  [quote] Het gaat om workshops waarin lokale jongeren van verschillende komaf samen muziek, films of games gaan maken. [/quote]

  Loop toch naar de hel met je idiote hemelfietserij!
  Zet die seniele roze bril toch eindelijk eens af, stel onverantwoordelijke dwazen!
  “CULTUUR”! Die kont-omhoog-zitters hébben geen “cultuur”!

  Die linkse duivels weten van gekkigheid niet hoe ze ons belastinggeld moeten verkwisten!
  DOE !#$%$#!$%^%$#$%^LIEVER IETS VOOR DE ARME OUDE MENSEN IN DIT LAND!
  MAAK HUN LEVEN !#$%^^&^%$## DRAAGLIJKER!!!

  Geliked door 1 persoon

 14. Tistochwat zegt:

  Prachtig eigenlijk hè, die mohammedaanse muzikale zang?

  ieze koeltoer

  Like

 15. exmarineman zegt:

  En er is geen geld om het AOW-gat van onze ex-militairen te dichten waarvan er velen ook het land hebben gediend tijdens VN-operaties e.d. in het buitenland en hun leven in de waagschaal hebben gesteld en er zelfs Nederlandse doden zijn gevallen (Afghanistan, Mali enz enz). Ja zelfs zijn vernederd door de Nederlandse regering zoals Srebenica. Maar dat deert die linkse socialistische elite niet, hun belangen liggen alleen bij de moslims en hoe kun je als vrouw dit doen terwijl je weet dat je als vrouw niets waard bent binnen de islam.

  Geliked door 1 persoon

 16. ReaGluurder zegt:

  ‘k Hoop dat we in mrt’17 een hoop van die NATTE SCHETEN kunnen lozen!! Landverraders!!

  Like

 17. Kraftavilqa zegt:

  Cultuurprojecten?! Ja hoor professor Leipum zit ook weer op de zweefmolen.
  Dat zijn nou de zegeningen van het socialisme.

  Like

 18. Arjen van Zanten zegt:

  Om vervolgens staatssecretaris mevrouw horen vertellen dat werknemers en werkgevers meer pensioen afdracht moeten doen om de dekkingsgraad te waarborgen. Dus weer minder in de maandelijkse portemonnee.
  Het zou dan prettig zijn als er daadwerkelijk iets gedaan worden aan de belastingdruk voor met name de werknemers. Maar dat gebeurt niet.

  Om vervolgens wel 11 miljoen euro te gaan uitgeven aan de zoveelste volkomen krankzinnige LINKSE hobby.
  Denk hier nog maar eens aan, en vele andere zaken,als er volgend jaar gestemd moet gaan worden.
  Met een goede revolutie op alle gebieden, waarbij mensen met een gezonde en goede visie aan het bewind komen, is dit land misschien nog te redden.
  De tijd van volkomen mislukte figuren die om reden dat ze door hun waanideeën niet in het bedrijfsleven een goede baan kunnen vinden dan maar bij de overheid, en met name de politiek, terecht kunnen moet voorbij zijn.
  Leve de revolutie !!

  Arjen

  Like

 19. Jade zegt:

  Lekker strooien met onze belastingcenten om maar
  zoveel mogelijk woestijnrovers deze kant op te lokken.
  Half Nederland slaapt nog, maar we zijn straks allemaal
  een vogel voor de kat.
  En vluchten? Ik zou niet weten waar naar toe…
  Niemand zit te wachten op een stel slappe laffe Hollanders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s