Oh My God!: Angela Merkel gaat door en wil nogmaals bondskanselier worden

screenshot_181

(Vertaling: E.J. Bron)

Merkel zal op het CDU-partijcongres opnieuw als cheffin van de CDU aantreden en wil graag opnieuw bondskanselier worden.

dwn

Angela Merkel zal zich weer kandidaat stellen voor het voorzitterschap van de CDU en het bondskanselierschap. Dat deelde de 62-jarige zondag in het presidium van de CDU mee, zoals de Deutsche Presse-Agentur uit partijkringen kwam te weten.

Merkel had ook daarvoor al verklaard dat volgens haar het partijvoorzitterschap en de functie van bondskanselier door één persoon uitgevoerd zouden kunnen worden. De afgelopen dagen waren steeds meer politici van de CDU er van uitgegaan dat zij opnieuw zou kandideren voor beide functies. Ook de voorzitter van de SPD, Sigmar Gabriel, maakte duidelijk hiervan uit te gaan.

De CDU kiest op 6 december op haar landelijk partijcongres in Essen een nieuwe leiding. Merkel is sinds april 2000 CDU-voorzitter en sinds november 2005 bondskanselier. Mocht zij in 2007 voor de vierde keer winnen, dan heeft ze de kans om de medeoprichter van de CDU, Konrad Adenauer, en ook recordhouder Helmut Kohl in te halen. Adenauer was 14 jaar bondskanselier, Kohl 16 jaar.

Merkel geldt ondanks de vluchtelingencrisis vorig jaar en ondanks de daarop instortende populariteitscijfers voor haar persoonlijk en de hele CDU als zonder concurrentie in de CDu. Internationaal wordt ze na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de VS als laatste verdedigster van westerse waarden gezien. De aftredende Amerikaanse president Barack Obama noemde haar “taai” en verklaarde tijdens zijn afscheidsbezoek afgelopen donderdag dat als hij een Duitser zou zijn, hij op haar zou stemmen.

De christendemocraten overlegden zondag over een voorstel dat op hoofdlijnen is toegespitst op Merkel. De titel luidt: “Oriëntering in moeilijke tijden – voor een succesvol Duitsland en Europa”. De CDU wil teleurgestelde kiezer terugwinnen. Er zouden concrete oplossingen nodig zijn, “ook als hun succesvolle invoering vaak moeilijk is en tijd nodig heeft.”

De CDU-politiek moet sterker op gezinnen en mensen met lage en gewone inkomens gericht worden en de pensioenleeftijd moet, als het aan de partij ligt,  blijkbaar gekoppeld worden aan de stijgende levensverwachting. Een vluchtelingencrisis zoals in 2015 moet niet nogmaals plaatsvinden. Mensen die weigeren te integreren moeten rekening houden met sancties, tot korting op sociale uitkeringen en uitzetting toe.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", christendemocraten, Duitsland, Europa, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, meningsdictatuur, Merkel, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Oh My God!: Angela Merkel gaat door en wil nogmaals bondskanselier worden

 1. hslot4 zegt:

  Ja Merkel houd wel van een feestje vooral omdat de drank en drugs door de belastingbetaler wordt betaald .

  Like

 2. Thom zegt:

  Als Merkel de Westerse waarden verdedigt dan heb ik toch liever te maken met president-elect Trump, die met Nigel Farage als eerste Europese vertegenwoordiger een onderhoud had.
  “Deutschland schafft sich ab” en Europa ook. We gaan met president Trump de onvermijdelijke confrontatie aan met de politiek correcte smeerlapperij.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Barack Obama had dus liever een Duitser willen zijn en dan had hij net zo goed zijn voorganger John F. Kennedy kunnen gaan na-papegaaien toen deze in 1963 ooit uitriep: “Ich bin ein Berliner!” en Ronald Reagan riep in 1987 ooit bij de Berlijnse Muur uit: “Breek deze muur af!”
  Het ware beter dat Angela Merkel, die daar toch al steeds gehater wordt en aan het Donald Duck-syndroom (in de vorm van zelfverloochening, -gekhouderij en -bedrog) lijdt gewoon eens eerlijk zou uitroepen: “Ik ben een vrouwelijke blauwe jakhals, ik verloochen graag alle autochtoonse Duitsers, ik ben stapeldol op de EU-elite in Drussel, de radicale islam, moslimextremisten, criminele asielzoekers en parasiterende “vluchtelingen!”
  En dan kunnen haar vijanden in Duitsland beter hier achteraan uitroepen: “Weg met Angela Merkel!” of “Rot op naar Afrika of het Midden-Oosten met je linkse vriendjes en moslimvriendjes!” of “Ga daarginder maar lekker in een roze tutu of een haremkostuum dansen voor ISIS, de Taliban of Boko Haram en dan heel goed oppassen dat ze je hierna niet aanranden, verkrachten of je gaan doden!”

  Like

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Quote: Merkel geldt ondanks de vluchtelingencrisis vorig jaar en ondanks de daarop instortende populariteitscijfers voor haar persoonlijk en de hele CDU als zonder concurrentie in de CDu. Internationaal wordt ze na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de VS als laatste verdedigster van westerse waarden gezien.

  Als laatste verdedigster van de westerse waarden????
  Alweer zo’n flutschrijver die niet in wil zien dat die vetklep nou net degene is die de westerse waarden verkocht en te grabbel gegooid heeft.

  Liked by 1 persoon

 5. Sabeltant zegt:

  Ik kan mij niet voorstellen dat de Duitsers zo dom zullen zijn.

  Like

 6. Golden Girl zegt:

  mocht zij in 2007 voor de vierde keer winnen, zal 2017 moeten zijn, dat heeft ze goed gedaan in die 11 jaar dat ze bondskanselier is, ben ook blij dat Obama weg gaat, dat hij zei dat als hij een Duitser zou zijn op haar zou stemmen, tuurlijk ook hij is voor meer moslims en nog meer, kom er maar bij, Obama en Merkel ontvangen jullie met open armen

  Like

 7. mahoog zegt:

  Obama en mutti Merkel,twee volkverraders….en Heinz und Frieda vinden het best.

  Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Lock her up!

  Like

 9. Opsluiten en de sleutel weggooien svp !

  Like

 10. Sjaak zegt:

  Geen probleem !
  Een van de twee opties komen dan in ieder geval !
  Een burgeroorlog of de A.f.D komt aan de macht !
  In Nederland dan de PVV !

  Liked by 1 persoon

 11. carthago zegt:

  Het kreng blijft dus gewoon doorgaan met de abschaffung van de autochtoon.Wat zullen de duitsers gaan doen?

  Like

 12. Taljaard zegt:

  Eerst 6 december maar eens afwachten.
  De Beieren van de CSU zijn helemaal niet meer zo blij met haar.
  En ook de conservatieve vleugel van de CDU zelf staat niet zo onwelwillend meer tegenover de AfD en Beatrix von Storch, die eigenlijk een ouderwetse CDU’er is.
  De beslissende koers in de CDU wordt al sinds jaar en dag bepaald door het Duitse bedrijfsleven, zoals dat bij de SPD het geval is met de vakbonden. Wanneer die ook niets meer zien in het Duitse poldermodel van de ”Grosse Koaltion” zijn de dagen van Merkel geteld.
  Er zullen hoe dan ook een paar harde noten moeten worden gekraakt op dit partijcongres.
  En een eventueel aan Merkel verleend nieuw mandaat zal vrijwel zeker niet onvoorwaardelijk zijn.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Niemand wil Merkel meer, en al vooral niet meer na wat ze zei toen Trump was gekozen. In feite ‘gebood’ ze hem zich aan de retoriek van haar huidige visie aan te passen, want dan pas zou hij door Duitsland, lees haar, geaccepteerd worden.

   Nogmaals vier jaar Merkel kan Duitsland zich niet meer permitteren. Binnen vier jaar zal alles zo veranderd zijn, dat we allen in Europa het continent niet meer terug zullen terug kennen in beleid ten opzichte van nu. En dat bedoel ik niet negatief, maar constructief en positief. De linkse moraal heeft zijn langste tijd gehad, net als Merkel.

   Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Als de Deutschers zich al te lang bezijden houden van oorlog, bedenkt Merkel wel wat anders waarover niet de EU maar wel bestuurders van Rusland en de VS (Trump), wellicht ook het VK op enig onbegrip stuit over de enorme getallen instroom en geloofstoegefelijkheid jegens islam.

  Nu het tijdperk van Obama WAS en Trump IS, zullen er op geonationaal gebied op zijn minst en niet voor iedereen veranderingen plaatsvinden.

  Het vooringenomen MSN hebben het voortouw al genomen als verouderd establishment om Trump bij voorbaat zijn presidentiële doelstellingen onmogelijk te maken.

  Overigens wel opvallend hoe de landen die aan het eind van WOII bij elkaar aan tafel zaten (toen in de persoon van Churchill, Roosevelt en Stalin) onder andere benaming/omstandigheden, elkaar weer lijken te vinden.

  Like

 14. Peter selie zegt:

  Ja, en de SATAN staat aan haar zijde!!

  Like

 15. Een teleurgestelde Duitse bewoner zegt:

  Tegen de muur en afknallen dat wijf…en als het kan Obama en Hillary erbij…

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  Die ouwe zeug is aan het dementeren.

  Like

 17. Bas zegt:

  Vreselijk wat zal het een ramp worden als ze blijft zitten.

  Like

 18. Ja, 55% is voor haar dat zij door gaat.

  Like

 19. Mirjam zegt:

  Ze blijft niet zitten, ze wordt niet herkozen, ze, de hele linksdenkenden, verkijken zich weer op de realiteit. Ze onderschatten het Duitse volk, net zoals de rest van de Europese landen hun burgers onderschatten. Het Duitse volk heeft genoeg van haar politiek, ze maken teveel mee in het dagelijkse leven, ze zien dat zijzelf worden gedegradeerd tot derderangs burgers, terwijl de nieuwkomers, gelukzoekers, onderontwikkelde barbaren, terroristen, verkrachters, verheven worden tot het hoogste niveau, inclusief de daarbij behorende beloningen. Zij willen de ‘blinde mol’ niet meer als leider van hun land. Het feit dat hun land naar de knoppen gaat en dat zijzelf binnen no time hun hachje alleen kunnen redden door te immigreren, zal hun keuze op NEE laten vallen. Overduidelijk en luid. Duitsers houden teveel van hun land om het naar de knoppen te laten gaan.

  En dát zal Europa wederom een grote shock geven. Dát is het teken voor hen, de Brusselse elite én voor het volk van Europa dat voor de tweede keer in de geschiedenis, een Duitse, door de elite van Brussel, als ‘aanvoerder’ van Europa, opgeworpen leider(ster), heeft verloren en dat is goed.
  Brussel kan na haar vertrek, rekening houden met een versnelde afbouw van de Europese ‘zalige unie’ waar zij zich zo grandioos op beroepen en in tomeloze grandeur in gewenteld hebben.
  De Brusselse EU gaat ten onder, want er komt een nieuwe frisse wind door Europa, die gestart is in Amerika en die de mensen weer kan laten ademen. Tijden gaan veranderen, methoden gaan veranderen en de omwenteling zal eindelijk doen, waar zoveel mensen op hopen. Het slechte wordt verwijderd en het goede wordt hersteld.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Toegegeven Ik dacht ook dat Clinton in de USA de verkiezingen zou winnen en Ik denk dat er wel een grote politieke aardverschuiving zal komen in Duitsland, maar van de andere kant bezien denk Ik toch dat het nog een keer Merkel word onder de hersenspoeling van de Duitse media.
   Het zal eenieder in ieder geval wel duidelijk zijn dat de AFD in Duitsland zijn positie op ongekende wijze zal weten te versterken maar helaas pas bij de volgende verkiezingen als winnaar uit de bus zal komen.
   Zelf hoop Ik dat Ik faliekant mis zit maar nmm heeft de gemiddelde Duitser nog niet begrepen dat ze door Merkel cs een verschrikkelijk oor aan genaaid is.
   De Duitser weet het wel maar die lopen nog steeds met een schuldgevoel rond tav ww2
   Niet de jeugd maar de oudere generatie.
   Daasrbij mag ook niet vergeten worden dat er enkele miljoenen zogenaamde nieuwe Duitsers gaan stemmen die wel eens van de doorslag zouden kunnen geven.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Het schuldgevoel van de Duitsers is juist dat, wat Merkel zelf in stand houdt. De burgers zelf, zien dat allang niet meer zo, Merkel vermoord hun land, door HAAR indoctrinerende politiek gebaseerd op dat schuldgevoel, maar de ware onderliggende reden is een totaal andere. Duitsland heeft nu al meer dan één miljoen ‘vluchtelingen’ opgenomen en het blijft maar doorgaan, zonder stop. Niemand zou Duitsland verwijten als ze het ‘bijltje’ erbij neergooien en stoppen met die ‘onzin’. Het eindeloze opnemen van, vaak, criminele gelukzoekers, wat de hele Duitse samenleving ontwricht, is niet iets wat Europa van hen verlangt als oneindig ‘mea culpa’. Sterker nog, het heeft Europa en haar burgers meer kwaad dan goed gedaan. En dát is iets wat Merkel wél wordt aangerekend door Europa.

    Geloof de leugenmedia niet, geloof de polls niet. Alles is links gestuurd, zelfs het nieuws dat de achterban van Merkel haar nieuwe electie zou steunen. Allemaal linkse leugens.
    De werkelijkheid staat uitgemeten op alternatieve sites, net zoals hier Bron, Fubar, Fenixx, maar ook op YouTube. Daar zie je de werkelijke mening van het Duitse volk.
    Merkel zal verliezen.

    Like

 20. anna zegt:

  heeft ze vergeten haar kunstgebit in te doen ….

  Like

 21. Jan zegt:

  Merkel gaat snuffelen in privé-computers

  Während Medien und sogar “Neuland”-Bundeskanzlerin Angela Merkel selbst den Hackerangriff auf die Telekom von Anfang der Woche nutzen, um antirussische Verschwörungstheorien zu popularisieren, bereitet die deutsche Bundesregierung offenbar selbst eine breit angelegte Offensive vor, deren Ziel private Rechner sind – auch die der eigenen Bürger.

  Wie die Plattform “Netzpolitik” enthüllt hat, will die Bundesregierung bis zu 500 Millionen Euro in Projekte investieren, um die Geheimdienste in die Lage zu versetzen, die Verschlüsselung von Instant-Messengern wie WhatsApp zu knacken.

  https://deutsch.rt.com/inland/43796-bnd-soll-neuland-erobern-hacken/

  Wir schreiben das Jahr 2013 en voor vrouwe Merkel is het internet ‘Neuland’

  Like

 22. Jan zegt:

  SPD gaat volkslied van Beieren slopen: SPD-Antrag: Gendergerechte Ergänzung der Bayernhymne* gefordert


  In einem Dringlichkeitsantrag zur Plenardebatte anläßlich des 70. Verfassungsjubiläums am Mittwoch fordern die Sozialdemokraten, die Bayernhymne um eine dritte, gendergerechte Strophe zu ergänzen.
  ..
  Reactie CSU: „Wir wollen kein Multikulti-Blabla in unserer Hymne“…. en een ander gaf te kennen dat dergelijke shit van de roden fiks op de zenuwen begint te werken.
  http://zuerst.de/2016/12/01/spd-antrag-gendergerechte-ergaenzung-der-bayernhymne-gefordert/

  * https://nl.wikipedia.org/wiki/Bayernhymne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s