VIDEO: Laatste woord Geert Wilders – Rechtbank, 23-11-2016

 

Meneer de president, leden van de rechtbank,

Toen ik besloot hier vandaag het laatste woord te voeren in dit proces tegen de vrijheid van meningsuiting was de reactie van heel veel mensen in mijn omgeving dat het zinloos is. Dat u als rechtbank het veroordelende vonnis al lang geschreven heeft. Dat uit alles blijkt dat u mij al lang heeft veroordeeld. En misschien is dat wel zo. Ik weet het niet. Maar ik sta hier toch. Want ik geef nooit op. En ik heb een boodschap aan u en aan Nederland.

Nederland is al eeuwenlang het symbool van vrijheid. Wie Nederland zegt, zegt vrijheid. En dat geldt ook, misschien wel juist, voor hen die een andere mening hebben dan de gevestigde orde, de oppositie. En onze belangrijkste vrijheid is de vrijheid van meningsuiting. Wij Nederlanders zeggen wat ons op het hart ligt. En juist dát maakt ons land zo groot. De vrijheid van meningsuiting is Neerlands trots. En dat, precies dat, staat hier vandaag op het spel.

Lees verder>>>
h/t “Tistochwat”
pvv-nieuw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders. Bookmark de permalink .

36 reacties op VIDEO: Laatste woord Geert Wilders – Rechtbank, 23-11-2016

  1. leefbarbaar zegt:

    Heel goed.
    Geen woord spaans bij.
    En wat zeker ook van belang is; meneer Wilders spreekt ook namens ons. Hem veroordelen, is ons veroordelen. Het is oneindig veel beter om iets te gaan doen aan het marokkanslozenprobleem, want de groep mensen, die een hekel hebben aan deze berbers, groeit met de dag. Vanwege hun walgelijke gedrag.
    Het pesten van diegene, die het probleem benoemt, is dom, corrupt en onverantwoordelijk.

    Geliked door 2 people

    • Tom Hendrix zegt:

      @leefbarbaar: 20.03. uur. Mee eens. Het was vanaf het begin een politiek showproces. Opgestookt door de PvdA en de VVD, en de rest van de politiek-correcte partijen. Het betekent niet meer of minder, dat we GEEN ONAFHANKELIJKE RECHTSPRAAK meer hebben in Nederland. En laat dat nu juist hét kenmerk zijn van echte democratie. Conclusie, de linksen, en de laffe politiek-correcte kliek, is erop uit om meer dan 7 miljoen Nederlanders ” de mond te snoeren”. Het kenmerk van DE LINKSE DICTATUUR. En de EUSSR zag dat het goed was!

      Like

      • Leo zegt:

        Tom,
        Over onafhankelijke rechtspraak gesproken……….

        Wanneer de Heer G. Wilders wordt veroordeeld dan zij we ( allemaal ) overgeleverd aan “rechtspraak in eigen huis “.

        Gelijk de rechtspraak tijdens de DUITSE BEZETTING !!

        Like

  2. Tistochwat zegt:

    Geert Wilders ging gelukkig ook uitgebreid in op de smerige opmerkingen, die destijds door Joop van Riessen zijn gemaakt.

    Like

  3. Eric zegt:

    Indrukwekkend !

    Like

  4. Harry zegt:

    Geweldig verhaal Geert !
    Van A tot Z met je eens , we zullen als één blok achter je blijven staan !

    Zet die befjesbende in hun hemd , het is een kudde verdwaasde corrupte smeerlappen .
    Vóórgedrukte aangiften en daar zitten ze bij te kijken alsof er niks aan de hand is .
    Wat mij betreft : laat dat linkse zootje de klere krijgen !

    Als ze daar alleen in hun onderbroek achter de tafel zaten , in plaats van in die bespottelijke toga’s , zouden ze dan nog zoveel arrogantie ten toon spreiden ?

    De beuk er in , godverdomme !

    Like

  5. Cathja zegt:

    Goed dat Geert Wilders het laatste woord heeft gekregen. Zijn uitspraken waren helder en getuigden van vastberadenheid om door te gaan. Zijn houding kan alleen maar respect afdwingen. Wie zou er meer dan 11 jaar zijn vrijheid opgeven om zijn land te dienen?

    Dat zooitje rechters daar? Uiteraard niet. Die zitten daar alleen om hem veroordeeld te krijgen. Dat ze de meest onzinnige dingen als bewijs voor veroordeling aandragen, laat hun ontstellende domheid en partijdigheid zien.

    Een rechter hoort onpartijdig te zijn. In Nederland zijn zulke rechters inmiddels niet meer te vinden.

    Like

  6. Theresa Geissler zegt:

    En toen werd het stil. Dóódstil……
    Wie op deze manier, op dit niveau in staat is, zijn rechtvaardiging onder woorden te brengen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor al diegenen, die het met hem eens zijn en achter hem staan, is een gezégend man. En een gróótse volksvertegenwoordiger!
    Opdat gerechtigheid tenslotte geschiede, móet deze zaak desnoods tot in de hoogste regionen worden uitgevochten; een andere weg is ondenkbaar.
    Geve het lot, dat het niet nodig zal zijn, maar…..GEEN ENKELE VEROORDELING IS HIER OP ZIJN PLAATS!!!
    En een rechtbank, die dat niet inziet, dient ter plekke ontbonden te worden: Zij verliest daarmee in één klap al haar geloofwaardigheid.

    Geliked door 3 people

  7. Hans zegt:

    Als ze het lef hebben om Wilders te veroordelen, zit er maar één ding op:
    Allemaal dezelfde uitspraak doen, op de ‘social’ media.
    LUID EN DUIDELIJK

    Like

  8. Dan mogen ze er nog wel een paar voor het gerecht slepen.

    Like

  9. guusvelraeds zegt:

    Zullen we dan nog maar een keer. Joop van Riessen. Samson zat erbij, een stuk jonger maar niet minder sluw. Kijk goed naar het gelaat van Samson en laat de uitspraken van Joop van Riessen nog een keer goed op je in werken. Wat de uitspraken gedaan door van Riessen heel bijzonder maakt is het feit dat we op 6 mei 2002 de politieke moord op Pim Fortuyn al hadden gehad en op 2 november 2004 de islamitische terreur aanslag op Theo van Gogh met dodelijke afloop. Ondanks deze recent gebeurde politiek terroristische moorden heeft van Riessen in 2007 het lef opnieuw een oproep tot moord te doen aan de deugtafel van toenmalig Pauw en Witteman. Een oproep tot moord op Geert Wilders en in een adem een oproep tot deportatie van een slordige half miljoen PVV stemmers. Het is maar dat U het weet en nooit meer vergeet.

    Like

  10. Erik zegt:

    Wat een spreker is die man, wat een spreker is die man, wat een spreker, hier win je de verkiezingen mee. Hij sprak voor ons alle, uit zijn hart tot ons hart en het hart begreep het.
    De vervolgde, beschimpte, belaagde met een flair van moed en heeft hier ons verdedigd, het lijkt wel de geschiedenis. Wij zijn er om dit te bevestigen, te verklaren en te kiezen dat zo’n bevlogen man nederland als president mag dienen.
    EEN VOOR ALLE, ALLE VOOR WILDERS!!!

    Like

  11. Helena zegt:

    Het zijn neprechters dat zie je zo, die verlamd als een angstig konijn in de koplampen staarden toen ze ‘het laatste woord’ van Geert Wilders aanhoorden. Ze zaten voor joker, dat stelletje prutsers, want nu kreeg Geert de kans om in een vlammend betoog de vrijheid van meningsuiting en dat van zijn kiezers, de mensen met het gezonde verstand, te verdedigen en het gevaar te benoemen van de door (s)links gesubsidieerde moslim invasie en dat kwam aan, geen speld tussen te krijgen in een woord BRILJANT!!!! Diep respect voor deze man die zijn eigen vrijheid is afgenomen maar door zal gaan met de strijd voor ònze vrijheid. Ik stem PVV!!!!!

    Like

  12. Roeland zegt:

    PVV wordt toch eens een normale politieke partij. Nu waren er weer gemeenteraadsverkiezingen in Brabant. Alle politiek correcte partijen deden mee. Opkomst was laag. Logisch. PVV deed niet mee. PVV, jullie zijn lokaal ook heel belangrijk! Lokaal wordt heel wat beslist. Eigen volk wordt lokaal op de laatste plaats gezet. Lokaal ligt de macht nog steeds bij pvda en consorten.

    Geliked door 1 persoon

    • leefbarbaar zegt:

      Beste Roeland,
      begrijpelijk je reactie, maar vrijwel onmogelijk uit te voeren.
      De haat tegen politici van de PVV maakt de drempel om voor de partij te gaan werken erg hoog.
      Daarnaast wordt de partij overspoeld door een tsunami van NSB-ers, die allemaal hun zetel bij een andere partij dreigen te verliezen en ineens de standpunten van de PVV onderschrijven. Dit soort mensen maken de partij kapot, kijk naar Leefbaar Rotterdam, ooit de partij van Pim, in 2 termijnen verworden tot de partij van Pechtold.
      Tot slot natuurlijk het FA-tuig, dat zich aanmeldt als nette blanke monteur, eenmaal gekozen dingen gaat roepen als nazi en de pers maandenlang bezig houdt als voorbeeld van een doorsnee-PVV-er om de partij kapot te maken.
      Wat wel kan; meldt je aan als vrijwilliger en laat zien wie je bent en wat je kunt.
      En zit je lokale politiek veel meer op de huid indien ze idiote dingen doen, schrijf ze, mail ze, ga inspreken in de raad, laat ze niet doorgaan met de islamisatie. Dat doe ik ook.

      Like

  13. ReaGluurder zegt:

    Geert Geweldig!! Dit land is behekst, zoals we vandaag konden zien / horen!! Meer meer meer Geert!!

    Like

  14. Taljaard zegt:

    Nederlandse renaissance muziek uit de Gouden Eeuw.
    Past volgens mij goed bij deze redevoering.
    Want onder zulke muziek trokken de Geuzen, Willem van Oranje, Prins Maurits en Michiel de Ruyter ten strijde.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Daaraan twijfel ik op zichzelf niet, Taljaard, maar de GOUDEN Eeuw…..? Dat was de 17de Eeuw en niet één van de historische afbeeldingen die in de clip getoond worden, geeft aanleiding -niet qua kledingstijl- om het dááraan te linken; doe daar nog maar liever één of twee eeuwen van af, lijkt me.

      Like

      • BertG. zegt:

        Maar die clip is dan zo’n 400 jaar later in elkaar gezet en toen waren ze een beetje vergeten wat ze toen ook alweer droegen.
        Kan gebeuren, 400 jaar is ook wel erg lang gelden.
        Houden ze toch jouw even moeten bellen voor wat kleding tips uit die tijd, toen ze het in elkaar knutselden.

        Like

      • Taljaard zegt:

        @Trees
        De beelden corresponderen historisch gezien niet met de muziek.

        Like

      • Theresa Geissler zegt:

        @Taljaard, 14.42u: Ja, dat is inderdaad óók een mogelijkheid, natuurlijk.
        @BertG., 12.41u: Nou, het zal misschien pedant overkomen, maar íets weet ik daar wel vanaf, hoor.
        Toon mij dat soort plaatjes en ik kan meestal wel het tijdvlak schatten, waarin ze gelaatst dienn te worden. Behalve aan de kledingsnit is dat vooral aan kapsels/hoofdtooien goed te zien.

        Like

  15. Wachteres zegt:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3966038/Nigel-Farage-hands-Ferrero-Rocher-chocolates-party-Ritz-celebrate-Brexit-victory.html

    You’re spoiling us! Nigel Farage rehearses for job as ambassador to Donald Trump’s US at Ritz party to celebrate Brexit victory

    Around 100 people attended the lavish drinks party in Mr Farage’s honour
    The party was held as a celebration after the UK’s decision to leave the EU
    Pyramids of Ferrero Rocher were on offer as a nod to the 1990s advert

    Nigel Farage krijgt een feestje aangeboden in het Ritz hotel in Londen.

    Like

  16. D. G. Neree zegt:

    Als Wilders veroordeeld wordt, zouden alle PVVstemmers een aanklacht moeten indienen bij het politiebureau, tegen zichzelf, wegens het steunen van het ‘minder minder minder’. Er liggen vast nog wel een paar duizend voorgedrukte formulieren klaar.

    Geliked door 1 persoon

    • koddebeier zegt:

      Dat zijn vorstelijke bedragen als je in Marokko woont !!!!!!
      Leven als een vorst in Marokko van onze Euro’s !!
      En zo worden de autochtone door de Haagse regenten genaaid !!!!

      Like

  17. koddebeier zegt:

    Chapeau Geert !!!

    Like

  18. koddebeier zegt:

    Het achterbakse Justitiekrapuul huillie, huillie doen, stoute Wilders.
    http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27094188/__Justitie__Wilders_ongepast_bezig__.html

    Like

  19. Ildiko zegt:

    de OM is gewoon de weg kwijt ! het enige de hier en overal haat en verdeeldheid zaait dat is de islam. Er is 1 Koran en ook 1 Islam en die is een fascistische ideologie. Nu de OM wilt Wilders en zijn sympathisanten monddood maken maar er komt een tijd dat deze OM door hetzelfde ideologie onthoofd wordt. Dat gebeurde ook in Iran.

    Like

  20. Ildiko zegt:

    de OM is gewoon de weg kwijt ! het enige de hier en overal haat en verdeeldheid zaait dat is de islam. Er is 1 Koran en ook 1 Islam en die is een fascistische ideologie. Iedereen die dat weet en heeft daarover gewaarschuwd die werd tot nu toe nooit serieus genomen, wat een poppenkast onze OM. Ben benieuwd wanneer hun eigen kinderen niet meer mogen zijn wie ze zijn, alleen onder de doeken .Wilders is een HELD ! zo zal ook in de geschiedenis blijven.

    Like

  21. Ildiko zegt:

    Zij die elite, hebben bloed op hun handen ! Pim Fortyuin werd ook via elite uitgescholden, uitgelachen, tot onmens verklaard en dan vermoord, dit zal via OM ook nu gebeuren. Nou bedankt wat een fijne democratie.

    Like

  22. Taljaard zegt:

    Wilders laat zich al heel lang inspireren door Churchill en heeft waarschijnlijk veel van zijn boeken gelezen en zijn toespraken bestudeerd.
    Churchill’s adagium was ”Never, NEVER give up!”
    En dat doet Wilders dus ook niet.
    Met deze toespraak heeft hij, net als bij het vorige politieke showproces, geschiedenis geschreven.
    En ik durf te stellen dat zijn woorden in de toekomst een onderdeel zullen worden van het geschiedenisonderwijs in Nederland en daarbuiten. Of in ieder geval een schoolvoorbeeld van politieke retorica.
    Hier is ware grootheid aan het woord, in de traditie van Socrates, Cicero, Luther, John Wesley, Lincoln en Churchill, gepaard aan een onverzettelijkheid die zich nergens door laat stoppen en die inderdaad slechts het zwijgen kan worden opgelegd door de dood.
    En waar Jesse Klaver alleen maar de holle frasen van een afgedankte Amerikaanse president kan herkauwen, is hier een man met echte inhoud en visie aan het woord, die ook geen opgeklopte entourage, schijnwerpers en gaaf jong smoeltje nodig heeft om zijn punten te maken.
    De krampachtige kleinburgerlijkheid, geestelijke beperktheid en ideologisch verblinde starheid en bevooroordeeldheid, waarmee hij al jaren lang wordt geconfronteerd, staat in een schril contrast met de inhoud en de lading van deze woorden.
    Het zijn slechte tijden om links te zijn. Want, na de overwinningen van Farage en Trump, heeft Wilders hier nog een dreun van heb ik jou daar in hun richting uitgedeeld.
    Wanneer hij veroordeeld wordt spint hij er garen bij.
    En wanneer hij wordt vrijgesproken ook.
    Ze moeten zich in de burelen van de PvdA, D’66 en GL de haren uit hun hoofd trekken dat ze zo dom zijn geweest om de PVV hiermee een sloot geld voor het voeren van een verkiezingscampagne hebben uitgespaard.

    Like

  23. Aegolius cs zegt:

    EU nationaal verordonneerde regels dwingen bestuurders tot dergelijke vervolging als Wilders:
    Euroresolutie 1605 originele link:
    http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1
    Bovenstaande link is off line en Blondemevrouw heeft de inhoud onderstaand vermeld
    http://www.dutchfreepress.nl/council-europe-resolutie-1605-islamophobia-bestrijden-en-islam-faciliteren/
    Resolution 1605 (2008) Nieuwe link
    European Muslim communities confronted with extremism
    Zoals artikel 9 (Engels)
    http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17634&lang=en

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s