Nieuwsportaal “Breitbart” wil na Trump´s verkiezingsoverwinning uitbreiden in Europa

screenshot_139

(Vertaling: E.J. Bron)

Met behulp van de omstreden nieuwssite “Breitbart News” is het Donald Trump gelukt in het witte huis te komen. Het platform, dat vanwege zijn politiek incorrecte standpunten door mainstream media en deskundigen als “ultrarechts” wordt bekritiseerd, wil nu ook uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland.

epoch-times

Al in 2014 had “Breitbart” een kantoor in Londen geopend en daar immigratie- en islam-kritisch nieuws verbreid. Dit jaar ondersteunde het portaal de Brexit-beweging. Over het algemeen neemt “Breitbart” conservatieve standpunten in tegen een elitair aangestuurde verandering van de wereld.

Mocht “Breitbart” uitbreiden naar Frankrijk, dan zou ze “blij” zijn met een samenwerking, zei de Franse politica Marion Maréchal-Le Pen al. Zij is de nicht van de cheffin van het Front Nationa, Marine Le Pen, die bij de presidentsverkiezingen in Frankrijk in het voorjaar van 2017 een heel goede kans maakt om in de laatste ronde te komen.

Vier jaar geleden nog een outsider

Opgericht in het jaar 2007 door de conservatieve uitgever Andrew Breitbart, was de website eerst een forum voor conservatieve bloggers. Toen Breitbart vier jaar geleden overleed, gold ze nog als curiositeit met iets meer dan een miljoen bezoekers per maand.

Daarna nam Stephen Bannon de redactie over, die in augustus door Donald Trump werd benoemd in diens campagneteam. Hij werd nu zelfs door Donald Trump benoemd tot chef-strateeg in het Witte Huis.

Daarvoor had de voormalige “Breitbart”-woordvoerder Kurt Bardella de mediaonderneming verlaten wegens een richtingenstrijd met Bannon, omdat deze “een propagandamachine voor Donald Trump” van de website gemaakt zou hebben, die zou uitpuilen van “haat vervulde retoriek”, aldus zijn verwijt.

In werkelijkheid werd “Breitbart” in de Amerikaanse verkiezingsstrijd steeds meer de spreekbuis van Trump: in augustus 2015 was er een Buzzfeed-artikel, waarin medewerkers van Breitbart verklaarden dat de miljardair de onbeperkte gunst van het medium met geld gekocht zou hebben, wat de leiding van “Breitbart” echter heftig ontkende. Daarin beweerde een medewerker de geheime documenten van de deal met Trump te hebben gezien. Bij de onthulling van de Clinton Foundation was “Breitbart” altijd een van de eersten en bleef ook achter Trump staan toen andere als conservatief geldende media hem bekritiseerden.

“Breitbart” nu zo groot als de “Wall Street Journal”

 Het succes gaf Bannon nu gelijk. Na anderhalf jaar Amerikaanse verkiezingsstrijd telde “Breitbart News” alleen al in oktober 85 miljoen bezoekers, zoals de in data-analyse gespecialiseerde website “Similar Web” meedeelde – dat zijn praktisch evenveel als de “Wall Street Journal”.

Op de avond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd “Breitbart” op Facebook meer becommentarieerd, kreeg ze meer “likes” en werd ze vaker gedeeld dan de websites van CNN, de “New York Times” of Fox News. Een overwinning voor het platform, dat de grote media aan de kaak stelt en CNN “Clinton News Network” noemt.

“Breitbart” neemt duidelijke standpunten in tegen politiek correcte ideologieën, de politieke islam, illegale immigratie, feminisme, gendermainstreaming en elitaire plannen om de wereld te veranderen. Daarbij zet het platform bewust in op provocatie, zoals met de bijdragen van de Brit Milo Yiannopoulos, die artikelen schreef zoals “Er bestaat geen discriminatie van vrouwen in de IT-branche, ze zijn alleen slecht in de sollicitatiegesprekken” of “De homorechten hebben ons dommer gemaakt – Tijd om ze weer af te schaffen”. Dit leverde het portaal de naam op ultrarechts te zijn.

Officieel een nieuwsportaal

“Breitbart” werkt als een nieuwsmedium en is op nieuws geconcentreerd. Het werd in de VS het medium voor iedereen die de conservatieve zender “Fox News” te soft vindt. Voor Jeff Jarvis, professor in de journalistiek aan de universiteit van de stad New York, is “Breitbart” een “politieke beweging die zich uitgeeft als medium”.

Ook Angelo Carusone van de links gerichte organisatie Media Matters for America ziet achter de façade van een mediaonderneming “een politiek orgaan”. Hij bekritiseert vooral dat de website zou spelen met “racistische angsten” om “de globale machtsstructuren uit te dagen”.

Volgens Ken Paulson, voormalig hoofdredacteur van de krant “USA Today en nu directeur van het College for Media and Entertainment aan de staatsuniversiteit Middle Tennessee, is het nog niet duidelijk wat het succes van “Breitbart” en andere partijpolitieke forums voor klassieke media betekent. Paulson waarschuwt: “De werkelijke vraag is of er een markt voor goed onderzochte en gebalanceerde berichten blijft, die niet de een of andere kant begunstigen.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Europa, gezond realisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

27 reacties op Nieuwsportaal “Breitbart” wil na Trump´s verkiezingsoverwinning uitbreiden in Europa

 1. Mary zegt:

  Prima tegenwicht voor de socialistische leugenpers, kunnen ze ook een kantoortje in Nederland openen?.

  Geliked door 1 persoon

 2. Johan van Vught zegt:

  God zij dank dat Trump is gekozen.
  En nu maar bidden dat de elite hem niet laat vermoorden!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Geronimo zegt:

  Dat is pas een goeie: ‘Voor Jeff Jarvis, professor in de journalistiek aan de universiteit van de stad New York, is “Breitbart” een “politieke beweging die zich uitgeeft als medium”.’

  Dat alle media sinds decennia hier en elders in Europa, en niet in het minst in de USA, de obligate spreekbuis is voor al wat progressief is, anders gezegd links, en de massa doelbewust vergiftigt en misleidt met hun linkse politieke denkbeelden, vormt dan weer blijkbaar geen probleem. Dan is er plots geen sprake meer van politieke partijen vermomd als medium.

  ‘Links’ zijn veroorzaakt duidelijk geestelijke blindheid in de ergste graad.

  Geliked door 2 people

 4. Sabeltant zegt:

  Ze zijn hartelijk welkom!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wachteres zegt:

  Heerlijk, er komt steeds meer verzet! Moge dit tot grote successen leiden.

  WEG MET DE EU!

  Geliked door 1 persoon

 6. Marlies zegt:

  Ik volg Breitbart.com al vanaf het begin. De dood van Andrew Breitbart was plotseling en men zegt dat hij op het punt stond een groot schandaal te openbaren. Het is fantastisch dat zijn levenswerk nu internationale bekendheid gaat krijgen.

  Like

 7. Fred zegt:

  Goeie aanvulling.
  Maar kan natuurlijk nooit op tegen e.j. Bron.

  Geliked door 1 persoon

 8. Juan Pan Blanco zegt:

  Goed nieuws voor de EU toch ? Haha, koekje van eigen deeg terugkrijgen …

  Like

 9. Treintrien zegt:

  neem je contact met hem op bron?

  Hij heeft nu contacten haha

  Nieuwe carriere?

  Like

 10. Treintrien zegt:

  voor de nederlandse tak? das geinig toch?

  Like

 11. Jan zegt:

  Dat is geweldig nieuws zodat eens duidelijk wordt bij ACHTERLIJK linksvolk dat bijv. de KKK opgericht werd door de Democratische partij en Hillary met hen bevriend is

  en dat het de Republikeinen waren die slavernij afschaften en dat de Rep partij een afsplitsing is van de Democraten (…which was formed in 1834 to oppose the “tyranny” of President Andrew Jackson, had shown itself incapable of coping with the national crisis over slavery…. http://www.history.com/this-day-in-history/republican-party-founded)

  Kortom, bij socialisten is het onderwerp nooit het onderwerp.

  Geliked door 2 people

 12. Jan zegt:

  Linksvolk, de mentaliteit en hun leugens

  Geliked door 1 persoon

 13. wauso zegt:

  Ook ik heb meegeholpen. Al mijn Pussy’s voor ‘The Donald’ !

  Like

 14. wauso zegt:

  En hier nog een Tweet voor Twan van NPO NIEUWSUUR !

  Like

 15. Jan zegt:

  Beatrix von Storch: Trump is een grote kans voor Europa

  Geliked door 1 persoon

 16. OphEUffen zegt:

  Europese MSM zijn zo vegiftigd met politieke correctheid dat ze niet in het gat in de markt willen, kunnen en/of durven te springen. Dan moet Breitbart USA het maar doen. Ik wens ze veel succes. Gevoelsmatig lijkt het balletje langzaamaa onze kant op te rollen. Wat mij betreft hard nodig in deze strijd van erop of eronder.

  Like

 17. fleckie zegt:

  ‘.TRUMP’…………………’OMSTREDEN..ADVISEUR”…..Nieuw ISR.WEEKBLAD 18.11.2016………….
  BInnen de Joodse gemeenschap in de VS is onrust en tweespalt ontstaan over de benoeming van STEVE BANNON tot naaste adviseur van PRESIDENT-ELECT Donald Trump. BANNON, die eerder Trumps verkiezingscampagne leidde, wordt als baas van de ..uiterst..conservatieve opiniewebsite ..BREITBART..gezien als een van de kopstukken van de ‘ altright'( alternatief rechts) beweging, waarbinnen antisemitisme regelmatig de kop opsteekt. Jonathan Greenblatt ,leider van de Anti Defamation League(ADL) ,liet zich op TWITTER in harde bewoordingen uit over Bannons benoeming en altright noemde hij ‘blank,nationalistisch,racistisch..en..onbeschaamd antisemitisch’. De bezorgdheid is zo groot dat de American Jewish Committee(AJC) en de Islamic Society of North America zich in EEN organisatie hebben verenigd om hun burgerrechten te beschermen:..de MUSLIM-JEWISCH Advisory COUNCIL. ……….Aan de andere kant bekritiseerde de Zionist Organisation of America(ZOA) Greenblatt en de ADL voor deze kwalificaties. ZOA-voorzitter Morton Klein citeerde politiek commentator en BREITBART-hoofdredacteur Joel Pollack: “Steve BANNON is een Amerikaanse patriot die Israel verdedigt en een grote empathie voor het Joodse volk heeft”……….
  BREITBART-columnist Dacid Horowitz noemde de ADL -aantijgingen jegens BANNON ‘bizarre hysterie van linkse verliezers’.Bij de verkiezingen van 9 november stemde nog geen kwart van de Amerikaanse Joden op..TRUMP.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 18. fleckie zegt:

  In het Nieuw ISR.Weekblad van 18.11.2016, : STELLING van de WEEK’ -antwoord hierop:’het NIW-forum bestaat uit personen van div.pluimage,van links tot rechts,atheïstisch tot orthodox,man sen vrouw,van jong tot oud.Met enige regelmaat wordt leden gevraagd te reageren op een ‘stelling’, ‘ STELLING van. .de WEEK’… TRUMP als president is in ieder geval goed voor JERUSALEM’,… reageerde Hanna LUDEN, met’ ‘ONVOORSPELBAAR’, …’ we moeten vooral hopen dat hij goede adviseurs heeft ‘….’ Er is maar een ding met zekerheid te voorspellen over Trump.Dat is dat hij onvoorspelbaar is.Ik weet dus niet of hij als president goed is voor Jerusalem en/of Israel.Hij zal,net zoals al zijn voorgangers ,handelen vanuit het belang van de Verenigde Staten. Jerusalem is geen eiland,net zo min als ISRAEL. Het belang van Israel en de VS is een stabiel Midden-Oosten . Wat zal Trump daaraan bijdragen? Ja,hij heeft gezegd dat Jerusalem de ongedeelde hoofdstad van Israel moet zijn.Maar hij heeft ook gezegd dat de Verenigde Staten zich minder met het buitenland zullen bemoeien.We moeten vooral hopen dat hij goede adviseurs heeft en dat hij naar ze luistert.Momenteel maak ik me zorgen over Joden in de VS.Ook het teleurgestelde electoraat dat Trump heeft gekozen,is onvoorspelbaar.We hebben al gezien dat de weg is vrijgemaakt voor antisemitische uitingen.Trump heeft de sfeer gecreeerd waarbinnen dat mogelijk is………..Israel zelf heeft te maken met bedreigingen vanuit het noorden en zuiden. Een instabiel Syrie,IS dat verslagen wordt, HEZBOLLAH dat steeds betere wapens krijgt,de bedreigingen vanuit IRAN….Israel kan zich niet veroorloven voor steun alleen op de VS te vertrouwen. En daarom is het zeer terecht dat het de mogelijkheden onderzoekt van andere allianties,zoals met Turkije en Rusland…………….HAnna Luden,directeur CIDI(Centrum Informatie en Documentatie ISRAEL)<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 19. fleckie zegt:

  ‘IRAANSE WEES’, ..door . .Tamarah Benima, …in …..Nieuw ISR.Weekblad 18.11.2016……’ De beschuldiging zelf is een wapen geworden in de strijd tegen tegenstanders’………..www.gestolengrootmoeder .nl Schoot u, net als ik,in de lach toen u erover las? De website van Peter Burgere,docent journalistiek aan de Universiteit van Leiden,heeft als ondertitel:BROODJE AAP MET VOETNOTEN. De site gaat over onjuist nieuws: onzinberichten die worden rondgepompt,maar ook expres foutief nieuws dat als wapen wordt ingezet tegen tegenstanders.Burgers mocht erover vertellen in het radioprogramma MET HET OOG OP MORGEN.Wist u bijvoorbeeld dat THE Donald een IRAANS wees is? …..Dit onzinbericht valt in het niet bij de nieuwsoorlog die woedt over Steve Mannon .Is de naaste medewerker van Donald Trump een antisemiet? De Anti Defamation League zegt van wel,de Zionist Organisation of America zegt van niet. De ADL( een Joodse organisatie die antisemitisme bestrijdt) voert als argument aan dat BANNON en platform heeft geboden op BREITBART.com aan de alternatieve right-beweging (‘alt-right’) , een verzameling clubs met heel foute ideeen( maar de werkelijkheid is weerbarstig -niet alleen foute ideeen )……De ZOA voert als argument aan dtat BANNON Breitbart.com jarenlang heeft geleid. De site werd opgericht door Andrew Breitbart.De inmiddels overleden journalist,commentator en ondernemer wilde in 2007 een nieuwsbericht dat’zonder zich te verontschuldigen voor de vrijheid en voor ISRAEL zou zijn. ‘Ik zou een gat in de lucht springen als we dat in Nederland zouden hebben………..Breitbart was Joods.Bannon is dat niet. Het interessante in deze mediastrijd is dat het antisemitisme als meetlat wordt gebruikt om te zien of iemand deugt of niet. En nog interessanter ,of de beschuldiging ergens op slaat of niet doet er niet toe,de beschuldiging zelf is een wapen geworden in de strijd tegen tegenstanders. Gehanteerd door Gehanteerd door LINKS tegen RECHTs welteverstaan.Want links wordt niet met deze beschuldiging bestookt…Jeroen Pauw of Sven Kokkelman-om de strijd naar Nederlandse verhoudingen te verplaatsen-krijgen echt geen beschuldiging van antisemitisme naar hun kop als zij antisemitische ..rappers.. aan hun tafel hebben. De les: alles zelf lezen en checken.Want nieuws is niet meer alleen nieuws.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s