De vrouw die voorop gaat in de strijd tegen Merkel

screenshot_20

(Door: Juurd Eijsvoogel)

Toen Frauke Petry (40, foto) vorige maand met grote meerderheid herkozen werd als leider van de rechts-nationalistische partij Alternative für Deutschland (AfD), zette ze zich achter de piano en speelde ze de eerste strofe van het Duitse lied Die Gedanken sind frei. Veel partijleden zongen mee. Want de AfD ziet zich als partij die Duitsland bevrijdt van een verstikkende politieke correctheid.

Onder leiding van Petry is de AfD uitgegroeid tot een factor van betekenis in de Duitse politiek. Bij de deelstaatverkiezingen die zondag worden gehouden in Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saksen-Anhalt stevent de partij af op een doorbraak. In Saksen-Anhalt zou zelfs een vijfde van de kiezers van plan zijn erop te stemmen.

Lees verder>>>
(h/t “Henk V.”)
nrc-nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, Patriottisme, political correctness, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

19 reacties op De vrouw die voorop gaat in de strijd tegen Merkel

 1. Ik mag het hopen voor Frauke Petry, dat haar land weet wakker te schudden voor het te laat is.
  Hier gaat alles in stilzwijgen door. Ik werd vanmorgen geattendeerd op iemand die ook schrijft op facebook van MP. Er stond in een blog van Shabir Burhani die Afghaanse Isis (strijder)?hij stond samen met Mark Rutte op een foto. Was interessant om te lezen dat hij met Denk van plan is om de regering over te nemen en hij vond dat het hier allemaal erg makkelijk ging, vooral de islamisering. Ze mogen die vent wel beter in de gaten houden.

  Liked by 1 persoon

  • elisah zegt:

   Hij heeft ook op twitter de uitspraak gedaan dat volgens hem de extreem rechtse PVV gekkies, veel lijken op de extremistische is’ers. Als dat nog geen groepsbelediging is van de PVV-ers….
   Tevens vind hij dat denk niet een echte islamitische partij is, maar dat hij er wel een wil gaan oprichten, PvA de partij van Allah.

   Liked by 1 persoon

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik heb ‘m intussen ook gelezen -en van repliek gediend, trouwens, want dat kán, op die facebook-pagina van hem; zo eenkennig is-ie blijkbaar niet.
    Een enorm ego; echte moslim! /maar ook een dromer: Droomt al van “de macht overnemen” hier! Rutte zou zich kapot moeten schamen, dat hij met zo iemand op de foto gaat, de lúlhannes! (Rutte dus.)

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 21 november 2016 om 16:46

    Ik ben gaarne bereid om je reactie te illustreren met deze leerzame afbeelding:

    Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Dat zij de gevestigde elite omver mag werpen en dat dit straks ook bij ons zal gebeuren, dat wens ik.

  Liked by 1 persoon

 3. Wachteres zegt:

  Helaas, ik mag het artikel niet meer lezen. Wel heb ik het lied ‘die Gedanken sind frei’ met tekst gevonden.

  Die Gedanken sind frei – zum Mitsingen mit Text

  Liked by 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Mooi, hè? dat zongen we ook op 5 september jl. gezamenlijk in Duisburg bij Pegida NRW. Ik heb het nog aangehaald in mijn verslag:
   https://ejbron.wordpress.com/2016/09/07/that-s-my-home/
   Maar Henk en jij, die zelf toch al lang in Duitsland wonen, zullen dat toch wel kennen, dacht ik, Wachteres: Zelf ken ik het van mijn bezoeken aan Neurenberg, 20 jaar geleden of daaromtrent; iedere Duitser kent het!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik het zelfs nog nooit gehoord heb @Theresa.

    Terwijl wij toch genoeg buurtfeestjes bijwonen. Het ligt dus niet aan ons. 😉

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Kijk eens, Wachteres:
    Ik herinnerde me opeens iets en toen vond ik op you tube dít, van dezelfde zanger:
    Ik was erbij, toen hij omstreeks ’83 of ’84 dit lied zong op een “Bunte Abend” in Neurenberg! (Hij was toen overigens wel in “burger.”)
    “Der allerschönste Dialekt.” Iedereen zong- en klapte het mee; dat was echt fantastisch!
    Deze video laat ook nog veel afbeeldingen van de mooiste plekjes van Neurenberg zien!

    Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Met “dank” aan al die Natte Billendoekjes (sinds 1970) op Het Binnenhof ging NL naar de Kloten!! Jan L. moest bekhouden, want ow discrimiNAZI!! Maar in mrt’17 kan Jan L. e i n d e l i j k terugslaan!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ ReaGluurder 21 november 2016 om 12:45

   Dat KAN Jan L. inderdaad, maar dat zal Jan L. NIET DOEN.
   Ik hoor nog steeds overal om me heen hoe gevaarlijk Geert Wilders is.
   Het is om moedeloos van te worden; Jan L. WIL het gewoon niet leren…

   Like

 5. delamontagne zegt:

  DE TOEKOMST ?

  Like

 6. Dicksy zegt:

  Hopen op een doorbraak doen wij allemaal en niet alleen in Duitsland. Het probleem is echter als merkel er in slaagt om weer een ambtstermijn erbij te doen dan is het helemaal naar de kl…….., dan kan de migratie helemaal niet meer gestopt worden tenzij de bevolking EINDELIJK eens beslist om het heft zelf in handen te nemen.
  Zolang die pocopartijen en hun meelopertjes de dienst blijven uitmaken overal in Europa zal er geen verandering komen, dan mogen we nog roepen en tieren zo hard we willen. Dan is het definitief boeken toe.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Verstikkende politieke correctheid voelt aan alsof je bent ingesnoerd in een veel te strak corset:

  Je kunt nauwelijks meer ademen…
  En verder is het ook zeer ongezond:

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  NRC Handelsblad vindt het belangrijk te vermelden dat Frauke Petry ooit een een bedrijf is begonnen en “na twee jaar failliet ging”. Waarmee NRC natuurlijk de onderhuidse boodschap wil meegeven dat mensen die kiezen voor de AFD (staat er niet maar bedoelen ze wel) en natuurlijk voor de PVV in principe behoren bij de groep maatschappelijk mislukten. Ze zeggen het niet maar hopen wel dat de lezer dat gaat denken. Hoeveel gemiddelde NRC abonnee’s hebben ooit het lef gehad een bedrijf te starten. Ik denk dat deze groep gemiddeld meer in de vele en veilige subsidie niches thuis is. Daar gaat het vooral om het gratis geld voor het bestrijden van klimatologische non problemen of over de top getilde ecologische problemen en hoe kan het anders over het heropvoeden van de samenleving. Natuurlijk vindt NRC het eveneens van groot politiek belang te vermelden dat Frauke Petry gescheiden is van haar dominee nadat ze de kar ging trekken voor de AFD. Ook dat onderstreept natuurlijk haar maatschappelijke mislukking. Tevens willen ze Frauke Petry maar al te graag ambivalentie (onvolwassenheid) in de schoenen schuiven door te vertellen dat ze Merkel in toespraken bekritiseerd maar op twitter laat blijken het eens te zijn met haar beleid. Alleen jammer dat NRC het niet belangrijk vindt de betreffende twitter uitspraken te laten zien. Let ook op de bijgevoegde foto van Frauke Petry. Terwijl er honderden foto’s van Mevr. Pertry op het internet circuleren wordt juist die foto eruit gepikt waarbij ze haar arm en hand licht gebogen uitstrekt houdt. Wat jammer voor het NRC dat arm en hand niet helemaal uitgestrekt zijn. Prachtig voorbeeld van sugestieve journalistiek.

  Liked by 1 persoon

  • Gert Jan Reitsma zegt:

   Meer dan suggestieve journalistiek; meteen moddergooien. Iemand zwart maken. Meteen met de strontspuit er op. Dat is linkse journalistiek. Waar is de emmer?

   Like

 9. guusvelraeds zegt:

  NRC Handelsblad vindt het belangrijk te vermelden dat Frauke Petry ooit een bedrijf is begonnen en “na twee jaar failliet ging”. Waarmee NRC natuurlijk de onderhuidse boodschap wil meegeven dat mensen die kiezen voor de AFD (staat er niet maar bedoelen ze wel) en natuurlijk voor de PVV in principe behoren bij de groep maatschappelijk mislukten. Ze zeggen het niet maar hopen wel dat de lezer dat gaat denken. Hoeveel gemiddelde NRC abonnee’s hebben ooit het lef gehad een bedrijf te starten. Ik denk dat deze groep gemiddeld meer in de vele en veilige subsidie niches thuis is. Daar gaat het vooral om het gratis geld voor het bestrijden van klimatologische non problemen of over de top getilde ecologische problemen en hoe kan het anders over het heropvoeden van de samenleving. Natuurlijk vindt NRC het eveneens van groot politiek belang te vermelden dat Frauke Petry gescheiden is van haar dominee nadat ze de kar ging trekken voor de AFD. Ook dat onderstreept natuurlijk haar maatschappelijke mislukking. Tevens willen ze Frauke Petry maar al te graag ambivalentie (onvolwassenheid) in de schoenen schuiven door te vertellen dat ze Merkel in toespraken bekritiseerd maar op twitter laat blijken het eens te zijn met haar beleid. Alleen jammer dat NRC het niet belangrijk vindt de betreffende twitter uitspraken te laten zien. Let ook op de bijgevoegde foto van Frauke Petry. Terwijl er honderden foto’s van Mevr. Pertry op het internet circuleren wordt juist die foto eruit gepikt waarbij ze haar arm en hand licht gebogen uitstrekt houdt. Wat jammer voor het NRC dat arm en hand niet helemaal uitgestrekt zijn. Prachtig voorbeeld van sugestieve journalistiek.

  Like

 10. Bas zegt:

  Frauke aan de piano.

  Een driewerf hoera voor Frauke.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s