Donald Trump: Nikki Haley wordt Amerikaans ambassadeur bij de VN

screenshot_37

(Vertaling: E.J. Bron)

Donald Trump zal een liberaal-conservatief politica benoemen tot nieuwe VN-ambassadeur. De gedoodverfde Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw een belangrijke personele beslissing genomen. De gouverneur van de zuidelijke staat South Carolina, Nikki Haley (foto), zal de nieuwe Amerikaanse ambassadrice bij de VN worden, deelde het team van Trump woensdag mee.

dwn

“Zij zal ons als geweldige aanvoerster op het wereldtoneel vertegenwoordigen”, zei Trump. De 44-jarige heeft nauwelijks diplomatieke ervaring. Als de benoeming door de Senaat wordt goedgekeurd, volgt Haley in januari de Amerikaanse VN-ambassadrice Samantha Power op.

Power was in deze functie net zo´n teleurstelling als haar president Barack Obama: vele jaren geleden had ze een veelgelezen boek over de genocide in Rwanda geschreven en ze was actief als linkse mensenrechtenactiviste. In haar functie maakte zij zich echter ondergeschikt aan de aanwijzingen van de hardliners in de CIA en de generale staf, bijvoorbeeld bij de ondersteuning van radicaalislamitische huurlingen in Syrië door de VS.

De dochter van Indische immigranten heeft als gouverneur wel meerdere handelsdelegaties geleid, om bijvoorbeeld economische betrekkingen van South Carolina met ondernemingen in India, Japan of Duitsland te verbeteren. Trump zet blijkbaar precies op deze competentie in: Haley zou over deals onderhandeld hebben, zei Trump, “en wij willen veel deals sluiten”. Trump had zich tijdens de verkiezingscampagne meermaals tegen een interventionistisch beginsel gekeerd en gezegd dat het niet de taak van de VS zou zijn om zich als politieagent van de wereld in de binnenlandse aangelegenheden van ander elanden te mengen.

Wat betreft buitenlandse politiek is Haley tot nu toe niet zichtbaar geworden. Ze maakt zeker geen deel uit van de gevreesde Neocon-fractie, voor wier “oorlogstrommels” de gouverneur van Hawaï dinsdag gewaarschuwd had.

De benoeming van Haley duidt erop dat Trump vermoedelijk eerder zal inzetten op handelsverdragen dan op operaties betreffende “regime-change”. Dat is echter nog lang niet duidelijk, omdat zijn team voor de CIA en de nationale veiligheid uit uitgesproken hardliners bestaat.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Donald Trump: Nikki Haley wordt Amerikaans ambassadeur bij de VN

 1. Jan zegt:

  ‘Ben Carson accepteert ministerspost onder Trump’

  Ben Carson (65) zou zich bereid hebben verklaard deel te gaan uitmaken van de regering van de gekozen Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de Wall Street Journal heeft de voormalige neurochirurg, die als Republikeins kandidaat de race naar het Witte Huis verloor en zich daarna opstelde achter Trump, de ministerspost voor Huisvesting en Stadsontwikkeling geaccepteerd.
  …..
  http://www.ad.nl/buitenland/ben-carson-accepteert-ministerspost-onder-trump~ae46ea70/

  Dr. Benjamin Carson’s Amazing Speech at the National Prayer Breakfast with Obama Present

  Like

 2. Een frisse verschijning vergeleken bij Hillary.

  Like

 3. Theoden zegt:

  Dit niet amerikaanse mens heeft bijgedragen aan de anti-blanke mentaliteit. Ze heeft de zuidelijke vlag verbannen als tweede generatie indier. Een vlag die onderdeel is van de blanke amerikaanse geschiedenis. Net als hier komen de invasiers ons de wet voorlezen, onze geschiedenis en tradities afnemen, zodat zij straks zelf ook kunnen verdwijnen. Deze vrouw is een slechte, een hele slechte keus.

  Like

 4. Jan zegt:

  Trump overweegt Sarah Palin te benoemen tot Minister van Oorlogsveteranenministerie
  https://de.wikipedia.org/wiki/Kriegsveteranenministerium_der_Vereinigten_Staaten

  Sarah Palin Under Consideration for VA Secretary

  Sarah Palin is under consideration for secretary of veterans affairs, a close Palin aide and a top Donald Trump transition official tell ABC News.

  The Palin aide tells ABC News that in “recent days,” Palin told Trump transition officials: “I feel as though the megaphone I have been provided can be used in a productive and positive way to help those desperately in need.”

  The VA is the largest government agency with over 300,000 federal employees and a budget of $182 billion for 2017.

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/trump-considering-palin-va-secretary-will-make-liberals-crazy-betcha/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s