Er waart een nieuw spook door Nederland en Europa

screenshot_84

(Door: Ewald Sherwin Leeflang)

Er waart een spook door de westerse wereld. Het is het spook van een nieuwe tijdgeest die voor Nederland en Europa aanzienlijke aardverschuivingen in het vooruitzicht stelt. Een politieke orde van het volk en voor het volk, dat wil zeggen met de burger centraal in de democratie, is daarom geen luxe, maar pure noodzaak geworden. Overal maken de machthebbers van het oude Europa zich schuldig aan machtsmisbruik, staatsondermijnend gesjacher, minachting voor de burger en ondergrondse geopolitieke smeerpraktijken. Onder het mom ‘dit is beter voor het volk en dat beslissen wij’ wordt niets aan het toeval overgelaten om genadeloos in te grijpen in de verworvenheden en rechten van het volk. 

Het volk laat zich dat aanmeten, naar het schijnt, omdat het te verdeeld en niet mans genoeg is om het zelf op te lossen. Onder het adagium ‘laat de ander het maar opknappen’, is het nu aan het volk dat ten onder lijkt te zijn gegaan aan een vegetatieve bekrompenheid om in actie te springen. VD Alternatief in Nederland is opgericht als antwoord op de maatschappelijke onzekerheid, economische en politieke polarisatie.

De gevestigde machtspartijen in Europa, en dus Nederland, buiten het gemakzucht en de onoplettendheid onder de bevolking ten volle uit. Met, min of meer, masochistische motieven, “strategische communicatie” en inzet op camouflerende nieuwsberichten – hanteren de machtspartijen een enorme bewapening tegen afwijkende meningen. Met name de traditioneel linkse partijen gedragen zich als ‘kinderen’ van nationaalsocialistische vaders, die niet langer tolereren dat iets of iemand de bestaande neoliberale politiek ter discussie stelt.

Wie het ook maar oneens is met de pretentieuze politieke projecten of netwerken van de reëel bestaande elitedemocratie, is niet slechts een antagonist met andere opvattingen, maar wordt weggezet als potentiële of daadwerkelijke fascist, of, zoals nu in de EU, een Kremlin-adept, een islamofoob, xenofoob, een racistische nationalist, of – zoals men boven de slijmerige Haagse stokvijver vaak zegt – een ‘groteske’ populist. Uiterst consequent worden liberalencritici weggezet als “zielenpieten” die het verdienen om veroordeeld, bespot, vernederd en uitgescholden te worden.  De antiracistische ‘linkse pers’ en ‘Rode PvdA Pausen’ van weleer zijn de neo-liberalen en mensenhaters van de nieuwe tijd.  Zoveel is wel duidelijk.  De Nederlandse en Europese elite werd wat ze wilde voorkomen, en daarmee is zij verworden tot haar eigen grootste vijand. Het is een toestand waarin leugenaars anderen voor leugenaars uitmaken.

Ondertussen  ontbreekt het de westerse democratieën, die na 1990 en vooral in Nederland na 1995 steeds meer een neo-belligerente VVD koers zijn gaan varen  aan een stem die zich kan verhouden tot de grote zorgen van de ‘Boze Witte Man‘, voor zover deze bestaat, in de westerse wereld.

Europa lijkt te islamiseren en de oorspronkelijke bevolking heeft het zwaar met “antiracistische” partijen als DENK, die in hun geldingsdrang en fanatisme zelf de racisten geworden zijn. Veeleer vertegenwoordigen ze een nijdig sub-proletariaat, erger nog, een desperate beweging van rabiaat zwangere minderheden die nu stampij maken met postkoloniale of religieuze vijandbeelden.

Om terug te komen op de gevestigde pseudo-liberale partijelite; ze produceert slechts mensen die buiten de boot vallen en radicaliseren.

De bestrijding van de jeugdwerkloosheid, die de samenleving verstoort, is jarenlang een farce. Vaste banen zijn voor de massa een onhaalbare utopie geworden die slechts voor enkele uitverkorenen nog weggelegd lijken te zijn. De meerderheid van de eurolanden wankelt, maar cynische politici blijven zich warm lopen voor het optrekken van de afdracht aan kapotte staten als Griekenland en Oekraïne. Intussen profiteren de grote bedrijven van belastingvoordelen, goedkope arbeid, fnuikende lonen en pensioenopbouw. De burger betaalt steeds meer voor zorgpremie en huisvesting. Niet lullen maar poetsen, is alsmaar weer het devies van cynische sociaal democraten en intolerante neo-liberalen.

Terwijl de machtshongerige neo-liberale devoten zwelgen in eigen zaligheid, schreeuwen de actuele kwesties steeds harder om antwoord.

We bevinden ons met  EU-apostelen en globaliseringsfetisjisten in een zinsbegoocheling die ernstige gevolgen heeft als we aan de aan chronische zelfoverschatting lijdende bestuurlijke kaste blijven verbonden.

Met zijn wurgende bezuinigingsplannen, megalomane vluchtelingenopvang en  ‘Grote Marktplannen’ leeft het establishment van politici, lobbyisten en bureaucraten wel in hetzelfde kalenderjaar als het gewone volk, maar niet langer in dezelfde historische tijd en het tijdsbesef van het volk. De vooringenomenheid van politici toont steeds pregnanter hoe versleten de staatskleren van onze regenten zijn geworden.

Het roer moet nu om

Het VDA is een inclusief patriottische partij die de bestaande machtspartijen en (geo)politiek daadwerkelijk ter discussie stelt, omdat de resultaten aan tonen dat het niet werkt. Het VDA wil een alternatief bieden voor een model dat overal verzuipt in zijn eigen contradicties. Het VDA is een sociaal bewogen beweging van onder uit het volk, vertegenwoordigd door mensen met compassie, aantoonbare kennis van zaken en hart voor het gehele volk, die zich niets van bovenaf laat opleggen wat strijdig is met de lange termijn levensvatbaarheid van de Nederlandse burger op de geopolitieke kaart.

Bron:
http://vdalternatief.nl/nieuws/
Ewald Sherwin Leeflang

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, gezond realisme, Nationalisme, Nederland, Patriottisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Er waart een nieuw spook door Nederland en Europa

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Weer een splinter erbij. Is geen enkele behoefte aan. En ook weer een hoop holle frasen, die waarschijnlijk nooit worden waargemaakt.

  “Het VDA is een sociaal bewogen beweging van onder uit het volk, vertegenwoordigd door mensen met compassie, aantoonbare kennis van zaken en hart voor het gehele volk…”

  En wie zijn dat dan wel? Of mogen we dat niet weten?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 2. Thom zegt:

  Gewoon versplintering en het is de vraag of er wel een zetel gehaald zal worden.
  Dan ben je voor de kat zijn Kilo Utrecht Tango gaan stemmen.
  Waarom niet gewoon PVV stemmen als het alternatief partijen zijn die PVV-light zijn.
  Daar schiet niemand iets mee op.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Laat maar zitten; ik stem wel op de PVV.
  Het barst al van de partijtjes en ik heb geen zin meer in alwéér een nieuwe (vreemde) eend in de bijt.
  Geert Wilders heeft al jaren bewezen dat hij voor het eigen volk opkomt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk der Niederlander zegt:

  Ik zat me ook af te vragen wie deze partij vertegenwoordigd.
  voorlopig zie Ik het inderdaad als een PVV light zoals Thom schrijft.
  Van de andere kant zou het niet slecht zijn als dhr Ewald Sherwin Leeflang wat meer informatie kan en wil geven.
  Voorlopig zie Ik in ieder geval nog niet veel heil in weer een nieuwe partij die het “democratisch” stelsel steeds verder uithollen door alweer met een nieuwe partij aan te komen.

  Like

 5. Mary zegt:

  We hebben al lang iemand die deze strijd voert, Wilders, dus sluit je daarbij aan of loop hem niet in de weg want wat we allemaal willen is dat het veranderd en daar heeft hij veel stemmen voor nodig.

  Geliked door 2 people

 6. Bob Fleumer zegt:

  Als we echt willen dat er iets ten goede veranderd in Nederland moeten we PVV stemmen om een zo groot mogelijk blok te vormen en daardoor een betere toekomst voor Nederland te bereiken, a.u.b.geen splinters erbij!!

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  En het is fout om je schouder op te halen en te zeggen: Ach laat ze toch. Ze halen de kiesdeler niet eens.
  Bedenk dan dat DEZE stemmen niet verloren gaan maar toegevoegd worden aan de bestaande grote partijen. O, ja, zelfs de PVV kan eventueel meedelen in deze reststemmen maar het is doodzonde als DEZE stemmen niet ALLEMAAL naar de PVV gaan en dat is het geval als deze in de weg lopende splinters NIET mee zouden doen.
  Jammer dat we geen kiesdrempel hebben. Dat zou een einde zijn aan deze mateloze verspilling van goed bedoelde stemmen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

 8. jantjeuitnl zegt:

  De gevestigde kliek krijgt geen vinger achter de PVV en probeert met ‘nieuwe’ partijen zetels af te snoepen, vooral nu de PVV weer stijgt in de peilingen. Trap Er Niet In.

  Geliked door 2 people

 9. fransdewit zegt:

  Die denk haalt nu overal uit de andere partijen hun kandidaten vandaan, dat dat zo maar mag. Niemand heeft toch op die gasten als onderdeel van denk gestemd? Bedoel de ene betaald de opleiding en de andere neemt het gratis over. En ik hoop dat die andere partijen, wat ook een versplintering is, zoals vnl eigenlijk samen gaan straks met de PVV, gaan ze zich ook afscheiden dan is er geen redden meer aan in Nederland

  Like

 10. cassandrasez zegt:

  Vind je een schat, Ewald, maar ga aub vol voor de PVV

  Geliked door 1 persoon

 11. Waarom kunnen dat soort partijen nou nooit eens samen gaan?

  Geliked door 1 persoon

 12. Hierboven in de reacties werd het al gezegd: Trap Er Niet In.

  Weer een stemmensnoepertje. Het lijkt de grote mode om nu allemaal partijtjes op te richten om Ze een poepie te laten ruiken. Doorgaans zijn het gewoon verdienmodellen met als bijkomende mazzel dat het geheel volgens de hartewens van en waarschijnlijk zelfs geïnitieerd is door de vijand, die in sommige gevallen zelfs een eigen soldaat laat overlopen (Hoi Sjaak). Wij van de aluhoedjes noemen dat een valse vlag operatie waarbij zelfs Trojaanse Paarden(koppen) worden ingezet. Dus, versnipper de hele handel bij de PVV zoveel mogelijk, zorg ervoor dat er zoveel mogelijk koekebakkers een kloon van de PVV oprichten, week zoveel mogelijk zwakke sloebers uit de PVV en laat die met steun van de vijand voor zichzelf beginnen. En na de verkiezingen komen ze allemaal gezellig weer terug bij Pappie en krijgen ze een slobbertrui en een rode roos of tomaat of een electrische fiets of mogen ze eindelijk eens een keer neucqkqcen.

  Daarom: Als je verkiezingsprogramma sterk lijkt op dat van de PVV: Welkom, ga met ons mee. Als het er niet op lijkt: Sterf.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Al die partijtjes die het zogenaamd beter weten dan Wilders zijn allemaal splinterpartijtjes.
   Als je geen splinterpartijtje wil oprichten zal je je toch eerst 12 jaar moeten laten beveiligen.
   Dan weet je wat het is en waar we het hier over hebben, en daarna mag je van buiten gaan leren wat Wilders al jaren zegt.

   Geliked door 2 people

 13. Alleen Welkom als je ter goeder trouw bent want wij schieten hier eerst en vragen daarna pas wat je moest. Ben je niet ter goeder trouw dan zul je merken dat ik elke dag mijn gebed opstuur naar de Heeren met dat verzoekt van Geef ze Zweere!

  Geliked door 1 persoon

 14. Verwilderd zegt:

  Ewald Leeflang .. O ja , die meneer heeft onlangs op FB in als z’n versplinterende wijsheid besloten mij te blokkeren zonder mij ook maar de gelegenheid te kunnen geven te vragen waarom ..Sorry , maar ben klaar met deze meneer 😦 Wss ook voor maand blokkie op fb gezorgd

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ben al 5 X geblokkeerd.
   Nog een maal en ik kom in aanmerking voor de hoofdprijs.
   Wat ik tegenwoordig doe is gewoon ’n nieuw account beginnen.
   Ik heb van Facebook mijn bron van inkomsten gemaakt.
   Ik krijg voldoende interessante reacties die ik in een bundel heb uitgegeven en waarvan ik leef door daaruit voor te dragen op lezingen in binnen- en buitenland.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s