Het volk moet niet zo verwend doen

screenshot_53

(Door: Wim van Schaik)

Na de zege van Trump waren de media even in shock. Maar al snel wisten de establishment-commentatoren zich te herpakken. Het kwam door de boze blanke man, de populisten, de mensen met makkelijke oplossingen en meer van dat geklets. Om alsnog hun vermeende gelijk te halen, leggen de media nu elke daad van Trump onder een vergrootglas. Zolang links de toon van het publieke debat zet, zullen ze diegenen blijven wegzetten die volgens hen ten onrechte gekozen zijn of die volgens hen verkeerd gestemd hebben.

Ook oud-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad, Janse, blaast zijn partijtje mee. Volgens hem raakt het volk op drift door onvrede.  Die onvrede komt door “stagnatie van de economische groei en de bezuinigingen en niet te vergeten, de bedreiging die uitgaat van de toestroom van immigranten”. Bovendien hebben volgens hem veel mensen “een lage frustratietolerantie en kunnen zij er niet tegen als zij hun zin niet krijgen”. Ziedaar: het volk deugt niet. Dat moet niet zo verwend doen. En die vreselijke Wilders en Trump (en eerder Fortuyn) gaan ook niet vrijuit. Die wakkeren de latente onvrede aan.

Die onvrede richt zich op de elite. Zinloos, suggereert Janse. Als de ene elite verdwijnt, staat de andere gereed om het stokje over te nemen. Een nogal cynische visie, maar niet voor wie ‘Animal Farm’ heeft gelezen. Ondertussen moffelt Janse het werkelijke probleem weg.

Het echte probleem is dat de elite het volk minacht. Dat zijn in haar ogen maar beklagenswaardige lieden, laagopgeleide, racistische stakkers  met een zware onderbuik. Ook Janse ziet het volk als onderbuik van de samenleving. En die onderbuik heeft volgens hem nog een lage frustratietolerantie ook. Fout! Het volk heeft juist een torenhoge frustratietolerantie. Lage frustratietolerantie? Was het maar waar, dan zou de elite allang verjaagd zijn.

De elite is er vast van overtuigd dat zij het voor ieder enig juiste standpunten uitdraagt in ‘dit prachtige land’ waar ‘we het nog goed hebben’. Niets te klagen dus. Onvrede? Ach, dat slaat eigenlijk nergens op… In de beste van alle werelden, waarin de linkse elite zich de beste van alle mensen waant, kan die elite zich niet indenken dat het volk zich met recht misleid, bedrogen, genegeerd, geschoffeerd en geslachtofferd voelt.

De elite wist zeker dat ons geld voor Griekenland met rente terug zou komen (De Jager, CDA). De man die Griekenland een bodemloze put noemde, werd uitgelachen. De elite deed verontwaardigd toen diezelfde man de dictator van Turkije ‘a total freak’ noemde. Maar wat gebeurde? Het geld verdween in een bodemloze put en Erdoğan deed er alles aan om Wilders gelijk te geven.

De verhoging van de AOW-leeftijd. Ook zoiets. Hard nodig volgens de elite, want er dreigde een tekort van 600.000 arbeidsplaatsen. Maar op de dag dat die verhoging ingevoerd werd, waren er juist 600.000 mensen die een baan zochten. Inschattingsfoutje van 1,2 miljoen door de elite. Of heeft de elite gewoon onder valse voorwendsels de AOW-leeftijd verhoogd?

Af en toe heeft de elite een EU-kritische oprisping, maar het volk ziet heus wel hoe zij gewillig uitvoert wat Brussel voorschrijft. Gewoon omdat de elitaire Timmermansen azen op een mooie post in Brussel of anders wel bij een van de vele clubs die zonder succes de wereld proberen te verbeteren. Wan-presteren of zelfs fraude diskwalificeren politieke vriendjes niet voor een burgemeesterspost of andere mooie banen waar publiek geld opgestreken kan worden. Ook dat ziet het volk.

En dan die toestroom invasie van immigranten. Logisch dat het volk zich belogen voelt. Die elite vertelt het volk namelijk nooit de volle waarheid. Die komt, als het echt niet anders kan, mondjesmaat naar buiten. Dan blijkt wat het volk al met eigen ogen zag: ‘vluchtelingen’ verkeerden niet allemaal in acuut levensgevaar en ze komen ook niet allemaal uit Syrië, het zijn niet vooral kinderen en gezinnen, het ook zijn niet allemaal hoog opgeleiden, er is veel christenhaat in de AZC’s,  ‘vluchtelingen’ plegen gewelddaden die vervolgens onder de pet gehouden of goed gepraat worden en er komen ook echt jihadstrijders met de stroom mee.

Het volk mag van de elite ook niet morren dat het welvaart, veiligheid en toekomstperspectief moet inleveren voor de multiculti droom. Laat staan dat het naar de kosten van die droom nachtmerrie mag vragen. Dat is niet netjes. Maar de kosten van chronisch zieken berekenen is geen probleem. En de kosten van medicijnen voor kankerpatiënten, van de zorg, van onze bejaarden? Ook geen probleem. Ondertussen beseft het volk dat de migranten en hun na reizigers miljarden opslokken en dat tot in lengte van dagen. Het volk hoeft alleen maar te kijken naar hun geringe arbeidsparticipatie, hun grote beroep op zorg en sociale voorzieningen, hun oververtegenwoordiging in kleine en zware criminaliteit, hun beslag op de sociale woningbouw enz. Al die kosten wil de elite niet weten en het volk mag ze niet weten. Het volk moet inschikken en de weinige ruimte die we hier in Nederland hebben delen met mensen die zich eerst binnengedrongen hebben om daarna hun gewoonten op te dringen.

En zo kunnen we doorgaan: lonen blijven achter, zorg wordt uitgekleed en tegelijk duurder, onderwijs verslechtert, wonen wordt onbetaalbaar. En of het allemaal niet genoeg is, wordt het volk ook nog eens aan het lijntje gehouden bij het onderzoek naar de MH17-ramp en het Oekraïne-referendum. En als het volk dreigt te doen wat de elite niet welgevallig is, voorspelt die elite de vreselijkste rampen. Doemscenario’s die nooit uitkomen, zodat het volk weer een reden meer heeft om de elite niet te vertrouwen.

Hierom en om nog zoveel meer is het schandalig om – zoals Janse doet – over het volk te spreken als mensen die boos zijn omdat zij hun zin niet krijgen. En Wilders (om in eigen land te blijven) verwijten dat hij de onvrede aanwakkert, is liegen dat het gedrukt staat. Die onvrede is reëel  en groeit met de dag door de neerbuigende opstelling van lieden als Janse. Wilders hoeft helemaal de onvrede niet aan te wakkeren, dat doet de elite wel. Hij geeft er alleen maar stem aan.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, demoniseren, Elite, establishment, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

25 reacties op Het volk moet niet zo verwend doen

 1. Henk der Niederlander zegt:

  @ Wim
  Hopelijk heb je dit artikel ook doorgestuurd naar Dhr of Mevr Janse want het lijkt me echt wel mogelijk dat dat zo iemand is die niet dagelijks bij E.J. Bron komt kijken wat er zoal geschreven word.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Je zou kunnen gaan denken dat het uitroeien van de elite de beste oplossing is. 🙂 🙂

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Voor wie het kan opbrengen, lees eens grondig het boek “Het meest gevaarlijke bijgeloof” van Larken Rose. (Gratis download als PDF)
  Gegarandeerd verhelderende inzichten, o.m. met betrekking tot de zogezegde elite, en nog veel meer. Wel niet direct gemakkelijke lectuur, maar wel alle moeite waard.

  Like

 4. Taljaard zegt:

  Je kunt Janse met de beste wil van de wereld niet ”links” noemen.
  Maar hij is wel iemand die in de loop der jaren het zicht op de realiteit een beetje is kwijtgeraakt.
  Jammer van het RD.
  Want dat was tot voor enige jaren een echt goede krant, die behoorlijk kritisch stond ten opzichte van de EU en de islam.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ongelovige zegt:

  Maar waarom is alleen de WESTERSE linkse elite zo? In Turkije bv zijn linkse mensen (DHKP-C)helemaal niet geneigd tot multikul, en in Zuid Korea, het geboorteland van de linkse VN-superrat Ban Ki Moon die de EU zou willen vollopen met ‘vluchtelingen’, moet de eerste moslim nog binnengehaald worden.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Ijsland grijpt door bij kerkasyl ! Zo gaat dat en niet anders !

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Nochtans ook een behoorlijk links volkje, die IJslanders, die permanent een boot voor de Libische kust hebben om ‘vluchtelingen’ op te laden, en waarvan 11.000 mensen zich kandidaat stelden om moslims bij hen thuis op te vangen.

   Like

   • Sjaak zegt:

    Ergo ! Water naar de zee dragen !
    Het zal wel eerst ophouden wanneer de eerste
    vluchtelingen dood over de schutting hangen !

    Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Nee, onze Geert vriend…geeft alleen maar stem eraan
  zegt heel terecht van Schaik hier ( zeg maar Wim)
  ’t is niet het Volk, dat duidelijk niet deugt…
  .
  vandaar dat ik hier blij de pen in klim,
  Wim zegt weer eens wat mij (als Volk) verheugt
  en laat weer zien waar duidelijk de schoen wringt
  .
  zijn oprechte woede doet mij ( bezwendelde) deugd
  alsof ’n engel het Excelsis voor ‘m zingt,
  terwijl alle Goden (als steeds zwijgend) weer terzijde staan…
  .
  ’t is niet het Volk…dus jij en ik…dat hier niet deugt
  het zijn de Haagse huichelaars en ploerten in hun politieke vreugd !
  .

  Geliked door 1 persoon

 8. Dan zegt:

  De laatste eeuwen hebben enkel schijnchristenen voortgebracht. Zonder enig Bijbels fundament lasteren zij alles waar ze geen verstand van hebben. Met een papiertje als “erfgenaam van Abraham” of een occulte Roomse wijding denken zij een toegangskaartje voor het paradijs te hebben. Zelfs heidenen die nog van nature doen wat de wet gebied (zoals de PVV), vervloeken zij; CDA, SGP, CU en ander “christelijk”.

  Jezus noemde ze in zijn dagen al een verdorven generatie. Vervloekten die Hij niet kent, met hun zelf dichtgeschroeid geweten. Zij allen haten Wilders en de vrijheid zo intens, dat dit als bloed uit hun ogen spuit. Deze schoften. Bronnen zonder water, wolken die geen water geven. Honden die zijn teruggekeerd naar hun uitbraaksel. Wee hen!

  Like

 9. Arie Nieuwenhuizen zegt:

  Volgens de elite heeft de gemiddelde Wilders stemmer een IQ van 80, dat is dus verstandelijk beperkt waardoor je niet goed kan denken en beslissingen kan nemen. Het is dus dat wij allen het maar weten.

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Toen diezelfde Wildersstemmers nog PvdA stemden, zeurde niemand over hun IQ.

   Like

  • Ron zegt:

   Tjonge, dan komen al die PVV stemmers van erg ver weg.
   Zie de gemiddelde verdeling van IQ over de wereld
   https://logicfreezone.files.wordpress.com/2016/08/iq_by_country.png?w=600&h=354

   Like

  • Peterdm zegt:

   Een IQ van 80 is genoeg om te beseffen dat je behandeld wordt als een hond door de elite. Dezelfde linkse elite heb je in Amerika die de verkiezingen hebben verloren en het hards schreeuwen om hertelling van de stemmen. Met een zichzelf gegeven en aangemeten hoge IQ heeft de elite afgelopen nacht in de USA weer een dreun gekregen van de kiezers in Michigan. De elite met in hun kielzog hun zogenaamde hoog intelligente kiezers hebben maar liefs 17 dagen nodig gehad om de stemmen te hertellen en erachter te komen dat toch echt Donald Trump de verkiezingen in de staat Michigan heeft gewonnen.
   Dus laat je niets wijs maken dat de gemiddelde Wilders stemmer een IQ heeft van 80. De elite is aangeschoten wild maar omdat zij de media in handen hebben sturen zij hun propagandahoeren aan om op TV en Kranten te vertellen dat de gemiddelde Wilders stemmers een IQ hebben van 80.
   Zet hem op Geert!

   Like

  • Sjaak zegt:

   Ari Nieuwenhuizen !
   Wie ben jij, dat je dit beoordelen kan ?
   En zowie de politiek die nu gehandhaaft en omgezet word ,
   is de IQ van een baksteen uitrijkend !
   Dan kun je ook kinderen de macht overlaten, die richten
   dan ook minder schaden aan !

   Like

   • Ron zegt:

    Ik vermoed dat Arie dit satirisch bedoelt en alleen vertelt hoe de elite over de gemiddelde PVV-er denkt, zonder verdere negatieve bedoeling richting de PVV-ers. Misschien komt dit niet helemaal over.

    Like

   • Wilma Grunn. zegt:

    Ik denk net als Ron dat dit satirisch is bedoeld. Echter ben ik wel benieuwd op welk “onderzoek” dit IQ cijfer is gebaseerd.

    Like

  • Mirjam zegt:

   Wel Arie, de gemiddelde ‘be- en veroordeler’ (de elite) van de ‘gemiddelde’ Wilders stemmer heeft zelf een IQ van 0,01. Dus als je het goed bekijkt en dit gegeven meetelt, zijn de Wilders stemmers super-hoogbegaafd t.o.v. hen. We moeten dat dus eigenlijk zien in deze context. En ALS we het zien in deze context, dan maken ze ons zelfs een compliment, of niet?

   Like

 10. Thomasson zegt:

  Wim van Schaik heeft een prima artikel geschreven waar ieder punt als een mokerslag slaat. Te beginnen met de oud-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. Ik vraag mij af waar leeft deze man en in welke tijdperk? Kennelijk leeft hij op de Olympus en mentaal zit hij nog diep in de 20ste eeuw ..In het tijdperk van “Ga maar lekker slapen, er is niets aan de hand” (Premier H. Colijn 1936). Ook Colijn vond het volk te verwend. Een van zijn bekendste gezegdes was: Ook van viskoppen kan men een lekkere soep trekken”. Hij hoefde echter geen viskoppen te vreten. Het volk raakt niet op drift, maar het volk heeft er genoeg van leugens. Nog erger is dat het volk merkt duidelijk dat de elite steeds meer een vijandige houding neemt tegen de bewoners van dit land. De zgn. elite streeft t.b.v. de multiculturele samenleving het oorspronkelijke land en het cultuur van haar bewoners te vernietigen. Het is tijd dat de elite zal iets lezen over de 3de natuurwet van Newton; nl. dat iedere actie wordt beantwoord door een reactie van gelijke kracht. De elite minacht het volk, maar het is tijd dat ze een fundamentele waarheid zouden implementeren: dat zij niet regeert bij gratie God. De leden van deze elite zijn afhankelijk van het volk. Wij zouden maar hopen dat 15 maart 2016 onze D-DAY wordt waarin wij zouden beslissen wat goed voor ons is. Tijdens de kruistochten schreeuwden de troepen Deus Volente..Met Gods wil!. In de 21ste eeuw wij zijn degenen die de beslissingen en de verantwoordelijkheden nemen. Wij moeten er voor zorgen dat mensen zoals Janse en zijn elitaire maten op hun bek zouden vallen. Het is ook vanzelfsprekend dat de zwaar corrupte EU voor goed in de vuilnisbak van de geschiedenis zal verdwijnen. Genoeg is genoeg.

  Like

 11. Prima stuk van Wim van Schaik.

  Like

 12. Anna zegt:

  Janse is in de 19 e eeuw blijven hangen…. Onbegrijpelijk dat hij als oud hoofdredacteur geen andere pers tot zich neemt dan alleen het ” super gezagsgetrouwe” RD!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s