Fidel Castro (90) mag nog één keer roken

screenshot_22

(Door: Ton Nijhof)

Één van ’s werelds grootste misdadigers, de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro, is zaterdag overleden. Hij werd helaas nog 90 jaar. Overal in de wereld wordt de dood van Castro uitbundig gevierd door gevluchte Cubanen. De bebaarde, sigaren rokende Castro, bijgenaamd ‘el commandante’, was van 1959 tot 2006 dictator van Cuba. In die tijd overleefde hij zeshonderd moordaanslagen en trotseerde de tegenwerking van de Verenigde Staten, die het eiland zagen als een satellietstaat van de Sovjet-Unie.

Door de staatsgreep van de rechtse generaal Fulgencio Batista in 1952 belandde Castro in de politiek. Hij sloot zich aan bij een gewapende groepering die zich verzette tegen Batista, die met de VS samenwerkte. Castro presenteerde zich na de verovering van Havana in 1959 aanvankelijk als democraat. Nadat de revolutie was geslaagd, ontpopte Castro zich tot een bloedige dictator, daarbij hartstochtelijk aangemoedigd door de gewetenloze communist Guevara. Aanhangers van Batista en andere rivalen gingen tegen de muur. De trauma’s die dit veroorzaakte vormen de bron voor de decennialange Castro-haat onder vluchtelingen in Miami. Zelf eigenden Raúl, Che en andere revolutionairen zich de mooiste villa’s toe. Castro nam zijn intrek in het Hilton hotel, het huidige Havana Libre. Hij predikte het socialisme nog fraaier dan bijvoorbeeld Frans Timmermans (PvdA uiteraard), die grote bewondering koesterde voor de communistische lapzwansen op het eiland.

Voor vele linkse politici was Castro een lichtend voorbeeld, van Marcus Bakker tot Paul Rosenmöller. Kennelijk was de wijze waarop Castro miljoenen mensen tot honger, bittere armoede en waanzin dreef het staatsideaal van vrijwel alle politici in het linkse veld. En ze schamen zich er niet eens voor.

Amper bekomen van de vreugde maken de Cubanen flink haast en maken vandaag al korte metten met het stoffelijk overschot. Hij mag vandaag nog één keer roken: in de crematorium-oven.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, dictatuur, Fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

41 reacties op Fidel Castro (90) mag nog één keer roken

 1. mahoog zegt:

  Ik ben er met een schip geweest en de ellende gezien TOEN daar…breek me de bek niet open.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Zie hier :

  en… deze :

  Ik geloof dat ik ook de kranten/media ook uit het raam moet flikkeren.

  Like

 3. altijd zijn linkse mensen verliefd op massamoordenaars; Che Guavara, Hillary Clinton, Mao, Stalin en Barack Husain Obama (Syrie, Lybie, Irak). Hoe komt dat toch?
  Wat is eraan te doen?

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Jammer dan de rest van links hun lichtend voorbeeld niet volgen in z’n laatste gang !!!!

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Moge hij branden in de hel.
  Hopelijk draagt zijn dood verder bij aan de dood van het marxisme en het socialisme, dat sinds haar ontstaan in 1848 meer ellende onder de mensheid heeft aangericht dan welke godsdienst of ideologie dan ook.
  Hun smerige rode bloedvlag is het doordrenkte slagersschort van ontelbare afgeslachte mensen.
  En de rommel die het rampzalig verlopen sociologische en linkse experiment van het multiculturalisme in ons land en de rest van West Europa heeft aangericht valt ook op het conto van het marxisme en het socialisme te schrijven. En het zal nog een hele klus worden om dat op te ruimen.
  Waarbij het alleen maar valt te hopen dat dit op een vreedzame manier kan.

  Het drievoudige failliet van links en het marxisme;

  1. Ethisch en moreel failliet door de Russische revolutie en het stalinisme.
  2. Economisch failliet bij de val van het IJzeren Gordijn.
  3. En haar sociologisch failliet blijkt nu bij het multiculturalisme.

  Like

  • Willie zegt:

   @Taljaard , ”socialisme, dat sinds haar ontstaan in 1848 meer ellende onder de mensheid heeft aangericht dan welke godsdienst of ideologie dan ook.”
   En de islam dan ??? Die zitten aan geschat een driehonderd miljoen slachtoffers en still goin , ik denk niet dat er sinds 1848 zoveel gemold zijn door de commies ,dus die uitleg is verkeerd.
   Trouwens , nu zijn blijkbaar de Amerikanen wel goeie kerels in bovenstaand artikel ??? tsssss , de mensen toch :too short of memory

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Wie in één klap genezen wil worden van de illusie van het Cubaanse “arbeidersparadijs” hoeft alleen maar het autobiografische “dirty Havana” van de Cubaanse dissident-journalist Pedro Juan Gutiérrez te lezen.:
  Havana in de jaren ’90 van de vorige eeuw: Geen enkele sociale zekerheid, honger, armoede je ‘woning’ brokkelt onder je voeten af…..
  http://www.nytimes.com/books/01/03/25/reviews/010325.25greenft.html
  En dáár werd bootvluchtelingetje Elián Gonzalez jaren geleden door de Amerikaanse minister van BZ, Janet Reno, doodleuk naar teruggestuurd, omdat zijn vader weigerde, dit “paradijs” te verlaten, teneinde in Miami met zijn zoontje herenigd te worden!Verblind door het communisme, waarschijnlijk, die vader…..

  Like

 7. Sabeltant zegt:

  Fidel Castro is dezelfde klootzak als Arafat. Zijn mensen dom en onwetend houden over de buitenwereld en ze in armoe laten leven. Het zal feest zijn in Cuba.

  Like

 8. Deze is jubilaris met 47 jaar dicator spelen in Cuba. Of de Cubanen daar blij mee zijn, vraag ik me af?

  Like

 9. Jan Chik zegt:

  Goed artikel Ton, en je geeft ook goed aan, dat dit soort gewetenloze communisten zich ook onder ons bevinden. Onze hele MSM is ervan doordrenkt.

  Like

 10. Henk der Niederlander zegt:

  Bertje Koenders weet het dan ook wel uit te leggen.
  Castro heeft veel mensen hoop gegeven. Hoe kom je erop.
  OOOOH ja Bertje natuurlijk.

  Minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders noemt de dood van de oud-dictator ‘toch een schok’. ,,Hij was een leider van historische proporties. In de eerste plaats voor de Cubanen zelf.”

  Castro heeft veel mensen hoop gegeven en ook zorg en onderwijs. Maar de mensenrechtensituatie in het land was volgens Koenders ‘heel moeizaam’. ,,Dat is die donkere kant”, aldus Koenders. Ook Nederland zal vertegenwoordigd zijn bij de herdenkingsplechtigheid van 4 december in Cuba.

  Like

 11. hslot4 zegt:

  Wie volgt hem op ?

  Like

 12. Perfide Albion zegt:

  Heerlijk. Ik drink er vanavond eentje om de dood van Castro te vieren. Dat er nog maar vele rooie ratten mogen sterven!

  Like

 13. Harry zegt:

  Heb daar gewerkt in 1985 , meen ik .
  Het was een paranoïde samenleving , de boel was vergeven van de politie en vooral de geheime politie .
  Dag en nacht stonden er auto’s van de stillen voor ons hotel en als je een ommetje ging maken dan volgden ze je , van boom tot boom .
  We hebben eens een rotte sinaasappel van zeven hoog op het dak van zo’n gestapo blik gegooid , die vertrok onmiddellijk ! Nooit meer iets van gehoord .
  Het was oorspronkelijk een schitterend eiland , de natuur is nog steeds intact maar de oorspronkelijke fraaie Spaans aandoende huizen brokkelen gewoon af . De stenen en het pleisterwerk vallen van de muren en niemand neemt de moeite om het op te ruimen , enerzijds zijn het overwegend negroïde bewoners , anderzijds werkt het communisme de luiheid ook in de hand .
  De combinatie van die twee is , dat ze jaren over datzelfde puin lopen te strompelen om hun huis binnen te komen en NIEMAND wat opruimt .
  Wie daar niet zelf geweest is om het te aanschouwen , denkt wellicht dat ik gek ben , maar ik heb het leven daar ruim vier maanden op de voet kunnen volgen .

  Niemand heeft geld , als je een taxi wilde nemen moest je vooruit betalen , anders konden ze geen benzine kopen !

  De mensen waren daar ook buitengewoon angstig en er is een gigantische zwarte markt , eigenlijk ging haast alles zwart en illegaal . Iedereen keek schichtig rond en dat in een land van oorspronkelijk zeer relaxte mensen .
  Zou me niet verbazen als slechts vijf of tien procent daar normaal verhandeld wordt .

  Toen ik er was zat het eiland nog onder de Russische invloedssfeer .
  Soms kwamen er Russische schepen in de baai en dan mochten wij niet eens in de buurt komen !
  Daar zullen wel wapens verhandeld zijn schat ik , want het enige dat Cuba toen uitvoerde was suikerriet , rum en sigaren .
  Daar hoef je niet geheimzinnig over te doen .

  Ik kreeg daar scheurbuik !
  Geen groente en fruit te koop !
  Behalve op de zwarte markt , maar als ze ons daar betrapten , dan zat je ook zo een half jaar achter de tralies , dus dat deed je ook maar niet .
  Verder was er gewoon niks !

  Dus Fidel , smerige rat , ik hoop dat je veel geleden hebt .
  Een groot eiland helemaal naar de verdommenis geholpen voor je debiele ideaal !
  En mijn gezondheid ook nog .
  Miljoenen mensenlevens verwoest voor een illusie .
  Paranoïde idioot !

  Er es el ultimo conyo , serpente !
  Espero que toda tu familia de muere pronto !

  Hij heeft trouwens een dochter die ook gruwelijk de pest aan hem heeft !

  Dit is een goede dag voor mij !
  Adios criminal !

  Liked by 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Pedro Juan, je hebt een getuige: Harry Vos uit Sliedrecht!
   Zie mijn comment van 16.19 u..
   Alles, wat jij nu opsomt, is letterlijk in het doek terug te vinden, tot die 6 maanden voor het kopen op de zwarte markt aan toe!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ik wil geen afbreuk doen aan je verhaal. Weet niet hoe je toen op Cuba kwam, met vliegtuig/schip ?.
   Maar mocht je het buureiland Haïti hebben aangedaan dan had je ook gezien dat ,t daar geen Paradijs is.
   De arremoede die de kale berghellingen afkomt, de vreselijke krotten. Pure ellende.
   In Cuba de [Partij]- Politie, die de mensen er onder / in de gaten hield.
   Op Haïti had je de Tonton Macoute.
   Daar waren ze ook als de dood voor, maar dat waren bepaald geen Communisten.
   Ik zal dat communisme van Cuba echt niet aanprijzen. Maar er is natuurlijk wel een reden
   De mensen voor de Castro tijd, toen Batista er was, werden ook uitgebuit en ook nog met medeweten/werking Amerikanen.
   En ook in de begintijd van ,t embargo jaren zestig, rookte de Am.-elite toch wel haar luxe Cubaantje.
   negroïde bewoners en communisme ? ! Dat zal wel moeilijk samengaan.!
   Op Haïti voornamelijk negroïde bevolking, het buurland Dominica gemengd/blank.
   Maar als je daar over uit gaat weiden ben IK een racist.!
   Werd die benzine daar niet met “bonnen” betaald ?
   In die latijns-Am-landen heb je de z.g.n. “Collectivo”.

   Dat zijn taxis die grote afstanden afleggen en her en der passagiers oppikken.
   Als zo,n auto onderweg “pech” heeft wordt je als man ook geacht onder ,t vehikel te kruipen en mee te helpen met repareren.
   Alles is er anders dan in HOLLAND.
   Ik hoop dat ,t in Venuzuela ook op ,t eind loopt, dat Communisme.

   SALUDOS Y todo está bien SI DIOS QUIERE

   Like

   • Harry zegt:

    Delamontagne ,

    Ik ben naar Cuba gegaan per vliegtuig , vanuit Frankrijk , linea recta vanaf een of ander rotvliegveld daar , waarvan ik de naam ook al lang niet meer weet .
    Zat meestal op de stationaire vloot , die schepen werden per transporter ter plaatse gebracht en daar te werk gesteld .
    Dus van de omgeving kregen wij meestal niet veel mee .
    Ken dan ook eigenlijk alleen de havens of baaien die wij gemaakt of uitgediept hebben .
    In Cuba was dat de baai van Matanzas , dat was waar Piet Hein de zilvervloot ” gewonnen ” had . Kennelijk hadden we toen ook al moeite om de begroting op eigen kracht op orde te krijgen .

    Haïti ken ik dan ook totaal niet , wel weet ik van collega’s dat het er heel gevaarlijk was .

    Vóór Fidel zal het er ook wel niet zo geweldig geweest zijn , geen idee , maar ik heb alleen maar die situatie aangetroffen zoals die was op dat moment en dat was erbarmelijk !
    Hoe het zat met die benzine heb ik ook nooit kunnen snappen , wij reden daar niet zelf , maar als iemand daar ging tanken , dan betaalde ie bij voorbeeld met een mand verse vis , de volgende kwam met een zak groente en die nam weer een paar vissen mee naar buiten , onbegrijpelijk hoe dat daar functioneerde . Het leek goeddeels ruilhandel , maar hoe de pomphouder dan uiteindelijk de benzine weer betaalde aan zijn leverancier , is me een raadsel .
    Maar goed , je moet je ook niet overal mee willen bemoeien .

    We hebben op een verloren dag nog eens een excursie naar Varadero gemaakt , een soort vakantiestadje .
    Prachtig , qua omgeving , maar weinig luxe .
    En een sigarenfabriek bezocht van een van de duurste merken .
    Maar als ik me goed herinner was daar ook al een enorme kaalslag onder die fabrieken aan de gang , goede sigaren waren duur en op Fidel en zijn trawanten na , zal wel niemand die hebben kunnen betalen .
    Wellicht werd de export ook gehinderd , je zag er ook haast alleen Russische zeeschepen en wat zuid- Amerikaanse .
    De lokale bevolking rookte waarschijnlijk eigengemaakte rotzooi .

    Taxi’s was ook zo ’n drama , die moesten wij als buitenlander met dollars betalen en wisselgeld kreeg je dan terug , maar dat waren toeristendollars die ze zelf maakten in Cuba , maar die vervolgens niemand weer wilde aannemen .
    Nou was alles daar erg goedkoop maar als je met een briefje van vijftig betaalde omdat je niet kleiner had , dan werd een ritje nóg duur .
    En zo word je overal geript !

    Kan er nog wel hele pagina’s mee vullen , met die ellende !

    Groeten , Harry .

    Like

   • delamontagne zegt:

    Je buurt/streek-genoten zullen dat van die “mand vis” transaktie vast wel/niet geloven! .
    Maar wie weet gaan we dat in NL/EU ook nog meemaken, RUILHANDEL.
    Als de Euro instort………
    Misschien waren in ,86 die taxis-drivers niet meer in Staatsdienst zoals in het begin iedereen dat was.
    Dat geld, ook in veel Z-Amerikaanse landen, Pesos, veel biljetten, maar niks waard.
    Je had er onderhand een aktentas voor nodig.
    Na Cuba is Venuzuela aan het Socialisten-experiment begonnen. Overal is een tekort aan.
    Op den duur zullen beide landen wel weer naar ,t normale terugkeren.
    Toen ik je op dit blog veel eerder over Cuba hoorde, moest ik aan Nicaragua denken.
    Ben daar in de jaren 60 geweest. Puerta Cabeza met een pier door Ollanders gebouwd, zo vertelden die inboorlingen me daar.
    Toen ze hoorden dat ik van NL-afkomst was wilden ze graag laten horen ze ook een “woordje” Nederlands kenden.
    De ene vloek na de andere, krijg er nog “rooie-oortjes”van.
    Hadden ze van die NL-arbeiders geleerd die het hadden aangelegd jaren 50.
    Die pier werd toen al niet meer gebruikt door de United Fruit uit NewOrleans. Ik neem aan je wel ,n idee hebt hoe dat er toen uit zag.
    100-den meters lange pier, maar met meer gaten dan loopoppervlak. Door de gaten heen zag je de Caribische Zee en de haaien zwemmen.
    Onderhoud is geloof ik ,n woord dat alleen in het Westen bestaat.
    Heb je nog wat van die Zilveren “Piet-Hein” dukaten kunnen opvissen uit de Matanzas baai. ?
    groeten……..

    Like

  • delamontagne zegt:

   Harry zegt:
   27 november 2016 om 10:21
   ////////////
   Ik gaf wel aan “like”, op 10:21, maar ik vond het ook vreemd. Alhoewel m,n intuïtie zei dat ,t daar moest zijn.
   Trek het je niet aan, voor mij was het Ridderkerk, niet zo ver er vandaan.

   Like

  • Jan Chik zegt:

   @Harry,
   Ik herken dit zeer goed wat jij hebt meegemaakt in dat Caribische “paradijs”, want toen ik voor het eerst in de vm USSR was, maakte ik precies hetzelfde mee als jij.
   Het eerste wat mij opviel, was de totale aftakeling van voorheen echte monumenten, ook bij die gebouwen, maar ook bij de gewone flatgebouwen, donderden gewoon af en toe de stenen naar beneden. De afwatering was zo slecht onderhouden, dat in de winter ijspegels van 1 meter lang naar beneden kwamen en soms mensen doodden.
   Verder viel het mij toen op dat ze blijkbaar maar een paar kleuren verf hadden. Vooral rood en in mindere mate geel, maar allemaal fel van kleur en de onafscheidelijke rode ster boven iedere ingang.
   En dan heb ik het nog niet over het openbaar vervoer, die trams en bussen waren door en door verrot, als ze voorbij kwamen, kon je bij wijze van spreken de kleur van de sokken, van de mensen die erin zaten, onderscheiden .
   Ook heb ik het “geluk” gehad brood te moeten kopen, waarvoor je dan 4 uur in de rij moest staan, en ook ik maakte mee, dat toen ik eindelijk aan de beurt was, alles uitverkocht was. Wat er dan door je heen gaat zal ik maar voor me houden.
   Sinds die tijd geloof ik niet meer in arbeidersparadijzen. De enigen voor wie dit een paradijs was, waren de partij kaders, en hun dicipels.

   Like

 14. Was dat niet zijn broer.Volgens mij zijn we nog niet echt van de naam Castro af.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Fidel Castro, who was a professed atheist, was baptized as a Catholic and educated in schools run by the Jesuits, the religious order of which the pope is a member.
  http://www.dailystar.com.lb/News/World/2016/Nov-26/382968-pope-francis-grieves-prays-for-atheist-revolutionary-castro.ashx

  Like

  • delamontagne zegt:

   Dat hij atheïst is geworden zal ook wel te maken hebben gehad met de rijkdom/misbruik van de R.K. in Cuba.
   Net als bij de Franse revolutie en later in de Spaanse burgeroorlog keerde de revolutie zich ook tegen de clerus.
   Hij zal waarschijnlijk wel gecremeerd zijn in een van z,n eigen verordoneerde crematoria.
   Ik vond het nogal vreemd, want in die landen is het gebruikelijk om [niet begraven], maar bovengronds “bewaard” te blijven.
   De rijken liggen dan in allerlei kleine mausoleümpjes en de armen……………….

   opgestapelde bovengrondse “nissen”.
   Dat zie je in heel Zuid-Amerika.

   Like

 16. guusvelraeds zegt:

  Het beste nu te doen is het rottende kadaver van het politiek communistisch stinkdier Fidel Castro in een vliegtuig te hijsen en 50 kilometer uit de kust in haaien rijk gebied te droppen. Heeft de wereld en/of de natuur (cradle to cradle) nog een beetje gehad aan dit vuilbekkende gedrocht met redevoeringen van een halve dag waarbij iedereen stil moest blijven zitten luisteren en verplicht was de meest gore communistische waan vuiligheid tot zich te nemen.

  Like

 17. kruisridder zegt:

  Nog eenmaal gaat er zwarte rook de lucht in. Van zijn geroosterde karkas.

  Like

 18. Jan zegt:

  Het communistisch uitschot en moordenaars:

  Een greep:

  Met Kim Il Sung

  Met Erich Honecker

  Met de huige regerende gek van Canada, Justin Trudeau

  Zijn pa en ma gingen hem voor samen met Honecker

  Mark Rutte

  Bert Koenders

  Like

  • Harry zegt:

   Mooie set foto’s , Jan .

   Het is een beetje van : zeg me wie je vrienden zijn , dan weet ik wat voor tuig je bent .
   Jammer dat ze in Canada nou toch ook weer zo’n idioot gekozen hebben , dacht dat dat nog een gezond verstand land was .
   Mis , dus .

   Like

 19. Jan zegt:

  ABC News Sr. Correspondent: Castro is de “George Washington” van zijn land

  video/1

  Like

 20. Republikein zegt:

  Fijne batterijen daar, in de kleur van chocolade, je zou er zo in bijten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s