Trump´s “omstreden” eisen gaan door: opzegging van klimaatverdrag van Parijs

screenshot_32(Vertaling: E.J. Bron)

Een van de talrijke “omstreden” politieke eisen van de gedoodverfde nieuwe Amerikaanse president Donald Trump verdween weliswaar onlangs nog zonder veel plichtplegingen van Trump´s internetsite. Het gaat hierbij om de opzegging door de VS van het “wereldklimaatverdrag” van Parijs.

Maar dit programmapunt staat blijkbaar onveranderd op de agenda van Trump en hij zoekt naar een manier om uit het verdrag te stappen. Een lid van het overgangsteam van de nieuwe president, dat verantwoordelijk is voor internationale energie- en klimaatpolitiek, liet nu doorschemeren dat naar manieren gezocht zou worden om de eigenlijk vier jaar durende procedure voor een opzegging van het “wereldklimaatverdrag” te omzeilen.

De bron verklaarde in dit verband dat het “onfatsoenlijk” geweest zou zijn dat het verdrag nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in werking werd gesteld. Het klimaatverdrag trad op 4 november in werking, vier dagen voor Trump´s verrassende verkiezingsoverwinning.

Volgens het persbureau Reuters wordt er in het Trump-kamp over twee mogelijkheden gediscussieerd hoe de VS toch nog op tijd van hun talrijke verplichtingen bevrijd kunnen worden die hen door het klimaatakkoord van Parijs worden opgelegd. De komende Amerikaanse regering zou haar toezeggingen schriftelijk voor nietig kunnen verklaren of de handtekening onder het verdrag zou per decreet gewoon ongeldig verklaard kunnen worden.

Het akkoord is in de VS sowieso nogal omstreden. Eigenlijk zou het door de Republikeinen gedomineerde congres hiervoor toestemming moeten hebben gegeven, maar president Obama ratificeerde het akkoord buiten het Congres om. Trump had het akkoord in de verkiezingscampagne nadrukkelijk bekritiseerd en verklaard dat de klimaatverandering zwendel zou zijn. Onder zijn leiding zou het akkoord opgezegd worden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, klimaat, Milieu, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Trump´s “omstreden” eisen gaan door: opzegging van klimaatverdrag van Parijs

 1. guusvelraeds zegt:

  Goed zo het klimaat verdrag een verdrag voor een nonprobleem maar met grote financiële gevolgen voor de gewone burger gaat niet door van Amerikaanse zijde. Hoorde nog triomfantelijk het NON journaal afgelopen week verkondigen dat Trump nu toch de mens een beetje verantwoordelijk achtte voor het klimaat. Proest, proest, proest!!!

  Hoop wel dat deze trend doorzet over de hele wereld. Het grootste bedrog allertijden gaat opgerold worden. Wat zullen ze huilen de politieke en financiële profiteurs van de klimaathype en wat te denken van alle oudcommunistische partijen die naar neergang van het communisme al hun kaarten gezet hebben op de zich nieuw aandienende leugen rond de klimaathysterie. Goh wat hebben ze de mensheid bang gemaakt zelf kleine kinderen op school werden al geïndoctrineerd met klimaatleugens. Mijn zoon is onderwijzer en kwam geregeld thuis en zei vader moet je nu eens kijken wat ik de kinderen allemaal op de mouw moet spelden rondom het klimaat. De zeespiegel zou stijgen en Nederland zou tot aan Utrecht onder water komen te staan als we niet de CO2 zouden terug dringen. Op dit moment bedraag het CO2 250 ppm per kubieke meter lucht de idioten die niet in staat zijn de immigratie probelantiek op te lossen zouden wel in staat zijn het klimaat te veranderen door de CO2 uitstoot te verminderen. Hilarisch. Bij 150 ppm CO2 per kubiekemeter lucht zal over de hele wereld het groen en de bomen sterven. Terwijl echte wetenschappers heel goed weten dat er tijdperken zijn geweest dat het CO2 gehalte tot tienmaal hoger is geweest in de atmosfeer en dat juist in die tijdperken het leven op aarde ontstaan is. CO2 is samen met zuurstof voor het voortbestaan van het leven een van de meest belangrijke gassen. De bomen en al het groen lusten er pap van en leveren in ruil zuurstof. De aarde zelf is de grootste producent van CO2. Gelukkig maar want als de aarde afhankelijk was van de CO2 produktie van de mens dan was het morgen al gedaan met het leven op aarde.

  Like

  • Guus Derksen zegt:

   Op dit moment is er ongeveer 400 ppm CO2 in de lucht.
   Als Amerika niet meer meebetaald zal de gekte grotendeels doodbloeden!

   Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Ter verduidelijking van wat CO2 nou werkelijk is.
   CO2 is gewoon koolzuurgas wat in onze lucht die we inademen een bestandsdeel is en al op aarde is zolang de aarde bestaat.
   Veel mensen weten ook niet dat er in de glastuinbouw koolzuur word toegevoegd om een betere fotosyntese (omzetten van licht in energrie) te bewerkstelligen waardoor planten beter groeien en een hogere opbrengst geven.
   Het klopt wel dat met koolzuur de warmte oploopt en Ik ga niet in of dat iets te maken heeft met de opwarming van de aarde want daar heb Ik me nooit in verdiept.
   Waar Ik wel op inga is het volgende: In zuid Amerika worden dagelijks gigantische hoeveelheden oerwoud gekapt en verbrand ter ere van de landbouw en veeteelt wat er op neer komt dat de verwerking van CO2 door planten heel sterk gereduceerd word (te weinig planten en bomen) waardoor het CO2 gas niet snel genoeg afgebroken word.
   Dat zijn dingen die we niet horen in de MSM want dan zou het wel eens kunnen zijn dat de mensen wakker worden en begrijpen dat de hele klimaatdiscussie gemanipuleerd word door een aantal mensen die grote voordelen halen uit de hele klimaatdiscussie.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Koolstofdioxide

   Liked by 1 persoon

 2. Thom zegt:

  Het artikel op Zuerst.de is van 15 november 2016. Het is nu 26 november 2016. In de periode na 15 november jl. heeft Trump al afstand genomen van zijn verklaring en gezegd, dat er toch een verband is tussen de mens en de opwarming van de aarde en dat hij daar rekening mee gaat houden. Het artikel is in wezen door zijn latere verklaring in feite voor een deel achterhaald

  Like

 3. Peterdm zegt:

  Eruit Donald eruit, de temperatuur van de andere planeten zoals mars en pluto verschilt ook elk seizoen. De samenhang van de planeten, het heelal bepaald de temperatuur en niet Parijs. In Tokio is het gaan sneeuwen, moeders moesten hun kinderen uitleggen wat sneeuw is,lol. De aarde geeft en neemt daar kan geen mens wat aan doen. Hadden wij vroeger op aarde van die grote Dino hagedissen lopen, nu zijn het rode ratten. De laatste 3 jaar is de temperatuur op aarde gestabiliseerd, terwijl de uitstoot per jaar hoger was.
  Parijs waar de links/socialistisch politieke lobbyisten van dure energie (windmolens en duurzaam wat dan ook) de handen in een slaan om zoveel mogelijk geld te graaien door de wereldbevolking bang te maken met video opgenomen rampen. Overbevolking door religieuze fok programma’s zijn mensen gaan wonen in gebieden waar eigenlijk geen mens kan wonen.

  Ohja, Chinees als je dan kolen stookt zorg dan net als Amsterdam dat je de schadelijke gassen eruit haalt en laat de CO2 maar gaan. De natuur is dol op CO2. Vroeger stonden in Saudie Arabië alleen maar bomen, totdat de samenhang van planeten besloot voor een andere klimaat en veranderde Saudie Arabië in wat het nu is, een grote woestijn waar de bomen en planten van vroeger olie zijn geworden en waar de mensen Jihadistisch zijn.

  Like

 4. Ongelovige zegt:

  Dat ook op Mars klimaatopwarming waargenomen wordt, daar hoor je niemand over.
  Trump is overigens niet de gedoodverfde president, maar wel de gekozen of de nieuwe president van de VS. Hillary was de gedoodverfde president. (wat een uitdrukking overigens)

  Like

  • Harry zegt:

   “Gedoodverfde” , nou ja , doodgeverfde is ook al wat .
   Al zou me dat eveneens geen moer kunnen schelen .

   Wat een serpent , dat wijf !
   Beatrix is er nog een doetje bij !

   Like

 5. Thom zegt:

  De soep zal niet zo heet gegeten worden als hij gediend is, want Trump heeft pas laten onlangs weten het klimaatverdrag met “open mind” tegemoet te treden.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/27088546/__Trump__open__over_klimaatverdrag__.html

  Like

 6. hendrikush zegt:

  Erdogan kan er ook wat van:
  Al die milieumaatregelen zijn alleen maar bedoeld om onderontwikkelde landen arm te houden. Wij gaan dus gewoon door met kolen stoken.

  Like

 7. Jan zegt:

  NB De Clintonmaffia probeert momenteel de verkiezing te stelen:

  Clintons Attempting to Steal Election
  http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/criminal-corrupt-hillary-attempting-to-steal-election/
  samen de Groenen:Jill Stein Files for Recount in Wisconsin – Where Trump Won by 27,506 Votes
  http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/jill-stein-files-recount-wisconsin-trump-won-27506-votes/

  en dat meenden zij buiten de wet om te kunnen doen:
  Jill Stein Cannot File Direct Request for Recount in Pennsylvania, Must Take It to Court

  Jill Stein forgot to mention to her donors that she cannot file a direct request for a recount in Pennsylvania.
  Stein would have to present a case showing voter fraud took place.

  Per Pennsylvania regulations, there is only one way remaining for Jill Stein to get a recount in Pennsylvania and it is a complicated process. BillyPenn reports that Stein would have to file for a court appeal and present a “prima facie case” showing that voter fraud took place. While prima facie has a lower burden of proof threshold than “beyond reasonable doubt,” it is still significant. Stein would have to prove in court that fraud was “probable.” This is going to be very difficult given that even the computer specialists recommending the recount say there is no proof of hacking or fraud.

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/11/oops-jill-stein-cannot-file-direct-request-recount-pennsylvania-must-take-court/

  Waarom Stein’s hertelling een leugen is, 7 redenen

  Interessant is dat Stein’s budget ineens gigantisch is, sprong van $2,5 miljoen naar $7 miljoen, wat alleen kan betekenen dat hierin geld van de Clinton’s ingestoken is.
  http://www.dailywire.com/news/11095/7-reasons-jill-steins-recount-scam-aaron-bandler

  Interessante wetenswaardigheden over Jill Stein waaronder beroepsantisemiet en luchtfietser: een basisinkomen voor iedereen, dus imbeciel op het niveau van gekke jasjesman Spekman

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Dat klimaatverdrag opzeggen hoeft niet moeilijk te zijn.
  Obama heeft het getekend zonder de wettelijk verplichte toestemming van het congres dus is het ongeldig.
  Klare zaak.

  Like

 9. Met die CO2-religie is het nagenoeg hetzelfde als met andere lulkoek van globalistische zijde, lulkoek dus om de dwaas te lokken met paradijselijke geneugten danwel helse taferelen die aan den einder liggen te lonken. Gek dat het altijd dezelfde riedel is bij de missionerende ideologieën, van zowel die met god en die met zonder. Trap er niet in en Denk zelf.

  Like

 10. Sabeltant zegt:

  Het grootste probleem van de Aarde is niet het milieu. Het grootste probleem is de islam.

  Like

  • Guus Derksen zegt:

   Sabeltand,
   Het milieuprobleem dat we nu hebben is voor een groot deel het gevolg van de maatregelen om een niet bestaand milieuprobleem op te lossen:
   Vogels en vleermuizen vernietiging door molens, rendieren in Noord Zweden die andere routes zoeken, ontbossing tbv bio-olie teelt, vernieling landschappen door molens, straks afvalprobleem met oude molens, etc etc.
   Als we zó doorgaan is er in de nabije toekomst met een mini ijstijd niet genoeg energie om de economie vastgelijmd draaiend te houden.

   Like

  • BertG. zegt:

   Maar het leid zo lekker af van de werkelijke problemen.

   Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Inderdaad is wat je zegt het milieu niet het grootste probleem maar het is voorlopig wel het item waar de linksmensch een plaats krijgt op een zeer goed betaalde baan.
   Kijk maar eens rond wie er allemaal in de milieulobby zitten.
   Allemaal linksdragenden geen enkele uitgezonderd en maar zakken vullen jongens en meisjes.

   Like

 11. joga zegt:

  Sabeltant: De enige juiste reactie, kort en bondig maar spot on.

  Like

 12. Jan zegt:

  Het karakter van de Gek in het Witte Huis komt de laatste dagen dat hij aan de macht is duidelijk naar voren. Criminelen vrijlaten, moordenaars, terroristen, nu is het een wetenschapper die door de Psychopaat ontslagen wordt omdat deze zegt dat global warming kolderwetenschap is


  The report also provides evidence that the Obama administration worked to kill legislation in order to ensure that it could receive full funding for its own hotly contested climate change agenda.

  The report additionally discovered efforts by the Obama administration to censor the information given to Congress, interfering with the body’s ability to perform critical oversight work.

  http://freebeacon.com/politics/congress-obama-admin-fired-top-scientist-advance-climate-change-plans/

  Like

 13. Jan zegt:

  Miljeu-aktivisten laten gigantische hoeveelheid rotzooi achter na protest tegen oliepijpleiding

  video/1

  Mountains of trash left by ‘environmentalists’ after pipeline protest
  http://www.theamericanmirror.com/photos-fields-trash-left-environmentalists-pipeline-protest/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s