Opiniepeiling Maurice de Hond: 50Plus nu groter dan PvdA

screenshot_179

Tweestrijd binnen PvdA heeft geen effect op de score

De afgelopen week was een verdere stijging van de PVV te zien en een stijging van 50PLUS. De PVV staat nu op 30 zetels en daarmee 4 voor op de VVD. 50PLUS is nu gestegen naar 11 en is daarmee groter dan de PvdA. De tweestrijd binnen de PvdA heeft (nog?) geen effect op de score van de PvdA.

post-online

Combinaties

In de minder dan vier maanden tot de verkiezingen kan er natuurlijk nog veel gebeuren. Houden we een versplinterd beeld of zien we toch dat op het eind twee of drie partijen echt in de lift komen? Het is interessant om in de komende maanden met regelmaat een tabel te laten zien hoeveel zetels een groot aantal combinaties van partijen na 15 maart 2017 hebben in het licht van de regeringsvorming erna.

Slechts 11 laten op dit moment in beide Kamers een meerderheid zien. De 4 met de PVV erin betreffen steeds 4 partijen. De 6 zonder de PVV erin betreffen steeds 5 partijen. (pdf)

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Opiniepeiling Maurice de Hond: 50Plus nu groter dan PvdA

 1. Ron zegt:

  WikiLeaks op Twitter: “Black-PR campaign posts going around recently trying to suppress submissions to WikiLeaks. False, but who benefits? https://t.co/okg2jwgGzL
  https://mobile.twitter.com/wikileaks/status/799829999314468864

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  http://www.newenglishreview.org/custpage.cfm/frm/184594/sec_id/184594
  +++
  The historian Barbara Lefebvre took it upon herself to find out what is taught about Islam to students in French middle and secondary schools. What she discovered was not surprising, but deeply disturbing nonetheless. And her close analysis may encourage others — in Germany, in Great Britain, in Sweden, in the U.S. – to engage in a similar examination of what young people in the West are now being taught about Islam.
  +++

  Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Zo voor een regenachtige zondagmiddag! Zelf zit ik altijd te janken als ik dit weer hoor / zie!!

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  De PVV is veel en veel groter dan in het staatje van de linkse Hond word weergegeven. De meesten laten alleen in het stemhokje blijken dat ze voor de PVV stemmen, zijn bang om in het openbaar er voor uit te komen, wegens maatschappelijke uitsluiting. Ik schat de PVV ergens om en nabij de 45 kamerzetels, op zijn minst ! De VVD word juist veel te groot uitgemeten, alsmede Groen Links. Immers, wie wil daar nou mee gezien worden, met de VVD en Groen Links ! Het is wel oppassen voor DENK, deze zou wel eens kunnen rekenen op massale steun vanuit alle Islamieten in Nederland, en daarmee uitkomen op 6 a 7 Kamerzetels.

  Like

 5. Die Rutte, ik heb moeite hoe die man de regering weg schoffelt.Geert die weggelopen is en Krol die alleen maar voor Krol is. Ik heb geprobeerd naar hem te luisteren, maar toen hij begon dat de medische zorg zoooo! goed hier was heb ik hem maar uitgezet. Artsen en chirurgen, maken veel te lange werkuren, dat was in mijn tijd in het ziekenhuis al. Dat is heel gevaarlijk. Maar nog gevaarlijker is Rutte met al zijn leugens en de mensen klappen ook nog voor hem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s