Waarom ‘Links’ ‘Rechts’ zo haat

screenshot_45

(Door: Petra Raab – Vertaling: Theresa Geissler)

De haat, dat moet men heel duidelijk vaststellen, is van Links naar Rechts toe sterker dan andersom. Links haat Rechts gróndig. Maar waarom is dat zo? De reden dat Links Rechts zo onvoorstelbaar haat ligt hieraan ten grondslag dat Rechts zich op zichzelf concentreert en niet van alles en iedereen op deze wereld wil houden. Rechts heeft er genoeg aan om van een lánd te houden, Links wil van de hele wéreld houden. Daarmee zit Rechts dichter bij de waarheid, omdat het in principe volstaat slechts van zichzelf te houden. Hoe minder men dus probeert alles en iedereen lief te hebben, des te meer men liefheeft. Tenslotte blijft men slechts alleen over – daar men alles wat men zelf niet is, er uitgegooid heeft. Racisme dus, op zijn best. Men wijst alles af, wat men zelf niet is. Dus verlangt Rechts iets dat teruggrijpt op de oorsprong, namelijk: datgene wat men zelf is op waarde te schatten en, naarmate het iemand nader is, zich ermee verbonden te voelen.

Daarentegen beschouwt Links het als tolerantie om van alles en iedereen te houden en ziet zij in haar zelfbedrog over het hoofd dat de geringsten op deze planeet het waard zijn om werkelijk van te houden en dat men er zich dientengevolge maar beter weer in zou moeten oefenen om slechts van zichzelf te houden. Links eist, ook al bedoelt zij het in haar naïviteit misschien goed, dat men de ogen sluit voor het geweld der gehele mensheid en stelt daartoe ter verontschuldiging dat ‘slechts een paar rijken’ daarvoor verantwoordelijk zijn.

Hierdoor kan zij haar “Iedereen-moet-van-elkaar-houden” mantra overeind blijven houden en verder dromen over een gelukkige mensheid, zolang men de overwegende mensheid maar de nodige middelen van bestaan voor hun overleven ter beschikking stelt. Echter: het gewèld, of men arm is of rijk , opgeleid of niet, bestaat volkomen onafhankelijk daarvan. Het geweld in de mens laat zich niet uitwissen door de mens geld of scholing te geven. Het geweld in de mens laat zich alleen uitwissen als iedereen van zichzelf houdt.Vandaar dat Links, door Rechts te bestrijden, slechts zichzelf bestrijdt. Rechts daarentegen is tenminste al zo ver dat het het geweld van armen niet tempert en negeert, maar zich voor dit geweld wil afschermen. Dit is natuurlijk niet naar de zin van Links, omdat zij immers iederéén wil liefhebben en dan ook denkt dat iedereen goed wordt als hij maar de nodige opleiding en het nodige geld heeft, wat natuurlijk een absolute drogreden is.

Dat weet Rechts. Rechts wéét dat er meer voor nodig is om geweldloosheid te bedrijven dan alleen maar een opleiding en geld. Op dat punt is Rechts Links enigszins vooruit, doordat Rechts meer zelf-liefde bezit dan Links. Rechts heeft geen problemen met betrekking tot het onderscheid maken tussen mensen met wie men al dan niet zijn territorium wil delen. Het wil wat dat betreft al veel meer grenzen trekken, omdat men voor zichzelf wil uitmaken, met wie men zijn leven deelt en met wie niet. Vanzelfsprekend gaat dat ook zonder geweld.

De afgrenzing van personen, groepen, religieuze gemeenschappen, volkeren, is echter een mensenrecht, dat men iedere groep, ieder volk en ieder mens moet toestaan. Deze afgrenzing mag slechts geen geweld tot gevolg hebben, net zoals men niet door middel van geweld het binnendringen in andere volkeren, groepen, religieuze gemeenschappen en bij mensen kan afdwingen als deze dat niet willen, omdat zij zich verkracht, uitgebuit, afgezet, onderdrukt en daardoor vernederd voelen.

Bron:
https://petraraab.blogspot.nl
Door: Petra Raab

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Waarom ‘Links’ ‘Rechts’ zo haat

 1. Henk der Niederlander zegt:

  ‘In a few years…’ Nigel Farage RIPS EU apart and gives Brussels a SHOCKING prophecy

  THE EUROPEAN Union has only a couple of years left before it collapses, Nigel Farage has confidently predicted.

  The arch eurosceptic and chief Brexit campaigner has torn into the Brussels bloc – saying Donald Trump’s view of the EU is irrelevant as the supranational organisation is doomed to fail.

  Mr Farage also took a swipe at his nemesis and arch-federalist Jean-Claude Juncker as the EU faces up to an existential crisis.

  http://www.express.co.uk/news/uk/735359/Nigel-Farage-EU-Brexit-European-Union

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Links wil van de hele wéreld houden.
  Dat mag zo zijn, dat mag zelfs vaak zo zijn, maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat het links er vooral om te doen is om toch maar vooral zoveel mogelijk te tonen hoe geweldig sociaal ze wel zijn.
  Overigens, ik heb het niet zo op mensen die graag goed willen doen en vervolgens aan anderen zeggen dat die voor al die goede daden moeten betalen, hetzij financieel, hetzij door het inleveren van vrijheid en veiligheid.

  Like

  • BertG. zegt:

   Het is inderdaad niet meer dan tonen aan andere hoe goed ze zijn.
   Anders hadden ze al die binnen komende ellendelingen zelf wel in huis gehaald, als ze het echt zouden menen wat ze uitdragen.
   Maar dat is nou weer niet de bedoeling, dat moeten andere maar oplossen.

   Geliked door 1 persoon

   • Linkse mensen, dus ik bedoel hiermee geen sociale mensemensen die altijd voor iedereen klaar staan want dat zijn lieverds, linkse rooje bedoel ik dus met zo’n berg rooje kwabjes in die hoofdjes waar bij gewone mensen wat hersentjes zitten, die linkse rukkers en sopmutsen bedoel ik dus, anders doet er straks weer iemand aangifte tegen de verkeerde, die linkse patjakkers dus zijn van kop tot teen op jaloezie afgesteld. Daar kunnen ze ook niks aan doen, zo zijn ze nu eenmaal geboren. In de tijd van de holenbeer zouden ze door hun stam aan een boom in het bos zijn gebonden ter vraat voor de Ijstijger. Jaloersheid is hun drijfveer waardoor ze dagenlang achter elkaar kunnen ouwehoeren over welke auto en zóóó groot landgoed ze wel niet zullen gaan kopen als ze eenmaal sufrukker zijn geworden van de een of andere partij en de dolende mens de weg zouden hebben gewezen naar het aarbeiersparadijs dat aan den einder ligt te gloren. Dat ligt er trouwens al zo lang te gloren dat het onderhand wel gedoofd zal zijn. De haat voor de rechter mens, de mens dus die rechtsschapen is, zelf z’n broek op wil houden, gewoon voor de medemens zorgt zonder daar participatiepolitieke dwang voor nodig te hebben of bij de luchtigste zaadjes van een eventueel straks in de toekomst glorend plan om iets praktisch voor demense te gaan doen dit als het vel van een ongeschoten beer door de beeldbuis heen schreeuwen, de haat voor die rechtse mens die dit allemaal in stilte en als vanzelfsprekend doet komt voort uit naijver en bittere jaloersigheid omdat de rechtse mens wél doet wat ie zegt en daardoor alles voor elkaar krijgt terwijl de linkse haterts zich realiseren dat ze alleen maar op de zak van die rechtse mens kunnen parasiteren en dat als de rechtse mens ze niet van voedsel en zuurstof voorzag het met de jaloezie op deze wereld snel gedaan zou zijn.

    Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ieznogoedh:

   Anderhalve eeuw geleden (1867) verscheen Das Kapital, de socialistische bijbel van Karl Marx. Een eeuw geleden (1917) was de grote revolutie (februari-revolutie, oktoberrevolutie) in Rusland.

   Al die tijd heeft het verheffen van de “verworpenen der aarde” eruit bestaan dat de hoogste klasse de kroon van het hoofd werd gestoten en de macht vervolgens niet naar het volk is gegaan maar naar de apparatsjiks. Het volk bestond slechts uit bruikbare idioten.

   In Den Haag, in Brussel, in het Washington van Obama en Clinton, gaat het precies zo. Het mag zo zijn dat Links zégt van de hele wereld te willen houden, de facto houden ze alleen van zichzelf. Wie wil dat er ook van hem/haar wordt gehouden moet links worden. Wat dat betreft is Links geen haar beter dan de islam. Leugenachtige, demagogische bedriegers.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 3 people

 3. Luchtpint zegt:

  Niet slecht gezien. Eigenlijk kan je een nog veel omvattender theorie opstellen, maar daar moeten zoveel specifieke factoren in geïntegreerd worden dat je zoiets nauwelijks op een paar alinea’s kan samenvatten. Dat links per se wil tonen dat het van de wereld wil houden heeft voor een groot stuk te maken met het feit dat links zo graag zijn mening wil opdringen. Dat het de destructieve gevolgen daarvan niet kan overzien heeft hoofdzakelijk te maken met het idee dat ze goed willen doen voor zoveel mogelijk mensen tegelijk. Universalistische goedmoedigheid ontaardt daardoor in een contraproductieve houding, die zegt dat het dringend nodig is iedereen te overtuigen van dat gelijk, ook al bewijst de realiteit honderden malen dat links niet rationeel denkt. Sommige Engelstalige waarnemers zeggen dan: the left is seldom right.

  De meeste mensen op deze planeet denken m.a.w. niet op onze manier, en dat wordt pijnlijk duidelijk in dit millennium. Al die keren dat ik docu’s gezien heb van wat er op deze planeet loos is, bewijzen dat ik gelijk heb. In Ghana bijvoorbeeld (of Afrika in het algemeen) steekt men vrouwen die men verdenkt van hekserij,op grond van bedenkelijke redeneringen die naar middeleeuws bijgeloof verwijzen, gewoon in “heksendorpen” waar ze allemaal op een hoopje leven en moeten zien te overleven. In Bangladesh gooien mannen met de regelmaat van de klok zuur in het gezicht van meisjes die weigeren een gearrangeerd huwelijk aan te gaan. In Pakistan ketent men kinderen vast die meer dan 16 uur na mekaar tapijten moeten knopen voor de export. In Latijns-Amerika neemt het geweld van getatoeëerde bendeleden tegen o.a. vrouwen toe, zowel verkrachting als moord, en dan zie je dat het katholicisme in die landen blijkbaar geen factor is van betekenis om het geweld tegen te gaan. Enz.

  De meeste mensen kijken de andere kant op, maar links denkt het probleem te kunnen “oplossen” door aan moreel relativisme te kunnen doen. En ziet daarmee over het hoofd dat die zgn. universele waarden door de grote meerderheid van de wereldbevolking niet worden gedeeld. De enige plaatsen waar die normen en waarden echt kunnen blijven gedijen, zijn in feite de landen van het Westen. Maar niet getreurd, links moet zo nodig narcistisch gelijk krijgen om zijn eigen imago op te blinken ondanks alle bewijzen van het tegendeel, dat die ook hier om zeep moeten worden geholpen. Onze waarden en normen, zeg ik nu, moeten in eigen huis blijven daar waar ze ontstaan zijn !

  Die parels van onze wijsheid moesten niet vanaf het einde van WO II voor de zwijnen worden gegooid door de VN !!! Die waarden zijn van ons en niet van iedereen op deze planeet ! Eigenlijk moeten alle verdragen met de VN worden opgezegd ! Alleen dan – als we zo politiek incorrect zouden kunnen zijn – kunnen we terug een herstel uitvoeren van de stabiliteit en welvaart in onze landen. Alleen dan kan die rotorganisatie met zijn linkserige gedachtengoed ons niet langer meer moreel chanteren met cultuurrelativisme ! Die normen en waarden zijn exclusief voor ONZE territoria en dat is waar ze dienen beschermd te worden en niet langer uitgehold !

  Geliked door 3 people

 4. Tistochwat zegt:

  Ik kan onmogelijk houden van vreemde mohammedanen en van vreemde negers en van andere vreemdelingen die ik niet ken. Ik kan evenmin houden van “onze” “koning” en z’n familie.
  Waarom zou ik? Waarom zou ik dat moeten? Hoe zou ik dat kunnen?
  Verplicht “houden van” is het motto van de “socialist”, die als geen ander kan haten.

  Stik maar in jullie “liefde”, stel dwaze hemelfietsers!
  Ga eens houden van je eigen (bejaarde) bevolking!

  Geliked door 3 people

 5. Stef zegt:

  Links is erg goed in het weggeven van andermans geld en op de foto gaan met arme negertjes!

  Geliked door 1 persoon

 6. Gisteravond op Zembla een paar infiltranten gezien in acht moskeeën in Denemarken, waarvan vier moskeeën bekend stonden als gematigd. Ook werden de imams geïnterviewd of zie iets zouden onderwijzen in de moskee wat tegen de Deense wet is. Nee, absoluut niet, antwoorden de moskeebestuurders. In de geheime filmpjes werd duidelijk dat de sharia heerst in die moskeeën en dat ze alle contacten en vriendschappen met niet-moslims afwijzen. Kleine kinderen die niet willen bidden worden geslagen. Vrouwen die mishandeld worden door hun echtgenoten moeten evengoed met hun mannen naar bed als ze dat willen. Er mag geen aangifte bij de politie worden gedaan. Overspelige vrouwen moeten worden gestenigd. Een man mag een tweede vrouw trouwen. En tijdens het interview zeggen de moskeebestuurders dat man en vrouw gelijk zijn in de moskee. In de moskee worden mannen en vrouwen gescheiden. Er is zelfs een andere ingang van de moskee voor vrouwen. Ze lopen met die doeken op hun kop. Het is geen gezicht… vooral die achterlijkheid van een terrorist die zichzelf in de zevende eeuw een profeet noemde. Er zit een aardig steekje los… aan die Geitenneuker!!! En ook aan zijn volgelingen!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Guardiacivil zegt:

  We vergeten in dit bericht dat links wel hele vieze belangen en afspraken heeft lopen die rechts niet heeft.
  De hebzucht naar verrijking en nog meer en meer is niet zo aanwezig bij rechts.
  Maar van die vieze belangen en lopende afspraken moeten we vanaf zien te komen, dat is alles.

  Like

 8. Lemmens zegt:

  Dat de linksen van alle mensen houden vind ik prima , maar houd dan ook van je eigen soort.
  En deden ze dat maar met het geld van hun eigen prima ,maar niet van de hardwerkende sloeber.
  En zelf de nietsnut uithangen , kijk naar oppersocialist marcel van dam met zijn kasteel en landgoed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s