Een nieuw niveau van Arabische terreur tegen Israël

screenshot_62

(Door: Thomas Heck – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse “Tagesschau” [zeg maar het Duitse NOS-Journaal] heeft het nu ook over de branden in Haifa en bericht van “incidentele branden”. Wie zich wat intensiever met het thema bezighoudt, weet dat hier opnieuw een Intifada aan de gang is. Na de mes-Intifada in de zomer, met tientallen gedode en honderden deels zwaar verwonde mensen, nu een nieuw niveau van de Arabische terreur in Israël.

Al dagenlang woeden er in Israël vele grote branden – in de havenstad Haifa heeft de situatie zich donderdag dramatisch toegespitst. Tienduizenden mensen moesten vluchten voor de vlammen, naar schatting ongeveer een vierde deel van de inwoners van de kustplaats. Er zouden ongeveer 60.000 mensen zijn opgeroepen hun woningen te verlaten, berichtte de krant “Haaretz”. Minstens 80 mensen liepen volgens de radio rookvergiftiging of ook wel een shock op.

De Israëlische politie gaat bij veel branden in het land uit van brandstichting. Er zouden meerdere verdachten zijn opgepakt, zei de chef van de politie, Roni Alscheich, donderdag tegenover journalisten in Haifa. “Men kan ervan uitgaan dat de gevallen van brandstichting nationalistisch gemotiveerd waren”, zei hij.

Volgens de minister voor Openbare Veiligheid, Gilad Erdan, werd meer dan de helft van de branden in de afgelopen dagen door brandstichting veroorzaakt. Israëlische media spraken al van een “vuur-Intifanda” van Palestijnen. De Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst zou de verdenking onderzoeken dat er vooral in Haifa brand gesticht zou zijn uit politieke motieven, berichtte de nieuwssite “Ynet”.

Bij het dramatische bluswerk in Haifa zette Israël ook het leger in. Twee bataljons van de reddingseenheid zouden naar de brandende gebieden zijn verplaatst, deelde het leger mee. Er zouden ook reservisten zijn opgeroepen om de politie en de brandweer bij de strijd tegen de vlammen en bij de evacuatie te helpen. Volgens de politie werden tot nu toe acht woonwijken in Haifa ontruimd. Ook de Universiteit Technion werd ontruimd. Er waren veel blusvliegtuigen in actie.

Inmiddels ondersteunen Italië, Kroatië, Griekenland, Turkije en Cyprus de autoriteiten in de strijd tegen de vlammen, zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken meedeelde.

Ook de Russische president Vladimir Poetin zou tijdens een telefoongesprek met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu beloofd hebben onmiddellijk twee enorme blusvliegtuigen te sturen, aldus het kantoor van Netanyahu. De branden woedden in meerde delen van het land, waaronder in de omgeving van Nazareth en Jeruzalem. In Israël heerst al lange tijd een droogteperiode. Krachtige wind wakkert de branden verder aan.

Haifa is met ongeveer 270.000 inwoners de op twee na grootste stad in Israël en ligt ten noorden van Tel Aviv.

Op de sociale netwerken vieren de Arabische haat op Joden en de vreugde over de branden in Israël hoogtij. Met zo´n dom volk kun je geen vrede sluiten.

Bron:
http://heckticker.blogspot.nl
Door: Thomas Heck

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Een nieuw niveau van Arabische terreur tegen Israël

 1. Jan zegt:

  Moslims de Sinaï indrijven en daar laten sterven.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Jan zegt:

  Arabische leiders wagen van Palestijnen, Hamas, beschouwen hen als terroristen, aldus Arabische nieuwsredacteur

  Like

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Eigenlijk zou het probleem voor Israel vrij eenvoudig op te lossen zijn.
  Alle export naar de “Palestijnen” stop zetten en hen in hun eigen sop gaar laten koken.
  De grote fout die men in Israel maakt is dat de israelische overheid nog steeds zorgt dat deze “Palestijnen” nog redelijk kunnen leven want de rest van de hulpgelden uit Europa verdwijnt in de zakken van de “Palestijnse” Leiding.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Henk.
   Ik denk dat de Israëlische regering tussen twee kwaden moet kiezen.
   Gaza is een afgesloten eilandje begrenst door een afgesloten zee.
   Stel dat ze Gaza niet verder bevoorraden, dan valt de hele wereld over Israël heen.
   Israël is dan de bezetter die de Palestijnen wil doodhongeren.
   Dus zullen ze, in die situatie, toe moeten laten dat Gaza door hulp van buitenaf wordt bevoorraad.
   Israël heeft dan geen enkele controle meer over wie en wat, door wie en hoe in Gaza zal worden binnengebracht.
   Israël heeft nu maximale controle over Gaza, en dat willen ze zo houden.
   Bovendien is een situatie waarin ze toe hebben gegeven dat Gaza door anderen mag worden bevoorraad, uiterst moeilijk of nooit meer terug te draaien.

   De enige mogelijkheid voor Israël om Gaza te kerstenen moet in een toekomst liggen waarbij het westen in een ultieme oorlog met de islam inde VS en Europa is geraakt.
   Dan pas zal Israël dit soort draconische maatregelen kunnen nemen.

   Like

 5. Ildiko zegt:

  religie van de duivel.

  Like

 6. Harry zegt:

  En o wee als srael iets doet als vergelding ,dan staat de halve wereld recht overeind !

  Maar goed dat ik niks te zegen heb , daar , want dan regende het s’nachts 200 liter vaten met benzine in de Palestijnse steden .
  En dan een paar vuurpijlen er achteraan .

  Sluit de grenzen hermetisch , de havens dicht , sluit de drinkwatertoevoer af , dan kunnen we zien hoe vindingrijk die soepjurken zijn om van zeewater drinkwater te maken .
  Ze claimen toch altijd dat ze zoveel dingen uitgevonden zouden hebben ?
  Leef je uit , voddebalen !

  Like

 7. Zolang de Palestijnen daar zitten blijft het oorlog. Ik heb langzamerhand zo de pest aan die klerelijers.

  Like

 8. aafke zegt:

  Uitzetting van arabieren uit Israël

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s