De Duitse “Eén procent”-beweging: een soort Greenpeace voor patriotten

screenshot_28

In de idyllische 600 inwoners tellende gemeente Schöngleina in de Duitse deelstaat Thüringen hielp de “Eén procent”-beweging de burgers met het plaatsen van een hek rondom een omstreden asielzoekersonderkomen voor jonge onbegeleide “vluchtelingen”.

(Vertaling: E.J. Bron)

Om te beginnen: bij de NGO “Eén procent” gaat het niet om een criminele motorbende zoals de Hells Angels (die zichzelf echter ook “Eén procenters” noemen). De politieke Eén procenters zien zichzelf veelmeer als een soort patriottisch tegenwicht tegen de diverse linkse netwerken, maar ook tegen de regeringsbureaucratie.

ongecensureerd-at

“Ook achter de Antifa-chaoten zitten professionele netwerken”

“Achter schijnbaar chaotische bewegingen zoals de ´Antifa´ zitten professionele netwerken met advocaten, Internationale contacten met andere organisaties en hele goede contacten met de media en de politiek. Iets dergelijks bouwen wij op voor patriottische krachten”, legt projectleider Philip Stein, in het dagelijks leven uitgever en schrijver, uit, die de jonge beweging op 29 oktober tijdens het congres “Verdedigers van Europa” in het Oostenrijkse Linz voorstelde.

Mogelijkheid tot anonieme medewerking

“Eén procent” bestaat inmiddels al meer dan een jaar en de respons is volgens Stein enorm: “Er zijn veel burgers die om redenen van beroep of familie niet openlijk betrokken kunnen zijn bij groeperingen als Pegida, maar wel iets voor hun land willen doen. Die worden bij ons actief als anonieme donateur, medewerker of andersoortige ondersteuner, zonder dat dit iemand de das kan omdoen.”

Lokale initiatieven professioneel koppelen

Alleen al in de deelstaat Sachsen zouden, aldus Stein, in het kader van de Pegida-beweging, maar ook daarbuiten, tot 70 lokale demonstratie-bondgenootschappen zijn gevormd, die elke week de straat op zouden zijn gegaan. “Daarna was het zaak om deze beweging te kanaliseren, haar niet weer te laten afsterven, haar ervoor te behoeden de gebruikelijke fouten te begaan, die steeds opnieuw binnensluipen als burgers het heft in handen nemen die niet jarenlang politiek geschoold zijn”, verklaarde Stein de aanleiding om een desbetreffende ondersteuning NGO te vormen – “Eén procent” dus.

“Een soort Greenpeace voor Duitsers of patriotten”

Men zou zichzelf nogal provocatief “Greenpeace voor Duitsland” of “Greenpeace voor patriotten” hebben genoemd, want dat zou vanaf het begin de bedoeling zijn geweest; het opbouwen van een netwerk, dat het verhindert dat patriotten, als ze de straat opgaan om hun mening te verkondigen, er van achteren weer uitvallen of er door het establishment uitgeschoven kunnen worden.

Daarom zou men ermee begonnen zijn “een vereniging, een NGO op te bouwen, die vooral in haar vaandel heeft geschreven om deze burgerbewegingen en het terechte protest tegen de asielcrisis in professionele banen te leiden”, aldus Stein.

“Strijdvaardige organisatie van juristen, media en initiatieven”

Het is de activisten rondom Philip Stein in relatief korte tijd gelukt om een strijdvaardige organisatie van juristen, mediaprofessionals en initiatieven op te bouwen, die uitsluitend gefinancierd wordt door schenkingen. Het werk voor de organisatie zou volgens Stein al lang uitstijgen boven vrijwilligerswerk. Hiermee zou men nu ook kringen willen bereiken die tot nu toe nog niet patriottisch actief of georganiseerd zouden zijn. Dit zou reiken van organisatorische hulp bij de opbouw van lokale initiatieven via patriottisch mediawerk tot aan juridische ondersteuning van activisten of gemeente toe, die zich bijvoorbeeld tegen de gedwongen verrijking door asielzoekerscentra willen verzetten, zoals een filmbijdrage over het dorp Schöngleina van “Eén procent” laat zien.

“Eén procent klinkt maar weinig, maar is ruimschoots voldoende

Eén procent van de burgers klinkt erg weinig, “maar over heel Duitsland bekeken zouden dat 800.000 ondersteuners zijn. Ter vergelijking: Greenpeace in ons land heeft bijvoorbeeld 580.000 ondersteuners, de SPD 460.000, Bayern München nog niet eens 260.000”, vatten de Eén procenters het kort samen. Belangrijk zou de verbreiding in alle lagen van de bevolking en alle regio´s zijn, tot in de kleinste gemeentes aan toe.

“Duitsers moeten zichzelf bevrijden, anderen doen het niet!”

Tot het basisteam van “Eén procent” behoren behalve Stein en zijn projectmanager Helge Hilse ook de uitgever Götz Kubitschek van uitgeverij Antaois, de hoofdredacteur van “Compact” Jürgen Elsässer, de islamwetenschapper Hans-Thoma Tillschneider en de deskundige op het gebied van het staatsrecht Karl Albrecht Schachtschneider. “Eén procent” ondersteunt o.a. de Identitaire Beweging in Duitsland en Oostenrijk. Het resumé van Stein: “Het is belangrijk dat wij Duitsers onszelf bevrijden uit deze omstandigheid die er op dit moment heerst – want anderen doen dat zeker niet!”

Hier de link naar de site van de “Eén procent”-beweging: https://einprozent.de/

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Patriottisme, Verzet. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Duitse “Eén procent”-beweging: een soort Greenpeace voor patriotten

 1. Drs.P. zegt:

  Helemaal geweldig, nu meteen ook in NL!!!!!!

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Helaas droomde ik net ook even van nu ook in NL, maarrrrrr NL is voor het grootste gedeelte een goor groot smerig tering nsb-land van slapende zwaar debiele sufkutten.
  Een jonge sufkut miep vond dat een chauffeur racistisch was geweest tegen bruin echtpaar die met 2 matrassen!!!! in de bus kwamen:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27108858/__Geen_racisme_in_bus__.html

  Maar diep vanbinnen blijft een sterk verlangen naar een puur voor elkaar op de bres staande 1% beweging!!! De wil is er, nu de weg nog en echt betrouwbare mensen.

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Laten wij hetzelfde doen, met juridische ondersteuning van goede patriotten-advocaten, maar wel ondergronds, want die hele elite nsb vertrouw ik voor geen cent, eurocent.

  Like

 4. Sabeltant zegt:

  Prima idee, de reden dat veel mensen afhaken is dat de lugenpresse je breed in beeld brengt bij Pegida demonstraties en daarna mag je maandag aan je baas uitleggen waarom jij daar bij bent.
  Ondergronds net als in de tijd dat mensen heulden met de NSB. Het verzet tegen de politieke elite die Europa naar de donder helpt door miljoenen islamitische barbaren te importeren is een sudden death voor ons.
  Eindelijk, VERZET!

  Like

 5. Henk der Niederlander zegt:

  Naar mijn mening een club die navolging verdiend in andere landen zoals boven aangegeven ook in Nederland.
  Heel erg goed dat ook advokaten zich aangemeld hebben want zonder kun je niet.

  Like

 6. carthago zegt:

  Fantastisch.Het goede van deze stichting is dat het een uitstekende juridisch onderbouwde basis heeft om de gevestigde corrupte elite aan te pakken met protesten en acties. Om van te dromen hier in de bananenrepubliek.

  Like

 7. In een woord “schitterend”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s