‘Verbod op gebedsoproep moskee in strijd met de wet’

screenshot_24

De VVD beweert dat de gebedsoproepen in strijd zouden zijn met eerder gemaakte afspraken.

(Door: Tom Kieft)

Als er in Amsterdam al een afspraak is gemaakt tussen het stadsdeel en de Westermoskee (foto) over een verbod op het doen van versterkte gebedsoproepen, zou dat in strijd zijn met de wet.

Dat laat bestuursrecht-advocaat Reinier Ensink weten. “Het kan natuurlijk dat het bestuur van de moskee destijds met een dergelijke afspraak heeft ingestemd,” aldus de jurist. “Maar dat zou in strijd zijn met de grondwet.”

Hij verwijst daarbij naar de Wet openbare manifestaties. “Daarin staat dat gebedshuizen het recht hebben om gebedsoproepen te doen. Zoals kerken hun klokgelui mogen laten klinken, mogen moskeeën hun gebedsoproep versterkt laten horen. Daarin maakt de wet geen onderscheid.”

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
het-parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

15 reacties op ‘Verbod op gebedsoproep moskee in strijd met de wet’

 1. koddebeier zegt:

  Ja hoor een advocaat, voor geld verraden die lui zelfs hun ouders !!!

  Like

 2. Je krijgt hier nog al wat voor je kiezen. Het lijkt er wel op dat die wet is aangepast bij de binnenkomst van de moslims. We zulle de Christelijke partijen wel hierover gaan horen en vooral Buma. Maar ja, dat waren de partijen die voor de vrijheid van godsdienst waren.

  Like

 3. Ongelovige zegt:

  Die wetten zijn nog uit de tijd toen niemand besefte wat de islam betekende. Hoog tijd om ze aan te passen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Theresa Geissler zegt:

  In Alkmaar zijn gebedsoproepen toch ècht door de gemeente verboden! -Om eerlijk te zijn: Klokgelui eveneens.
  Luttele kilometers verderop, in Obdam, klinken dan nog weer de klokken van de Victor-parochie op gezette tijden, maar ja, in zo’n dorp hebben ze dan ook geen moskee, die een dergelijke verordening noodzakelijk maakt om op legale wijze van islamitisch kattengejank verschoond te blijven.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  De kogel gaat nu door de moskee.
  Letterlijk en figuurlijk.
  De laatste steen aan de ondergang van NL komt in zicht.
  Binnenkort mag je 5 X per dag gek worden van het gejank van de moskee in de buurt…!

  Het enige wat dan nog helpt is een raketwerper.

  Like

 6. elisah zegt:

  Nou dan gaan de klokken maar een poosje uit en schreeuwen ze bij de kerken Christelijke oproepen door de luidsprekers…. Moet je eens zien hoe snel daar hysterisch agressief protest tegen komt.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  [quote] mogen moskeeën hun gebedsoproep versterkt laten horen [/quote]

  Ja best! Maar dan WEL in de zandbakken waarin de mohammedaan van nature thuishoort!
  OMG, je moet er toch niet aan denken dat je straks OVERAL en DE HELE DAG dat debiele mohammedaanse jank-jengel gekerm moet aanhoren!
  DAT is pas een reden om een zenuwinzinking te krijgen en NIET omdat Trump de nieuwe president van de VS wordt!

  Klokgelui vind ik trouwens ook irritant; ik heb bijna een jaar zo goed als naast een kerk gewoond en dat was ook geen pretje.
  Religie (niet dat ik de islam een religie vind) is prima, maar bezorg er anderen geen (over)last door!

  Like

  • elisah zegt:

   We hebben jarenlang dicht bij een kerk gewoond, op den duur let je er niet meer op of merk je het niet eens meer, zo vaak als 5x per dag wordt die klok ook niet geluid.

   Like

 8. ReaGluurder zegt:

  In Israel speelt dit onderwerp ook. Vorige week is dit in het parlement geweest. Meen dat orthodoxe Joden in het parlement er voor gezorgd hebben dat er (voorlopig) niet wordt ingegrepen.

  Like

 9. elisah zegt:

  Op t journaal hebben ze het over het boerka verbod.
  In het openbaar mag de boerka nog gewoon gedragen worden, trouwens bij Opsporing Verzocht zag ik een vrouw in boerka die bij een bejaarde binnendrong om haar te beroven.
  Binnenkort kunnen we misschien wel boerkabendes verwachten, mannen net zo’n ding aan die onherkenbaar overvallen kunnen plegen… want die boerka die mag.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Amsterdam heeft miljoenen geïnvesteerd in deze moskeet, laat ze er dan ook maar van genieten.

  Like

 11. Mirjam zegt:

  Registreer de decibel aan geluid en de tijd dat zo’n oproep duurt, hoe vaak per dag zo’n oproep te horen is en toets of dit eventuele overlast bij bewoners veroorzaakt

  De Wet op geluidshinder zegt het volgende in de algemene bepalingen:

  Afdeling 1. Geluidsoverlast.

  Artikel 267. Iedereen is verplicht zich zodanig te gedragen dat anderen niet meer dan noodzakelijk door geluid gehinderd worden. Elk gerucht of rumoer bij dag is verboden, wanneer het zonder noodzaak wordt veroorzaakt, wanneer het te wijten is aan een gebrek aan voorzorg en wanneer het van aard is de rust van de inwoners te verstoren.

  quote: ‘Elk gerucht of rumoer bij dag is verboden, wanneer het zonder noodzaak wordt veroorzaakt.’
  uitleg; Het oproepen tot gebed hoeft niet noodzakelijkerwijze te gebeuren via luid gezang, maar kan op andere manieren plaatsvinden (oproepen via sms-alert bijvoorbeeld aan de gelovigen bijv.)

  De ‘oproep’ tot gebed door de Moskeeën valt onder dit artikel:

  Afdeling 3 Elektronisch versterkte en niet-elektronisch versterkte geluidsgolven

  Artikel 269. Behoudens vergunning van de burgemeester zijn volgende zaken verboden op de openbare weg:
  1.stem-, instrumentale of muzikale uitvoeringen op straat die de openbare rust verstoren;
  2.het gebruik van luidsprekers, versterkers of andere apparaten die geluidsgolven produceren of reproduceren en die de openbare rust verstoren;
  3.kermisparades en muziekparades die de openbare rust verstoren.

  En de ‘oproep’, zou die vanuit binnen de moskeeën gedaan worden, valt ook mede onder dit artikel:

  Afdeling 8 Inrichtingen die gewoonlijk voor het publiek toegankelijk zijn

  Artikel 277. De bepalingen van deze afdeling zijn van toepassing op de etablissementen die gewoonlijk voor het publiek toegankelijk zijn, ook al is het er slechts onder bepaalde voorwaarden toegelaten.

  Onverminderd de wettelijke bepalingen betreffende de bestrijding van geluidshinder, mag het geluid binnen de voor het publiek toegankelijke etablissementen, zowel overdag als ’s nachts het niveau van het achtergrondgeluid niet overschrijden als het hoorbaar is op de openbare weg.

  De ambtenaar-vaststeller (verbalisant) kan vaststellen of een geluid hinderlijk is en kan aanleiding geven tot een gerechtvaardigde klacht. In de vaststelling wordt de geluidshinder duidelijk omschreven

  Als men constateert dat een en ander wat betreft de hoogte/continuiteit van geluidshinder onder bovengenoemde bepalingen valt, kan me een aanklacht indienen tegen deze geluidshinder bij de politie.

  Like

 12. Islam heeft volgens algemene objectieve waarnemingen niets te maken met vrijheid en al zeker niet met vrijheid van godsdienst !Net zo als het verbieden van bepaalde motorbendes ,zouden we wettelijk ook alle moskeeën moeten sluiten wegens de kwalijke invloeden op onze samenleving !!( voorbeelden : Turkije ,Saoedi – Arabië,Iran ,Irak ,Libië,De V.N.= de United Nonsens,de partij denk,D’66 ,enz….)Shalom van Léon van Duren (persoonlijk probeer ik als een levende steen met andere steentjes het huis van De Levende God van Israël te vormen)

  Like

 13. Pingback: HOLLANDISTAN: Protestantse kerk Barneveld wordt Marokkaans gebedshuis! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s