Fijne 1e Advent!

screenshot_63

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook vandaag zullen we artikelen plaatsen, want noch de islamisering, de overstroming met geweld, noch de diversiteitswaanzin zullen vandaag pauzeren. Desondanks willen we datgene waarmee de komende weken eigenlijk gevuld zou moeten zijn, in herinnering roepen. Het is Advent! Ook al is deze niet meer stil en ingetogen, niet meer kinderlijk hoopvol en niet meer vreedzaam. Echt verloren is alleen maar hetgeen we vergeten of wat we niet leven. We willen en zouden ze moeten behouden zo goed we kunnen – onze tradities, onze waarden, onze feesten. In deze zin wens ik alle lezers een mooie Adventstijd en een vreedzame 1e Adventszondag.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

41 reacties op Fijne 1e Advent!

 1. Steven zegt:

  R.I.P. Kerstfeest!!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Dat heb ik toch echt even moeten opzoeken.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Advent_(periode)
  Verder zegt het mij nog steeds niets.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik dacht nog wel dat jij R.K.-onderwijs had gehad van de nonnen.?
   Maar je zult dan ook wel niet weten wat het “Angelus-gebed ” is in de namiddag.!
   Nou ja, tenslotte weet iedereen WEL in NL wat gebedsoproep/ minaret/ moskeet/ ochtend-middag-avondgebed/ rammeldan/sluier/niqaab, etc,etc…….. is.
   WAT EEN AFGANG…….

   Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Klopt, kleuterschool en lagere school met nonnen.
    Niet allemaal, ongeveer de helft van alle onderwijzers.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, Delamontagne, bij ons huis werd ook niet nadrukkelijk aan advent gedaan.
    We hadden wel zo’n adventskalender, waarvan vanaf de eerste December iedere dag een deurtje open mocht, t/m de 25ste -eerste Kerstdag- maar mijn moeder noemde dat al een KERSTkalender.
    Een Adventskrans hadden we niet. Daar las ik voor het eerst over in de leesboekjes op school, over van die gelukkige, katholieke gezinnetjes.
    In wat je toen nog de derde klas noemde kreeg je te lezen over het Amsterdamse kruideniersgezin Koopman -kinderaantal redelijk voor die tijd: Drie- waarvan de jongste, Mirjam, op een woensdag probeerde, het tweede kaarsje aan te steken, en toen natuurlijk prompt een brandje in het tafelkleed veroorzaakte. Moraal: Kinderen mogen niet aan lucifers komen…..enz, enz.
    Maar je mocht toen wel meer niet! Reïncarnatie? Ergens graag, want om de één of andere, voor mijzelf onduidelijke reden háng ik aan het leven, maar dan die jeugdjaren als het even kan overslaan! Ha ha!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    De wetten van de democratie en onze levenshouding die gebaseerd zijn en is op onze Joods-Christelijke pijler, maken haar weerloos tegen kwaadwillende machten.

    Optelsom: Totale ondergang… indien wij onze democratische wetten niet drastisch hervormen en onze Joods-Christelijke levenswijze niet altijd en perse hanteren als basis
    voor het omgaan met vijandige elementen in de samenleving !
    Het grote falen van een democratie gebaseerd op Joods-Christelijke tradities en geloof is haar weerloosheid tegenover kwaadwillende machten.
    E.e.a. wordt veroorzaakt door het “open karakter” van onze democratie die valselijk gebaseerd is op gelijkheid.
    Wat wij dus in de eerste plaats opnieuw zullen moeten erkennen is de bewezen ongelijkheid in onze samenleving.

    De ongelijkheid van de ene mens tegenover de andere mens, om juist van daar uit die elementen die ons in oorsprong gelijk maken en die essentieel zijn voor onze samenleving te kunnen behouden, maar de ongelijkheid voortkomende uit geestelijke en/of lichamelijke kenmerken of afwijkingen ook wel degelijk zullen kunnen erkennen bij de bepaling of iemand wèl, of minder, of niet geschikt is om onze samenleving te delen en/of een bepaalde rol in die samenleving te kunnen innemen.
    De genen-theorie die momenteel als niet wetenschappelijk wordt veroordeeld moet tevens worden erkent bij het bepalen van ras- en soortkenmerken.

    En nu bedoel ik NIET die “gelijkheid” bekend van Orwell’s roman “1984”.
    Wat ik wel bedoel is dat we op een realistische manier moeten gaan denken en het zogenaamde wegkijken van, het verbloemen van, het gedogen van en het niet bestaan van, moeten elimineren in de samenleving.

    Leuk natuurlijk of je wèl of niet tijdens de Advent op de
    “School ten behoeve van de Noodlijdende Zusters, der Laatste Dagen, in Hoge Nood, hebt doorgebracht, of gewoon bij de Broeders in de Waterloostraat tegenover het olieboertje, maar waar het ècht om gaat is dat wij NU gedwongen worden om wereldveemde godsdienstige feesten van heidense godsdiensten als zijnde behorende bij onze cultuur te accepteren, terwijl diezelfde vijanden van onze cultuur diezelfde feesten tegelijkertijd gebruiken om ons te onderdrukken en om te brengen!

    Geliked door 2 people

 3. Marlies zegt:

  Advent? Das war einmal…

  Like

 4. hslot4 zegt:

  U ook E.J.Bron wilde eerst nog 24 chocolade letters kopen maarja moet ook een beetje om de lijn denken dus het werd een fles whisky ben alleen bang dat ie geen 24 dagen gaat redden.

  Like

 5. Laat ik nou geen flauw benul hebben wat dit betekend? Sorry voor de Adventvierders dan !

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Vorig jaar rond deze tijd begonnen de aanslagen in Fr van de, door de Pers Steevast genoemde “VERWARDE MENSEN”.
  Zo worden ze genoemd, zowel hier in Fr als in NL als elders in EU.
  Wanneer komt men eens bij zinnen en geven toe dat ,t allemaal een gemeenschappelijke NOEMER heeft…………………ISLAM en niets anders.
  Iedereen desondanks Prettige Komende Feestdagen toegewenst…..

  Geliked door 2 people

  • elisah zegt:

   Ik ben dit weekend in Keulen geweest en we hebben, voor de zekerheid, geen kerstmarkt bezocht, want je weet maar nooit….
   Wat wel opvallend was, was dat je normaal daar bijna struikelt over de burka’s en moslims, maar nu waren er in de gigantische drukte bijna alleen Duitsers en Nederlanders aan het shoppen.
   Of de moslims zijn allergisch voor de Kerstsfeer, of ze blijven thuis omdat ze, zoals voorspeld, aanslagen verwachten. Je weet het niet.

   Geliked door 1 persoon

 7. volksrechter zegt:

  Insgelijks moderator, en laat je maar lekker gaan tijdens deze christelijke dagen………

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Celtic Woman / Chloe Agnew – ”O Holy Night”

  Gelukkige Adventsdagen voor iedereen. Mogen onze tradities voor altijd blijven.

  Geliked door 2 people

 9. Jan zegt:

  BWV36 Cantata for 1st Sunday in Advent Philippe Herreweghe 1996

  Geliked door 1 persoon

 10. Louk Broug zegt:

  Dank, heer Bron voor de Adventswens.
  Prachtige tijd, om enigszins versoberd toe te leven naar de grootse Kerstnacht en de rijke Kersttijd daarna.
  De verhalen van de profetische Jesaja, over de Voorloper Johannes de Doper, het eeuwige Rorate Caeli, de kaars erbij elk van de vier zondagen op de adventskrans, allemaal prachtige gebruiken en belevenissen.
  En tijdens de ingetogen tijd vertedert dan het Sinterklaasfeest en de Onbevlekte Ontvangenis.
  Allemaal zo mooi…

  Louk Broug

  Geliked door 1 persoon

 11. Anna zegt:

  Na wat ” onwennige ” reacties van reageerders leverde de advent wens van de moderator toch nog prachtige muziek op.
  Jammer voor Mohammed dat hij deze cultuur verschijnselen niet kende….. dan zou de wereld er nu anders uit hebben gezien……

  Geliked door 3 people

 12. las net in mijn agenda dat er ook nog een twee ADVENTS ZONDAG IS………………of is het vanaf nu elke zondag ADVENT , tot de Kerst…………

  Like

  • Ik zing ook niet in het Cetic Womenkoor maar ik luister er graag naar wegens het gevoel van thuis, van vroeger, van beschaving en praten met 2 woorden, van het kerstkribje, Zwarte Piet, oliebollen, snert en pannekoeken, friemelen onder wijde rokken in de bioscoop, voer en voetbalvelden zonder chemische troep en dat soort dingen waar je blij van wordt omdat ze toen nog geen Denk, Sylvana, Samsom en die Toverkol met die pluchefiets hadden.

   Geliked door 3 people

   • BertG. zegt:

    Daar hadden ze vroeger toch speciaal geprepareerde bioscoopbroeken voor.
    Dat wil zeggen, broeken waar de broekzakken uit verwijderd waren.

    Geliked door 2 people

   • De Filmbroek was verplicht bij bioscoopbezoek, al dan niet met vriendin. Er waren lui die aan alle kanten de broekzakken hadden geprepareerd en die dus alleen nog maar geschikt waren als toegangssluis. Hoe vaak gebeurde het niet dat er iemand z’n portemonnee in de zak stopte om die vervolgens vloekend dat ie de verkeerde broek aanhad bij z’n voeten op te rapen. Dat was trouwens ook de tijd dat de man begon met het gebruiken van het schoudertasje.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Als alles goed ging kon je twee vrouwen bedienen.
    Maar meestal kregen die mannen na verloop van tijd toch last van het kou op je blaas-syndroom.
    Bovendien was het best lastig om je broek op de juiste manier aan te trekken.
    Meestal zaten ze met een rood hoofd met hun benen in de broekzakken.
    In de pauze kon je ze zien zitten.
    Zonder vriendin natuurlijk, want die was het afgetrapt omdat ze zich toch maar verveelde.

    Like

   • Als het licht voor de pauze aanging zat je in zo’n bioscoop met of zonder broekzakken toch maar raar te kijken naar die jongetjes en meisjes die rijendik achterstevoren in de rijen voor je met het hoofdje gesteund op de handjes met belangstelling naar de prestaties van het meisje met die willige rok hadden zitten kijken. Wat kunnen ouders trouwens vloeken, schande!

    Like

 13. Ik ook niet, heb er totaal niks mee………………….daarom ook mijn vraag……….

  Like

 14. Marlies zegt:

  @Paul Zwueste: Ben het grotendeels eens met uw mooie commentaar. Ik zet een vraagteken bij het ” weerloos tegen kwaadwillende machten” zijn door onze Judeo-christelijke cultuur. Met respect, die weerloosheid is direct en zonder uitzondering afkomstig uit de christelijke cultuur: te beginnen bij “wie zijn broeder haat, is een moordenaar – keer uw vijand uw andere wang toe nadat hij u geslagen heeft – en nog veel meer van dat fraais “Houd jij ze arm, dan houd ik ze dom” met dank aan de Kerken en de monarchieën.
  De Torah daarentegen…..Zou een minuscuul landje, omringd door vijanden, het zo lang uithouden met de christelijke/linkse strategie? .

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Marlies.
   Dank voor je reactie.

   Dat “Joods” in de Joods-Christelijke cultuur kan inderdaad tot misverstanden aanleiding geven.
   Met Joods wordt o.a. de ontwikkeling van het denken door denkers zoals Spinoza bedoeld.
   Het walgelijke is dat men tegenwoordig bij bepaling van de grondslagen voor onze cultuur de Joodse invloed in onze cultuur van geen belang zou vinden.
   Dit tekent eens te meer het verval en opperste decadentie van deze tijd.
   Met Joods wordt hier dus uitsluitend, zoals ook vroeger, de Joodse wijsheid, invloed op onze manier van denken bedoeld en staat los van het Christelijk geloof dat gebaseerd is op louter liefde voor de naasten en van veel grotere invloed is geweest op onze cultuur en samenleving.
   .

   Geliked door 1 persoon

 15. exmarineman zegt:

  Tja duidelijk hoe de ontkerkelijking en eigenlijk ontchristelijking in Nederland heeft plaatsgevonden. Als christenen niet meer weten wat de Adventperiode betekent dan is er dus toch wel iets goed mis. Je hoeft er niet aan te doen, maar dat is wat anders. Het gaat om de betekenis er van. Met de 1e adventsdag begint de VASTENTIJD voor de katholieken en die duurt 4 weken tot aan Kerstmis. Er zijn dan ook 4 Adventszondagen. Dan is er speciaal voor de kinderen een economisch kalendertje in het leven geroepen en iedere dag tot aan Kerstmis mag je dan een deurtje openen en krijg je een stukje chocolade. Maar dat is niet bedoeld voor de ware intenties. Hoewel het hele vasten in Nederland niets meer voorstelt en 90% ook niet eens meer weet wat het inhoudt is dat toch wel een vorbereidingstijd naar Kerstmis toe. Komt eigenlijk op hetzelfde neer als die vastentijd voor de moslims richting suikerfeest. Wij mochten in die vastentijd geen vlees meer eten en je moest ook minder eten i.p.v. bijv 4 sneetjes brood slechts 2 per dag. Omdat er zeer zwaar lichamelijk werk was werd die regel ook verlicht door de Kerk. Geen vlees eten werd alleen gevraagd op vrijdagen en de rest van de week wel vlees maar minder dan normaal. Zelfs bij de marine werd aan die regel vastgehouden en als we vis kregen op vrijdag dan zeiden we: oh, de dominee heeft gewonnen met knobbelen…… Maar dat de MSM en de kranten enz helemaal geen aandacht besteedt aan de Vastenperioden(!) – ja er zijn er 2 – geeft ook al aan hoe men er tegen aan kijkt, maar als de moslims hun rammedaan hebben dan is het tig keer op TV in het nieuws, in de kranten, radio enz enz. Dan word je er mee dood gegooid en wordt er ook rekening gehouden met hun dagelijkse gedrag/leefwijze, terwijl dat helemaal niet hoeft want na zonsondergang vreten ze zich gewoon vol……. Moet je nu als christen/katholiek eens tegen je werkgever zeggen: baas, het is voor mij vastentijd dus ik werk wat minder hard dan anders……..Tot slot: de 2eVastenperiode is vanaf aswoensdag tot aan Pasen. Vandaar ook dat het zuiden nog evenuit de bol gaat tijdens de 3 carnavalsdagen voor aswoensdag……ze heten ook niet voor niets Vastenavond…..

  Like

 16. “Als christenen “niet meer weten” wat de Adventperiode betekent dan is er dus toch wel iets goed mis”……………????? Vertel dan eens wat er dan mis mee is………..? Deugd men dan niet ?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s