De leegte van de kerk is kansloos tegen de volheid van de islam

screenshot_97

(Door: Afshin Ellian)

De Belgische kardinaal Jozef De Kesel ziet in de islam een bondgenoot en wil vooral dat religies zich verenigen. Een gevaarlijke opvatting, vindt Afshin Ellian, die kan leiden tot de capitulatie van het christelijke geloof aan de islam.

Bijna tweeduizend jaar en geen enkele nieuwe god, schreef Friedrich Nietzsche in zijn De antichrist. Goden verschijnen aan ons via hun apostelen of priesterlijke dichters. En al tweeduizend jaar verschijnen ze niet in het Westen!

Maar Nietzsche heeft geen gelijk. In de zevende eeuw verscheen een nieuwe, krachtige god, Allah. Nietzsche onderschatte de wederopstanding van de islam in het Avondland.

Lees verder>>>
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op De leegte van de kerk is kansloos tegen de volheid van de islam

 1. Ik heb jarenlang allerlei kerken bezocht maar de laatste kerk, katholieke kerk, ben ik uitgestapt omdat ze voortdurend huichelen met de islam. Afgelopen maandagavond naar Pauw gekeken omdat daar 4 PVV-ers aan het woord kwamen. Eén van die PVV-ers was een dominee. Die dominee was het meeste aan het woord maar zei uiteindelijk niks. Op het laatst zei ie dat ie niet op Geert Wilders zal stemmen. Wat een flutkerel! Als je zo’n man een tijdje hoort praten begrijp de leegloop van de kerken!!!

  Geliked door 2 people

  • cassandrasez zegt:

   De Kerk heeft gewoon niks meer te melden, het is een soort softe liefdadigheidsinstelling die alles maar goed vindt. Over homo’s en abortus hoor je ze zo nu en dan en verder slijmen ze naar en met de Islam terwijl dat een overtreding is van het eerste gebod: Geen vreemde goden voor mijn aangezicht!
   Op Youtube had ik een week geleden een conversatie met een Anglicaanse Bisschop, heel lijstje met opleidingen — maar totaal atheist. Ik heb gezegd, geen wonder dat Engeland capituleert voor de Islam als jullie de mensen zo hebben voorgelogen en misleid. En dat geldt voor de Kerk overal in het Westen. Ze staan gewoon nergens meer voor, hebben niets te bieden, zeker niet de basis waarheden van het Christendom. En helpen zo niet alleen hun eigen kerken maar ook onze Christelijke landen om zeep.

   Like

 2. Ja, en het fokt lekker aan, lijkt wel of zij niets anders weten.

  Like

 3. Mary zegt:

  Jozef De Kessel zegt “Een samenleving heeft godsdiensten nodig”, deze man heeft niets geleerd, net zoals de Islam dat niet heeft gedaan in de afgelopen eeuwen, de mens heeft geen godsdiensten nodig een man als Kessel heeft zieltjes nodig om over te kunnen heersen net zoals die Islam.

  Like

 4. Taljaard zegt:

  Wat een zeldzame stommeling en defaitist, die kardinaal De Kesel.
  Gooit hier uit naam van de cultureel marxistische politieke correctheid de Belgische RK Kerk voor de leeuwen van de islam.
  Onvoorstelbaar!
  Word hier echt lijfelijk misselijk van.
  Gelukkig maar dat het nog altijd Christus is, die de Koning van Zijn Kerk is.
  En niet pausen en kardinalen.
  Klaarblijkelijk hebben ze dat in het Vaticaan en bij de curie, zelfs na 500 jaar Reformatie, nog steeds niet door.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Een kardinale denkfout of een droom verhaal met het oog op kerstmis.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  ” de volheid van de islam ” — wat een gotspe. Ellian heeft gelijk.
  Laat me niet lachen. Onderdrukking van de vrouwen. Kinderen verplicht om (delen van) de Koran uit het hoofd te leren zonder het te begrijpen. Onthoofdingen en verminkingen.
  Natuurlijk begrijpen de kinderen de koran niet want het is volslagen onzin, uitgekraamd door een zieke (geesteszieke) moordenaar, pedofiel en roverhoofdman uit de woestijn.
  Sinds 1945 leven we in West Europa in vrede. We zijn verweekt. Geloven het wel. We laten het allemaal maar over ons heen komen. We zijn zodanig verzwakt dat we niet door hebben dat we moeten STRIJDEN om onze vrede en veiligheid te bewaren. Het komt (en blijft) niet vanzelf.
  We zullen met keiharde hand de islam uit onze samenleving moeten verwijderen. Dat had gisteren al moeten gebeuren. Helaas waren we er gisteren nog niet aan toe. Laten we dan vandaag beginnen om ons te verenigen voor dat doel. Uit lijfsbehoud!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

  • kruisridder zegt:

   We zijn al vanaf 10 mei 1940 in oorlog. Die is nog steeds gaande. We zijn wel verlost van de Duitsers, maar daarna nam de elite het over onder Amerikaanse opperbevel. Nederland heeft zijn soevereiniteit eigenlijk nooit meer teruggekregen. Onze jongens moesten naar Indié en moesten onder zware Amerikaanse druk onze kolonie prijs geven omdat anders de Marshall-hulp aan Nederland werd stopgezet. Nederland sloot allerlei bondgenootschappen, verdragen, ging verplichtingen aan die tot heden ten dage gelden. Ook op militair niveau. Onder de baas in de VS.

   Geliked door 2 people

 7. BertG. zegt:

  Wat zijn we hier ineens begaan met alles wat naar christelijk neigt.
  Heb dat met je publiek te maken mr. Bron.

  Like

 8. Ongelovige zegt:

  ‘Straks treden ook priesters de volheid van de islam binnen’. Niet moeilijk, de opperherder in het Vaticaan heeft het hen al lang geleden stiekem voorgedaan. Lang leve de chrislam, heeft de linkse vaticaanrat daarbij geroepen naar het schijnt.

  Geliked door 1 persoon

 9. De leegte van de kerk is als de leegte van voetbalvelden in het betaald voetbal. Een paar clubs en organisaties, bobo’s, steekpenningen, omkopingen, vetbetaalde topvoetballers en een paar duizend betalende kijkers ter ener zijde en ter andere zijde miljarden die zelf een balletje trappen, op een veldje met een paar jassen als doelpalen, zonder vergaderingen, heiligverklaringen of een jurk aan.

  Geliked door 1 persoon

 10. Guardiacivil zegt:

  Bij rampspoed vullen zich de kerken vanzelf.

  Like

 11. Harry Kooistra zegt:

  ‘Liever Turks (lees:Moslim) dan Paaps’.

  Dit is geen compliment voor Turken (lees: Moslims), maar een belediging voor Paapsen.
  Het gaat over het hiernamaals. Een Protestant wordt tijdens dit leven vanzelfsprekend geen Turk (lees: Moslim) of Paap. Turken (lees: Moslims) zijn ignorant wat betreft de betekenis van de Christus en krijgen hiervoor minder straf dan Papen.
  De VOC-mentaliteit. Crediteuren debiteuren. Wat nog open staat is niet door gestreept.
  Wegen en heroverwegen. Wat is de ‘nul’?

  Like

 12. Johan zegt:

  Ik zou eigenlijk willen verwijzen naar dit artikel van joost Niemoller , met als titel :
  De kerk op de knieën voor de islaminvasie
  http://joostniemoller.nl/2016/09/kerk-op-knieen-islaminvasie/

  Like

 13. Johan zegt:

  Daarnaast zou ik willen zeggen : De titel van het stuk van Afshin Ellian is onjuist. Hij heeft het over “De leegte van de kerk is kansloos tegen de volheid van de islam’. Nou, als er iets leger dan leeg is, dan is het wel de islam. Dus daar ligt het niet aan.
  En misschien gaan er wel meer moslims over naar het katholieke geloof dan andersom. Alleen, vanwege de fatwa’s en doodsbedreigingen, hoor je daar niemand over, maar het gebeurt wél.

  Ook die priesters, waarvan Afshin Ellian denkt dat ze imam worden. Dat is ook zoiets. De eerste die dat doet, moet ik nog tegenkomen. Dat gaat niet gebeuren. Wat er wél gebeurt op dit moment, is (de naïeve gedachte van de katholieke prelaten), dat ze het met de islam op een akkoordje kunnen gooien. Ook dat gaat niet lukken.
  Het wordt tijd dat de katholieke kerk wakker wordt en definitief afrekent met die walgelijke islam.

  Like

 14. elisah zegt:

  Zo’n kardinaal zit de hele dag zweverig en spiritueel te zijn met zijn hoofd enkel in de sprookjesboeken, de hoogste tijd om met beide benen op de grond te staan en de harde werkelijkheid binnen te laten.

  Like

 15. kruisridder zegt:

  En die geestelijken zich maar hartgrondig afvragen waarom de kerken leeglopen. Als de kerken doorgaan met die kindermoordenaars knuffelen, mogen ze van mij zondag a.s. meteen helemaal leeg blijven.

  Like

 16. Net zoals ik beweer dat gristenen de communisten hebben bedacht zo heeft Het Vaticaan de islam uitgevonden. Het lijkt de bedoeling om God er op termijn helemaal uit te gummen en de nu nog wat concurrerende partijen samen te voegen.

  Like

 17. Onno zegt:

  Laten we nu om te beginnen op psychopathie gaan testen. De zgn. “koning” (het kan niet, maar we doen het toch) als eerste en dan de ladder af.

  Meten is weten…..toch.

  Like

 18. Jan zegt:

  Stuitende pro-islamreclame door Amazon

  Love this TV commercial for Amazon Prime. Very proud of our ad team. https://t.co/E8ceXs4nte

  — Jeff Bezos (@JeffBezos) November 17, 2016

  Bezos is CEO van Amazon en haat Trump omdat Trump hem heeft beschuldigd zich niet aan de anti-trustwet te houden aangezien hij onderzoek weigert en na de verkiezingen hard zou aanpakken (http://pamelageller.com/2016/11/amazon-anti-trump-pro-jihad-ad.html/)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s