Onderzoeksteam onthult: VS en Saoedi-Arabië kopen wapens in Oost-Europa, die bij ISIS terechtkomen (+ video!)

screenshot_64

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS en Saoedi-Arabië voorzien de zogenaamde “gematigde rebellen” in Syrië en Irak van wapens. Deze wapens worden in Oost-Europa ingekocht en daarna via Turkije naar de oorlogsgebieden geleverd. Zoals een Brits onderzoeksteam nu vaststelde, komen de wapens echter vaak terecht in handen van de terreurmilitie ISIS – die hiermee eigenlijk bestreden zou moeten worden.

epoch-times

De terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) vecht met wapens die in Oost-Europa geproduceerd werden. Deze wapens werden ingekocht door de VS en Saoedi-Arabië om daarna via Turkije naar de conflictgebieden in Syrië en Irak geleverd te worden.

Zo luidt het resultaat van een onderzoek van het Britse onderzoeksteam Conflict Armament Research (CAR), bericht de BBC.

Eigenlijk zijn deze wapens bestemd voor de met de beide regeringen verbonden rebellen in de oorlogsgebieden, aldus CAR. Maar in werkelijkheid komen veel van deze wapens bij ISIS terecht.

“De wereldgemeenschap was tot nu toe blind en zag het feit over het hoofd dat wapens naar de oorlogsgebieden worden omgeleid”, aldus CAR-vertegenwoordiger James Bevan. Hij en zijn onderzoeksteam hebben in de gebieden gewerkt die onder controle hebben gestaan van ISIS.

 

In het Irakese Qaraqosh stuit het onderzoeksteam op lege munitiekisten, waarvan de nummers uitsluitsel geven over de herkomst. Het gebied ligt in de buurt van het ISIS-bolwerk Mosul.

“Door de VS en Saoedi-Arabië worden legaal grote hoeveelheden wapens en munitie in Oost-Europese fabrieken gekocht. De wapens werden daarna via Turkije naar rebellengroepen in Syrië gestuurd, die door deze landen ondersteund worden”, aldus Bevan.

Maar in plaats van bij de zogenaamde “gematigde rebellen” “kwamen de wapens in handen van de ´Islamitische Staat´.” Volgens Bevan duurt het vanaf het moment van productie van de wapens maar twee maanden tot ze bij ISIS aankomen.

Voor regeringen die deze wapens aan geallieerde rebellen in Syrië of Irak sturen, is het heel moeilijk om vast te stellen wie het oorlogsmaterieel uiteindelijk werkelijk krijgt”, zegt de deskundige.

Dat de ISIS-terroristen met Europese wapens vechten, “zou gestopt kunnen worden wanneer de VS en Saoedi-Arabië ermee ophouden de rebellengroepen in de conflictzones van wapens te voorzien”, zegt Bevan verder.

Al voor de publicatie van het bericht van de BBC waarschuwden vooraanstaande politici ervoor, waaronder de Russische president Vladimir Poetin, dat wapens die door de Amerikaanse luchtmacht boven Syrië afgooit voor rebellen in handen zouden kunnen komen van Jihadisten. Zelfs het Pentagon gaf in 2014 toe dat deze mogelijkheid zou bestaan.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Irak, ISIS, kwaadaardige opzet, Oost-Europa, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Syrië, Terrorisme, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Onderzoeksteam onthult: VS en Saoedi-Arabië kopen wapens in Oost-Europa, die bij ISIS terechtkomen (+ video!)

 1. joga zegt:

  Dat is dus na 20 januari afgelopen. Dan is nl. de Amerikaanse moslim-terrorist Obama samen met Clinton opgepakt, vanwege het schenden van de rechten van het Amerikaanse volk en deelname aan het Pizza-gate pedofielen-schandaal.

  Like

 2. Harry zegt:

  Bloedstollend die corrupte smerige rotstreken van Obama en die andere islamitische aap .
  We wisten het , alleen was er weinig bewijs , we moesten het met logica doen .
  Beiden zouden opgepakt dienen te worden en door een tribunaal berecht moeten worden.
  En liefst ergens waar ze moeiteloos de doodstraf uitvoeren .

  Als ik die schijnheilige zwarte smoel van Obama zie , dan hoop ik dat ie binnenkort een piano van zeven hoog op die misselijke grijzende kroeskop krijgt .
  En die Arabieren , moge ze verzuipen in hun eigen olie .
  Geboren leugenaars en oplichters , bovenstaand tuig .

  Liked by 1 persoon

 3. Natuurlijk de Amerikaanse wapenfabriek viert daar wel bij. En op die smerige inteelt staat Saoedi, hadden ze allang een a-bom moeten gooien.

  Like

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Het hoeft niet direct aan de regeringen te liggen dat die wapens daar terecht komen hoewel ik nergens meer van versteld sta.
  Binnen de wapenhandel in de wereld zijn figuren actief die heel goed weten hoe wapens illegaal de grens over gesmokkeld moeten worden.
  Dat zijn zaken die helemaal ondergronds gebeuren en het is natuurlijk niet onmogelijk dat sommige regeringsfunctionarissen daar bij betrokken zijn.
  Nmm denk Ik zelfs dat dat het geval is, alleen kan Ik niet begrijpen dat wapens en minutie gedropt worden uit vliegtuigen want het hoeft niet echt te waaien om dat wapentuig kilometers verder te laten neerkomen dan de bedoeling is.
  Voor mij staat wel vast dat de familie van Erdogan bij de doorvoer van wapens betrokken is en dat deze wapens betaald worden met olie die door de Isis is veroverd dan wel gestolen.

  Like

 5. Klippie 72 zegt:

  Wie vertegenwoordigd wie op een wapenbeurs.

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Ik begrijp je vraag niet echt goed @ Klippie 72.
   Want zo ver Ik weet vertegenwoordigd de wapenhandelaar alleen zijn eigen bakrekening.

   Like

 6. R.Ehv zegt:

  Iedereen weet dat Erdôgan en Obama en niet te vergeten de schijnheilige linkse Clinton kliek samen met Saoedie Arabie en terroristen tuig werken, niks nieuws onder de zon, links hier pechthold voorop staat dezelfde smerige politiek voor ook niks nieuws wat mij betrefd, fijn als het bewezen word dat dan weer wel!

  Like

 7. Pingback: Onderzoeksteam onthult: VS en Saoedi-Arabië kopen wapens in Oost-Europa, die bij ISIS terechtkomen (+ video!) - Ik zeg NEE tegen EU

 8. Guardiacivil zegt:

  Het meest vuile spel wordt achter de schermen gespeeld met hele hoge inzet.

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Ik denk zelfs dat er een soort bookmaker en een belegging bestaat onder bepaalde naam en alleen bekend voor ingewijden, om op zulke zaken te wedden en beleggen als vorm van narcistische ontspanning.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s