Peilingfiasco – Zwitserland wil kernenergie houden

screenshot_107

(Door: “kewil” – Vertaling: E.J. Bron)

In Zwitserland werd afgelopen zondag gestemd over de toekomst van de kernenergie. De Groenen, zoals overal in de wereld van lotje getikt, waren voor de onmiddellijke uitschakeling, maar het stemvolk was hier met 54,2% tegen. De kerncentrales draaien dus gewoon door. Tot zover niets aan de hand. Opvallend is opnieuw een fiasco van de opinieonderzoeksinstituten, die voorspelden dat 57% van de Zwitsers voor een onmiddellijke uitschakeling zou zijn! Ze zaten er allemaal volledig naast, net zoals bij de Brexit, Trump, bij de Franse kandidaat voor het Franse presidentschap, Fillon, en nu in Zwitserland! Hoe is het mogelijk dat opinieonderzoeksinstituten in het zogenaamde vrije Westen ook nog afval zijn?

pi-news

De instituten praten zich er deels mee uit dat er nieuwe moeilijkheden op het gebied van de techniek en de interpretatie bij Online-peilingen zouden bestaan of dat de mensen hun ware politieke mening niet durven te geven. Allemaal goed en wel, alleen één idee komt de leugenpers niet over de lippen, namelijk dat zogenaamde wetenschappelijke peilingen ook regelrecht bedrog en manipulatie kunnen zijn. Denk maar eens aan Duitsland aan het “Forsa”-instituut van het SPD-lid Manfred Güllner!

In werkelijkheid gelooft de kritische tijdgenoot al lang niet meer in serieuze opinieonderzoeksinstituten, maar het gaat hierbij om doelgerichte manipulatie en bedrog. Met desbetreffende cijfers, die door de leugenpers met plezier worden opgeklopt, moeten kiezers geïntimideerd en een bepaalde kant uit gedreven worden. Niets anders.

Voor lezers die Zwitserland niet goed kennen de aanwijzing dat ook daar de pers links-groen vervuild is en de journalisten bijna allemaal voorstander waren van een zo snel mogelijke stop op de kernenergie. En al vijf minuten na het referendum gaat ze hier gewoon mee door.

De AfD vindt het allemaal wel best. De partij krijgt bij Güllner´s manipulatie-instituut 15% van de stemmen, terwijl ze zeker op 25% bij de volgende verkiezingen kan rekenen!

Bron:
www.pi-news.net
Door: “kewil”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", Censuur, Desinformatie, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zwitserland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Peilingfiasco – Zwitserland wil kernenergie houden

 1. guusvelraeds zegt:

  Kern energie is de toekomst van Europa en niet de windmolen. Alleen met kern energie kunnen we ons onafhankelijk maken van olieboeren en islamitische financiers van terreur. De echte plausibele oorzaak dat Kernenergie al 50 jaar in de verdomhoek zit en onderhevig is aan massieve anti propaganda en desinformatie zijn de belangen van fosiele energie giganten en hun handlangers in overheden en hun handje klap met de Arabische prinsen. Alles ten koste van de Europese belastingbetaler. Daar bovenop kwam ook de afgesproken islamisering van Europa. Als je alles op een rijtje zet verdienen zij (globalistische Bilderbergers) die hiervoor verantwoordelijk het schavot.

  Like

 2. Thom zegt:

  Ik denk dat het soort linkse peilers echt zelf geloven, dat ze de wijsheid in paccht hebben.,Als je dan later stank ruikt dan kun je natuurlijk niet geloven dat het je eigen strontlucht is die je ruikt.
  Zo slim zijn ze natuurlijk weer wel, om dat niet toe te geven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Republikein zegt:

  Ze zijn gewoon in de war, verkeerd begrepen o.i.d.
  Komt door de Toren van Babel, spreken in tongen, en dan weet je het wel.

  Like

 4. kruisridder zegt:

  Die opinieonderzoeksinstituten peilden natuurlijk weer eens voor driekwart bij de linkse elite…..

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Verzwijgen is ook onderdeel van de algemene spraakverwarring.

  Meer dan 60 studenten van Amerikaanse universiteiten werken jaarlijks aan het samenstellen van deze lijst. De missie van Project Censored is om zowel studenten als het publiek iets te leren over de rol van een vrije pers in een vrije samenleving – en om het nieuws te melden dat het nieuws niet haalde en waarom.

  http://www.earth-matters.nl/14/1244/media-en-agenda/top-25-van-meest-gecensureerde-verhalen-van-2009-2010-must-read.html

  Like

 6. Erik zegt:

  Dat peilingen niet meer overeenstemmen met de uitkomst laat zijn hoe ver de mensen veranderd zijn en hun opinie niet meer willen of durven uit te spreken, de grip op het electoraat is verloren.
  De manipulatie verliest het van de burger die zich informeerd buiten de leugenpers om.

  De leugenpers noemt ons nu fake news en dat mag wat mij betref een geuzennaam zijn, ze wil met alle macht ons van het web krijgen en de mond snoeren doch hiermee maken de opinimakers zich zelf belachelijk, de geest is uit fles en die stop je er niet meer in.

  Zwitserland mag van mij het voorbeeld worden van een nieuw Nederland.

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  wellicht denken de peilstokken wel dat er veel mensen zijn die niet echt zelf nadenken maar gewoon bij het “winnende team” willen horen. Als je dan peilingen presenteert waarin jouw standpunt als winnend wordt gepresenteert, dan trek je die mensen over jouw streep.
  Jammer voor die linkse peilstokken zijn er toch meer mensen die wel nadenken.

  Like

 8. joga zegt:

  En dan her Amerikaanse voorbeeld: Het stond volgens de opiniepeilers en de linkse MSM vast dat Clinton met 80% zou winnen. Niemand daar gelooft nog een krant, behalve de linkse ontkenners, die nooit iets anders kunnen, vanwege het missen van een bepaald stofje in hun hersenen. Alleen zijn ze daar niet mee geboren, maar hebben dit onderweg ergens verloren . Hopelijk zijn er nog, die het terug kunnen vinden. Helaas lijkt het daar niet op, want ze blijven maar gek doen.

  Like

 9. tjonge zegt:

  peilingburo,s zijn net als cbs (statistieken) puur om het volk te manipuleren richting de gewenste gedachte van onze “leiders”, meer niet…

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Zwitserland zou helaas door een bepaalde directeur van een Nederlandse groene energieclub een nazi-land zijn als het om kernenergie gaat. Lees maar hoe dit linkse stuk afval iedereen daar over veroordeeld:

  Directeur groene energieclub: ‘Fans van kernenergie zijn racisten, xenofoben en onaangenaam over de islam!’

  Volgens Peer de Rijk, (een wereldvreemde en een oerstomme idioot die zowel links is en de islam zo verheerlijkt!) de directeur van groene stroom-belangenorganisatie zijn fans van kernenergie het ergste gespuis op aarde. Ze zijn racistisch, xenofoob en hebben onverkwikkelijke ideeën (dat hebben echter ook talloze tegenstanders van kernenergie, jij mislukte dwaas!) over de islam.
  Nee, dat heeft niets te maken met hun opvatting over welke energiebronnen het beste kunnen worden aangeboord. Maar altijd lekker om je tegenstanders even als het schuim der aarde te kunnen framen, nietwaar?
  Voor de Rijk geldt anders gewoon dit kinderliedje:

  Wat je zegt ben je zelf
  Met je kop door de helft
  Met je kop door de muur
  Ben je morgen lekker zuur!

  “Het zal wel toeval zijn,” zo begint Peer de Rijk zijn tweet over de “fans” van kernenergie. Daar gaat het natuurlijk al mis, want wie is er nu fan van een energiesoort en volgens mij niet eens van die gevaarlijke kerkenergie ? Mensen zijn fan van Justin Bieber, Lionel Richie, The Avengers of Game of Thrones. Maar van kernergie? Zeg, we zitten hier niet in Hollywood, hè? Doe effe normaal.

  Maar dat is nog het minst kwalijke dat De Rijk – directeur van groene energielobby-organisatie WISE – de wereld in slingerde. De kerel meende namelijk ook dat er een direct verband zit tussen het huldigen van racistische, xenofobe en islamofobe opvattingen (wat heeft kernenergie eigenlijk te maken met rassen, buitenstaanders en moslims?) en het toejuichen van kernenergie als energiesoort:

  Zo doe je dat dus hè? Als je iets probeert weg te lobbyen, dan kan je dat natuurlijk op argumenten doen. Uitleggen dat kerncentrales chemisch afvallen opwekken (ik ben daar inderdaad een groot tegenstander van) dat pas honderden jaren later volledig onschadelijk is.
  Of dat een kernramp niet te overziene gevolgen heeft – zie Tsjernobyl, zie Fukushima. Maar nee, makkelijk is natuurlijk je tegenstanders wegzetten om andere opvattingen (meneer is blijkbaar zo dol op zichzelf dat hij alleen maar de splinter in andermans ogen ziet en niet de balk in zijn eigen oog!) die sommigen van hen wellicht huldigen. Een soort milde Godwin maken dus – nog net niet de Tweede Wereldoorlog noemen, maar in ieder geval ‘racisme’ en weerstand tegen de islam met naam en toenaam uitspellen.

  Leuk geprobeerd van Peer de Rijk, natuurlijk, maar we trappen er toch maar niet in. Doei doei!
  Laten ze dat walgelijke stuk stront voor mijn part in een kerncentrale opsluiten, gelijk met de linkse politici en radicale islam-terrorsisten opdat ze daar letterlijk doodziek worden van kernenergie! Weg met dat gore tuig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s