De EU zet in op propagandaoorlog: Europees Parlement besluit “strategische communicatie”

screenshot_71

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Unie wil van een ontspanning in de betrekkingen met Rusland niets weten en schrijft zichzelf een verdere stap richting escalatie voor. Woensdag nam een meerderheid van de EU-parlementariërs in Straatsburg een document aan betreffende de “strategische communicatie van de EU om tegen haar gerichte propaganda van derden tegen te gaan”.

duits-zuerst

Het document bevat de gebruiksaanwijzing voor een toekomstige propaganda- en informatieoorlog tegen virtuele en daadwerkelijke vijanden van de EU. Behalve de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (ISIS) voert het document van de Europese Commissie in dit verband vooral Rusland op en schuift het Kremlin een breed opgezette en valse “virtuele” oorlog in de schoenen om op propagandagebied invloed te krijgen op de binnenlandse aangelegenheden van westerse landen.

Letterlijk staat er in het document “dat het Kremlin met de annexatie van de Krim door Rusland en de hybride oorlog in het Donetsk-bekken onder Russische leiding de confrontatie met de EU verscherpt heeft” en dat “het Kremlin zijn propagandaoorlog heeft versterkt, doordat Rusland in het Europese medialandschap een steeds grotere rol speelt, met als doel in de Europese publieke opinie politieke ondersteuning voor Russische maatregelen te verkrijgen en de coherentie van de buitenlandse politiek van de EU te verzwakken.”

Bovendien schuift men Moskou in de schoenen “dat de Russische regering op agressieve wijze een grote bandbreedte aan werktuigen en instrumenten inzet, waaronder denktanks en speciale stichtingen (bijv. Russki Mir), speciaal opgerichte autoriteiten, meertalige tv-zenders (bijv. RT), pseudo-nieuwsagentschappen (bijv. Sputnik), grensoverstijgende maatschappelijke en religieuze groepen, omdat het regime zich als enige vertegenwoordiger van traditionele waarden wil opwerpen, sociale media en trollen op internet om vraagtekens te plaatsen bij de democratische waarden, Europa te splijten, binnenlandse ondersteuning te krijgen en in de landen ten oosten van de EU de indruk te wekken dat hun staatkundige structuren ontbonden zouden zijn.

Als tegenmaatregel verwijst het document onder andere naar de al in 2014 besloten oprichting van een “NAVO-excellentie-centrum voor strategische communicatie” in Riga in Letland, dat zich vooral moet bezighouden met de informatieoorlogvoering. Heel serieus benadrukt het document bovendien “de belangrijke rol die de uitbreiding en verdere ontwikkeling in de kwaliteitsjournalistiek binnen en buiten de EU speelt” – gezien het toenemende wantrouwen dat westerse opiniemedia intussen van de kant van de publieke opinie tegemoet komt (trefwoord “Lügenpresse”), is dat echter geen bijzonder overtuigend argument.

Waar de “kwaliteitsjournalistiek” niet verder helpt, wil de EU onverbloemd inzetten op regressie en censuur en “is in dit verband voorstander van juridische stappen om in de omgang met desinformatie consequenter op te treden. Verderop in het document wordt ook onomwonden geëist om “vaart te zetten achter bepaalde wetsinitiatieven, opdat desinformatie en propaganda effectiever bestreden kunnen worden”.

Onder de streep schrijft de EU zichzelf onder het motto “strategische communicatie” niet alleen een enorme bewapening voor tegen vermeende Russische desinformatiecampagnes. Ook binnen de EU zelf moeten onder de dekmantel van het afweren van gevaar in het vervolg afwijkende meningen nog meer dan tot nu toe het geval was, gestigmatiseerd en bestreden worden.

In het Europees Parlement in Straatsburg stemden woensdag 304 Europarlementariërs voor dit explosieve voorstel van de Europese Commissie, 179 tegen en 208 onthielden zich van stem.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, establishment, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Rusland, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op De EU zet in op propagandaoorlog: Europees Parlement besluit “strategische communicatie”

 1. Ildiko zegt:

  De EU commissie en zijn pieten zitten in diepe crisis, dus ze moeten een nieuwe vijand vinden, of zelf een oorlog.????? Maar wij hebben Trump en miljoenen die nu klaar zijn om te zeggen NU IS MOOI GENOEG GEWEEST!

  Like

 2. ‘Er is een veenbrand en die woedt van jewelste’
  Theo Hiddema, de meest uitgesproken advocaat van Nederland, over de Islam, politieke correctheid en hoe hij zich zorgen maakt over de toekomst: ‘in mijn strafrechtpraktijk merk ik dat het helemaal niet goed komt. Sterker nog, het wordt steeds erger​.’

  ‘Als je jezelf aanzet om een kritische beschouwing te wagen over de manier waarop het er over vijftig jaar aan toe is, en ik wist dat ik nog vijftig jaar te leven had, dan zou je bijna in opstand moeten komen, om te voorkomen dat – wat ik denk dat zich dan heeft voltrokken – te voorkomen.’

  Hoe ziet die veenbrand, zoals u het noemt, eruit?

  ‘Dat is de Islam en dat vind ik doodeng. Als overal waar de Islam opduikt en zich manifesteert, als dat een gemeenschap van mensen zou creëren waarin iedereen zich in zijn eigen setting, rustig, bedaard en intens genietend van het geloof dat hij beleeft, zich op zijn eigen leven zou kunnen richten zonder de directe omgeving ermee te affronteren, dán was er niks aan de hand geweest. Lees verder >>>>http://www.esquire.nl/mantertainment/longform/a4944/er-is-een-veenbrand-en-die-woedt-van-jewelste/

  Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   Ik heb het gelezen, het is een FANTASTISCH artikel, geheel naar waarheid. Stuur het door naar de Tweede Kamer, Pauw, DWDD, TAN etc. en vergeet Spong niet (de Multi Opportunist)
   Iedereen zou dit moeten lezen. PUBLICEER HET OP ELKE BLOGG SITE, gooi het op Facebook. Hiddema zegt de waarheid, ook over de linkse media. Bravo!

   Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  De EU was al een onecht kind en een buitenbeentje van een natie met een escalerend karakter, het neemt nu onomkeerbare politieke vormen aan.

  Like

 4. Jade zegt:

  Mooie song…

  Like

 5. Jan zegt:

  GB steeds fascistischer land: British Teachers’ Union Drafting New Speech Guidelines To Stop MILO
  Ofwel: Bek houden of je komt het land niet meer in of wordt van straat geplukt, immers, Breitbart staat op de EU-lijst wegens het ‘verspreiden van leugens’

  The Association of School and College Leaders (ASCL) is reported to be working on “fresh advice” to teachers and lecturers following Milo’s recent ban, and are set to recommend that educators focus on “whether they are going to breach any legislation around inciting hatred or violence, and whether the school can keep children safe, including whether protest activity might be a security concern” when considering events and visiting speakers.

  http://www.breitbart.com/milo/2016/11/25/british-teachers-union-drafting-new-speech-guidelines-stop-milo/

  Like

 6. BertG. zegt:

  PVV-stemmende ambtenaren: het grote taboe.
  Het instituut dat onterecht volledig buiten schot is gebleven in de recente media-ophef over eenzijdigheid en gekleurdheid is de ambtenarij. Als de Trias Politica de weg kwijt is – net als de media, de Vijfde Macht – dan ligt het erg voor de hand dat er ook iets loos is in de Vierde Macht. Met deze aanname heb ik een tweet gestuurd om in contact te komen met (rijks-)ambtenaren die PVV stemmen om te leren van hun visie op de vierde macht. Het resultaat is schokkend.
  https://opiniez.com/2016/11/25/pvv-stemmende-ambtenaren-het-grote-taboe/

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Wim Van Rooy vs. Jan De Volder
  “De ‘Soumission’ begint op kleine schaal” – “De islamitische wereld is oneindig veel complexer”

  Wim Van Rooy is auteur van De malaise van de multiculturaliteit (2008) en Waarover men niet spreekt (2015). Hij antwoordt op lezers, die reageerden op het interview met hem. Jan De Volder is titularis van de Cusanus Leerstoel ‘Religie, Conflict en Vrede’ aan de Faculteit Theologie en Religiestudies van de KU Leuven, hij antwoordt op Wim Van Rooy.

  ….
  http://www.demorgen.be/opinie/-de-soumission-begint-op-kleine-schaal-de-islamitische-wereld-is-oneindig-veel-complexer-b0e084f9/

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  In eigen land krijgen lokale omroepen, PvdA-omroepen, er 17 miljoen bij om policor te blijven uitzenden en de directeuren verder te spekken.

  Like

 9. de Krim was altijd al Russisch en is teruggeven aan Rusland; de EU is bezig met de vernietiging van het joods-christelijk humanisme door kostbare import van moslims

  Like

 10. Pingback: De EU zet in op propagandaoorlog: Europees Parlement besluit “strategische communicatie” - Ik zeg NEE tegen EU

 11. Theodoor zegt:

  208 stemmen onthielden zich van stem,
  179 tegen en
  304 voor.
  Geen overtuigende score om de oorspronkelijke bevolking verder negatief te beïnvloeden.
  Maar ze doen maar.

  Like

 12. Henk der Niederlander zegt:

  En uiteraard moeten er ook rechtzaken komen als men de zaak geflest heeft.
  Dit zullen de iets grotere vissen zijn maar de echte fraudeurs blijven buiten schot.

  Vijf rechtszaken om openbaarmaking campagnesubsidies Oekraïnereferendum te voorkomen

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27110514/__Rechtszaken_campagnesubidies__.html

  Like

 13. Hendrik zegt:

  George ORwells boek 1984 wordt werkelijkheid. Lang leve de EU, kots………..

  Like

 14. Sjaak zegt:

  Door de mentaliteitsverschillen en het eigene Ego van alle Europese
  landen was het in de fase van onstaan al een dood geboren Kind !
  Inmiddels is dit kankergezwel zo ver uitgebroken, dat niet eens meer
  een totaaloperatie helpt !
  De Parasiten die nu aan het roer zijn, zorgen op elke minuut
  die ze in Brussel en Straßburg , voor verdere methastasen !
  En het ergelijke eraan is, dat er inmiddels zoveel parasiten van dit
  Mafiakonstrukt leven, dat ze niet daarvoor terug schrikken, een
  Europese legerdefensie op te richten !
  FUCK THE EU !

  Like

 15. hslot4 zegt:

  Heeft Hillary toch gelijk en geen censuurwet die daar iets aan verandert

  Like

 16. Jan zegt:

  Washington Post: De Amerikaanse grondwet is pro-Russische propaganda

  Tot deze bizarre vaststelling kwam het door klakkeloos de opsomming over te nemen van een obscure site als Propaganda or Not die The Federalist Papers als Russische propaganda ziet terwijl onder deze zelfde site ook de Amerikaanse grondwet vermeld wordt.

  Typisch voorbeeld van dom links gedrag om censuur er door te drukken want dat is wat valse berichtgeving inhoudt, niet hoeven te discussiëren, want geen argumenten en dus is voor domlinks alleen nog de censuur om op terug te grijpen.
  Zie http://www.propornot.com/p/the-list.html en vervolgens onder menu Founding Documents

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/wow-liberal-medias-russia-propaganda-list-now-includes-us-constitution/

  Like

 17. Pingback: ER WAART EEN NIEUWE SPOOK DOOR NEDERLAND EN EUROPA | E.J. Bron

 18. Pingback: E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s