Peiling: PVV naar 33 zetels

screenshot_39

AMSTERDAM – Vier maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen schiet de PVV in de peiling van Maurice de Hond naar 33 zetels. De VVD van premier Mark Rutte verliest in de laatste peiling één zetel en zakt naar 25.

„De positieve electorale flow van de PVV sinds de verkiezing van Trump is verder versterkt door de eindfase van het proces tegen Wilders deze week”, verklaart De Hond de winst van de partij van Geert Wilders.

GroenLinks (naar 14), PvdA (naar 9) en SP (naar 11) dalen er ieder 1. De score van de SP is de laagste sinds mei 2010. De partij verloor in de afgelopen weken volgens de Hond kiezers aan de PVV en 50PLUS.

pvv-nieuwBron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Witte raaf”)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, PVV. Bookmark de permalink .

22 reacties op Peiling: PVV naar 33 zetels

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk niet.
   Wat is me dat nou.
   Onze PVV moet door naar de absolute meerderheid in de Kamer.
   Dit mag pas het begin zijn. Niets is onmogelijk.
   Doorstoten naar ’n beslissende meerderheid moet het einddoel zijn!

   Like

 1. Sabeltant zegt:

  Op 15 maart zal er een politieke aardverschuiving zijn die zijn weerga niet kent. Gesteund door Trump en de Brexit zullen ook de Nederlanders de kans krijgen een politieke leider te kiezen die er voor Nederland is!

  Liked by 1 persoon

  • Steven zegt:

   Staar je daar maar niet blind op…
   Als Wilders de grootste wordt gaat iedereen tegenwerken, afkeuren ervoor zorgen dat er wat SLINX niet bevalt er gewoon niet doorheen komt…en misschien veroorzaken ze wel weer nieuwe verkiezingen.
   Met alleen de meeste zetels halen is hij er nog lang niet. tenzij er nog een rechtse partij is die ook 40 zetels krijgt.
   Maar zolaang hij afhankelijk blijft van andere partijen, gaat hij het nog moeilijk krijgen…

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Daar gaan we weer Steven.
    Wacht jij maar rustig af. Komt goed.
    Natuurlijk mag de PVV niet deelnemen aan een regering, als ze afhankelijk zou zijn van andere partijen.
    Maar zelfs als ze na de verkiezingen in maart volgend jaar niet zo groot en machtig uit de bus zou komen is er nog niks aan de hand.
    Dan wordt de PVV wèl de allergrootste bij de volgende verkiezingen.
    En die zullen er snel gaan komen… De tijd is rijp voor de PVV!

    Like

  • delamontagne zegt:

   De heersende leijders in Fr hebben vorig jaar al aangegeven dat ALS marine le Pen de meerderheid mocht behalen in 2017, die stemming ongeldig zal worden verklaard………………!
   In NL zal er dus ook wel, heel veel aangedaan worden om de Heer Wilders buiten de picture te krijgen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Wát?! Dat is ongrondwettig! Hoe dúrven ze!!!
    Begrijp ik het nu nóg verkeerd, of bedoelt U, dat ze dat ópenlijk hebben gezegd?
    Wat een grof schandaal dan; dat de Fransen dat nog píkken!!!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ze zijn natuurlijk doodsbang M.le Pen van FN gaat winnen. En zij, Marine, wordt net zoals de Heer Wilders in NL, op alle mogelijke manieren tegengewerkt/in kwaad daglicht gesteld.
    Op deze site staat te lezen dat hij, Valls, eerste Minister, om te laten uitzoeken of dat verbieden van FN mogelijk is::
    (( Hij heeft ook gezegd [ is video van ], dat winst van FN kan leiden tot burger-oorlog in Fr. ))
    /////////////

    Exclusif. Quand Valls évoque l’interdiction du FN

    Vers une interdiction du FN ?
    Devant une quarantaine de cadres du mouvement, la présidente du Front national s’est inquiétée à haute voix : « J’ai appris que Manuel Valls étudie la question de L,INTERDICTION du Front national », a-t-elle attaqué, citant une note juridique commandée par le premier ministre à ses services pour savoir si une telle interdiction est possible.
    http://www.valeursactuelles.com/politique/exclusif-quand-valls-evoque-linterdiction-du-fn-53088

    Like

   • Henk der Niederlander zegt:

    @ delamontagne
    Het zal nmm inderdaad een cordon sanitaire worden om de PVV buiten te houden.
    In Den Haag is men als de dood voor Wilders omdat, mocht het zijn dat de macht van Wilders te groot word het risico bestaat voor de gevestigde partijen dat ze de eerste jaren totaal van de kaart geveegd worden omdat Wilders dan een veel groter podium heeft om alle misstanden in NL en Europa aan de kaak te stellen.
    Ikzelf ben geen onverdeeld medestander van Wilders maar dat is niet van toepassing omdat Ik wel moet zeggen dat Geert zich de mond niet laat snoeren en in Den Haag zegt waar het op staat zonder enige terughoudendheid.
    In die dingen kan Ik alleen maar zeggen dat Ik een groot respect heb voor Wilders.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Dit is klinkklare onzin van die andere leiders in la France Delamontagne, en ik ga er van uit dat je dat zelf ook weet.
    Dat zou niet alléén puur ongrondwettelijk zijn… maar ook héél dom want het volk pikt tegenwoordig dit soort landsverraderlijke machts-operaties niet meer.
    Het is zelfs al heel dom om dit soort maatregelen nu al bekend te maken want dan zegt het volk: “Dat zullen we dan wel eens zien!”

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Henk, dat cordon sanitaire tegen de PVV bestaat al ’n paar jaar, dus dat zal niks nieuws brengen.
    Ik ben dan ook van mening dat de PVV bij de komende verkiezingen de allergrootste partij moet worden, en niet de grootste.
    Met onwillige honden is het nu eenmaal heel slecht hazen vangen.
    Dus moet de PVV zo veel zetels krijgen dat ze niet tegengewerkt kan worden.
    Eenzelfde situatie als Trump in de VS heeft, gezien de macht van de Republikeinen in het Congres en de Senaat.
    Ik ben er zeker van dat dit zal gaan gebeuren, al zal het niet bij de as. verkiezingen zijn.
    Maakt helemaal niets uit, want het moment dat dat wèl gaat gebeuren zal ten laatste bij de daarop volgende verkiezingen komen, waar we dan géén 4 lange jaren meer op hoeven te wachten.
    De tijd is rijp voor de PVV!

    Trouwens heel sympathiek van je, dat je ondanks het feit dat je Wilders niet zou mogen wèl op de PVV stemt.

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  We wachten gewoon op de uitslg van 15 maart 2017. Geert Wilders voert mijn strijdt en met mij voert hij de strijdt voor honderd duizenden andere Nederlanders wellicht anderhalf miljoen of meer. 15 maart gaat een keerpunt worden in de Nederlandse politieke geschiedenis. Dan moet blijken welke richting het opgaat. Totalitair links fascisme met haar meningsdictatuur of een open vrije samenleving waar ieders mening in alle vrijheid er toe doet. Op 15 maart 2017 zal het mislukte van bovenaf opgelegde multiculturele experiment (islam) op de oevers van oprechte Nederlanders stukslaan. Dat moet ook wel want anders zal de islamisering en het links fascisme Nederland doen eindigen in bloedige uiteenzettingen en zal Nederland zoals we het in herrinering hebben defenitief te grave worden gedragen. Over 20 jaar wil ik met trots aan mijn kleindochter kunnen zeggen, als ze mij vraagt aan welke kan ik stond: Ik stond aan de kant van Geert Wilders de meest eerlijke en meest authentieke politicus die Nederland ooit gehad heeft. De aanslagen op Drs Hans Janmaat en de dito politieke processen die tegen hem gevoerd werden en ook de politieke moord op wijlen Dr. Pim Fortuyn zijn openlijke signalen geweest van het bestaan van links fascisme dat heerst in Nederland. Hoe verklaart U anders dat de moordenaar van Pim nu weer op vrije voeten is voorzien van uitkering en alle andere pretiige bijkomstigheden die links fascistische dictaturen haar handlangers te bieden heeft. Bovendien ben ik nog altijd aan het wachten op de voorspelde wraakakties van zogenaamd extreem rechts waar het links fascisme altijd mee schermde. Ik denk dat die wraakakties nog lang op zich laten wachten omdat het extreem rechts waar de boven ons gestelden het altijd over hebben in werkelijkheid helemaal niet bestaan op mischien een handje vol malloten na waarvan het links fascisme maar al te graag een voorstelling geeft dat zij gelden voor het geheel. Dan opeens is alles over een kam scheren plotseling heel gewoon.

  Liked by 6 people

 3. koddebeier zegt:

  Go,Go, Geert !!!
  Het politieke proces tegen Geert Wilders lijken een averechts effect te hebben, PRACHTIG !
  Laten we niet vergeten dat de aanstichters de VVD,PvdA en D66 zijn !
  Straf ze met de verkiezingen af , die landverraders !!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Gefeliciteerd Geert!!!

  Maar ik roep nog geen “hoera”, want links schorem is tot ALLES in staat!
  Ze zullen zich uit de naad zwoegen en zweten om de uitslag HOE DAN OOK naar HUN hand te zetten.
  Er zullen enorme, agressieve rellen uitbreken als Geert Wilders een ruime meerderheid zou behalen. Ik zie de stoet rooie honden al de straten op stormen met Alexander “de Grote” aan kop.

  Het enige wat zou KUNNEN helpen, is verplichte inkwartiering van mohammedaanse, alles-neucqende holbewoners bij de burger.
  Hoewel… ik ken diverse idioten die er graag een stel in huis zouden nemen. Desnoods zetten ze hun inwonende vader en/of moeder dan gewoon op straat. Dat hebben ze er wel voor over om nóg “goedmenselijker” over te komen; om zich nóg fijner in hun geesteszieke hoofd te voelen.

  We hoeven in ieder geval niet te rekenen op een grote BOEMMM die de rooie “socialisten-kiezers” zou moeten wakkerschudden (niet dat ze wakker KUNNEN worden…), want de mohammedaan kijkt wel uit om zijn uitvalsbasis te vernietigen. Hij heeft het hier in dit door krankzinnigen “bestuurde” land immers prima? Hij kan nergens béter verwend en gefaciliteerd worden, terwijl hij zijn barbaarse plannen om Europa en de rest van de wereld te islamiseren, op zijn gemak uitwerkt.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Wat niemand echt in de gaten heeft, Groen Links blijft alsmaar groeien en groeien. Wat hebben Nederlanders toch met die radicale communisten. En volgens mij heeft de PVV veel meer virtuele zetels dan 33. De Hond is weer eens bezig geweest ! De – stille – kiezers laten ook nog van zich horen volgend jaar maart. Komt er geen Wilders kabinet, al was het maar door dat eeuwige bashen van de PVV, dan word het voor de overige politieke partijen praktisch gezien een onmogelijkheid om een kabinet samen te stellen. En laten we niet vergeten de verdere ontwikkelingen in het buitenland die PVV stemmers kunnen opleveren, zoals het mogelijke exit van Italie uit de Eurozone cq E.U., en de ontwikkelingen in de rest van de E.U. alwaar de Islam steeds meer vaste voet onder de grond krijgt, en ons de nodige angst gaat inboezemen !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ BigLJohn 27 november 2016 om 13:35

   [quote] Wat niemand echt in de gaten heeft, Groen Links blijft alsmaar groeien en groeien. [/quote]

   O jawél! IK heb dat zéker in de gaten en in walg van de soppende, feministische, domme, linkse mutsen die op het “lekkere smoeltje” van Jesse stemmen.
   De ezelinnen doorzien de gladde praatjes van die snotaap helaas niet…

   Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   BigLJohn.
   Dat klopt beste kerel.
   Ik heb ook helemaal niet in de gaten dat Groen Links alsmaar blijft groeien.
   Wat ik wèl in de gaten heb is dat Groen Links bij de komst van snotneus Jesse Klaver heel even heeft geprofiteerd van het opzij schuiven van die vorige linksdragende groene.
   Die ouwe man met zijn rooddooraderde wangetjes, die het zo goed bedoelde, maar natuurlijk ’n lachertje was.
   Toen riep iedereen in paniek al: “Oh jeetje Groen Links gaat nú de Premier leveren!”

   En dat moest die “mooie jongen” worden die zijn capaciteiten kennelijk ontleende aan het feit dat al die groene vrouwen op ‘m geilden en dattie constant met z’n hemd uit z’n broek en verward kapsel in de Kamer rondstruinde… om samen met die Pechtholt met zijn schele vissenkop, de grootst mogelijke onzin over Wilders in de protestmicrofoon te roepen… Want méér weten die twee niet te verzinnen!
   In die roerige tijden heb ik al voorspeld dat dat helemaal niks zou worden met die lul en dattie op ’n gegeven moment ineens verdwenen zou zijn…

   En wat zagen we gebeuren… In opnieuw deze roerige tijden dat de PVV gegroeid is naar 33 zetels… is Jesse Klaver niet alleen gestrand op z’n al maandenlange vaste 15 zetels (waarvan hij er 11 meebracht bij zijn komst) maar is hij er zelfs al een kwijtgespeeld!
   Het volk heeft ‘m nu eindelijk door. Heeft lang geduurd, maar ja, je moet ze de tijd geven.
   Ze zijn niet allemaal zo slim.
   Ik bedoel natuurlijk die zogenaamde Groenen.

   Bekijk de ll. peilingen van De Hondt zèlf en ga u schamen…

   Like

 6. goed nieuws voor de belastingbetaler (7 miljard euro per jaar zijn de immigratiekosten)

  Like

 7. koddebeier zegt:

  En nu verdubbelen die zetels !!!!

  Like

 8. Thoth zegt:

  Héy, dat vind ik ook erg lekker, vanmiddag heb ik er een gekocht, een maaltijd voor 2 stuks, …. voor mezelf!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s