“We gaan ze halen!”

screenshot_12

(Door: “Bolle Jan”)

Lieve Gutmensch,

Wilt u zo voor het begin van de feestdagen, waarop u zichzelf weer lekker overvloedig en ongeremd gaat volproppen met  allerlei dure vreterijen en champagne, nog even uw eigenwaarde naar hemelse hoogten doen opstijgen? Dan heb ik een goede tip voor u!

Op 30 november aanstaande vindt namelijk een echte Gutmensch-actie plaats, d.w.z. dat je als ‘moedige mensenvriend’ zelf de ‘verantwoordelijkheid’ neemt door de overheid te wijzen op haar vermeende ‘verantwoordelijkheid’. Als pseudo-idealist schuif je de verantwoording voor ‘jouw idealen’ natuurlijk liever door naar anderen, want laten we eerlijk zijn, die vermeende idealen zijn van secundair belang: It’s all about the own image and good feeling!

Wat is er nou aan het handje? Nou, ‘Nederland’ heeft namelijk beloofd om binnen twee jaar 4000 ‘vluchtelingen’ op te nemen die nu klem zitten in (het veilige) Griekenland. Nou, daar is tot dusver maar bar weinig van terechtgekomen: na een jaar is nog maar 16% gerealiseerd en dat vinden wij pseudo-idealisten natuurlijk erg vervelend. Het plan is daarom om woensdagmiddag 30 november met zoveel mogelijk auto’s als ‘Hofchauffeur’ naar Den Haag te rijden met de boodschap: ‘JULLIE HEBBEN HET BELOOFD, ZULLEN WE DAN MAAR?’

Kijk, we doen het onder het mom van: wij hebben eventueel ruimte in onze huizen en auto’s als het moet, maar…. Geen vrees, u zit diezelfde avond gewoon veilig thuis met uw glas wijn en een zelfvoldaan gevoel naar Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw te loeren. Het is allemaal maar symbolisch, net als al die zinloze Facebook- en Twitteracties waar wij Gutmenschen zo stapelgek op zijn. Je krijgt er de gewenste aandacht mee, zodat iedereen weet dat jij deugt en dat zonder vieze handen te maken. U hoeft niet echt naar Griekenland toe om al die  ‘Syrische’ Libanezen en Pakistani te helpen, of ze daadwerkelijk in uw eigen ‘savespace’ in uw witte woonbuurt te laten wonen, want dat kun je beter aan echte idealisten overlaten.

Mocht u zich niet vinden in de beschrijving ‘pseudo-idealist’ en wilt u met kerst wel een haatbaard bij de openhaard, ook dan kunt u zich laten informeren en aanmelden op www.wegaanzehalen.nl

Op naar Den Haag!

Door:
“Bolle Jan”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Vluchtelingen", Nederland. Bookmark de permalink .

15 reacties op “We gaan ze halen!”

 1. abouneenee zegt:

  De Gutmenschen zullen, als ze überhaupt dit stuk lezen, lachen als een boer met kiespijn, net als de Amerikaanse gevestigde orde toen Trump ze toesprak.

  Like

  • fleckie zegt:

   U bedoelt toch? : als OEKRAÏNERS,( eerst) en daarna TURKEN ‘ los gelaten worden, ‘ om VRIJ te ‘REIZEN’ ..door onze landen, ….., ze zich ‘broederlijk zullen omarmen’, met behulp van …..’ RUIMTE-VERSTREKKENDE…ATTRIBUTEN?

   Like

 2. Zou het niet wat voor Merkel zijn, zij wil nog graag 4 jaar doorgaan.

  Like

 3. Goh, dacht ik, wat geweldig, bijltjesdag is eindelijk aangebroken. Dus riek en hooivork netjes voor het transport over de openbare weg ingepakt, draagbare guillotine in de kontzak en voor de zekerheid nog even kijken waar we moeten zijn….

  Geliked door 2 people

 4. boorzalf zegt:

  Als ze toch die kant op gaan laat ze gaan kunnen ze gelijk een stelletje illegalen meenemen.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Net zo als de vele petities, waar ze hier zo dol op zijn, is niet anders dan om je omgeving te laten zien en weten dat jij deugt en de rest niet.
  Wetende in je achterhoofd dat er nog nooit eentje enig effect opgeleverd heb.

  Like

 6. Golden Girl zegt:

  was pas bij Pauw die maffe kunstenares Thinkebell, die wilde erheen met duizend auto s om ze te halen, ja ik zal me daar mijn toekomstige eventuele verkrachter of erger zelf gaan halen

  Geliked door 1 persoon

   • Golden Girl zegt:

    Guardacivil, vorig jaar werd een kerstfeest met schalen vol eten en muziek voor deze lieden georganiseerd, stond een vrolijke (zielige) Syrier te dansen, hij ging helemaal uit zijn plaat, kunnen ze dat ook niet eens aan alleenstaande Nederlanders aanbieden, nee tuurlijk niet die zoeken het zelf maar uit, rot maar weg achter je geranium

    Geliked door 1 persoon

 7. Guardiacivil zegt:

  Kerstfeest is voor de elite, want dan barsten ze van liefdevolle schijnheilige goeddoenerij.

  Geliked door 1 persoon

 8. hslot4 zegt:

  Klinkt als een oud Nazi slogan hahahahahha

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s