De “leugenpers” verklaart de oorlog aan het “Fake News”

screenshot_54

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Het is de strijd van Goliath tegen David: de mainstream-media verklaren de oorlog aan de alternatieve media – en worden daarbij door de politiek en de internetconcerns ondersteund.

contra-magazine

De opleving die op dit moment de kleine, alternatieve media in de westelijke wereld meemaken, zorgt voor steeds meer problemen bij de grote mediaconcerns. Waren er vroeger steeds opnieuw kleinere aanvallen tegen de alternatieve media (in Duitsland vaak tegen de bekende media KOPP-Verlag, Compact en Junge Freiheit, die een grote reikwijdte konden opbouwen), nu breiden deze zich steeds verder uit.

Het evidente falen van de mainstream-media bij het onthullen van de waarheid zit in hun ondernemingsstructuren: grote concerns maken van de eigenaren rijke en invloedrijke mensen, die in “elitaire kringen” verkeren en zodoende ook onderdeel worden van dat establishment dat ze eigenlijk in het belang van hun miljoenen consumenten openlijk zouden moeten bekritiseren. En de geldgeile prulschrijvers, de “perstituees”, spelen dit spel ook nog mee.

Dit leidde ertoe dat steeds meer mensen – in de VS zowel als in Europa – zich van hen afkeerden en zich begonnen te informeren bij de kleine, alternatieve mediasites. Of het nu gaat om de Oekraïne-crisis, de schuldencrisis, de “War on Terror”, de migratiecrisis inclusief de “Oudejaarsnacht van Keulen” of gewoon ook de presidentsverkiezingen in Amerika, waar ze allemaal ingezet hadden op Clinton en Trump verdoemden – successievelijk brokkelt de opiniemacht van de mainstream-media af.

Samen met de beide internetconcerns Facebook en ABC (Google) verklaart de “leugenpers” nu de oorlog aan het “Fake News”. Censuurmaatregelen, speciale “filters”, nieuwe algoritmen en dergelijke moeten ertoe leiden dat meldingen van alternatieve nieuwssites verdrongen en dat er in plaats daarvan meldingen van de mainstream verbreid worden. Orwell´s “ministerie van Waarheid” wordt op dit moment werkelijkheid.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Elite, establishment, Europa, EUSSR, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

38 reacties op De “leugenpers” verklaart de oorlog aan het “Fake News”

 1. Remco Jaasma zegt:

  Zoals satanisten betamen keren de Oranje Bovenleugenmedia altijd alles om.

  Like

 2. Pieter zegt:

  Nou heer Bron… je leest het: binnenkort een nieuwe hobby zoeken 🙂
  tegen die tijd open ik op mijn naam wel een andere website voor Bron
  onkruid vergaat niet en de waarheid komt altijd boven tafel!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. volksrechter zegt:

  Pfffffffffff ….randdebielen van de leugenpers ik geef jullie maar één voorbeeldje :

  https://freenetproject.org/
  onmogelijk om ons de mond te snoeren er zijn zoveel mogelijkheden dat jullie niet weten waar beginnen om uw leugens de bovenhand te laten blijven halen !!!!!!!
  Het enige is nog internet volledig afsluiten, en dat is een utopie.

  Geliked door 3 people

 4. Jean zegt:

  Wat ze ook mogen proberen, ons de mond snoeren zal ze NOOIT lukken en wat die linkse rotzooi betreft, die zal NOOIT in mijn huis binnen geraken.
  Het internet en de “objectieve” blogs is onze rijkdom.
  Zoals Geert Wilders zegt, ze zullen mij moeten vermoorden om mij het zwijgen op te leggen want onze vrijheid van meningsuiting is ons grootste bezit.

  Geliked door 2 people

 5. leefbarbaar zegt:

  Bekend verhaal hier. GeenStijl kan een referendum afroepen, terwijl alle oude media niet in staat zijn dit tegen te gaan. Ongeacht 24 /7 leugens en staatspropaganda.

  Bijgaand een fraai voorbeeldje van bedrog door kwaliteitsmedia:
  https://www.bnr.nl/nieuws/internationale-politiek/10314451/handelsmissie-indonesie-goed-voor-100-miljoen
  Rutte levert ons 100 miljoen op 1 dag, de voedselbanken kunnen dicht. Onze welvaart is gered. (voor wie het gelooft natuurlijk, want de Lachende Leugenaar is iedere schaamte voorbij. En houdbaarheid ook trouwens.)

  Like

 6. BertG. zegt:

  Nog even en je wordt in je telefoon gesprek met iemand, in de rede gevallen op de achtergrond, met zo iets als, wilt u wel even u toon matigen, bij deze uw 1ste waarschuwing voor dit gesprek.

  Like

 7. Feniks zegt:

  De werkelijkheid haalt de MSM in.
  de geest is uit de fles en valt niet meer te stoppen.
  Niets wat de zgn elite ook doet of probeert, het proces van vinden van de waarheid is onomkeerbaar.

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Het is nog altijd de keus van de mensen zelf welk nieuws ze willen lezen en ze willen geloven. Ze kunnen schrijven of de ether insturen totdat ze een ons wegen, als de mensen niet willen lezen en niet willen kijken dan hebben ze zich alleen zelf ermee. Reclame inkomsten, waar zulke bedrijven op ‘drijven’ zullen dan hun klanten verliezen en zij, de leugenaars, verliezen hun inkomsten.

  Pech gehad. Het schrijven van de waarheid valt onder de vrijheid van meningsuiting en het lezen ervan indirect ook. Het schrijven van de leugen valt onder de noemer ‘rotzooi’ en daar houden waarheidsgetrouwe lezers zich niet mee bezig en willen er niet mee vereenzelvigd worden.

  Like

 9. Henk der Niederlander zegt:

  Ook bij Xandernieuws besteed men er uitgebreid aandacht aan.
  EU zet anti-Russische propaganda officieel in nog hogere versnelling

  En zo holt het Europese schijnparlement op ‘democratische’ wijze de toch al onder grote druk staande democratie nog verder uit.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/11/Einde-persvrijheid-Europees-Parlement-stemt-in-met-censuur-niet-politiek-correct-nieuws

  Ik heb het ergens anders ook al geplaatst maar het hoort hier beter thuis.

  Like

 10. Henk der Niederlander zegt:

  Woede over publicatie besteding subsidie

  De spanningen over het wegstemmen van het associatieverdrag met Oekraïne lopen niet alleen in de politiek hoog op. Een aantal ontvangers van campagnesubsidie probeert openheid over de besteding ervan tegen te houden.

  Ze willen volgens de referendumcommissie via een kort geding voorkomen dat De Telegraaf de verantwoordingsstukken krijgt, die deze krant al voor het referendum had opgevraagd. Daarna deden ook andere media hiervoor beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

  Voor toiletpapier dat vol taalfouten werd bedrukt met stellingen over het verdrag met Oekraïne werd 50.000 euro beschikbaar gesteld.
  Gekker kunnen we het niet maken lijkt me.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27103727/__Woede_over_publicatie_subsidie__.html

  Like

 11. Arie Nieuwenhuizen zegt:

  Geachte heer Bron,
  Net een mail gestuurd aan de NRC m.b.t. inperking van Russische media door het EU parlement.
  Het EU parlement wil gaan bepalen naar welke media wij gaan kijken en luisteren. Schokkend, dit wordt een dictatuur.

  Geachte heer Meeus (NRC),

  Ik heb net uw artikel gelezen over “mijn vrije mening: koppen dicht, ja?”

  Als nieuwsgierig mens kijk en lees ik nieuws uit allerlei landen zodat ik een gefundeerde mening kan hebben.

  Wat mij vandaag geschokt heeft is het volgende nieuws over wat de EU heeft besloten https://www.rt.com/news/367984-eu-double-standards-sputnik-rt/

  Een week geleden heeft een Engelse bank al de bankrekeningen opgezegd, van de Engelse vestiging van RT nieuws, zonder opgaaf van reden. https://www.theguardian.com/media/2016/oct/18/russia-will-retaliate-against-british-media-after-rts-bank-accounts-closed

  Als ik het goed begrijp, dan mag ik als EU burger straks geen Russische media meer volgen?

  Ben benieuwd of u als NRC man, slijpsteen van de geest nietwaar, het eens bent met deze extreme maatregelen en of de NRC hiertegen al geprotesteerd heeft.

  De maatregel van de EU neigt nu naar dictatuur, meestal voorafgaand aan een oorlog dreigt de waarheid het eerste slachtoffer te worden en dat is de vrije nieuwsgaring.

  Vriendelijke groeten,

  Arie Nieuwenhuizen

  Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   Goede mail, Ari, maar het ‘neigt’ niet naar dictatuur, het IS dictatuur. Als ze hun doeleinden niet kunnen bereiken met de instemming van de volledige burgers van Europa, dan moet het maar zonder. Daarom willen ze absoluut géén nieuws verkeer meer toestaan onder de mensen. Volledige dictatuur en onderdrukking. We worden zombies op deze manier, maar dat laten we niet toe. De vrijheid van meningsuiting is ons democratisch recht, we zijn géén handpoppen die je kunt laten doen wat je wilt, we zijn mensen. Leve de vrijheid!

   Like

 12. Jan zegt:

  EU heeft oorlog verklaard aan RT en Sputnik: censuur is het woord. Op naar 1984


  Das Europaparlament verabschiedete am Mittwoch seinen Entwurf „Strategische Kommunikation der EU, um gegen sie gerichteter Propaganda von Dritten entgegenzuwirken“. Darin wird Russland unterstellt, politische Parteien und andere Organisationen in der EU finanziell zu unterstützen – „mit der Absicht, den politischen Zusammenhalt zu schwächen“. Die Berichterstattung russischer Medien wie Sputnik oder RT wird in dem Entwurf mit Propaganda der islamistischen Terrororganisationen IS/Daesh und al-Qaida gleichgesetzt.

  ….
  https://de.sputniknews.com/politik/20161123313487074-sputnik-und-rt-erwaegen-klage-bei-eu-gericht/
  Dit soort maatregelen laat zien dat de EU_fascisten menen dat zij voor ons moeten beslissen en dat wij moeten denken wat zij ons door de strot menen te moeten duwen: leugens en kolder

  Like

  • Ron zegt:

   Dit zijn de eerste stappen om de vrije toegang tot niet politiek correct nieuws steeds verder te beperken.
   Ik wil de slimme IT-ers onder ons adviseren om van te voren slimme methoden te ontwikkelen om dit soort blokkades te omzeilen. Een van de methoden is een VPN gebruiken, maar voor de echte armoedzaaiers en digibeten onder ons is dat misschien teveel gevraagd, en dat gaat alleen totdat de EU ook zoiets probeert te blokkeren.
   Gratis plugins voor een browser zoals Firefox om via omwegen, andere adressen bijvoorbeeld, bij RT te komen is zo’n idee die slimme IT-ers zouden kunnen ontwikkelen.
   Dus hobbyisten, laat jullie niet tegenhouden maar begin op tijd, niet als het al te laat is.

   Like

 13. Peterdm zegt:

  Laat ze maar proberen de boel te belazeren Breitbart News was zo ongeveer de enige media in de USA die de winst van Trump voorspelde omdat de reporters wel naar de gewone boze blanke man ging. Iets wat o.a. CNN, ABC en de New York Times nalieten maar nu in grote problemen zijn gekomen met hun lezers die het niet pikken en hoe zij het goed gaan maken zal mij een zorg zijn. De ene na de andere leugen van de elite, tot zelf de foto’s van Donald waren gemanipuleerd. Breitbart News is een echte patriotten medium geworden in de USA.
  Zo ook de Nederlandse Pers. AD, Volkskrant,NRC,Trouw zelfs de Telegraaf de complete NPO, RTL 7. Allemaal liepen zij wekenlang te kwijlen dat Clinton ging winnen en schreven in hun kranten online alleen stront over Donald Trump en verder leugens want zij hebben niets maar dan ook geen enkel onderzoek gedaan dan alleen als kinderen achter de circus karavaan van Clinton lopen en alles lekker goedkoop kopiëren van CNN et cetera en dan duur verkopen aan hun eigen lezers.
  En kopiëren kunnen ze goed, tegen Geert Wilders gebruiken zij dezelfde tactiek als pakweg CNN dus is het maar goed dat wij naar 15 maart de leugens en de vraagstelling van de leugen pers en zijn mediahoeren goed gaan volgen om op tijd in te grijpen.
  Zet hem op Geert.

  Like

 14. wauso zegt:

  Nou, bij GeenStijl beginnen ze ook al te draaien. Daar zit ene Zentgraaf met dit artikel: Over Wilders en het O.M. ! In de laatste regel staat er eigenlijk stem: VVD/PvdA !
  En bij TPO is het niet beter als bij Joop.nl. Daar worden de mensen van de comments afgedaan als 2e keus randapen in een artikel dat over Sylvana gaat ! En dan laat men over islamknuffelaars, JanJaap de Ruiter en Meindert Fennema (groenLinks) in dat zelfde artikel de zegetrompet schallen. Deze 2 zijn dus voorstanders m.b.t. het uitroeien van de autochtone bevolking en TPO vindt het prachtig. En de mensen die hier commentaar op leveren zijn het schorriemorrie !
  Begint de alternatieve media bij te draaien ?

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogte tijd dat we ons ontdoen van deze Fascistische Nazi bende in Brussel !!

  Like

 16. hslot4 zegt:

  Desnoods gaan we terug naar de kopieer machine en huis aan huis verspreiding linkse ratten

  Like

 17. Annemie. zegt:

  Twitter heeft Financiële problemen!!! Ik zie het nog verdwijnen. Het wordt te hinderlijk voor onze Führers.

  Like

 18. ieznogoedh zegt:

  Het maakt het leven wel simpeler natuurlijk.
  Aan de andere kant kan dit MSM-offensief alleen maar betekenen dat het fake-nieuws dichter bij de waarheid ligt dan het “objectieve” nieuws van de MSM. En ja, het was al zonneklaar dat de MSM slechts als spreekbuis voor de eltite fungeerde. Altijd weer positief om je gedachtes bevestigd te krijgen.

  Vanzelfsprekend zijn alle maatregelen die worden genomen enkel en alleen om de bevolking te “beschermen” tegen kwaadwillenden.

  Like

  • Mirjam zegt:

   ‘Vanzelfsprekend zijn alle maatregelen die worden genomen enkel en alleen om de bevolking te “beschermen” tegen kwaadwillenden.’

   Dat laatste is hen dan nu gelukt! De bevolking gaat zich beschermen tegen kwaadwillenden: tegen HEN!

   Like

 19. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 20. Jan zegt:

  Socialist Rosie O’Donnell (Amerikaans comédienne)*

  *

  Socialisten, altijd op de persoon spelen en nu is zelfs het kind mikpunt van haat

  Like

 21. Jan zegt:

  Connexxion onderzoekt incident waarbij getint gezin bus moet verlaten

  UpdateVervoersmaatschappij Connexxion onderzoekt een melding over een vermeend racistisch optreden van een buschauffeur bij busstation Amstelveen, waarbij een gezin de bus zou zijn uitgezet. Het vermeende optreden kwam gisteravond aan het licht na een tweet geplaatst door Karim ‘Kimo’ Shehata, en veroorzaakte een hoop commotie.

  De vriendin van Karim Shehata zou het voorval hebben gezien. Karim zelf was er niet bij. De chauffeur zegt dat hij het gezin niet uit de bus zette, maar ze doorverwees. ,,Mijn verhaal is heel anders”, zei hij vandaag in een verklaring tegen Connexxion. ,,Ik wilde ze juist van dienst zijn door ze te adviseren in een andere bus te stappen zodat ze niet zo ver hoefde te lopen met al die spullen.” Maar volgens de klaagster zou de man iets hebben gezegd in de trant van: ,,Ga er maar uit, er moeten nog meer Nederlanders in”.

  http://www.ad.nl/amsterdam/connexxion-onderzoekt-incident-waarbij-getint-gezin-bus-moet-verlaten~a54b914c/

  Mocroleugen, gauw de tweets verwijderen, stemmingmakerij van een kutmoslim

  Like

 22. Jan zegt:

  Wie o.a. onzin de ether instuurt of via kranten verspreidt, een schematisch overzicht voor Zwitserland:

  Like

 23. Jan zegt:

  Voorbeelden van gelogen ‘nieuws’

  Like

 24. modilanto zegt:

  Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:
  #Leugenpers zij strijden tegen “fake news” ( wij ook ) !

  Like

 25. Jan zegt:

  Linksvolk in Duitsland gaat zichzelf uitschakelen: Wie onzinnieuws verkondigt gaat 5 jaar achter de tralies

  ‘Maas dreht durch : 5 Jahre Knast für Fake-News


  Bei „übler Nachrede und Verleumdung einer Person des öffentlichen Lebens“ drohe eine
  Freiheitsstrafe von bis zu fünf Jahren. „Das sollte jedem klar sein, der versucht, mit
  solchen Lügen politische Debatten zu manipulieren. Den rechtlichen Rahmen sollten wir
  konsequent ausschöpfen“, so Maas.

  Auch von Facebook selbst verlangt der Minister Konsequenzen: „Facebook verdient auch
  mit Fake-News sehr viel Geld. Wer im Netz Milliardengewinne erzielt, der hat auch eine
  gesellschaftliche Verantwortung. Strafbare Verleumdungen müssen umgehend nach Meldung
  gelöscht werden. Für die Nutzer muss es einfacher werden, einen Beitrag als gefälscht
  zu melden.“

  https://volksbetrugpunktnet.wordpress.com/2016/12/19/maas-dreht-durch-5-jahre-knast-fuer-fake-news/

  Like

 26. Jan zegt:

  FAKE HATE: Brandstichter die ”Vote Trump” op zwarte kerk schilderde is lid van die zelfde gemeente

  Mississippi authorities have made an arrest in the burning of an African-American church spray-painted with the words, “Vote Trump.”

  Mississippi Department of Public Safety spokesman Warren Strain says Andrew McClinton of Leland, Mississippi, who is African-American, is charged with first-degree arson of a place of worship.

  McClinton was arrested Wednesday. Hopewell Missionary Baptist Church in Greenville, Mississippi, was burned and vandalized Nov. 1, a week before the presidential election.

  http://wreg.com/2016/12/21/mississippi-authorities-make-arrest-in-burning-of-african-american-church-spray-painted-with-vote-trump/

  Like

 27. Jan zegt:

  De leugenpers gaat rustig door met het aanwakkeren van de haat tegen Trump

  WaPo Says Attendees at Deplora-Ball Want “Whites-Only Nation”

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/12/outrageous-wapo-says-attendees-deplora-ball-want-whites-nation/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s