Geloof en Vrijheid

screenshot_68

(Door: “eg regs”)

Misleid en gehersenspoeld als we zijn, zullen we eenvoudigweg niet kunnen begrijpen hoe ‘het meest vrije land ter wereld’ – het 19e eeuwse Amerika – tegelijkertijd toch zó in de greep kon zijn van een puriteinse godsdienstijver. En insgelijks, als gememoreerd wordt aan de eigen, Nederlandse ‘traditionele tolerantie’, zullen velen waarschijnlijk ook volledig voorbijzien aan wat onze Gouden Eeuwse theocratie in deze betekend heeft, en alle roem gedwee toeschrijven aan homohuwelijk en coffeeshops. Wat moet je eigenlijk beginnen tegen zo’n oog verduisterende blindheid?

Wel,menselijkerwijs gesproken, heel weinig eigenlijk. En wat in beide landen het pleit nog zoveel uitzichtlozer maakt, is dat we de secundaire oorzaak van onze historische grootheid, te weten onze blankheid, in al even rap tempo aan het verloochenen zijn. Maar deze twee zaken zijn gerelateerd, want etniciteit heeft ten diepste álles te maken met godsdienst: met orde, met recht en met plicht.

Secularisten beweren dapper dat zij ‘geen geloof nodig hebben om een ethisch verantwoord leven te leiden’en hun protestacties staan genoteerd. Maar al mogen deze bezweringen opgeld doen en in een enkel individueel geval wellicht zelfs legitiem schijnen, voor de overweldigende meerderheid van de bevolking is het vanzelfsprekend volstrekte grootspraak. Feit is dat de meeste mensen tegenwoordig geen enkele idee hebben ‘hoe het hoort’, wat ethisch is en wat niet, wat rechtvaardig is en wat niet.

Hoe is het anders te verklaren dat in dit land kosten noch moeiten worden gespaard om het leven van een ‘vroeg-geborene’ te redden, maar in een kliniek even verderop het lichaam van een paar weken oudere ‘foetus’ wreed uiteen gereten wordt, met giftige pennen doorboord of achteloos  wordt ‘weggezogen’. En vergeef het me als ik de ‘regenboog zebrapaden’, de toiletten voor trans-gemutileerden en de ‘roetveeg-pieten’ even oversla – laat me volstaan met te zeggen dat we niet alleen van God los zijn, maar dat we 100% en totaal de weg kwijt zijn.

We moeten alles maar normaal vinden tegenwoordig

En dus is het ook niet vreemd dat als ons verteld wordt dat we ‘gastvrij tegenover de vluchtelingen’ moeten zijn, dat we ons moeten ‘verblijden over de verkleuring’ of dat we ons moeten ‘schamen om onze geschiedenis’, dat het ons dan vanzelfsprekend en ten enenmale ontbreekt aan het morele kompas om deze leugenachtige insteken van repliek te kunnen dienen.

Maar zo zeker als rassenvermenging impliciet door de Bijbel ontmoedigd wordt en de ‘éénwereld-gedachte’ onder de nog veel meer niet te miskennen Babylonische banvloek ligt, zo onvermijdelijk is het dat ons multicultureel experiment in rampspoed gaat eindigen. Op een mysterieuze wijze heeft onze anomie echter ook onze verstandelijke vermogens verduisterd -precies zoals de Bijbel dit voorspeld heeft. Anders hadden we wel verstaan wat zo glashelder logisch is: Dat Nederland Nederland is, omdat er Nederlanders wonen, omdat het door Nordische blanken is vorm gegeven. Als we Somaliërs en Irakezen importeren, zal dit land noodzakelijkerwijs ook steeds meer op Somalië en Irak gaan lijken. Helaas zien we dit niet in, laat staan dat we zouden opmerken wat hier zo inherent immoreel aan is.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Geloof en Vrijheid

 1. Thom zegt:

  Als de schrijver het over “we” heeft als hij schrijft: “Helaas zien we dit niet in, laat staan dat we zouden opmerken wat hier zo inherent immoreel aan is.”, dan wil ik daarbij opmerken dat ik niet tot die “we” hoort. Ik hoor tot een ander soort “we”, maar daarvan zijn er helaas, “minder, minder, minder” van in Nederland en Europa.

  Liked by 2 people

 2. fransdewit zegt:

  Is weer heel goed verwoord, was al bang dat ik een eenling werd roepende in een woestijn waar alleen nog het islam virus de kop had gestoken. Nee er zijn gelukkig nog mensen met een goed stel hersens

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Oh juist ja, daar hèbben we het weer:
  Je moet een geloof hebben om je naar behoren te weer te kunnen stellen tegen multikul en islam, wordt er hier waarschijnlijk weer eens bedoeld.
  Nou, dat zou je anders niet zeggen, als je de huidige opstelling van de kerken in ogenschouw neemt; integendeel!
  Sorry, maar vanuit het Humanistische principe kan men zich óók tegen de islam keren, uitstekend zelfs!
  Daarmee beweer ik niet, dat gelovigen dat per sé níet zouden kunnen, maar een wet van Meden en Perzen, dat vooral z i j ertoe in staat zouden zijn, is het geenszins!

  Like

  • BertG. zegt:

   Keer op keer proberen ze je te vertellen dat je eigenlijk nooit een volwaardig mens kan zijn zonder een geloof. Steeds verpakt in een ander verhaal.
   En deugen doe je sowieso dan al niet, maar dat heb je zelf dan ook niet door.
   Dat kan ook helemaal niet, als atheïst, dat inzicht heb je daar niet voor.
   Nee echt, fijne mensen zijn dat om mee samen te leven.
   Geen haar beter dan een mossel, die hetzelfde aanvoert om zich te redden in deze wereld tussen de ongelovige.
   Haters blijven het, bijna alle gelovigen. Je wordt beledigd waar je bij staat.
   En dat allemaal uitgesproken met een uitgestrekte vrome schijnheilige kop.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Bert
    Waar heb je de grootste hekel aan?
    Linkse en liberale politici, die ons land en ons volk in de uitverkoop gooien en aan de islam overleveren, of christenen als ik en @eg regs?

    Like

   • BertG. zegt:

    Aan beide dezelfde hekel.
    Beide sluiten je uit wegens een ander gedachte goed of mening.
    Wil je nog weten waarom ik geen christenen in mijn kennissen/ vrienden kring heb of ooit had zitten?Aan mij heeft het nooit gelegen, neem dat maar aan.
    En jouw ken ik niet behalve dat ook jou mening is dat je eigenlijk niet kan deugen zonder een geloof, dus ik denk dan dat ook jij hier nooit uit vriendelijkheid een koffie zal komen drinken.
    Met dat soort mensen, zo als ik dus, daar ga je niet mee om als goed christen.
    Ze vertellen het je ook nog, midden in je smoel.

    Like

   • BertG. zegt:

    En waarom het nooit aan mij gelegen heeft.
    Ik heb zelfs nog musicals begeleid voor verschillende geloof richtingen, gratis en voor niets, om ze te helpen.
    Iets wat iemand nooit zou doen als je niets mee ze te maken wil hebben of ronduit er een hekel aan hebt.
    Daarna besta je niet niet meer, ze hadden je enkel even nodig.
    En zo gaan ze met je om, nog nooit iets anders meegemaakt van gelovigen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Eigenlijk ook iets wat weer volledig overeenkomt met het mossel geloof.
    Maak geen vrienden met ongelovigen, anders wordt je net zo.
    Maar alleen gebruik van ze, en laat ze daarna vallen, maar ga nooit met ze om.

    Like

 4. Vrijheid van godsdienst wel om in te geloven, maar niet om uit te voeren. Geen kerk of moskee meer en je neutraal gedragen.

  Like

 5. willz zegt:

  Goed geschreven, grotendeels mee eens.
  We vergeten te vaak dat een mens in principe zowel goedheid als kwaad in zich heeft.

  Like

 6. Theo zegt:

  Het is echt heel simpel hoor… dmonstratief niet kopen bij die lui, demonstratief niet in de rij bij de kassa gaan staan, halal producten aandachtig bestuderen en dan met een bek van “getver wat smerig” teruggooien, ze nooit lachend aankijken, rochel op straat als er een voorbij loopt of maak knorgeluidjes zijn zo maar een paar eerste voorbeelden waardoor gelijkgestemden kunnen zien dat ze elkanders gelijken zijn. En natuurlijk ga je nooit in discussie met lui die zich zogenaamd aan je gedrag storen.

  Liked by 1 persoon

 7. Guardiacivil zegt:

  @ Bert G, als ik bij je in de buurt woonde of nog in Katwijk, niets zou mij beletten om een bakkie bij je te doen en ook om je collectie gitaren te bewonderen, en daar zou niets tegenover hoeven te staan dan alleen de deur open doen en dit wederzijds natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s