Kreeg u al een boete voor de wegenbelasting?

screenshot_17

(Door: “Weethetwel”)

Die kans is heel groot. Het systeem van incasseren is namelijk sinds enige tijd veranderd. Als je een dag te laat betaalt, dan heb je al een boete van minimaal € 50,-. Dat staat in geen verhouding tot “de misdaad”, maar het is vooral een middel om het domme volk zijn plaats te wijzen. Het volk is er namelijk voor de staat en niet andersom. Dit soort van incasseren is er ter voorbereiding op de geldloze  maatschappij, waarin de staat naar goeddunken kan beschikken over de rekeningen van zijn onderdanen. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.  De totale heerschappij die lonkt. Om alvast te oefenen en het volk op zijn plaats en in zijn hok te krijgen, is de wegenbelasting gekozen.

Tot nu toe waren er drie mogelijkheden om de wegenbelasting te betalen: per jaar, per kwartaal of per maand. Ondanks herhaalde pogingen de mensen automatisch per maand te laten betalen, lukte dat niet erg. Daar kunnen de mensen goede redenen voor hebben:

 • ze willen geen automatische afschrijving, maar baas blijven over hun eigen betaalverkeer.
 • 1x per jaar betalen geeft de minste rompslomp, vooral als je zelf je boekhouding doet is het een werkbesparing van meer dan 90%.
 • het moment van afschrijven komt niet altijd even goed uit. Soms is het salaris nét iets later en dan lukt de afschrijving niet en dan loopt de zaak in het honderd.
 • steeds meer mensen willen minder, minder, minder vaak dan  maandelijks aan hun betaalverplichting herinnerd worden, omdat ze dan tevens de rotkop van Rutte en trawanten voorbij zien komen die hun geld linea recta laten verdwijnen in de bodemloze staatsput.

Met een sarcasme dat bijna fascistisch lijkt, heeft onze elite daarom besloten het eens van de andere kant te proberen. De mensen wordt niet meer gevraagd automatisch maandelijks te betalen maar met behulp van de “wet” (en in haar kielzog natuurlijk de mee heulende D66-rechters) is er een draconisch boetesysteem ontwikkeld om de mensen op de knieën te krijgen. Eén dag te laat betalen  en je krijgt een boete van minimaal € 50,- Om de kans op het opleggen van boetes flink te vergroten, is een aantal aanvullende maatregelen genomen.

 • per jaar betalen kan niet meer, omdat er dan maar één kans per jaar is op een boete.
 • per kwartaal kan niet automatisch betaald worden. Zo is de kans groot dat in de vakantieperiode ( of gewoon doordat de post niet ontvangen is) de betaling een keer te laat is en de boete kan worden opgelegd.

De bedoeling is duidelijk: na een jaar en de nodige boetes verder komen de mensen op hun knieën naar de politici gekropen om hun voeten te likken en te smeken of ze alstublieft automatisch per maand mogen betalen.

Maar ironisch (en waarschijnlijk opzettelijk) genoeg levert per maand betalen (ook wanneer dit automatisch is) de grootste kans op boetes op. Er zijn twaalf betaalmomenten dus twaalf keer kan er iets fout gaan. Niet bij onze politici natuurlijk, want daar wordt iedere maand het saldo op de rekening automatisch aangevuld uit de staatsruif. Daar is altijd geld genoeg. Maar bij een groot deel van de mensen is het niet vanzelfsprekend dat er iedere maand saldo is om de automatische betalingen te doen. Dat is voor onze politici het grote moment dat ze kunnen tonen dat ze de absolute heersers zijn en  géén genade kennen. Het laatste restje fatsoen dat ze kenden, is verdwenen. De mensen die niet iedere maand precies op tijd hun saldo boven nul hebben staan (en dat zijn er inmiddels talloze), worden vele maanden per jaar getrakteerd op € 50,- boete, die bij de volgende keer ook nog waanzinnig op gaat lopen. Op de koop toe komen het bezoek van de staatsdeurwaarder en de verdere staatsdreigementen. Kortom, hoe kan het leven van de burger verder verziekt worden? Want als de desbetreffende burger al in financiële problemen verkeert en niet spoedig in het gareel terug kan keren, kan de boete oplopen tot € 5278,- per verzuim. 12 x per jaar. Omdat hij een autootje heeft. De politieke elite vraagt u weer beleefd om uw stem bij de volgende verkiezingen.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Kreeg u al een boete voor de wegenbelasting?

 1. Cathja zegt:

  Hufters!

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  De burger is alleen goed om de politieke elite te kiezen en belasting te betalen zodat de politieke elite nog meer Afrikaanse opvreters binnen kan halen.
  15 maar 2017 hebben we de kans om af te rekenen met deze moreel superieure zelfverrijkers.
  Op 15 maart kunnen we hopelijk een eerste stap zetten om het moeras van de democratische dictatuur droog te lebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jade zegt:

  Nou, daar word je vrolijk van… (NOT)
  Hopelijk gaat Wilders hier tegen in,
  en krijgt hij op die manier 80 zetels in maart.

  Like

  • Peter zegt:

   Gewetenloze en leugenachtige achterbakse “mensen”, de politieke elite… Hoop dat ze goed kunnen zwemmen, wat mij betreft gisteren de boot uit. 80 Zetels voor Wilders in maart zou kunnen helpen. Dit hele zooitje moet geruimd worden, dit nooit weer!!

   Like

 4. even een bezwaar/wob op dezeonwettige criminele handelingen de accept giro van cjib/cvom/gemeente/zorg verzekering, is altijd een verzoek tot schenking betaal je deze ben je het geld helaas kwijt maakje bezwaar,/wob) wet opnenbaar heid bestuur) dan kunnen ze je niets maken, wijhebben daar een voorbeel brief voor nr 1 is bezwaar/wob en nr 2 maakt betaling van eigen bijdrage uit stelvan betaling onmogelijk!!( zij wilen dat je eerst de boete betaald en bij bezwaar gewonnnen deze dan weer terug krijgt!! niet doen niet akkoord gaan!! iok deverhoging bezwaar/wob op dien, regel wel even je beslag vrije voet,anders moet je dat geld weer teeruggaan halen is zo veel werk. uit rekenen op kbvg.nl en dan opsturen naar je uit kerings gever(uwv/gemeente of werkgever), zo voorkom je dat ze gaan vorderen!!, ook kan je bij voorkomen altijd uit stel vragen vor de zitting( meestal komt het niet tot een zitting, want onze cjib brief is juridisch zeer goed in elkaar gezet denaam denmmink komt er in voor ( gelijkheids beginsel demmink niet zitten en geen boetes betalen dan wij ook niet, ook bij deurwaarders en incasso buro,s en gerechts deurwaarders, rekeingen, hebben we zulke voorbeeld brieven klaar ,tevens zijn er doo heel het land workshops zodat je leert jezelf te verdedigen tegen deze anbi ingeschreven criminelen!!! aanmelden op http://www.de reunie.info/workshop!!! harte groet , gisela en cornell podemos/soevereinen nederland

  Like

 5. Mr. Kip zegt:

  Vergeet ook niet dat ze hierdoor tussentijds de bedragen makkelijker kunnen “ophogen” indien nodig. Als je voor een jaar betaald heb je al aan je betalingsplicht voldaan voor de genoemde periode. Misschien weten ze iets wat wij niet mogen weten (inflatie?)

  Like

 6. Johan zegt:

  Het is het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau) dat zich bezighoudt met het innen van die boetes. Alles is geautomatiseerd en het systeem kent geen genade.
  Het is werkelijk ongelooflijk, wat men de burgeres hier aandoet. Voor mensen die zich niet goed hiertegen kunnen verweren, kunnen de boetes tot in het absurde oplopen.
  De ombudsman, de rijdende rechter, ze hebben al geprobeerd hiertegen te protesteren, maar blijkbaar helpt het niet veel.

  Like

 7. kruisridder zegt:

  Mijn stem gaat dus als vanouds beleefd naar de PVV.

  Like

 8. Johan zegt:

  Daar komt bij dat de overheid zelf vaak erg traag is met het betalen van facturen aan het bedrijfsleven. Dan laten ze bijvoorbeeld een pand opknappen, maar de rekeningen worden pas maanden later betaald. Gaat zo een aannemer daar tegenin, dan kan hij het de volgende keer wel vergeten om nog een opdracht te krijgen. Kortom, de betaalmoraal van de overheid zelf is afgrijselijk. maar de gewone burger wordt afgemaakt.

  Like

 9. Rebecca zegt:

  Dan nog niet gesproken over het belachelijke boetestelsel van het cjib. Verkeersboete s worden in een razend tempo verhoogt. Zodat mensen deze nog moeilijker of helemaal niet meer kunnen betalen. Een regeling is niet mogelijk bij verkeersboetes, met uiteindelijk gijzeling door politie als dwangmiddel. Alsof je dan wel kan betalen??
  Ik hoop dat ze daar dus wat aan gaan doen. Want mijn man is na meerdere malen smeken voor een regeling om op een minnelijke wijze van zijn hoog opgelopen boetes af te komen, maar zwervend burger geworden ( geen inschrijfadres) zodat hij maar niet gevonden word om gegijzeld te worden.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Goede info, we zijn gewaarschuwd.
  Gaan de boetes ook naar de provincie? Dan komt het geld terecht bij duurzaamheid (maar niet heus) en nepnatuur. En naar vergaderen, eindeloos vergaderen. Niet naar de wegen, want asfalt.

  Like

 11. Joshua zegt:

  Dit wetje is uit gedacht door gewetenloze geldzieke idoten.

  Like

 12. Hendrik zegt:

  Graaien en graaien bij degenen die het allang niet meer hebben………..en haal nog maar 50.000 cultuurpareltjes binnen, die ontvangen alles waar u zo hard voor werkt. Deze regering, andere linksdenkers en hun daarbij horende partijen dienen bij de komende verkiezingen zo vreselijk afgestraft te worden dat ze nog slechts splinterpartijen zullen worden en blijven.

  Like

 13. Ron Soeverein Mens zegt:

  Altijd WOB verzoek indienen zoals gerardus hieronder schrijft en niet betalen zolang dit in behandeling is. Verder massaal eens de hele week thuis blijven en je massaal ziek melden en dan met 10 duizenden naar Den Haag gaan om te demonstreren met of zonder toestemming en te laten zien dat het GENOEG is met die roversbende in Den Haag. Ze moeten BANG worden voor het volk. Praten helpt niet meer het is tijd voor ACTIE

  Like

 14. Dan zegt:

  Wel goed om te weten: 4/5e van het volk wat de huidige, vervloekte elite, tot 2 keer heeft gekozen, laat zichzelf ook vrijwillig naaien. Hou dus zicht op je financiën en plan op tijd. Goed rentmeesterschap hoort ook bij een fascistische, Nederlandse racist :))

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Niet alleen links is schuldig, maar ook alle pluche kleverpartijen die hand en spandiensten leveren aan links !!!
  Links is als een rotte appel, één rotte appel op een fruitschaal steekt alle vruchten aan. (in het rottingsproces).

  Like

 16. garriet60 zegt:

  nou dan weet je toch ?? op wie je moet/mag gaan stemmen ! om hier van af te komen !! simpel zat toch ! wat doen we toch moeilijk met zn allen .

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Ik betaal helemaal geen wegenbelasting hier.
  Maar in NL moeten die ambtenaren die één-en-ander in goede banen leiden natuurlijk wel op “goede”stoelen zitten als ze hun meegebrachte boterhammetjes nuttigen.
  Elke “design-stoel” à raison Euro 450.
  http://www.dearchitect.nl/binaries/content/gallery/Nieuws/2013/07/11/geen_stijl_1.jpg/geen_stijl_1.jpg/architectimage%3Aextralargethumnail
  Controverse over kosten kantoor CJIB Leeuwarden
  http://www.dearchitect.nl/nieuws/2013/07/11/controverse-cjib-leeuwarden.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ongelofelijk, de verkeersboetes in NL zijn crimineel.
   De wegenbelasting in NL is crimineel.
   Gestapo-methoden!
   De ambtenaren hebben veel te veel macht naar zich toe getrokken.
   NL is al héél lang geleden een regeltjesland geworden.
   Mensen ga actie voeren om dit te veranderen!

   Rutte heeft aangekondigd volgend jaar een programma te presenteren met nog véél méér punten… Allemaal leugens…! En de kans bestaat dat hij volgend jaar weer gewoon terugkomt! Dit zou een nog grotere ramp voor het land zijn!
   Wanneer gaat hij zijn beloftes van de verkiezingstijd van vorige maal inlossen… ?

   Like

 18. Golden Girl zegt:

  ik vond het al raar dat ik opeens 3 maanden moest betalen, ik gebeld dat ik altijd per jaar betaal, nee dat kon niet meer, of 3 maanden of per maand automatisch afschrijven, per jaar vond ik handig was ik er in 1 keer vanaf, ze willen gewoon heel je inkomen en uitgaven in kaart brengen
  wat zouden ze doen als ik het zelf in 1 x betaal, ik denk terug storten, dat heb ik eerder gehad, gaat lekker zo Big Brother is watching you

  Like

 19. semper fi zegt:

  ook zo iets
  kreeg verleden week een bericht per post uiteraard van de bel.dienst dat ik zorgpremie terug betalen moet ,DE ACC GIRO ENZ KOMT OVER ENIGE DAGEN IN UW BRIEVENBUS!!!
  Héééé dat kan toch ook metéén?????
  Extrabezorging maar honderdduizenden ??de KPN is er blij mee!!
  Leuker kunnen zij het niet maken??
  Ff dit de wegenbelasting in de brandstofprijs verwerken, wie veel rijdt,,veel betaald ,is dat nu zo moeilijk???
  Néé joh een kastje rekeningrijden in onze auto met bijbehorende admin..levert veelmeer op!!
  Ziek land
  GROMMMM

  Like

 20. Lagoa zegt:

  Ik betaal een keer per jaar € 52 voor een 3 l SUV. Maar ik word dan ook niet in Nederland

  Like

 21. Onno zegt:

  En nu maar wachten tot ze tol gaan heffen bij het gebruik van de autosnelweg zoals in Duitsland. Misschien is het ook een leuk idee om meteen ook 50 Euro boete te geven bij het 1 dag te laat betalen daarvan.

  Psychopaten wurgen je ijskoud met een schoenveter (Schiedamse Parkmoord), ook de meer gesofisticeerde intelligente types, die (onherkend want ongetest) de ambtenarij en politiek inglibberen.

  Mijn advies: Psychopatentest eisen en invoeren. De ware ‘pure evil culprits’ UITNEMEN.

  Like

 22. BigLJohn zegt:

  Zo is de zogenaamde adel ook begonnen. Van kleine boerderijtjes naar grote boerderijen die versterkt werden met dikke muren en grachten. De zogenaamde kastelen. In de tussentijd begon het afpersen van de bevolking. En o wee diegene die niet meewerkte ! Op die manier hebben de Europese koningshuizen zich ermee omhoog gewerkt, bezitten afzonderlijk vele miljarden Euro’s aan geld, beroofd over de ruggen van weerloze burgers. Diezelfde burgers die anno nu onder precies dezelfde omstandigheden genaaid worden door de belastingdienst. Want ook die is als een staat in de staat. Ieder verzet ertegen keert zich als een boomerang naar jezelf terug !

  Like

 23. ieznogoedh zegt:

  Goed, dat wordt uiteindelijk dus per maand LATEN incasseren. Die machtiging moet en zal er komen.
  Maar dan?
  Het wachten is natuurlijk om vervolgens te horen te krijgen dat al die betalingen wel heel veel extra werk opleveren dus (en we weten allemaal hoe het met geldboetes is gegaan) komt er een maandelijkse verhoging van zo’n pakweg € 7,50 bovenop om de kosten te dekken.
  Vanzelfsprekend blijft het niet al te lang bij de schamele € 7,50, maar wordt dat al snel € 10,00 per maand.
  Gaat u maar vast sparen!
  Overigens, mijn diesel van 2.0 liter en 1.489 kg kost me per JAAR € 308,- aan kfz-steuer.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Schandalige toestanden in Nederland!
   Ik betaal 430,- Euro per jaar voor mijn drie liter / 2000 kg, aan wegenbelasting in BE.
   Je mag dan binnen een maand betalen.
   Als je hier een maand te laat betaal krijg je een aanmaning.
   Na drie maanden krijg je de laatste aanmaning en dan begint men rente te berekenen.

   Like

 24. Pieter G zegt:

  Wegenbelasting heeft niets met de auto te maken. Op de benzine wordt al zoveel winst gemaakt dat de wegen er met gemak van onderhouden kunnen worden.
  Het is gewoon hetzelfde als lucht belasting: omdat u ademt moet u voor de zuurstof belastingbetaler als gebruiker zijnde. Van wieg tot het graf. Het is rupsje nooit genoeg die overal geld vandaan schraapt van hun slaven. Waarom? Omdat het KAN. Het klootjesvolk laat zich een oor aannaaien omdat we volgens “ONderzoek” het meest gelukkige volk van de wereld zijn.
  Tja, en je kiest zelf je volksvertegenwoordiger dus je wilt het zelf dom en achterlijk (D66, PVDA, VVD, enz) volk.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het volk kiest letterlijk zèlf voor deze misstanden…
   De mensen die het niet eens zijn met de huidige criminele dictatuur moeten het gelag betalen.
   Tot dat de onvrede zo hoog is gestegen en de druk zo hoog wordt…
   In dat geval valt het kabinet en komt er een periode van nieuwe beloftes die dankbaar aanvaard worden…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s