Erdoğan: grenzen gaan open als EU zo doorgaat

screenshot_58

De Turkse president Erdoğan waarschuwt dat Turkije zijn grenzen met de EU voor vluchtelingen openstelt als de Europese Unie zijn land “blijft bedreigen”. Als hij de daad bij het woord voegt, betekent dat het einde van de vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU.

Aanleiding voor het dreigement van Erdoğan is de oproep van het Europees Parlement om de toetredingsgesprekken met Turkije te bevriezen. Er is in de EU veel kritiek op de maatregelen die Turkije sinds de verijdelde staatsgreep van juli heeft genomen. Zo zijn tienduizenden aanhangers van geestelijke Fethullah Gülen opgepakt of ontslagen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
nos

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

31 reacties op Erdoğan: grenzen gaan open als EU zo doorgaat

 1. Ongelovige zegt:

  Grenzen eindelijk terug open? De duitsers kunnen hun geluk niet op, zeker niet als straks Schulz ook nog eens kanselier is.

  Like

 2. Golden Girl zegt:

  gezellig, nog een paar miljoen mensen erbij in Europa, en die miljarden die betaald zijn aan Turkije
  waar zijn die of zijn ze nog niet overgemaakt aan hem?

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan Wandelaar zegt:

  +++
  https://www.rt.com/news/368101-bulgaria-migrants-camp-clashes/
  +
  http://www.express.co.uk/news/world/736293/moria-lesbos-greece-migrant-refugee-camp-gas-explosion-two-dead-police-syria-libya
  +++

  Like

  • delamontagne zegt:

   Protesten in Verona, Italie.
   /././././.
   Er is een Wet in Voorbereiding die mensen in de gevangenis kan werpen als zij WEIGEREN, “vluchtelingen” onderdak te bieden.
   Italie: Réquisition de votre logement… ou prison!

   Verona voor de Veronezen;
   Europa voor de Europeanen………………..!

   Geliked door 2 people

   • koddebeier zegt:

    Ze willen zeker een Burgeroorlog ??

    Like

   • Ongelovige zegt:

    Niet alledaags: jeugdigen in een rechtse manifestatie! Verandering op til? ‘Die Stimmung kippt’ zeggen ze in ’t duits.

    Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    We hebben toch al gezien dat het al gebeurd.
    Deze hotelier die gedwongen werd om zijn hotel open te stellen voor deze zogenaamde vluchtelingen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ delamontagne 25 november 2016 om 12:35

    Als het in dit land ook zover komt – en zover ZAL het komen – zal “zijne majesteit” wel het goede voorbeeld geven door het huisvesten van vele “vluchtelingen” in al zijn paleizen en andere lustoorden.
    Denken jullie ook niet?

    Je moet er toch #$!#$%^%$^&^% niet aan DENKEN om opgehokt te worden met vreemd, achterlijk, mohammedaans volk dat jou in je eigen – verplicht “halal” gemaakte – huis komt terroriseren? Dat wordt moord en doodslag want het is te vergelijken met het plaatsen van vele vossen in een kippenren.
    Krankzinnig zijn ze, die “socialisten”!!!

    Like

  • Ongelovige zegt:

   Doe die linkse Italianen maar eens goed pijn jongens…

   Like

 4. Sjaak zegt:

  Dat komt erbij uit , wanneer je de moslim in zijn kont kruipt !
  Het troyanerpaard met geitenneukers Staat al voor de EU huisdeur
  en wat ondernemen ze ?
  THEE DRINKEN ! AFWACHTEN !

  Like

 5. Klippie 72 zegt:

  Had wat voor Cohen geweest, die ging toch altijd thee drinken.

  Like

 6. Golden Girl zegt:

  Jan Wandelaar, ik kan het filmpje niet kijken, en de Lamontagne dat is toch ongelooflijk, ik hoop dat dit niet waar is,het loopt de spuigaten uit, ik zou nog liever de gevangenis in gaan ipv een Afrikaan in huis te nemen, denk aan de 80 jarige hoteleigenaar in Italie die gedwongen werd ze een kamer te geven, maar ik heb achteraf gelezen dat hij ze eerst wel wilde maar toen hij maar 7 euro per persoon per dag kreeg wilde hij het niet meer

  Like

 7. fransdewit zegt:

  Over onze scut raketten hoor je ook al lang niets meer, zijn die nu al terug? En waarom worden die eigenlijk gebruikt voor zo’n land?

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Zo ! Ik heb mijn eerste hulp koffertje al gepakt !
  Nog een paar oorwatjes en de hulpende hand
  kann zijn werk verrichten !
  https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15107318_1709445109372188_8972777338724582399_n.jpg?oh=768e78cb5799e93277ae04bbcff4427f&oe=58D3FD7B

  Geliked door 2 people

 9. Theresa Geissler zegt:

  Ha ha! Mogherini maakt zich zorgen om de Turkse mensenrechten!
  Eerst de éne lans na de andere breken voor de islam en nu ze zelf constateert, hoe een moslim -Erdogan- met mensenrechten omspringt, begint ze te mauwen!
  Trouwens: een oorspronkelijke communiste, die het over mènsenrechten heeft….Neem me niet kwalijk!
  Zou die trut zelf wel beseffen, waar ze al die tijd achter gestaan heeft? Lijkt me twijfelachtig. En dát laten ze op Europa los!

  Like

 10. Republikein zegt:

  De Europarlementsleden pleiten voor een “tijdelijke bevriezing” van de toetredingsonderhandelingen die de Europese Unie sinds 2005 met Turkije voert. Die kunnen volgens Straatsburg pas heropgestart worden wanneer het regime in Ankara “de disproportionele repressieve maatregelen” opheft die in de nasleep van de mislukte coup van juli zijn genomen
  Bij Knack.

  Like

 11. Republikein zegt:

  Ook bij Knack:
  Donald Trump heeft de conservatieve Hongaarse premier Viktor Orban uitgenodigd voor een bezoek aan Washington. Trumps voorganger, Barack Obama, had in de acht jaar dat hij president was geen enkele bilaterale ontmoeting met Orban.
  Geen knakworst, die Trump.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Treed is hard op tegen die dictator, flikker in Europa alle Turkse ambassadeurs het land uit en sluit de grenzen met Turkije, stomme slappe EU zakken !!!

  Like

 13. Jean zegt:

  Als antwoord op die Hitler uit Turkije:
  “Elk Europees land stuurt één oorlogsschip naar de middellandse zee en alles maar dan ook alles wat vanuit Turkse regio komt 180° verplichten te draaien en hupsakee ermee.
  De landsgrenzen van Europa idem dito, elk land stuurt manschappen en geen enkele moslim komt er nog door richting Europa.
  Sowieso heel snel een Databank aanleggen waarin van elke moslim/islamiet de DNA is opgeslagen incl. foto en identiteitsbewijs, kunnen ze dat niet voorleggen, now problems, Return to Sender, probleem opgelost.
  Vanaf 1 dec starten met elke illegaal en iedere vreemdeling met een strafblad al betreft het nog maar een fiets stelen, “Return to Sender” zonder pardon.
  Dat die EU maffia dat niet graag hoort is geweten vandaar mijn oproep: “stem enkel voor die partijen die de onafhankelijkheid en de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel dragen”, geef nooit uw stem aan lafaards en verraders, Europa zal terug een prachtig land worden om in te leven en te werken.
  Vooral geen woorden vuil maken aan die Hitler uit Turkije of eender welk islamitisch land.

  Like

 14. N.E. Derlander zegt:

  Is al met zekerheid vastgesteld, dat de Gulenbeweging betrokken zou zijn bij de couppoging? Door een onafhankelijk onderzoeker?

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  Het begint er steeds meer op te lijken dat we despoten/dictators in de wereldgeschiedenis nauwelijks met een democratisch gefundeerd antwoord van inzicht hebben verandert.

  Nu weer een nieuw trappelend, evenwel islamventje Erdogan, die zich extreem beledigde gevoelens uit over satirische uitende Böhmermann en zich misplaatst acht door de EU kritiek over zijn “democratische hervormingen” van de recente tijd.

  We kunnen niet stemmen over de internationale politiek van regeringsleiders en nochtans geen sturing geven aan voorgestelde maatregelen, zoals:

  “Verbiedende” belasting heffen op Europees vliegvakantieverkeer naar Turkije (economie);
  Juridisch dwingende maatregelen opleggen via het Internationaal Hof van Justitie omtrent de Turkse inval op Cyprus 1974 (zal niet gebeuren in NATOverband ?!);
  Zo nodig Turkije uit de NATO zetten( onmogelijke opgave).

  Hoe zat het ook weer met de islam en de rechten van de mens zoals is geëffectueerd door de V.N. omstreeks 1981? Een tipje van de sluier:

  De Islam heeft zo haar eigen UVRM verklaring opgesteld:
  Universal Islamic Declaration of Human Rights 19 September 1981

  http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html

  Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam

  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

  De Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam is een verklaring van de lidstaten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking over de mensenrechten vanuit islamitisch perspectief. In deze verklaring is de islamitische wetgeving (de sharia) het uitgangspunt.
  De Caïro-verklaring werd op 5 augustus 1990 door 45 ministers van buitenlandse zaken van de lidstaten van de OIC ondertekend.

  De OIC beschouwt de verklaring als een richtsnoer voor haar leden op het gebied van de mensenrechten; de verklaring heeft echter geen volkenrechtelijke status. De Caïro-verklaring wordt gezien als het islamitische antwoord op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die in 1948 door de Verenigde Naties zijn aangenomen.

  De Caïro-verklaring wijkt op essentiële punten af van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Voorbeelden zijn:
  • De vrijheid van meningsuiting komt bijvoorbeeld terug in artikel 22 en wordt hier beperkt tot meningsuitingen die in overeenstemming zijn met de sharia;
  • Er zijn zeer ongelijke rechten voor mannen en vrouwen. Artikel 6 vermeldt dat de vrouw haar eigen rechten en plichten heeft en dat de man voor het onderhoud van de familie dient te zorgen;
  • Er is geen vrijheid van godsdienst. Artikel 10 verbiedt expliciet het beoefenen van of bekeren tot een andere godsdienst dan de Islam; artikelen 19 en 22 bespreken straffen voor afvalligen.
  De laatste 2 artikelen (24 en 25) van de verklaring geven aan dat àlle artikelen in de verklaring volledig ondergeschikt zijn aan de sharia:
  • Art. 24: ‘Alle rechten en vrijheden genoemd in deze Verklaring zijn ondergeschikt aan de Islamitische sharia.’
  • Art. 25: ‘De Islamitische sharia is de enige referentiebron ter uitleg en verduidelijking van alle artikelen van deze Verklaring.’
  Kritiek op de Caïro-verklaring[bewerken]
  Er wordt aangevoerd dat deze Caïro-verklaring (ook wel genoemd de Universele islamitische verklaring van mensenrechten) bedoeld is om de Universele verklaring van de rechten van de mens (UVRM) grotendeels krachteloos te maken[1]. Dit wordt met name veroorzaakt door de artikelen 24 en 25 van de verklaring die de Sharia in alle opzichten laat prevaleren bij de interpretatie, implementatie en de uitvoering van de overige artikelen.
  Essentiële vrijheden als het recht op de vrijheid van gedachten en geweten ontbreken, leidend tot het ontbreken van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van religie inclusief de vrijheid om van religie te veranderen. Zo is wat het laatste aangaat artikel 18 van de UVRM van 1948 strijdig met artikel 10 van de Caïro-verklaring. Door artikel 19d van de Caïro-verklaring wordt de straf die de Sharia noemt voor o.a. geloofsafval benadrukt, hetgeen in dit geval de doodstraf kan betekenen.
  De artikelen 22a, 22b en 22c van de Caïro-verklaring beperken de vrijheid van meningsuiting zoals deze in artikel 19 van de UVRM is vastgelegd en betreft hier een van de belangrijkste vrijheidsrechten van de mens.
  Door de Sharia als kader te stellen voor mensenrechten en deze prevalent te laten zijn boven de mensenrechten-artikelen worden de in de Caïro-verklaring bedoelde mensenrechten strijdig met fundamentele Westerse principes. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg stelde hierover, in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah partij op, “dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie”.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

  De slag van Wenen 1683 zal nooit vergeten zijn en op politieke kousenvoeten al jaren terug wederom in gang zijn gezet.

  🙂

  Like

 16. Henk der Niederlander zegt:

  Deze Nazi zal alles doen om Europa te chanteren en zo zijn zin door te drijven.
  Iets dat bij de meeste Turken ingebakken zit.
  Puur en alleen omdat ze denken dat ze übermenschen zijn.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  HET STUK AFVAL “erdogan” DREIGT::::

  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/11/cswlcm_weaafuc9.png?w=1152&h=1344

  Nadat hij miliarden heeft ge-ïncasseerd door olie van z,n vrindjes van de Islamitische Staat te hebben door-verkocht, dreigt hij nu Europa met het openstellen van de grenzen en miljoenen en miljoenen illegalen naar Europa te sturen……..

  Het is ook zo, dat de “zachte-eitjes” van Europese Leiders geen andere keus hadden [ dachten ze ].
  Het is toch een schande dat niemand een paar bommen op dat klote land heeft durven gooien.
  Heel jammer………

  https://fr.sputniknews.com/international/201611251028863971-turquie-erdogan-adhesion-ue/

  Like

 18. carthago zegt:

  De geitenneuker wordt een steeds dollere bok, ik vrees dat alleen castratie nog de eussr kan redden.Gewoon zo hard mogelijk teruggooien de kokosnoten,gericht op de geitenneuker z’n bokkenoten.

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  Mooi dat het vriendje van Pechtold en Rutte zich zo duidelijk uitspreekt. Geef twijfel meer mogelijk; Turkije is de bondgenoot van onze foute politici, niet van Nederland. Ook niet van Europeanen, maar wel van de EU.
  Pluspuntje: het loslaten van hordes apothekers uit Aleppo is een sterke stimulans om hier de grenzen te herstellen. En op een dag gaan de grenzen weer dicht en de criminelen eruit.

  Like

 20. Jan Wittebrood zegt:

  Onbechaamde schoft. Nog schoftiger dan de waardeloze EU rotonden. Daarom moėt de waardeloze mislukte EU ontbonden worden. Net zoals voor het begin van de 2 en Wo, verdeeld, chaotisch, geen duidelijke coordinatie behalve bij het zakkenvullen, en nu zelfs geen Grenzen!! . Erdogan maar ook de verschrikkelijke EU-tirannen verdienen de strop.

  Like

 21. Hier kan je ook een burgeroorlog mee ontketenen, door het land maar te blijven volproppen met parasieten.

  Like

 22. BertG. zegt:

  Op Berlijn hoeven tegenstanders EU-overleg Turkije niet te rekenen.
  Het Europees Parlement wil dat de gesprekken over EU-toetreding van Turkije worden bevroren. Maar het machtigste land binnen de Unie, Duitsland, wil er absoluut niet aan. ‘Gewoon blijven praten.’
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/tegenstanders-eu-toetreding-turkije-hoeven-niet-op-berlijn-te-rekenen-407060/

  Like

 23. Ron Soeverein Mens zegt:

  Dit is pure chantage van deze dictator. Keihard tegen optreden door alle turkse ambassadeurs per direct naar turkije te sturen en de ambassades te sluiten. Vervolgens alle turkse criminelen oppakken en met familie uitzetten als persona non grata. De turkse middenstand keihard aanpakken op navolging van regelgeving en wetten. Dat is de enige taal die dit figuur verstaat en de toezegging dat turkije NOOIT bij de EU komt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s