Telegraaf vandaag: Wilders’ verweer

image002

Geert Wilders haalt ongenadig uit naar het Openbaar Ministerie. Nu de officier van justitie gisteren 5000 euro boete heeft geëist vanwege zijn minder-Marokkanen uitspraken, waarschuwt de PVV-leider dat de vrijheid van meningsuiting in ons land in gevaar is.

„Het OM beweert dat als je het over Marokkanen hebt, je het over een ras hebt. Ik denk dat niemand thuis dat snapt, wat je ook van mijn uitspraken vindt”, zegt Wilders in een exclusief interview met De Telegraaf. „Het komt er op neer dat als mensen het over Marokkanen hebben, ze racist genoemd kunnen worden. Dat heeft een grote impact, niet alleen op mij, maar op heel Nederland.”

Wilders’ advocaat Geert-Jan Knoops zal vandaag dan ook vol inzetten op de vrijheid van meningsuiting. De PVV-voorman verwacht dat het Openbaar Ministerie ’heel grote spijt’ zal krijgen van de strafeis tegen hem. Wilders kondigt alvast aan dat hij geen gas zal terugnemen, ook niet na een veroordeling. Dan zal hij hetzelfde gewoon in de Kamer roepen, waar hij immuniteit geniet.

„Ik blijf dingen benoemen, zoals over terreur, waardoor ik al twaalf jaar lang met de dood wordt bedreigd”, zegt de PVV’er. „De terroristen hebben nu een bondgenoot gekregen in het OM. Ook dat wil mij de mond snoeren.”

’Ik zal nooit  zwijgen’

Geert Wilders volgde twee dagen lang met verbijstering het betoog van het Openbaar Ministerie. Waanzin, vindt de PVV-leider de strafeis van 5000 euro boete. Vandaag zal zijn advocaat Geert-Jan Knoops terugslaan naar het Openbaar Ministerie en beargumenteren waarom Wilders absoluut geen straf verdient voor zijn minder-Marokkanen uitspraken uit 2014. De Telegraaf sprak met Wilders aan de vooravond van zijn verdediging.

Wat dacht u toen u het betoog van de officier van justitie aanhoorde?

„Ik vond het een ongelooflijk, demagogisch verhaal. Wie het betoog hoorde, dacht dat er een bank was overvallen. Of dat Karadzic terecht stond. Ik denk ook dat weinig mensen zich erin herkennen. Het raakt onze vrijheid van meningsuiting. Het OM beweert dat als je het over Marokkanen hebt, je het over een ras hebt. Ik denk dat niemand thuis dat snapt, wat je ook van mijn uitspraken vindt. Het komt er op neer dat als mensen het over Marokkanen hebben, ze racist genoemd kunnen worden. Dat heeft een grote impact, niet alleen op Geert Wilders, maar op heel Nederland. Ik heb nooit gezegd dat alle Marokkanen niet deugen, maar we hebben wél een Marokkanenprobleem in Nederland. Als je dat benoemt en je wordt in juridische zin als racist beschouwd, dan zijn mensen vogelvrij. Het kwalijke is dat dat de vrijheid van meningsuiting van een heleboel mensen raakt. Je benoemt iets, je geeft ook aan wat je ermee wil doen, je legt het ook uit en het wordt gecriminaliseerd. Ik denk dat we het moeten hebben over het oplossen van het Marokkanenprobleem en dat we niet de boodschapper van het nieuws moeten criminaliseren.”

U rept steeds van een politiek proces. Waar bleek dat uit?

„Weet wel dat na mijn uitspraken op de bewuste avond het halve kabinet uitsprak dat het een schande was wat ik zei. En dat het niet door de beugel kon. Ze hebben er zo voor gezorgd dat het OM niet anders kon dan vervolgen. Tot minister Opstelten van Justitie aan toe, de baas van het Openbaar Ministerie! Maar denk ook aan premier Rutte, die in het Jeugdjournaal zat te verkondigen dat kinderen toch echt niet bang hoefden te zijn dat ze het land uit moesten. Alsof ik had gezegd dat Marokkaanse kinderen dat moesten! Daarom is dit een politiek proces. Ten eerste moet dit in het parlement worden besproken en niet in de rechtbank. Ten tweede hebben mijn politieke tegenstanders aan stemmingmakerij gedaan waardoor het OM niet anders kon dan vervolgen. Die officieren, die zogenaamd onafhankelijk zijn, zagen hun minister van Justitie, de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en de vicepremier allemaal dingen zeggen waarna ze natuurlijk geen kant meer op konden.”

Zij hebben volgens u het proces daarmee geforceerd?

„Ja, dat houd ik staande. Het is een politieke afrekening. Het OM schermt met een begrip als onverdraagzaamheid, dat niet in de wet staat. Daar zal Knoops vandaag ook over betogen. Normaal is het zo dat je strafbaar bent voor dingen die in de wet worden benoemd. Het OM gebruikt nu sommige termen die niet eens in de wet stáán. Van nationaliteit wordt ineens een ras gemaakt! Dat heeft enorme gevolgen. En daarom is dit ook zo principieel voor mij. Hier moeten we verzet tegen plegen. Het stinkt van alle kanten!”

U zei gisteren meteen dat u zich niks van de strafeis gaat aantrekken. Hoe gaan we dat merken?

„Ik kan niet anders dan rekenen op vrijspraak. In het slechtste geval, bij een veroordeling, zal ik sommige dingen straks nog steeds zeggen. Maar dan in de Tweede Kamer, waar ik immuniteit heb. Heel veel Nederlanders hebben die niet. Die zullen misschien niet iedere dag een zaaltje toespreken, maar moeten wel over het Marokkanenprobleem kunnen praten. Als het OM zijn zin krijgt, moeten die straks oppassen wat ze gaan zeggen en hoe ze het gaan zeggen. Anders worden ze nog voor racist of weet ik wat uitgemaakt. Het ’probleem’ verschuift wat mij betreft bij een veroordeling gewoon van een zaaltje naar de Tweede Kamer, waar ik immuniteit heb en waar niemand me juridisch kan pakken. Maar voor heel veel Nederlanders komt zo het grote goed van de vrijheid van meningsuiting in het geding. Het zijn Turkse toestanden. In dat land wordt de oppositie ook de mond gesnoerd. Daar doet Erdogan het, hier gebeurt het onder de verantwoordelijkheid van de premier van Nederland.”

Waar u nu voor bent aangeklaagd, zal u dus bij wijze van spreken morgen gewoon weer roepen in de Tweede Kamer?

„Ik kan niet anders. Daarvoor heb ik de PVV opgericht. Het punt dat ik wil maken is dat je als politicus, maar ook als burger, in Nederland dingen vrij moet kunnen bespreken. Zolang je niet aanzet tot geweld.”

Wat vindt u van de precieze strafeis, een boete van 5000 euro?

„Het gaat mij om de veroordeling. Ze hadden ook vrijspraak kunnen eisen, zoals ze de vorige keer hebben gedaan. Het is teleurstellend en een waanzinnig belachelijke strafeis. Ik denk dat het Openbaar Ministerie hier ook echt heel grote spijt van krijgt. Het is niet uit te leggen. Mensen zullen dit niet snappen en niet accepteren.”

Wat verwacht u dat uw advocaat vandaag bepleit?

„Ik verwacht dat hij een heel sterk pleidooi houdt, gekoppeld aan de vrijheid van meningsuiting. Niet alleen om mij vrij te pleiten, maar vooral ook voor die vrijheid van meningsuiting van alle burgers. Nederland is vogelvrij als dit leidt tot een veroordeling. Of het nou een boete is van één euro, van 5000 euro of 50.000 euro. Het gaat om de veroordeling. Ik zal nooit zwijgen. Ik blijf dingen benoemen, zoals over terreur, waardoor ik inmiddels al twaalf jaar lang met de dood wordt bedreigd. De terroristen hebben nu een bondgenoot gekregen in het Openbaar Ministerie. Dat wil ook op zijn manier, net als de terroristen, mij straffen en mij de mond snoeren. Het OM doet dat natuurlijk niet met moord en doodslag. Maar uiteindelijk zijn het bondgenoten, hoe cru dat ook is om vast te stellen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”

Dit interview is vandaag gepubliceerd in De Telegraaf.

Klik op deze link om het artikel op de website van de Telegraaf te lezen.

pvv-nieuw

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Ton van Kesteren

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Geert Wilders, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, PVV, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

47 reacties op Telegraaf vandaag: Wilders’ verweer

 1. koddebeier zegt:

  Het OM en de rechtelijke macht dienen gezuiverd te worden van Landverraders !!

  Geliked door 2 people

  • Aegolius cs zegt:

   Het justitiële (OM) apparaat valt onder de aansturende verantwoording van de minister hetgeen valt onder de controle van de Kamers. Dat in tegenstelling van aangestelde rechters waarvan de onafhankelijkheid wettelijk is geregeld/gewaarborgd t.o.v. regering.
   De justitiële januskop laat zich lastig plaatsen omdat het OM bevoegd is rechters te vervolgen of uit het ambt te zetten.

   Zover wil ik niet gaan met het misbruiken van mogelijk beoogde politieke bevoegdheden, maar het controlerende orgaan: de Kamer zit erbij en is wellicht politiek enthousiast dat een gekozen “collega” de mond wordt gesnoerd.

   Beschamend te zwijgen onder het mom dat het “onder de rechter is”!

   Geliked door 3 people

 2. ieznogoedh zegt:

  Tsja, volgens de linksmensch zet je aan tot haat (uiteraard zou ik bijna zeggen) als je iets negatiefs over mislims zegt. Want dat is de3 “religie” waarmee links zich zo verbonden voelt omdat ze (je verwacht het niet) zoveel met elkaar gemeen hebben.
  Vanzelfsprekend kan ik niet voor anderen spreken maar iedereen, of het nu Wilder, Rutte, peggold of om het even wlke iman is, kan zeggen wat hij of zij wil (en dat mogen ze van mij ook), maar een gevoel van haat kunnen ze met hun woorden bij mij niet opwekken. En dan is “haat” overigens wel een erg groot woord. Vanzelfsprekend is het oproepen tot geweld wèl een brug te ver.
  Nee, wat gevoelens van “haat” bij mij opwekt zijn de daden waarover ik lees of die ik zie in video’s in de media, mainstream of niet.
  Dus ja, ik heb door de bank genomen de pest aan mislims, maar dan enkel en alleen door de daden die hun medemislims plegen. Daden zoals verkrachting, aanranding, moord, bestelen van be jaarden en gehandicapten, overvallen op juweliers en supermarkten en ga zo maar door. U weet zelf wel wat ze zo ongeveer allemaal uitvreten.
  Natuurlijk zijn er ook mislims die als brave burgers leven. Helaas is een groot deel daarvan wel bereid om te “switchen” zodra het uur “U” (of: D-Day, zo u wilt) is aangebroken. Juist dat onberekenbare (of juist heel erg berekenbare, net hoe je het ziet) is het dat me het gevoel geeft dat ik ze over de hele linie liever kwijt dan rijk ben. En nee, een verrijking door mislims heb ik nog niet kunnen ondervinden.
  Dus … ik heb niet de pest aan mislims om wat ze zijn, maar om wat ze doen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Eduard uit Breda zegt:

  Dit proces tast de vrijheid van menings uiting aan en dat is de reden dat vele mensen nu voor Wilders zullen stemmen
  Het openbaar ministerie maakt zich zelf belachelijk met dit duidelijk politieke spel
  Het doet mij denken aan de tijd van Pim Fortuyn de gevestigde orde voelt de hete adem in de nek nu de verkiezingen naderen
  Ik ben voorstander van het vrije woord en dat moet verdedigd worden en dat doet op dit moment in de politiek slechts één persoon en dat is dhr. Wilders
  Ik heb nog nooit op Wilders gestemd maar wordt door het optreden van het openbaar ministerie nu gedwongen om op Wilders te stemmen in maart 2017
  Ik voor zie een hele grote politieke aard verschuiving zoals resent in de VS met als resultaat Trump aan de macht
  OM bedankt voor de dagelijkse reclame voor PVV
  Gr Eduard uit Breda

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Welkom, welkom Eduard.
   Inderdaad, Wilders zal door dit malle proces méér en méér kiezers aan zijn zijde vinden!
   De malloten willen niet begrijpen dat zij Wilders nu definitief op het podium van de overwinnaar hijsen.
   Het volk zal in één woedende reactie Wilders kiezen als bevrijder van een tijdperk van linkse dictatuur en maatschappelijke ondergang!

   Like

 4. Geronimo zegt:

  Off topic: ‘In Nijmegen gaat een aantal Zwarte Pieten maandag aangifte doen tegen Sylvana Simons wegens opruiing en haatzaaierij. Dat heeft Nijmegenaar Andy Tuasela via zijn Facebookpagina bekendgemaakt.

  Tuasela hoopt dat er maandag 21 november om 12.30 uur zoveel mogelijk mensen naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat zullen komen om de aangifte te ondersteunen met een demonstratie. (Uit: Hart van Nederland)’

  Like

  • Sjaak anoniem zegt:

   Zorg dan dat de openbare aanklager geen vriendje is van Wouter en zijn consorten van de partij van de allochtonen, sorry, partij van de arbeid.

   Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  RAS, NATIONALITEIT OF GROEP.
  In de aanklacht wordt ook gesproken over ‘groepsbelediging’. Wilders en Knoops hebben gelijk als gesteld wordt dat Marokkanen niet een ras zijn. Nationaliteit gaat ook niet op want veel van die lastpakken hebben inmiddels de Nederlandse Nationaliteit. Blijft over ‘groepsbelediging’. Dat is een tamelijk zweverig begrip. De Marokkaanse gemeenschap is tamelijk divers. De last wordt ondervonden van individuen en soms van groepjes uit die gemeenschap. Wilders heeft herhaaldelijk betoogd, onder verwijzing naar het programma van de PVV, dat hij het niet heeft over alle Marokkanen. De aanklacht rammelt en blijkt ver gezocht.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. Hans zegt:

  marrokanen zijn geen ras.
  Helaas.
  Anders zou je er genetisch misschien iets aan kunnen doen.

  Geliked door 2 people

 7. Mirjam zegt:

  Er moet vrijspraak komen, want in de Nederlandse zowel als de Europese wetgeving over discriminatie staat uitdrukkelijk dat niet op nationaliteit, maar op ras wettelijk wordt veroordeeld. Marokkanen zijn géén ras, maar een nationaliteit. Ze proberen een precedent en jurisprudentie te creëren voor volgende zaken, voor hem en voor het Nederlands volk. Bovendien heeft Geert Wilders, bij veroordeling niet alleen een strafmaat, maar ook een strafblad en daar is dit ook allemaal om te doen. Het is een politiek spel, om hem af te serveren en ongeschikt te maken, in de ogen van Nederland en die van de hele wereld. Iemand met een strafblad, hoort niet op een regerende positie thuis.

  Als dit lukt, wat ik niet denk, want het is tegen wettelijk/rechterlijk, dan heeft het OM én de Nederlandse Rechtspraak véél te verantwoorden, wegens het bewust verkeerd uitleggen van de wetgeving. Geert moet dan in cassatie gaan via hoger beroep en dat moet hij dan ook echt doen. En wij moeten ons in opstand komen tegen de leugens en verketterij van de Nederlandse regering. Hij moet gaan voor vrijspraak, want daar heeft hij wettelijk recht op.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Ik denk ook in die richting Mirjam.
   Het moet nmm inderdaad een precedent en jurisprudentie worden want als het dat is zal Wilders gelijk krijgen en is de bevolking voorgoed de mond gesnoerd en kan niemand eigenlijk nog iets inbrengen tegen de linkse plannen om NL (lees Europa, want je kunt er vergif op innemen dat in heel Europa dezelfde processen op dezelfde manier gevoerd gaan worden) naar de kloten te helpen.
   En dan kan links zich op de borst kloppen dat het globalisme doorgang kan vinden.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Laten we denken aan de definitieve slotbeslissing van de rechter die oordeelt dat Wilders schuldig zou zijn.
   Wat gaat er dan gebeuren? Wilders zal in beroep gaan.
   Indien de Raad van State van mening is dat Wilders schuldig is legt Wilders vervolgens de zaak voor aan het Europees Hof.

   Ik ben er van overtuigd dat Wilders veroordeling aldaar nietig zal worden verklaard.
   Alléén al door het feit dat men zal oordelen dat Marokkanen geen op zich staand ras is.
   Vervolgens staat het requisitoir van Knoops bol van doorslaggevende redenen om Wilders vrij te spreken.
   Het hof is niet (in tegenstelling tot de knoeiers in Amsterdam) bevooroordeeld en zal Wilders volledig zuiveren

   Ik heb van meet af aan beweerd dat Wilders vrijgesproken zal worden met de gedachte aan het Europese hof op de achtergrond.

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Iedereen die het maatschappelijk klimaat in 2014 zich nog wil heugen kan niets anders zeggen dan dat dit vanaf het begin een georkestreerd politiek proces is geweest dat niet misstaan had in de DDR. Geert Wilders had iets gezegd in een miezerig café zaaltje ver weg van het grote publiek ware het niet dat de camera’s van de “onpartijdige media” gretig de beelden hadden opgeslorpt om later met de nodige politiek correcte duiding en propagandistische stemmingmakerij op de landelijke indoctrinatie kanalen van de NPO ontelbare malen de mensen voor het bakkus te smijten. Als de propagandisten van het zittende policor iets doen dan doen ze het goed. Wijlen Drs. Hans Janmaat en Prof. Pim Fortuyn weten er alles van. Plotseling kwamen ze allemaal uit hun holen. Vanaf de minister president (die nu hard in campagne van de VVD roept dat hij nog niet klaar is, je vraagt je af met wat) die op ooghoogte de arme Marokkanen kindertjes de angst wegnam voor de gaskamers tot en met de dik opgeblazen burgemeest uit Nijmegen die als een hysterische malloot voorop liep in de aangifte processie gevuld met naoorlogse verzetstrijders richting politie bureau alwaar de voor gedrukte aangifte formulieren klaar lagen. Zo ongeveer kun je een voorstelling maken uit de middeleeuwen waarin de zichzelf verrijkende elite en het kwezelachtig en hypocriet goedvolk achter de kar gelopen moeten hebben waarop de heks richting brandstapel gevoerd werd. Van scheiding der machten was geen sprake meer. Zowel de wetgevende macht en de uitvoerende macht hadden de handen in elkaar geslagen. Maar intussen is sinds 2014 de politieke barometer anders komen te liggen. Had men in 2014 geweten dat de “vox populi realis” steeds meer gewicht ging inbrengen zelf dermate dat in de V.S. een door het gehersenspoelde goedvolk verguisde het gebracht heeft tot President elect dan had de elite zich in 2014 nog driemaal bedacht alvorens ze het mes der schijngerechtigheid hadden opgepakt. Maar dit mes der schijngerechtigheid is eenmaal opgepakt en nu weten ze niet meer hoe ze het zonder gezichtsverlies moeten neerleggen. Want wat gaat gebeuren? De door lobby groepen en groot industrie gekochte politieke elite gaat nu zelf in het mes vallen dat ze in 2014 voor de politieke slacht van Geert Wilders hebben opgepakt. In maart 2017 laat het volk van Nederland zien wat het denkt van Geert Wilders en wat het denkt van allen die dachten zich alles te kunnen permiteren.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jean zegt:

  De kromspraak is blijkbaar in Nederland nog krommer dan in Vlaanderen en die is in Vlaanderen heel krom, vriendjespolitiek weet u wel…
  De vrijheid van meningsuiting is in gevaar en die lafaards van dat EU gedrocht zitten nu al met de champagne klaar want daar dromen ze al jaren van, vrijemeningsuiting is nl. een gevaar voor de dictatuur.
  Conclusie, als straks een Nederlander zegt “kutbelgen” dan spannen we een proces aan voor racisme…., het gaat nog gezellig worden.
  Nationaliteit heeft anders niets maar dan ook niets met ras te maken maar voor die club met witte bef is dat niet te begijpen die hebben nl. ėėn taak: lullen en zakken vullen de reden waarom je ze zoveel tegenkomt in de politiek. Ėėn pot nat.

  Like

 10. williaan zegt:

  De zware straf is niet de hoogte van het bedrag maar de zware gevolgen er van. Hij heeft dan een strafblad, die het hem bijv. onmogelijk maakt naar de USA te reizen. Lastig, voor zeker een politicus. Hij zal en moet politiek vernietigd worden door de huidige elite en “Anderen” 😉

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlander zegt:

   Wat dus inderdaad weer de totale minachting aangeeft tav de vrouw door de Islam.
   Even wachten welk slap excuus de NL politiek nu weer gaat uitkotsen om dit min of meer recht te praten.
   Zal wel iets worden van koeltoer of zo.

   Like

 11. Al 12 jaar wordt Geert met de dood bedreigt, geen rechter die daar naar kijkt. En door wie wordt hij bedreigt door Marokkanen? Zou mij niets verbazen. In de tweede kamer wordt hij gedemoniseerd, ik vind dit ongelooflijk. Plus een statistiek van de Marokkaanse criminaliteit. die er niet om liegt. Mogen wij dan minder Marokkanen willen, het is ook ons land.

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  wie schijnrecht waardeert,
  is Geert Wilders niet weerd… 😛

  Geliked door 1 persoon

 13. Sabeltant zegt:

  Drain the swamp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • abouneenee zegt:

   Producten moeten zichzelf verkopen, de markt moet even toegankelijk zijn voor de berooide uitvinder als voor de multinational die jaarlijks enkele miljarden te besteden heeft aan lobbyisten!

   Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  Het is een patroon, Geert, want waar U nu tegenaan loopt, is hetzelfde, wat al te aanschouwen viel bij de zaak van Raffie Chohan in Utrecht: Daar waren de argumenten en de eis van het OM eveneens pathetisch en waanzinnig hoog -waarin de rechtbank tenslotte voor een flink deel méé ging. En -ongehoord- daar werd tenslotte zelfs openlijk gezegd DAT DE VRIJHEID VAN MENINGSUITING NIET ONBEGRENSD IS.
  Natúúrlijk is dit een politiek proces; dat zijn alle processen in deze hoek inmiddels! Men wil met alle middelen het wet- en rechtsstelsel gaandeweg zó ombuigen, dat elke vorm van kritiek op bepaalde groeperingen onmogelijk gemaakt wordt! Maar over ons lijk, dat ze dat gaat lukken!
  Houd moed: Wij staan achter U -omdat U achter ONS staat!

  Like

 15. Janszn zegt:

  Hoe heeft het in Nederland toch zover kunnen komen.
  We zijn een vrijheidslievend volk, onze tolerantie bestaat uit ongeinteresseerdheid jegens veel, wat niet in onze contreien woont, in de kern zijn we gelukkig en vinden iedereen aardig, zijn sociaal en meelevend.
  Vijftig jaar geleden komen andere culturen binnen, waarvan sommige culturen wel heel anders zijn dan we gewend zijn. We laten niets merken: leven en laten leven.
  Sommige culturen blijken toch wel opdringerig te zijn en gaan wel heel losjes om met de door ons gekende mores. Niets zeggen, komt wel goed.
  Oh ja.? Komt het wel goed? De onderbuik zegt al jaren dat het niet goed komt, het verstand legt die onderbuik het zwijgen op, leven en laten leven.
  Hoe lang kan een mens omgaan met die tweespalt?
  Vijftig jaar is heel lang voor een volk dat merkt, dat een Minderheid het steeds meer voor het zeggen krijgt en onze Nl-cultuur wil verwoesten.
  We gaan grenzen stellen aan diegenen die van onze gastvrijheid gebruik willen maken: als gastheer/vrouw bepaal jij wat je acceptabel vindt van je gasten. Zoniet, wegwezen.
  Als onze overheid dit niet wil inzien, dan zal diezelfde overheid over enkele maanden niet meer bestaan.
  Het heeft lang geduurd, NL zal veranderen.

  Like

 16. Als de rechter hier in meegaat zult gij een aap zien neuqkuen. Dan kan iedereen die hier en elders woorden, letters of uitdrukkingen bezigt die niet in het Rode Correcte Woordenboekje staan z’n worst natmaken. Weemoedig zullen wij terugdenken aan de tijd dat je nog rustig Guillo en Tine kon zeggen zonder opgepakt te worden door de ME met drones en helicopters. En dat je Rooje Rotzak kon zeggen zonder jezelf 2 minuten later als dwangarbeider terug te vinden achter het hek van Groot Bankenbosch of erger wegens dat niet alleen communisten en socialisten maar ook bestuurders en politici opeens een ras zijn geworden. O Heere geef ze Veere zodat ze legaal geruimd mogen worden.

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   Het IP-adres van de server waarop eibron.wordpress.com draait (192.0.78.12) staat in Amerika en alle inhoud valt derhalve onder de Amerikaanse vrijheid van meningsuiting, die voorschrijft dat de overheid geen enkele censuur mag opleggen als het gaat om uitspraken. EJ Bron heeft dus ook niets te vrezen, nu niet en nooit niet omdat we in het Trump-tijdperk beland zijn.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Vroeger kon je, als je zo iets gezegd had, mee het Amsterdamse Bos aanleggen.
   Wat wel weer leuk was en je had veel frisse lucht.
   Maar nu dat bos al ’n tijd af is moet je ineens 5000,- Euro betalen omdat jij vond dat er veel te veel apen in dat bos rondspringen en die apen kregen daardoor heel veel pijn en verdriet waardoor elke aap 72 cent kreeg.

   Geliked door 1 persoon

   • Apen horen in een zichzelf respecterend en mooi land niet in het bos maar in een dierentuin, met hoge hekken en electrische dingen en wie ze leuk vind kan daar dan bananen kopen om naar ze toe te gooien plus natuurlijk leuke apengeluidjes maken, vinden ze leuk. [valt ’t nie op da’k mijn woorden steeds zorgvuldiger kies?]

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Het valt op.
    Ik dacht dat het leuk zou zijn om binnenkort de EU-top plus het voltallig NL-kabinet vrij in het Amsterdamse bos te laten rondspringen.
    Ze mogen ook kiezen voor dat natuurgebied waar al die wilde beesten elkaar van de honger opeten. Zo hoort het ook, maar de natuurmaffia heeft er geen rekening houden dat de beestjes hier zeer vroegtijdig sterven aan de griep en reumatiek omdat ze Afrika gewend waren. Enfin, ik moet er nog eens over bellen met Trump.

    Geliked door 1 persoon

 17. OphEUffen zegt:

  20 maart 2014, hoofdredactioneel commentaar in De Telegraaf na het drie keer minder ‘incident’. (door verwarde man?)

  “Het heeft niets te maken met fatsoen en respect. Het was een poging om de eigen achterban te mennen ten koste van een complete groep allochtone Nederlanders. Het zette daarmee alle Marokkanen in ons land buitenspel. Daarmee overschrijdt de PVV-leider niet alleen zijn eigen grenzen, maar is zijn actie ook volledig in strijd met wat hij al jarenlang beoogt en bepleit.”

  Sindsdien is De Telegraaf af in huize OphEUffen.

  Prettig weekeinde.

  Like

  • abouneenee zegt:

   Dus de hoofdredactie van de Televaag is geschokt dat iemand z’n grenzen verlegt. Zozo, hebben ze daar niets beters te doen? Duidelijk niet. Zolang Geert het binnen de wet houdt is het goed. Als de anti-vrijheidsstrijders van de jihadafdelingen van het OM proberen (relatief) vrije mensen monddood te maken brengen ze klip en klaar aan het licht hoe we in Hollandistan leven onder een schijndemocratie. Daarmee opent men den hollander nog verder de ogen en bespoedigt het proces van bewustwording. Ter herinnering voor meelezende NSB’ers: den overheid heeft belang bij zo min mogelijk bewustwording onder de burger, jullie gooien je eigen ruiten in door vol overgave een poging te wagen wilders veroordeeld te krijgen. Gelukkig helpt DENK (Kuzu) ook weer een handje mee door de eis (€5000,-) veel te laag te vinden, maar wat had je verwacht van de Erdogan-depandance in Den Haag? Iedereen die meewerkt aan de veroordeling van Wilders zal daar de prijs voor moeten betalen dat hun eigen vrijheden ook worden ingeperkt. Slechts hun eigen vrijheden zullen worden ingeperkt, buiten die van de Nederlandse bevolking die daardoor minder vrij (en blij) zal zijn, omdat Wilders binnen de Kamer immuniteit geniet en toch zal blijven zeggen wat hij wil. Alle boe-roepende journalisten moeten ineens op hun woorden gaan letten, een scherp debat kan immers al strafbaar zijn als iemand zich beledigd voelt. Als ik als PVV-stemmert mij beledigd ga voelen door zo’n pikkie uit Hilversum, zal ik hem aanklagen voor groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie… kortom, al die blije harries met slechts 2 hersencellen schieten zichzelf in de voet dankzij hun grenzeloze haat richting iemand die alleen het beste met ze voorheeft. Wilders wil vrijheid voor iedereen, niet slechts voor een select deel der bevolking zoals nu het geval is.

   Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Ja ik las nogal eens dat koningsgezinde krantje, niet die artikelen erover hoor, maar nu nooit meer.
   Het lijkt nu een krant linkse lieden te worden. Heel jammer.

   Like

 18. abouneenee zegt:

  De Kamerleden en Kiezers van de PVV zijn vaak het mikpunt van spot en kunnen zich tegen de rabiate linkse pers nauwelijks verdedigen, zij worden duidelijk door alle partijen die zich elitair opstellen buitengesloten en burgers die aangeven PVV te stemmen worden eveneens buitengesloten en weggezet als nazis, soms heeft het ook gevolgen voor hun carrière waardoor hen het meest elementaire bestaansrecht ontnomen wordt. Zo niet de criminele Marokkanen die terreur niet schuwen, zij zijn immers vrijelijk in staat zich iedere baan te verschaffen en worden daarin ook nog eens voorgetrokken onder andere bij de politie. De WordPress server staat overigens in de VS en ik denk niet dat Trump de vrijheid van meningsuiting zal aantasten.

  Like

 19. OphEUffen zegt:

  Vanuit kamp, “Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen”, blijft het oorverdovend stil.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Voltaire schreef dit in een brief aan o.a. Casanova.
   Ze hadden nog al hatelijke disputen.
   Zo schreef Casanova dat hij “minder” Voltaire wilde, waarop Voltaire dit in de “U-vorm” aan Casanova antwoorde.

   Zo zie je maar. Ook in de tijden al…

   Geliked door 1 persoon

 20. Asgard zegt:

  Ik zeg minder minder minder Amerikanen omdat ze de wereld terroriseren met hun bassisen, dit geld niet voor de goeie Amerikanen maar voor de criminele amerikanen,…ben ik nu ook aan het beledigen,..word ik nu ook vervolgd voor racisme, beledig ik nu ook een ras,…What the fuck, stelletje debielen rechters, de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!!! Oohh wacht ff, zwart mag je ook al niet meer zeggen,..uhhh wit dan maar :-))

  Like

  • abouneenee zegt:

   Afgunst ligt ten grondslag aan alles wat den socialist vanuit zijn politieke overtuiging zegt of doet. Zijn politieke overtuiging is niet los te zien van zijn inherent kansloze levensomstandigheid. Partijtjes als DENK, PvdA, D66, GL en ook de VVD doen niet anders dan inspelen op een onlogisch onderbuikgevoel. Dus iedere keer als u dergelijke partijen opmerkingen hoort maken over de PVV die voor uw gevoel niet kloppen, is de kans groot dat deze partijen het beschuldigde zichzelf lang en breed eigen hebben gemaakt. Zo gebruikt men de bewering dat de PVV allochtonen niets gunt ten onrechte en vergelijkt dit maar wat graag met de massamoord op vele miljoenen mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is ver gezocht allemaal, maar de ideologische grondslag van een stel malloten die denkt hiermee goed te doen vereist extreme maatregelen, zo extreem zelfs dat links het niet uitmaakt of zij alles wat ooit door de Nederlander is opgebouwd af te breken in ruil voor een veroordeling van iemand in de samenleving die het niet met hen eens is.

   Wilders heeft in het verleden zelfs aangeboden welwillende nieuwkomers te helpen naar een volwaardig bestaan of iets van die strekking. Echter zou dit betekenen dat deze nieuwkomers zich aan de wet moeten houden en zich, net als wij normaal vinden te doen in den vreemde, aanpassen aan de hier geldende gebruiken en gewoontes, iets wat links onverkwikkelijk acht. Dit staat uiteraard nog steeds en is ook niet meer dan normaal. Links wil het allemaal niet horen en poogt jurisprudentie te kweken, zodat zij ongeremd het spel op hun voorwaarden kunnen gaan spelen, daar zij het gevoel hebben dat nu nog niet voldoende te kunnen doen.

   Het socialisme heeft alle onderdelen van de samenleving in de tang, in Nederland is het ondernemingsklimaat buitenproportioneel gunstig voor de gevestigde partijen, zelfs de overheid kiest voor groteske uitbestedingen onder slechts de grootste partijen op de markt, maar vind kennelijk dat de geesten van de mensen nog onvoldoende in lijn lopen met de belangen van een select groepje mensen wiens “macht” nu door Donald Trump gedecimeerd gaat worden. Om deze reden – en geen andere – heeft “The Donald” het zelfs na zijn overwinning niet makkelijk, kan iemand zich herinneren dat zich na een verkiezing van een (linkse) Democrat tot president, ook al had hij niet the “popular vote”, Republikeinen de straat op gingen en zelfs de Vice-President na de verkiezingsstrijd openlijk geïntimideerd hebben?

   Nee, natuurlijk niet, de linkse pers zou moord en brand schreeuwen en The Usual Idiots zouden weer al dan niet betaald door Hillary c.s. met hu spandoekjes de straat op gaan, begeleid door de media, die natuurijk massaal aanwezig is om het volg te manipuleren met opgeblazen voorstellingen van zaken. Ik vraag mij af of officier van justitie Wouter Bos (it’s all in a name) zich met soortgelijke bewoordingen zou uitlaten als in de zaak tegen Wilders zouden zij soort mensen op soortgelijke manier worden bejegend. Natuurlijk niet, en om dat goed te praten voor zichzelf houdt Woutertje zichzelf constant voor dat hij een Hitler in opkomst aan het afstoppen is de troon te bereiken en een tweede Trump te worden. Socialisten weten namelijk on wat voor een ongelijkheid zij Nederland gestort hebben en met begrippen als positieve discriminatie en ons soort mensen een hele groep decennialang in de vriezer hebben gezet.

   De grootste angst van dat soort mensen is dat zij alles zullen verliezen dat zij onder valse voorwendselen hebben gestolen van de mensen die er met bloed, zweet en tranen voor hebben gevochten en hun rechtmatige erfgenamen. In een ander stukje hier op E.J.Bron was het Mark van Zon uit Zutphen die op de socialistische toer ging en PVV-stemmers beschuldigde van hetgeen zijn soort mensen hadden gedaan. Waar Wilders problemen met democratische middelen wil oplossen, bleek uit de suggestie om alle PVV-stemmers uit te roeien eens te meer dat de socialisten zichzelf niet onder de knie hebben. Wat zou Woutertje daarop te zeggen hebben? Ik heb nog geen massale verontwaardiging gezien…

   Like

 21. leefbarbaar zegt:

  Neveneffect van de kromredenatie dat Marokkanslozen tegenwoordig een ras zijn is best heftig; men neemt de Marokkaan zijn identiteit af.
  Was M gisteren Marokkaan, hij is nu iemand van een bepaald ras.
  Willen Nederlanders Europeanen genoemd worden??

  Waarmee ik maar wil zeggen, dat wanneer een groep mensen zich op een bepaalde manier profileren, ze altijd met hun eigenschappen en prestaties bekend zullen worden. Het beestje moet nu eenmaal een naam hebben, anders kun je er niet over spreken. Dat geldt evenzeer voor de kakkerlak als voor de dengkstemmert.

  Like

 22. M.Keulaars zegt:

  Ik word door deze Rechters en het OM gedwongen om mijn stemgedrag te wijzigen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s