Kosmopolitisch relativisme dient als heilsleer van een nieuwe wereldorde

screenshot_31

(Door: Sid Lukkassen)

Sid Lukkassen beschouwt de relatie tussen wereldbeeld en wereldorde en ziet een zich afsluitende elite. Geen onbekend historisch patroon.

Pieter van Eijsden, neurochirurg en columnist, bekritiseerde de kosmopolitische en relativistische elite“, die volgens hem “alle veilige bodem heeft weggeslagen onder de Nederlandse burger” en nu aan “soulsearching” doet. Volgens hem gaven Trump, het Oekraïne-referendum en Brexit daar aanleiding toe, terwijl ondergetekende er al eerder op wees dat sinds Fortuyn feitelijk niets veranderde. Onze elite is inderdaad verbijsterd, zo kon u zelf zien bij talkshows op tv, wat doet denken aan een uitspraak die wel aan New York Times journaliste Pauline Kael wordt toegedicht: “Ik kan niet geloven dat Nixon heeft gewonnen – niemand die ik ken heeft op hem gestemd.” De uitlating is aanleiding voor een les over sociale mobiliteit en de zelfbevestiging van wereldbeelden.

Lees verder>>>
(h/t Thom)
nieuwe-site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", betutteling, Censuur, Desinformatie, dictatuur, Elite, establishment, gezond realisme, Globalisering, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, New World Order, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Kosmopolitisch relativisme dient als heilsleer van een nieuwe wereldorde

 1. Guardiacivil zegt:

  De elite de pan in hakken.

  Like

 2. Remco Jaasma zegt:

  Ontwaakt Nederland nu uit de illusie, uit het Oranje Boven maar erg boze sprookje? De betrokkenheid van politici bij Luciferiaanse geheime genootschappen, het hoogverraad door hun deelname aan de bijeenkomst van de Bilderbergse volksverradersclub, omkoopschandalen, belangenverstrengeling en ga zo maar door, uit naam van een nazifamilie, die zich koninklijk waant. Deze familie is bang. Bang dat de bevolking erachter komt wie ze werkelijk is. Elk jaar op Koninginnedag keek Beatrix steeds banger naar de mensenmassa. Trillend zwaait ze naar haar komende vijanden. “Wanneer zullen ze me lynchen, voor wat we de bevolking aangedaan hebben“, zou zomaar een gedachte, die in haar hoofd rondspookt, kunnen zijn. Wees niet bang, mevrouw Beatrix Von Amsberg, wij de bevolking van Nederland zijn niet zoals u. Criminelen dienen uit de regering verwijderd te worden, zo ook Beatrix von Amsberg en haar zoon Willem Alexander Von Amsberg. God heeft haar zoon niet benoemd. Misschien gelooft hij en zijn moeder dat, maar die god kan dan nooit de ware schepper geweest zijn. De Ware Schepper doet namelijk niet aan het benoemen van koningen. Voor mij is dat logisch. Voor velen, die door de jezuitenvriendjes van satanssekte Vaticaan (waarvan het boegbeeld de huisvriend van de nep-Oranjefamilie is) zijn geindoctrineerd, is dat echter niet meer zo logisch; ze zijn (te) ver verwijderd van De Ware Schepper, die de koning der koningen is en ook boven de aardse god(en), die hoogmoedig speelt/spelen alsof hij/zij De Ware Schepper is/zijn, staan. Als we dit massaal eens delen.

  Liked by 3 people

 3. Dat wij dit toch zelf moeten gaan oplossen, door middel van een revolutie. De elite is comateus met open ogen, lekker dus.

  Liked by 1 persoon

 4. jantjeuitnl zegt:

  In Washington D.C. stemde maar 4% op Trump. Die lui leven in een andere wereld op een wolk.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  “Terwijl ik hierover filosofeerde hoorde ik dat het woord ‘begrafenisondernemer’ niet meer mag worden gebruikt: het zou suggereren dat iemand een slaatje wenst te slaan uit een ander zijn dood”.

  Onze voorouders wisten al dat dit een algemeen erkenden en geaccepteerde gang van zaken was. Niet voor niets hebben we het spreekwoord:

  “De een zijn dood is de ander zijn brood”. Niks mis mee, toch? Net zoals het spreekwoord:

  “Van de doden niets dan goeds”. Politiekcorrect wil blijkbaar dat de mensen zich alsmaar beter voordoen dan ze zijn. Schijnheiligheid en politieke correctheid gaan dan ook hand in hand.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik kan mij daar wel wat bij voorstellen.
   Zelf heb ik altijd al een grote hekel gehad aan begrafenisondernemers.
   Wie gaat er nu in begrafenissen?
   Ik vind dat dit iets is voor het rijk.
   Ben je dood. Schrijf even ’n briefje, postbus zoveel en je wordt opgehaald.
   Je hoeft zelfs geen postzegel te plakken.
   Wel oppassen dat er geen misverstanden ontstaan.
   Want je kunt nu eenmaal niet roepen dat je niet dood bent, als ze je komen halen.
   Die mensen hebben ook ’n schema en de ambtenaren die gestuurd worden om je op te ruimen hebben er geen boodschap aan dat jij vind dat je nog leeft.
   En je bent niet de enige.
   Bezwaar maken kan altijd maar de begrafenis gaat gewoon door.
   Als het bezwaar wordt ingewilligd wordt je te zijner tijd weer opgegraven en thuis afgeleverd.
   Meer kunnen ze niet doen.

   Like

 6. exmarineman zegt:

  De Nederlandse bevolking is nog steeds te bang, angstig en te apathisch en heeft helemaal nog niet het lef om de straat op te gaan en te gaan demonstreren. Laat staan hun stem te verheffen tégen de (linkse politieke) elite. Wanneer ziet men eindelijk eens in dat het verraad in ieder geval al is begonnen met het kabinet Den Uyl (PvdA voorzover iemand dat niet mocht weten) die de Resolutie van Straatsburg in 1975 heeft getekend en Nederland, Europa en USA hebben overgeleverd aan de islamitische olielanden. En wellicht denkt de bevolking nog steeds dat al die moties van de linkse partijen er zo maar zijn gekomen, maar dat is niet zo. Het is een vooropgezet geheel, plan allemaal opgezet door de Bilderbergers – waar het Koninklijke huis een zeer vast en prominent bezoeker resp lid van is evenals Kissinger, de Rothschilds. Ook zijn er de leden van de NWO en Illuminati (vrijmetselaarsloge) zeer aktief achter de schermen. Vergeet daarbij ook niet dat multimiljardair Soros de Duitse Merkel al jaren van advies dient/voorziet via zijn bureau in Berlijn. En hoe kan het toch zo zijn dat AL die “wereldleiders” sinds 2008 allemaal, stuk voor stuk, allemaal toch met dezelfde antwoorden en reacties komen mb.t. al die aanslagen door de moslims/ISIS, Al Quada, Boko Haram enz enz enz. Hoe is het mogelijk dat een islamitisch land het voor het zeggen krijgt en nu heeft in de VN? Hoe is het mogelijk dat het antisemitisme de laatste 10 jaar zo is toegenomen? En dan die vluchtelingen, hoe is het mogelijk dat die golf er opeens is en dat ze vreemd genoeg voor 90% naar Europa trekken, rarararara hoe kan dat?????? Ze komen door diverse veilige landen zoals Turkije, Egypte, Libië……en ze kunnen naar landen waar nu juist de islam het voor het zeggen heeft, zoals Saoedie Arabië, Qatar, Abu Dhabi, Koeweit, Iran, VAE enz. Maar nee i.p.v. naar islamitische landen te gaan gaan ze naar West-Europa…….en hun intenties laten ze duidelijk zien en horen…….Overname van de landen, islamisering er van en de sharia invoeren. Ze nemen geen eten e.d. aan van het Rode Kruis want er staat een kruis op de verpakking en dat “offends them”. Ook de kersteverlichting mag in sommige landen niet eens meer branden, evenals een kerstboom plaatsen is verboden want “that offends them”. En zo kan ik nog wel even door gaan……En nog, en nog zegt de bevolking in Nederland: ach het loopt niet zo’n vaart en het komt wel goed. Tegen die tijd is het TE LAAT en dan is de geest niet meer in de fles te krijgen en gaat het duizenden doden kosten…….
  En mij ook maar blijven uit maken voor een zwartkijker….oh wacht dat mag ik geloof ik niet meer zeggen voor de anti-zwarte-pieten-idioten

  Liked by 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Annetta Kahane ziet overal nazi’s waar zij niet zijn: Duitsland raakt zo langzaam aan de cijfers en het verstand kwijt

  Overal zien de bestrijders van ‘rechts’ in cijfercombinaties codes die zouden verwijzen naar het nazisme en dus treedt niemand minder dan fascista Annetta Kahane keihard op

  Was haben Autonummernschilder und Edeka gemeinsam? »Alles Nazi«!

  An Kahane und Co. können sich bestimmt auch all jene Autohalter wenden, die auf eigene Kosten ihre Autonummernschilder austauschen müssen, weil dieses zum Beispiel die schlimme Ziffernfolge 28 tragen, die , wie wir als aufmerksame Amadeo-Antonio-Stiftung-Leser wissen, von Rechtsextremen als Code für das seit 2000 verbotene neonazistische Netzwerk Blood & Honour benutzt wird.

  Dass dieser linksverdrehte Irrsinn noch gut Luft nach oben hat, wird am mittlerweile heiß diskutierten Weihnachts-Werbesport der Handelskette Edeka mehr als sichtbar. Die zuständige Werbeagentur hat – wohl ohne Annetta Kahane das Material vorab zur Abnahme zu schicken – ein Filmchen gedreht, in dem es nur so von »Nazi-Zeug« wimmelt.

  »Nazi-Beweis«: Kinder spielen eine altmodische Version von »Mensch ärgere dich nicht«

  http://www.metropolico.org/2016/11/26/deutschland-gehen-langsam-die-ziffern-und-das-hirn-aus/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou, ik kijk daar helemaal niet van op.
   Zelf kon ik een huis kopen met nummer 69 maar mijn vrouw weigerde omdat ze dat niet vond kunnen voor de familie. Zeg nou zelf.
   Dat was ’n paar jaar geleden en dat huis staat nog steeds te koop.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s