Massaal misbruik subsidiegeld

screenshot_5

AMSTERDAM – De subsidies voor campagnes rond het Oekraïne-referendum zijn op grote schaal misbruikt om de eigen bankrekening te spekken. Daarbij werd fraude niet geschuwd. Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf naar twintig subsidiedossiers van de in totaal tachtig die de referendumcommissie openbaar maakt na beroep door de krant op de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Bij de helft van deze twintig subsidies aan rechtspersonen (bedrijven, stichtingen en politieke partijen) is sprake van fraude of het bevoordelen van vrienden of familie. Soms lag het gesjoemel er zo dik bovenop dat de referendumcommissie het geld heeft teruggevraagd. Maar er zijn ook genoeg dubieuze facturen wel betaald.

Lees verder>>>
(h/t “Henk der Niederländer”)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Naïviteit, Nederland, Oekraïne, Overheid, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Massaal misbruik subsidiegeld

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Het zijn uiteraard de kleine vissen die hier genoemd worden.
  De werkelijke zakkenvullers die in politieke partijen actief zijn en ambtenaren zullen in ieder geval buiten schot blijven, want het is moeilijk te verkopen aan het stemvee dat diegenen die ons het subsidiegeld (belastingen) uit de zak kloppen zijn de grote jongens achter deze fraude en vullen hun zakken pas echt.

  Like

 2. Wat is dit toch een schorem land. Steeds meer moeite om hier te blijven wonen.

  Like

 3. Er zijn een paar slimme jongens geweest die hun kans waar hebben genomen om voor open doel te scoren bij een overheid die zo gewend is aan het rondstrooien van poen dat ze zelfs hier niet gecontroleerd hebben en dus de zwartepiet bij anderen leggen. Soort kermende winkelier die z’n toko los heeft gelaten met allemaal bordje waarop staat hoe je het beste de kassa en de dure spulletjes kunt jatten. Bijkomend voordeel voor deze jankerds is dat ze dan even tegen de Vrienden van het Volk aan kunnen trappen net als met dat gezeik in brievenbussen.

  Like

 4. Klippie 72 zegt:

  Bij de belastingdienst was ook 70 miljoen verkeerd uitgegeven, wie hoor je daar nog over.

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  En wie deelde ook al weer de subsidie uit? D66.
  En natuurlijk is fraude nooit goed, maar de grootste oplichterij wordt niet eens genoemd.
  Het was D66, die GsL en D66 subsidie gaf om de foute boodschap uit te dragen en NSB-columnisten, van Trouw en NRC om leugens te verspreiden.
  En kan er iemand een zender noemen, die neutraal en objectief berichtte over het referendum? En krijgen deze zenders niet onbeperkt subsidie? Altijd al?
  En welke gemeente kreeg subsidie voor stembureaus, maar hield de helft gesloten. Is dat geen fraude?
  Pak fraude aan, begin bij de politiek.

  Liked by 1 persoon

 6. Guardiacivil zegt:

  De Nederlandse Staat leert het graaien aan derde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s