De EU faalt als toekomstperspectief

screenshot_6

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Lange tijd gold het EU-lidmaatschap als begerenswaardig, maar loze beloftes, nog meer bureaucratie en het Brusselse dictaat zorgen in toenemende mate voor een ander beeld.

contra-magazine

De verkiezingen in Bulgarije en Moldavië, waarbij de Rusland-vriendelijke kandidaten de presidentsverkiezingen wonnen, zijn een duidelijk signaal van de burgers van deze beide landen. Al die prowesterse politici, diegenen die zich uitspreken voor de EU en de NAVO, hebben de landen nog meer schade toegevoegd dan dat dit onder de oude elites het geval was. Geen wonder dat men onder deze omstandigheden voor een alternatief beslist.

Natuurlijk, Bulgarije´s economie is bijvoorbeeld sinds de val van het communistische regime vervijfvoudigd en ondanks enkele problemen is de economische prestatie per hoofd van de bevolking nu meer dan de helft van die van tien jaar geleden – maar het gewone volk levert dat niet veel op. Officieel zijn de reële lonen de afgelopen jaren weliswaar gestegen, maar de enorme ongelijke verdeling zorgt nog altijd voor een om zich heen grijpende armoede, die – net zoals in Roemenië – leidt tot een exodus van veel burgers, die dan stranden in Duitsland en Oostenrijk.

Moldavië (respectievelijk de Republiek Moldavië) is er nog erger aan toe. Daar is de economische prestatie sinds de ommekeer maar verdubbeld, het bbp per hoofd van de bevolking bedraagt niet eens een derde deel van de waarde van dat van het al arme Bulgarije. Het land tussen Roemenië en de Oekraïne wordt geregeerd door maffiaclans en enkele gebieden hebben zich afgescheiden. Ook hier hebben prowesterse krachten geregeerd en zien zichzelf nu tegenover een pro-Russische president staan, die de westerse koers tot nu toe niet mee wil dragen, maar in plaats daarvan de situatie in Moskou polst.

Maar niet alleen in het oosten, bij de arme landen, lijkt de EU niet meer het Walhalla te zijn – iedereen herinnert zich nog de Brexit-beslissing van de Britten. In Zwitserland, Noorwegen of IJsland – alle drie landen toch behoorlijk rijk – is geen sprake van een EU-toetreding. Daar weet men heel goed dat je dan verdoemd zult zijn tot het bestaan van nettobetaler. En wie wil er in de EU? Eigenlijk alleen maar die landen die zichzelf daarvan een warme geldregen voor de geruïneerde economie (en de dienovereenkomstige duistere kanalen ter zelfverrijking) beloven. Deze politici gaat het immers helemaal niet om de toekomst van het land, alleen maar om de EU- belasting-miljoenen, die deels in eigen zak verdwijnen.

De Europese Unie moet zich in ieder geval nieuw oriënteren en nieuw opstellen als ze überhaupt een toekomst wil hebben. Met toenemend centralisme, toenemende bureaucratie, een buiten zijn oevers tredende reguleringswaan een strikte trans-Atlantische oriëntering worden de centrifugale krachten nog sterker. EU- en eurokritische partijen en bewegingen krijgen steeds meer aanhang. Niet alleen in de westelijke en oude EU-landen, ook in het oosten, die niet echt geïnteresseerd zijn in een EUSSR, temeer omdat zij al eens kennis gemaakt hebben met het systeem van de USSR.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europa, EUSSR, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op De EU faalt als toekomstperspectief

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 4. carthago zegt:

  De europeesche “unie”moet gewoon stoppen. Alleen met tirannie is een voortgang nog mogelijk, en dat is een historische grote vergissing.De oude eeg als voorbeeld heeft ook afgedaan, de grote fout lag in het opheffen van de soevereiniteit en zelfbeschikking, de twee factoren die ooit het Europa hebben gemaakt. Als deze fout niet hersteld gaat worden maken de monster” architecten ” van de eussr daarmee een tweede fout, met een historische europeesche afrekening tengevolge.

  Geliked door 2 people

 5. Ongelovige zegt:

  En dat ‘ nieuw oriënteren en nieuw opstellen ‘ is heel simpel: terug naar de EEG, niets dan peis en vree.

  Like

 6. Henk der Niederlander zegt:

  De EU zal zichzelf niet opheffen.
  Alleen als ze daartoe gedwongen worden, omdat er door de top van de Brusselse maffia nog onnoemelijk veel geld binnen te harken valt.
  Dat is ook de reden dat Europa het zo prachtig vind dat Europa bestaat uit verschillende staten die allemaal een andere taal hebben.
  Eenheid tegen Europa is dan ook moeilijk te realiseren.
  Goed er zijn wat kleine partijen die hun mondje mogen roeren in het Brusselse en na het referendum in GB zal een en ander wel aangepast worden dat zo iets heel wat moeilijker zal worden.
  De Maffia moet tenslotte zijn eigen belangen verdedigen nietwaar.

  Geliked door 1 persoon

 7. volksrechter zegt:

  “De Europese Unie moet zich in ieder geval nieuw oriënteren en nieuw opstellen als ze überhaupt een toekomst wil hebben. ”

  De Europese Unie moet zich ontbinden wegens bureaucratie en zakkenvullerij, waar de kleine man nooit beter is van geworden tot heden ten dage !

  Like

 8. Dat begint met onze eigen regering. Ik zou zeggen stem op Geert Wilders die wil een Nexit.

  Like

 9. Jan zegt:

  EU grijpt terreuraanslag aan om nazipolitiek door te voeren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s