Rechtbank: Vrijspraak voor “sharia-politie” van Wuppertal

screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de arrondissementsrechtbank in het Duitse Wuppertal was het optreden van radicale islamieten als “sharia-politie” niet strafbaar. De rechtbank sprak alle aangeklaagden vrij.

dwn

Zelfs de politie zou in het begin ook maar enige verdenking tegen de mannen hebben gekoesterd, motiveerde de voorzittende rechter de beslissing. “Een wet die hierop van toepassing zou zijn, bestaat niet.” Een veroordeling zou een fout zijn. De zeven mannen waren wegens het overtreden van het uniformverbod of medeplichtigheid daartoe aangeklaagd.

De vermeende initiatiefnemer van de actie, Sven Lau, ontbrak in Wuppertal in de beklaagdenbank. Hij staat op dit moment voor het hoogste gerechtshof van de deelstaat Nordrhein-Westfalen rechtbank in Düsseldorf wegens terreurverdenking. Het proces tegen hem werd daarom voorlopig stopgezet.

Vijf van de aangeklaagden zouden in september 2014 in oranje hesjes met het opschrift “sharia-politie” door Wuppertal hebben gepatrouilleerd. Het optreden van de zelfbenoemde zedenwachters had landelijk voor verontwaardiging gezorgd. Vertegenwoordigers van de Duitse regering en van de regering van de deelstaat Nordrhein-Westfalen hadden ertoe opgeroepen de hardheid van de wet te gebruiken.

De hesjes zouden echter niet als uniformen gekwalificeerd kunnen worden, vond de arrondissementsrechtbank. Van hen zou ook geen intimiderende werking zijn uitgegaan. Een getuige had gezegd dat hij dacht dat het om een vrijgezellenfeestje gegaan zou zijn.

Zulke hesjes worden in het donker door verschillende groepen gedragen, bijvoorbeeld met de opdruk van de vakbond, hadden de verdedigers geargumenteerd. Een veroordeling zou een ingreep in de vrijheid van meningsuiting zijn.

De officier van justitie had vergeefs geldboetes voor de aangeklaagden gevraagd. Het zou hen er als deel van de salafistische scene om gegaan zijn het rechtssysteem van de Bondsrepubliek Duitsland af te schaffen. Hij kan tegen de beslissing in beroep gaan bij het hoogste federaal gerechtshof.

De radicale islamieten hadden hun optreden zelf gefilmd en op internet gezet. Dezelfde kamer van de arrondissementsrechtbank had de toelating van de aanklacht al afgewezen. Deze beslissing werd door het hoogste gerechtshof van de deelstaat Nordrhein-Westfalen in Düsseldorf na een klacht van het openbaar ministerie opgeheven.

Initiatiefnemer Sven Lau was, toen de actie voor grote ophef zorgde, teruggekrabbeld: “De naam was wellicht zeer provocatief. Misschien was het ook een fout van ons”, zei hij destijds in een videoboodschap.

Destijds was de groep door politieagenten aangesproken. Ze mochten hun hesjes houden. Destijds waren er gele flyers in omloop met het opschrift “Shariah Controlled Zone”. Ze zijn ook afgebeeld in de video van de radicale islamieten. Hierop staan de gedragsregels van de radicale moslims: geen alcohol, niet gokken, geen muziek en concerten, geen pornografie en prostitutie, geen drugs.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Salafisten, Sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Rechtbank: Vrijspraak voor “sharia-politie” van Wuppertal

 1. elisah zegt:

  Dan zullen er spoedig wel héél andere groepen van mannen met hesjes komen….want je eigen politie vormen dat mag tegenwoordig in Duitsland.

  Liked by 1 persoon

 2. Zo’n uitspraak veroorzaakt inderdaad precedentwerking waardoor iedereen die carnalval viert met dat soort onzin gaat rondlopen. Dan wordt het inderdaad zeer onoverzichtelijk in Germany !

  Like

 3. Henk der Niederlander zegt:

  Als dit de beruchte hesjes zijn lijkt het mij dat ze zich uitgeven voor politie.
  Ik weet niet precies hoe de wetgeving in DLD is maar als een rechter dit toelaat zal het einde binnenkort wel helemaal zoek zijn.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Is ‘tsja…’ wel een goede reactie?

  Like

 5. volksrechter zegt:

  Volks politie is ook niet slecht dan, kunnen we tenminste onze eigen mensen beveiligen tegen apen en achterlijken !!!

  Liked by 1 persoon

 6. Helemaal gelijk volksrechter.

  Like

 7. kruisridder zegt:

  Dan zullen er ook ongetwijfeld Anti-sharia politie hesjes volgen. Kwestie van tijd dat die apen een boksbeugel op hun muil krijgen.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Dat wilde ik net aankaarten. Eens zien wat de overheid doet als er een groep mensen met hesjes met “anti-sharia politie” gaan rondlopen.

   De hesjes zouden echter niet als uniformen gekwalificeerd kunnen worden, vond de arrondissementsrechtbank. Van hen zou ook geen intimiderende werking zijn uitgegaan.

   Tien tegen een dat zij wel veroordeeld worden want van anti-sharia politie gaat natuurlijk wel een intimiderende werking uit. Want ja, mislims voelen zich niet alleen zeer snel op hun pik getrapt, ze voelen zich ook zeer bedreigd door van alles en nog wat, als het maar niet mislims is.

   En, goed voorbeeld doet goed volgen dus de zwarte SS van denk voelt zich ook bedreigd omdat die lelijke kop in een video van een carnavalsliedje is gebruikt.
   Zwarte SS, was dat ook niet die anti-menselijkheid politie van die andere fascistische organisatie in Duitsland?

   Like

 8. joga zegt:

  @Hans
  Dan vind ik KAKKERLAKKEN nog een veel grotere belediging, want dat zijn nog Insecten. Waar we het hier over hebben zijn hooguit de uitwerpselen van deze insecten. Wanneer het nog lager kan houd ik mij aanbevolen.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Wat kan je anders verwachten van ‘rechters’, dat zijn mensen die wereldvreemd zijn en totaal gespeend zijn van elke realiteit !!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die rechters zijn door hun superieuren geïnstrueerd de islam met zijden handschoenen aan te pakken.
   Die superieuren volgen als echte Duitse robotten de orders van Merkel op.
   Die op haar beurt weer is geïnstrueerd door de EU, inclusief Soros en compagnie.
   Zoiets was in Nederland “nog” onbekend maar kan binnenkort zomaar veranderen.
   Het politiek proces tegen Wilders is hiervan een kwalijke voorbode…

   Like

 10. Aegolius cs zegt:

  BGH (Bundesgerichtshof) hebt Freisprüche auf
  “Scharia-Polizei” muss erneut vor Gericht

  Das Leute sich zur “Scharia-Polizei” erklären und durch Wuppertal liefen, löst 2014 Empörung in ganz Deutschland aus. Die wurde nicht geringer, als die Betroffenen freigesprochen wurden. Doch jetzt hebt der BGH die Entscheidung auf.

  Der Bundesgerichtshof hat die Freisprüche im Fall der Wuppertaler “Scharia-Polizei” aufgehoben und den Fall zur Neuverhandlung an das Landgericht zurückverwiesen. Das Wuppertaler Landgericht habe die Frage rechtsfehlerhaft erörtert, ob das Tragen von Warnwesten mit dem Aufdruck “Sharia Police” gegen das Uniformverbot verstößt, entschied das Gericht.

  https://www.n-tv.de/panorama/Scharia-Polizei-muss-erneut-vor-Gericht-article20226504.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s