Een schop onder de reet voor het establishment

screenshot_56

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat het links-liberale establishment de gewone burgers veracht en beschimpt, gaan ze naar die politici en partijen die naar hen luisteren.

contra-magazine

De redactrice van “Profil”, Christa Zöchling, is er een schoolvoorbeeld van hoe de huidige links-liberale elites de gewone mensen verachten. Mensen, die hun hele leven lang hard gewerkt hebben en dankzij de hoge belasting- en heffingendruk nauwelijks wat geld opzij kunnen leggen, worden “onaangenaam” en “plomp” genoemd, die zich geen nette kleren kunnen permitteren. Dat is het beeld dat bij de “elites” van het “gewone volk” overheerst.

Want dat is de opvatting over de arbeiders en werkelozen die aan beide kanten van de Atlantische Oceaan bij de links-liberale “perstituees” en het establishment normaal is. Het is pure verachting tegenover diegenen die hun media moeten consumeren en op hun partijen moeten stemmen. Geen wonder dus dat steeds minder mensen de persproducten van deze media kopen en dat de gevestigde partijen steeds minder stemmen krijgen.

De alternatieve media winnen daarom net zoals de politieke alternatieven. De overwinning van Donald Trump, de opkomst van de AfD, de FPÖ, het FN, de PVV en ook de Brexit zijn het resultaat van deze algemene verachting van de mensen en de ignorantie tegenover de angsten, wensen, ideeën en hoop. Daarom komt de “leugenpers” en het “partijenkartel” ook een toenemende golf van haat tegemoet – en de journalisten en politici doen net alsof ze dit niet geloven of begrijpen. Je vraagt je af of ze echt zo dom zijn dat ze de wet van actie en reactie niet begrijpen of gewoon in hun eigen “filterbel” leven.

Je kunt wel degelijk zeggen dat het een schop onder de reet is die de mensen uitdelen aan de “perstituees” en de politici. Een verdiende schop onder de reet. Maar of zij hier überhaupt lering uit zullen trekken, mag betwijfeld worden. Maar dat is dan ook hun eigen schuld.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, establishment, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een schop onder de reet voor het establishment

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Ik hoop dat de Duitsers in gaan zien dat ze al jarenlang door het establishment vernachelt worden, maar Ik heb niet echt veel hoop.
  Het is daar hetzelfde als in NL waar het stemvee gewoon blijft stemmen op de gevestigde partijen.
  Het zal nog een verkiezing verder zijn dat ze het gaan begrijpen denk Ik. maar dan is de schade die aangericht is zo groot dat het bijna niet meer goed kan komen.
  De linkse machtsfactoren zijn zo diep overal ingedrongen dat het bijna onmogelijk is om ze nog onschadelijk te maken.
  Ik lees hier regelmatig reacties dat een revolte nodig zal zijn, maar die komt zo maar niet meer, omdat de bevolking niet veel mensen meer telt die bereid zijn om het voortouw te nemen.
  Meer vertrouwen heb Ik in de 1% beweging die op een serieuze manier bezig is om via de wet en informatie naar buiten toe de mensen bewust wil maken.
  Niks ten koste van deze site hier en de webmaster, maar wij zijn helaas te beperkt om de grote massa te bereiken.
  Ik bedoel hiermee dat Ik groot respect heb voor de mensen die zich al jarenlang zij het op kleine schaal inzetten.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De links liberale elite van vandaag reageert gelijk Marie Antoinette vol verbijstering en ongeloof. Het Parijse volk schreeuwde ooit dat ze geen brood hadden en het antwoord van Marie Antoinette hierop zou zijn geweest: Dan eten ze toch gewoon gebak. Zo probeert de links liberale elite van vandaag dag in dag uit te schermen met de propagandistische slogan “we hebben het toch goed”. Hierbij worden ze wekelijks geholpen door nieuw aangeleverde statistieken van CPB en het CBS. Waarin de burger een niet bestaande worst wordt voorgehouden met economische groei dito bestedingspatroon en een bewust vertekent beeld van de echte werkeloosheid waarbij iedere door noodzaak gedwongen ZZP-er gemakshalve beschouwd wordt als iemand met een baan. Dit allemaal terwijl op de achtergrond de rijen voor de voedselbanken steeds langer worden en Jet Bussemaken te zien is op een nog nooit vertoont propagandistisch PvdA spotje waarin men cadaeutjes uitdeelt aan de allerarmste kinderen in het land.

  Like

  • exmarineman zegt:

   En die statistieken en cijfers van zowel CPB als het CBS zijn allemaal gemanipuleerde cijfers. Net zoals DNB is men niet echt onafhankelijk zoals men pretendeert. Ten eerste staan er partijleden of oud-politici aan de leiding er van en ten 2e kun je die cijfers en statistieken makkelijk beïnvloeden want het is maar net welke cijfers en gegevens je er in (wilt) brengen….. Net zoals o.a. de inflatiecijfers: de daadwerkelijke inflatie is groter dan men beweert want in die berekeningen worden de meeste OVERHEIDSbelastingen en -accijnzen die elk jaar automatisch worden verhoogd niet meegerekend noch de lokale lasten. En als je dan de presentatie van de begroting van de (r)overheid zelve ziet dan krijgt men een groter besteedkaer inkomen van wel gemiddeld 1% door “belastingverlagingen” – ja daar waar het de inkomstenbelasting betreft, maar via de zorgverzekeringen, verhoging van de accijnzen en milieuheffingen op o.a. dranken, benzine, energie e.d. wordt dat “hoger” besteedbaar inkomen weer afgeroomd. En nu men zelfs € 4,5 miljard “over” heeft wil men geen geld besteden om bijvoorbeeld het AOW-gat van duizenden Nederlanders (ex-militairen en burgermedewerkers) te dichten. Dat is niet die mensen hun schuld maar juist van diezelfde (r)overheid. Maar datzelfde kabinet stuurt/geeft wel € 10 miljoen aan “jongeren in noord-afrikaanse landen, als cultuur……), maar bijv. de hogere ziektekostenpremies compenseren omdat het kabinet zelf dus eenïnschattingsfout heeft gemaakt is er ook niet bij……

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Guus, was dat niet Jette Kleinsma/
   Dat spotje zorgde bij mij voor het schaamrood op de kaken.
   Plaats vervangende schaamte dan he…….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s