Zweden heeft een jaar lang uitkeringen betaald aan ISIS-strijders, hoewel ze in Syrië waren

screenshot_29

(Door: Rebecca Flood – Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse regering heeft honderdduizenden euro´s uitbetaald aan ISIS-strijders, omdat ze niet had meegekregen dat zij naar Raqqa in Syrië waren vertrokken.

Aan Michael Skramo werd meer dan € 50.000,- overgemaakt, hoewel hij met zijn vrouw en vier kleine kinderen vertrok naar het door oorlog verscheurde Syrië. De 31-jarige trad regelmatig op in propagandavideo´s en toonde daarbij zijn Kalasjnikov en zijn kinderen. Onder zijn nieuwe naam Abdul Samad al Swedi kreeg zijn gezin meer dan € 5000,- per maand uitgekeerd door het Zweedse sociale stelsel.

De uitkeringsinstantie van Zweden, Försäkringskassan, had meer dan een jaar nodig om hun aktes te actualiseren, zodat ze minstens acht maanden, nadat ze trouw gezworen hadden aan het bloeddorstige regime, nog geld ontvingen.

In een brief, die 12 maanden na zijn vertrek naar het adres van Skramo in Gotenburg werd gestuurd, stond:

“Försäkringskassan heeft de betalingen van de kinderbijslag en de huisvesting-subsidie voor uw kinderen stopgezet.”

Magnus Ranstorp, een terrorismeonderzoeker aan de Zweedse defensie-universiteit, zei dat de maandelijkse betalingen meer dan genoeg geweest zouden zijn om het gezin in het hoofdkwartier van ISIS te verzorgen. Hij zei:

“Het toont aan hoe zwak de controlemechanismen van het systeem blijkbaar zijn. Michael Skramo is nu al sinds enige tijd een van de bekendste ISIS-sympathisanten. De politie zou in staat moeten zijn alarm te slaan en alle autoriteiten erover te informeren dat iemand daar naartoe vertrokken is.”

Van Skramo wordt ook gezegd dat hij nog een schuld van ruim € 6000,- bij zijn verhuurder heeft en zijn vrouw stuurde een brief aan de rechtbank in Gotenburg, waarin ze meedeelt dat ook het innen van schulden van haar gestopt kan worden. Ze schreef:

“Om het jullie gemakkelijk te maken, jullie hoeven me geen brieven meer te sturen. Ik ben niet in Zweden en ik zal vermoedelijk ook niet terugkeren naar mijn land . . . jullie doen jezelf er dus een plezier mee om de zaak te laten rusten ;).”

De Zweedse stad Lund zorgde voor hevige verontwaardiging, toen zij verklaarde dat zij een programma zou aanbieden ter rehabilitatie van ISIS-strijders. Officials van de stad stelden voor om de ex-Jihadisten bij hun onderkomen, hun opleiding en ook algemene financiële ondersteuning te bieden. Het project is een poging om voormalige fundamentalisten te helpen bij de integratie, zodat ze niet zijn aangewezen op oude netwerken.

Zweedse officieren van justitie zeiden dat de voormalige ISIS-strijders net zo behandeld zouden moeten worden als personen die de georganiseerde misdaad of nazi-groepen verlaten.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl
Vertaling: “Inselpresse”

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Auteur: Rebecca Flood

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, Naïviteit, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zweden heeft een jaar lang uitkeringen betaald aan ISIS-strijders, hoewel ze in Syrië waren

 1. Mirjam zegt:

  Die Zweden leren het nooit. Ze zijn echt knettergek…

  Like

 2. Jan zegt:

  Hoe moeten zij anders munitie kopen?

  Like

 3. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, o hoe dom. Kijken niet verder dan hun neus lang is.

  Like

 4. kruisridder zegt:

  Sollicitatieplicht geldt dus niet voor getinten? En maar gewoon lekker doorbetalen. Nou, mooi stopzetten en buiten de deur laten en laten creperen.

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Dat zal hier niet anders zijn. Ze weten echt niet waar alle uitkeringstrekkers uithangen en ze dekken elkaar.
  Zo’n Rutte met Maiwand op de foto. Alleen al het idee dat zo iemand hier gewoon vrij rondloopt (niet Rutte 😉 ) zegt toch wel genoeg dat ze (aivd en andere diensten) totaal geen sjoege hebben. Sterker het interesseert ze geen reet zolang de papieren maar in orde zijn en ze hun salaris opstrijken.
  Maiwand laat gewoon even zien dat ze de min-pres ten alle tijden kunnen raken, wanneer ze maar willen. Dat is de boodschap.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Maiwand laat gewoon even zien dat ze de min-pres ten alle tijden kunnen raken, wanneer ze maar willen.

   Je zou bijna wensen dat hij het had gedaan. Zou opruimen van een landverrader zijn geweest.

   Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 7. Steven zegt:

  Lang LEVE de uitkeringen voor de al deze MULTICULTIE-SHIT!!!
  Hoop dat héél het midden oosten bij Zweden aan wal spoelt..misschien worden ze dan eens wakker!

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  Een onvervalste ‘wir habes es ……….’. Indien de Zweedse autoriteiten wel geinformeerd zouden zijn over hun verrijkende bijdrage aan ISIS was de uitkering echt niet stopgezet. In Nederland zijn we Gekke Henkie, in Zweden zijn ze stapelmesjokke.

  Like

 9. Pingback: Zweden heeft een jaar lang uitkeringen betaald ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s