Wilt U een gedresseerd aapje zijn?

screenshot_130

(Door: Petra Raab – Vertaling: Theresa Geissler)

Daarvoor moet U eigenlijk alleen maar voorvoelen wat anderen van U willen horen. Vervolgens moet U precies zeggen wát anderen van U willen horen en oh wee als U dat niet doet en wat anders zegt als hetgeen de ander van U wil horen; dan krijgt U zijn hele haat en woede over U heen! Altijd heeft het merendeel der mensen een exact beeld van wat degene tegenover hem moet zeggen, namelijk precies datgene wat men wil hóren. Doet hij dat niet, dan wordt er gereageerd met woede en ontzetting.

U moet dus een gevoelskunstenaar zijn, die reeds bij voorbaat beantwoordt aan wat de ander wil horen, dan gaat U zo onbeschadigd mogelijk door het leven. Heeft U familieleden, die zo hun macht over U uitstrooien, dan leert U dat al heel vroeg, namelijk reeds in uw jeugd. Daarin leert U al vanaf het begin te beantwoorden aan de reacties die anderen van U verlangen. U weet dan binnen de kortste keren wat U wèl en wat U níet mag zeggen. Hoe meer er bij de ander sprake is van een ego, des te minder U zelf uw gevoelens mag beleven en deze tot uitdrukking brengen. Aldus wordt U het eigen voelen en denken belet. U heeft slechts de handlanger te worden van degene tegenover U, het werktuig ter bevestiging van zijn perfecte illusies over zichzelf. Doet U dat niet, dan wordt hij onvriendelijk, emotioneel in het negatieve en dikwijls ook gewelddadig. U daarentegen wordt in de regel geen enkele eigen persoonlijkheid om na te kunnen leven toegestaan en hoe meer ego hij heeft, des te minder mag U in zijn nabijheid Uzelf zijn. U moet, met andere woorden, uw gevoelens en gedachten totaal voor U houden. Slechts zo kunt U in deze omgeving een enigermate geweldvrij leven leiden. Doet U dat niet, dan wordt U voortdurend en permanent het slachtoffer van mensen, die niet graag zien dat ook anderen gevoelens en gedachten hebben die zij tot uitdrukking brengen. Heeft U zulke mensen in uw familie, dan kunt U in de regel tot uw dood niet echt uw eigen leven leiden. U bent een voortdurende marionet, die zich naar de indrukken en gedachten van anderen richt, omdat U anders bang bent voor hun woede-uitbarstingen en negatieve emoties, die U dan ook meteen te wachten staan als zij het niet krijgen zoals zij het van U verwachten.

Zegt U in een heel gewoon gesprek iets volkomen onbelangrijks en normaals, dat bij iemand met minder ego totaal geen reactie uitlokt, dan is dat bij iemand tegenover U die nog een sterk ego heeft en U derhalve woorden wil afdwingen die hij zelf graag wil horen nog lang niet het geval. Dan heeft U, door deze misvatting uwerzijds, namelijk door uw eigen gedachten, uw eigen gevoelens en uw eigen persoonlijkheid uit te leven een oorlogsverklaring afgegeven! Precies zó gedraagt de gewelddadige mens zich dan ook: Voor hem bent U dan doodsvijand nr. één. Hij zal U aanzien voor de Duivel, die het gewaagd heeft zijn eigen weg te gaan. Dagen- weken- maanden- en jarenlang zal de gewelddadige mens U dan neerzetten als de slechtste mens ter wereld . U heeft eigenlijk helemaal niets verkeerd gedaan, alleen maar niet voldaan aan zijn wil, namelijk aan datgene te beantwoorden en te zeggen wat hij in een bepaalde situatie van U wilde horen. Hij zal U met het oog daarop verwijten maken, U neerzetten als een slecht mens, U haten. Daarbij is het volkomen om het even of het hier nu gaat om familieleden, vrienden, bekenden of zakenrelaties. Toont U bij iemand met een sterk ego een eigen persoonlijkheid, dan zal hij U daarvoor grondig haten en bestrijden. Als U geluk heeft en er zich in uw omgeving mensen bevinden die die U wèl een klein beetje uw eigen indrukken en gedachten gunnen, dan komt men tot op zekere hoogte met U tot overeenstemming, omdat zij al zo veel gevoel van eigenwaarde hebben opgebouwd dat ze anderen ook een zekere vrijheid in hun voelen en denken toestaan. Heeft U niet het geluk dergelijke mensen in uw omgeving te hebben, blijft U dan liever alleen, want met mensen met een groot ego kan men niet leven, ook niet als men het decennialang probeert, omdat ze tot de allernaaste familieleden behoren. Dat gaat alleen, als men zichzelf in hun nabijheid totaal niet laat gelden en aldus zijn eigen dood accepteert. Dan voelt men zich zonder hen nog veel levendiger en verbonden met het leven, ook als men alleen is, dan mèt hen, want in de nabijheid van zulke mensen voelt men zich voortdurend en permanent een slecht mens of helemáál geen mens.

Als U niet langer een gedresseerd aapje wilt zijn, dat alleen leeft voor het “lekkers”, dat wil zeggen voor het door een ander, door middel van afgedwongen gedrag, in zijn omgeving geduld te worden, laat U dan de ander in Godsnaam eindelijk voor zijn gewelddadige escapades een ander vinden! Hij heeft U hoe dan ook nog nooit waargenomen als mèns en U uzelf tot op dit ogenblik ook nog niet.

Naschrift vertaler: ofschoon het hier niet expliciet bij name genoemd wordt, kan bovenstaande overpeinzing van de auteur uiteraard in eerste instantie worden toegepast op binnendringende en hun plaats in onze samenleving opeisende migranten (moslims), alsmede op degenen die hen hierin steunen (bestuurlijke elite en goedmenschen) en die daartoe op hun beurt hun gelijk opdringen aan hun medeburgers. En overigens heeft het ook met betrekking tot meer interne aangelegenheden, naar zich laat denken, VOLLEDIG de instemming van vertaler.

Bron:
https://petraraab.blogspot.nl
Door: Petra Raab

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Wilt U een gedresseerd aapje zijn?

 1. BertG. zegt:

  Nooit geen behoefte aan gehad om mij zo te gedragen.
  Ik zeg altijd alles tegen iedereen en overal, wat ze er ook van vinden.
  Haat mij dan maar, als mensen dat nodig vinden. Ik zit er niet mee.
  Dat is de enigste manier om met mezelf te kunnen leven.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Daarom verandert een “socialist” van een “ontzettend aardige persoon” plotseling in een haatdragende duivel als je niet denkt en praat zoals hij. Ik heb dat al diverse keren “mogen” ervaren.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Gelukkig is er nu met de nieuwste digitale technieken een apparaat ontwikkeld waarmede de tot wanhoop gebrachte Nederlander die het niet meer weet en die niet met de algemene consensus wil meedoen, zijn IQ kan testen.
  Dit dan vooral voor mensen die alleen de reguliere Media volgen en uiteraard alle amusement programma,s van TV niet willen missen en het denken vooral overlaten aan politici die o.a. bij Pauw regelmatig aan tafel zitten.
  Is wel zo gemakkelijk dan zelf op [onder]zoek [uit]-te-gaan.
  Alhoewel dit met o.a. Internet toch niet al te moeilijk moet zijn.

  Liked by 1 persoon

 4. Hans zegt:

  Hebben ze het in Duitsland nu ook al over silvania? 😁
  Ik heb de tekst verder nog niet gelezen maar toch.
  (puur om te stangen, want ze WILLEN gediscrimineerd worden, geeft inhoud aan hun leven, want een dagbesteding qua werken is er niet bij)
  …..

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s