Eierdans: Turkije klapt in de handen, de EU springt

screenshot_57

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

Het gedoe met onze “belangrijke strategische partner” aan de Bosporus neemt steeds absurdere trekken aan. Want het “partnerschap” lijkt maar van één kant te bestaan, namelijk van de kant van de EU. De Turkse regering daarentegen onderneemt met nadruk alles wat menselijk maar mogelijk is om zich in Europa nog minder populair te maken dan ze sowieso al is.

contra-magazine

Zo was het in de afgelopen weken behalve president Erdoğan – aan wiens permanente, woedende geraas men immers al bijna gewend geraakt is – ook minister-president Benali Yildirim die op uiterst onverkwikkelijke wijze het woord nam. Daarbij slaat Yildirim op hetzelfde aambeeld als zijn sultan en dreigde de EU er eens temeer mee dat Turkije haar grenzen voor vluchtelingen – ofwel asieleisers – zou openen. “Als de vluchtelingen er doorheen komen, zullen ze Europa overstromen en overnemen”, dreigde Yildirim op niet mis te verstane wijze.

Reden voor deze woeste gebaren van de kant van de Turkse regering is het visumakkoord met de EU, dat niet zo snel tot stand komt als de heren in Ankara wensen. Daarvoor bestaan meerdere redenen. Het begint bij Erdoğan´s hobby om journalisten en oppositionelen te arresteren en in martelgevangenissen te stoppen, gaat verder via de verandering van het eens laïcistische Turkije in een radicaalislamitische Allah-staat, de installatie van een dictatuur onder het bagatelliserende etiket van het presidiale systeem, de openlijk verkondigde sympathie voor de herinvoering van de doodstraf tot aan de omstandigheid dat het zelfs bij de meest domme en corrupte apparatsjik in Brussel vermoedelijk wel bekend is welke stemming er onder de Europese bevolking over het thema visumvrijheid voor Turken heerst.

Alleen al de persfoto van het bezoek van de waarschijnlijk toekomstige Duitse president, Steinmeier (SPD), laat het heel duidelijk zien: Erdoğan wijdbeens en in heerser-pose voor de Turkse vlag, Steinmeier met ingetrokken hoofd, gebogen als een worm en zonder Duitse vlag op de achtergrond. Een openlijke belediging, waarmee Erdoğan ook al eens Mutti Merkel belachelijk maakte – maar die heeft sowieso niets met haar nationale vlag en liet zich bereidwillig door de Turkse hufter voor schut zetten. Stel je toch eens voor dat Erdoğan dit met Margareth Thatcher geprobeerd zou hebben! – twee dagen daarna zouden vanaf de Bosporus de silhouetten van Britse vliegdekschepen aan de horizon opduiken en zou er vanuit Ankara niet veel meer dan een klein gepiep te horen geweest zijn.

Ook de schaamteloze dreiging van de Turkse regering zou heel eenvoudig beantwoord kunnen worden: als de EU op zulke brutaliteiten consequent zou reageren en als waarschuwing gewoon de bestaande visumkosten zou verdubbelen, zou het snel over zijn. Dan zou Erdoğan namelijk opeens een probleem hebben met de X miljoen in Europa levende Turken, die absoluut niet blij zouden zijn met zo´n kostenverhoging. Dat zou een taal zijn die deze man zou begrijpen, want per slot van rekening is de Turkse economie grotendeels van de input van de vele buitenlandse Turken met hun in Europa verworven geld en kennis afhankelijk. Ook een reiswaarschuwing kan het nodige opleveren, zoals het voorbeeld van de Russen aantoonde. Toen de Russische toeristen namelijk na het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turkse luchtmacht wegbleven, stortte het toerisme dusdanig in dat Erdoğan zich genoodzaakt zag om op de knieën te gaan voor Moskou.

Dit doorzettingsvermogen mag je echter van Europese politici niet verwachten. De hoog-betaalde Europese top-diplomaten begrijpen niet dat men verschillende persoonlijkheden op verschillende wijze moet benaderen; bij veel van hen – vooral in de decadente westerse wereld – mag huichelachtig slijmen goed functioneren, anderen daarentegen begrijpen alleen duidelijke waarschuwingen en de taal van feiten. Zolang dit niet erkend en er desbetreffend naar gehandeld wordt, zal de Turkse despoot met zijn eisen en dreigingen de EU in een eierdans voor zich uit blijven drijven.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op Eierdans: Turkije klapt in de handen, de EU springt

 1. guusvelraeds zegt:

  Iedereen die het islamitische begrip “hudna” kent naar inhoud en uitvoering weet dat verdragen sluiten met moslims verloren tijd is en op termijn alleen maar nadelig werkt voor alles wat niet islamitisch is. De wereld is ziende blind. Al 70 jaar kijkt de westerse wereld naar het conflict Israël Palestijnen en nog nauwelijks is iemand zo snugger geweest dit eens te bekijken door eerst alles te leren over de islam. Zodra je inzicht hebt in de islam, haar doelstelling en haar tactieken dan pas kun je voor jezelf zinvol iets betekenen in je houding ten opzichte van moslims. Liegen en opzettelijke contract breuk is bij ons westerlingen verboden en wekt afschuw op bij moslims is liegen en verdragsbreuk zelf een daad van geloof. Onze fout is dat wij onze eigen uitgangspunten automatisch ook overbrengen op moslims en dat is een fout die ons duur zal komen te staan.

  http://www.frontpagemag.com/fpm/236310/when-cease-fire-not-cease-fire-david-bedein

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Verdragen sluiten met moslims is waanzin.
   Met moslims kun je zaken doen maar met de grootst mogelijke voorzichtigheid en met er voor te zorgen dat het zwaartepunt van de macht altijd aan jouw kant ligt.,
   Die macht moet ten minste eenmaal heel duidelijk bewezen worden… wil je daarna pas zaken kunnen doen.
   Zonder macht heeft de moslim geen enkel respect voor de ander.
   ’n Moslim is nooit te vertrouwen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Laat die islamitische aap uit de mouw maar klappen. Zeg nederig dat je alles zal doen om het tegemoet te komen en stuur het leger naar de grenzen van Europa en zeg uiteindelijk het verdrag zelf op omdat Turkije zich er niet aan houdt. Laat die barbaren in hun sop gaarkoken. Het zijn categorische leugenaars over werkelijk alles. Het beste zet je ze te kakken en lieg je vriendelijk lachend over alles wat je afspreekt. Pak ze aan zoals ze ons aan pakken.

  Geliked door 1 persoon

 3. He he, worden ze eindelijk wakker?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s