Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: Obama-regering wil nog “roet in het eten gooien”

screenshot_161

(Vertaling: E.J. Bron)

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, heeft zich optimistisch uitgelaten over een mogelijke nieuwe start van de Amerikaans-Russische betrekkingen als gevolg van de verkiezing van Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president. Tijdens een persconferentie afgelopen donderdag zei ze eveneens dat de vertegenwoordigers van de huidige Amerikaanse regering zich als “vernietigers van de Russisch-Amerikaanse betrekkingen” zouden laten zien. Moskou zou hopen dat er in Washington mensen aan de macht komen “die in iedere zin van het woord zorgvuldiger zullen omgaan met de bilaterale betrekkingen en met de bilaterale samenwerking.”

duits-zuerst

De aftredende regering onder Barack Obama werd door Sacharova “realiteitsverlies” verweten en een “instinctieve wens om op het allerlaatste moment nog roet in het eten te gooien.”

De verklaring van de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken komt overeen met mediaberichten over de inhoud van het eerste telefoongesprek tussen Trump en Poetin. Beide hadden maandagavond laten weten geïnteresseerd te zijn in een spoedige en fundamentele verbetering van de bilaterale betrekkingen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Obama, Poetin, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken: Obama-regering wil nog “roet in het eten gooien”

 1. mahoog zegt:

  ”Roet in het eten gooien”…..je kan er op wachten,slechte verliezers die democraten en ordengevers uit arabische landen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  “Op het laatste moment nog roet in het eten gooien….” Tja, erg beste verliezers zijn het niet, die Democraten: Kijk maar naar Hillary.
  (Al begrijp ik haar reactie, heel eerlijk gezegd, wèl: Ik kan niet bepaald van mezelf beweren, dat ik zoiets zoveel beter zou hebben verwerkt; al die valse prognoses van tevoren en zo…..)

  Like

 3. Sjoe! zegt:

  Ik ben echter bang dat het alles vrome wensen kan blijken. De Russen overreden zichzelf dat “Trump beter is”. Zij kunnen wel met een groot surprise en bitter teleurstelling botsen. Er waren precedenten. Pres. Bush, toen Obongo, toen “beste vriendin” Mogherini, toen Hollande (met de ‘Mistralen’. Ook Erdogan.)

  Like

 4. Steven zegt:

  Ik heb daar ook nog aan zitten denken…maar dacht later..nee..hij gaat NIKS doen.
  Misschien gaat hij op de valreep toch nog even een bommetje afvuren op Rusland …. you never know met die debiele RODE landverziekers.

  Like

 5. Kunnen ze Obama niet zolang in coma houden. Hij probeerde Trump wat af te remmen tegenover Rusland.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Mooie, de werkelijkheid weergevende foto van Odrama!

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Wij zijn liefhebbers van griezelfilms. Jaren 60 Dracula films met Christoffer Lee, en moderne griezel films, je kent dat wel. Maar als we hem (Obama) van die foto op een donkere avond buiten tegen komen, zullen we nu voortaan zorgen dat we niet deur uitgaan zonder een spies, knoflook, een kruisbeeldje, en wijwater bij ons. Bah, wat een vreselijke engerd. Zo’n vies, vuil, smerig stuk nageboorte !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s