AfD heeft lak aan te verwachten negatieve berichtgeving en zegt journalisten af

screenshot_146

(Vertaling: E.J. Bron)

Op de homepage van de Duitse journalistenbond (DJV), die zichzelf een combinatie van vakbond en beroepsvereniging noemt, is een scherpe kritiek te vinden: “De Duitse journalistenbond beoordeelt de beslissing van de AfD in Baden-Württemberg om de media bij haar congres dit weekend in Kehl uit te sluiten als signaal van een enorm verstoord democratiebegrip.”

ongecensureerd-at

Partijcongres moet rustig verlopen

Achtergrond van deze verontrusting over een zogenaamd verstoord democratiebegrip is dat de AfD besloten heeft om op haar partijcongres dit weekend in Kehl (deelstaat Baden-Württemberg) met rust gelaten wil worden door mediavertegenwoordigers. Men wil op deze interne partijbijeenkomst graag de kandidaten voor de parlementsverkiezingen 2017 nomineren en men weet van tevoren vermoedelijk al hoe de media zich tegen verschillende mogelijke kandidaten zouden richten.

Door de media worden onmiddellijk verdachtmakingen uitgesproken

De “Südwestfunk” bijvoorbeeld maakte voorafgaande aan deze partijbijeenkomst al een verdachtmaking bekend waarom de AfD liever onder elkaar zou willen zijn. Deze staatsradiozender van de deelstaat Rheinland-Pfalz en zuidelijk Baden-Württemberg vermoedt dat zich onder de ca. 100 kandidaten sollicitanten zouden bevinden die “radicale en rechtse uitspraken hebben gedaan.” Andere sollicitanten worden er van beschuldigd dat zij “volkomen blank”, dus politiek compleet onervaren zouden zijn, zodat de “Südwestfunk” onmiddellijk met het idee naar buiten komt dat dit besluit om de pers af te zeggen werd genomen om zich niet te blameren.

Media waren nog nooit neutraal tegenover de AfD

Lothar Maier echter, de woordvoerder van de AfD in de deelstaat Baden-Württemberg, laat zich niet beïnvloeden door zulke oppervlakkige kritiek. Tegenover de “Deutsche Presseagentur” motiveert hij de beslissing ermee dat de media niet neutraal zouden berichten over de AfD.

Definitieve beslissing wordt democratisch genomen

Desondanks wil de AfD de definitieve beslissing over het toelaten van de pers op democratische wijze overlaten aan de deelnemers aan het partijcongres. De AfD-woordvoerder Markus Frohnmaier schrijft daarover:

Nadat er op het besluit van het AfD-bestuur om op de nominatievergadering in Kehl de pers niet toe te laten van meerdere kanten kritiek kwam, heeft het bestuur advies gevraagd aan een gerenommeerde specialist op het gebied van het staatsrecht. Dit advies is nu in ons bezit en bevestigt de rechtmatigheid van onze handelwijze.

Het bestuur zal daarom weliswaar bij zijn beslissing blijven, het laatste woord echter overlaten aan de deelnemers aan de nominatievergadering. Een beslissing voor de toelating is in principe dus nog mogelijk. Reden voor de beslissing van het bestuur zijn de ruimtelijke omstandigheden in Kehl. De hal daar heeft 600 zitplaatsen, het bestuur houdt echter rekening met duidelijk meer deelnemers. Als daar dan ook nog de plaatsen voor de journalisten en de podia voor camera´s bijkomen, dan ontstaat er een hopeloos plaatsgebrek.

Andere geciteerde redenen voor de beslissing met betrekking tot het toelaten van de pers zijn onbelangrijk voor de houding van het bestuur.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", AfD (Alternative für Deutschland), democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op AfD heeft lak aan te verwachten negatieve berichtgeving en zegt journalisten af

 1. koddebeier zegt:

  Het rapalje die men tegenwoordig onder journalisten rangschikt kan je missen als kiespijn !!

  Like

 2. Arie Nieuwenhuizen zegt:

  Geachte heer Bron (als ik het goed zeg),

  Afd heeft volledig gelijk met leugenpers. De Nederlandse media staan er ook bol van. Tot een jaar geleden geloofde ik ook (naïef) de NRC als “kwaliteitskrant”. Sinds ik mij ben gaan verdiepen in google en youtube om meerdere meningen te horen, ben ik eigenlijk zeer geschrokken.
  Dank voor al uw werk.

  Vriendelijke groeten,

  Arie Nieuwenhuizen

  Liked by 3 people

  • E.J. Bron zegt:

   Beter laat wakker worden dan nooit, zal ik maar zeggen . . . 😉

   Webmaster E.J. Bron

   Like

  • Guardiacivil zegt:

   Welkom aan onze nieuwe lezer en dat u veel van onze berichten mag doorgeven aan anderen.
   Jaren terug zat ik ook in hetzelfde, maar….change your mindset en zie wat gebeurt, ik zit hier en elders op div. sites om onafhankelijk nieuws met comments te vergaren en te verspreiden tot m,n hoofd er misschien afligt.

   Like

 3. Hans zegt:

  Prima!
  De staats media zijn geheel links gekleurd.
  TERWIJL ZE DOOR VOORAL RECHTSE OFWEL HARDWERKENDE MENSEN BETAALD WORDEN !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Linksen werken over het algemeen niet of weinig.
  Ook in NL
  Vooral in NL
  Dus voortaan compleet negeren en buitensluiten.
  Ook in NL
  Vooral in NL

  Like

  • Pete zegt:

   Oei..oei… !!! Dat kan je toch niet doen…Linkse hoernalisten en hotemototen weigeren..
   Socialisten hebben een ‘vijandsbeeld’ nodig om hun eigen ‘goedheid’ te kunnen etaleren. En die wil jij hun ontnemen ?

   Nu, of in de vroegere situatie kon je er op rekenen, dat elke rechtse speech, voordracht of column, tot op de komma en klemtoon werd ontleed.
   Om eventueel de sprekers aan de hoogste boom te kunnen hangen, van zie je wel.. dat is nu een racist, beste kijkbuiskinderen.
   (selectief sjoppen)

   hahaha.

   Helemaal met je eens.. weldenkende mensen gaan steeds meer die socialistische jezus-figuren doorzien en negeren. De PVV was er al mee begonnen.

   Ontslaan…alle verkregen topsalarissen, bonussen, huizen, auto’s, plezierjachten, buitenlandse huizen, bankrekeningen en goederen, confisqueren.
   Kop eraf, samen met hun hele familie en andere profiteurs.

   Like

 4. journalisten waarschuwen nooit voor het anonieme sprookjesboek dat oproept tot massamoord, de Koran

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s