Syrië-deal: Poetin negeert Obama en wacht op Trump

screenshot_109

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Op het allerlaatste moment wil de Obama-regering nog een Syrië-deal met Rusland sluiten. Maar Poetin laat ze hun voeten stuklopen. Hij wacht op Trump.

contra-magazine

Door alle afgelopen jaren heen hebben de Amerikaanse president Obama en diens regering Rusland en president Poetin altijd vijandig behandeld en als het maar even kon bedonderd. Nu, toen minister van Buitenlandse Zaken John Kerry Moskou een deal met betrekking tot Syrië aanbood, zoals de “Washington Post” bericht, ging de Russische president daar niet op in.

Obama en Kerry wilden per se een eigen akkoord met Moskou sluiten, omdat zij vrezen dat Trump er eentje sluit tegen de belangen van het establishment in. Want de VS en hun Arabische bondgenoten ondersteunen nog steeds radicaalislamitische milities, ofschoon de Amerikaanse president Obama onlangs nog heel verrassend het bevel gaf ook deze groeperingen te bestrijden – waarschijnlijk om bewijzen te vernietigen.

Trump daarentegen wil – net als Poetin – al deze radicaalislamitische en jihadistische groepen uitroeien en zich samen met de Russische staatschef achter Bashar al-Assad opstellen. De geopolitieke plannen van de Amerikaanse oligarchie interesseren de nieuwe toekomstige president geen zier. Wat hem veel meer interesseert, is de vernietiging van de radicaalislamitische groepen, die volgens hem ook een veiligheidsrisico voor de VS vormen.

Echter is ook de vraag te stellen of een president Trump kan zorgen voor een echte verandering. Per slot van rekening is zelfs Obama in zijn toenaderingspoging tot Rusland mislukt, omdat de CIA en delen van de generale staf dit bewust saboteerden. Obama zelf mag hier geen vertrouwen van Poetin verwachten, maar of Trump dit voorschot aan vertrouwen ook werkelijk verdient, zal nog moeten blijken.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Obama, Poetin, Rusland, Syrië, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

23 reacties op Syrië-deal: Poetin negeert Obama en wacht op Trump

 1. Mary zegt:

  Als Trump en Poetin die radicaal Islamitische en Jihadistische groepen gaan uitroeien, wat een uitstekend idee is, kunnen ze dan Europa ook even zuiveren van dat soort er zitten er namelijk nog al wat in Europa. In tegenstelling tot het duistere EU clubje zal het overgrote merendeel van de bevolking Poetin en Trump met open armen ontvangen om die klus te klaren.

  Geliked door 3 people

 2. Theresa Geissler zegt:

  Obama’s tijd zit er op; het is beter, dat hij dat vanaf nu tot zich laat doordringen.

  Like

 3. carthago zegt:

  Trump laat Syrië aan putin.Trump haat ook de saud en Qatar criminelen , dus die pijpleiding door Syrië is van geen belang meer. Bovendien gaat Trump volledig inzetten op schalieolie uit eigen land, en zo gingen sauds naar de haaien,eindelijk. De gehele Syrië oorlog ging om een pijpleiding vanuit Qatar naar Europa. Dat heeft een miljoen doden gekost, de bruine kalief uit Washington is een oorlogsmisdadiger te vergelijken met pol pot.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ik denk niet dat Trump Syrië aan Poetin zal overlaten.
   Simpelweg omdat Poetin niet alleen (ook financieel niet) alle kolen uit het vuur wenst te halen.
   Trump zal Poetin graag van dienst zijn omdat er dan zaken te doen zijn, en Amerika ook een vinger in de pap heeft.
   Allebei tevreden en IS twee maal sneller vernietigd.

   Like

 4. Sabeltant zegt:

  Wat mij betreft start Rusland en Amerika een wereldwijde jacht op de islamitische terreur.
  Het zal een zegen voor de wereld zijn, weg met die haat moskeeën en terroristen wereldwijd.

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Ben blij dat we steeds meer te weten komen van de hypocrisie van het huidige Amerikaanse beleid . Leve de alternatieve media .
  Nu staan ze weer te koeren dat er in Syrië onschuldige slachtoffers vallen door de strijd tegen het terrorisme , daarom zou er nu een wapenstilstand moeten komen ! Ja, ja .
  Stomme donders ! Als je wint moet je zorgen dat je dat blijft doen . Zeker als je tuig bestrijdt .

  Ergo , Rusland en Syrie moeten stoppen met de strijd tegen terreur .
  Even los van het feit dat er geen onschuldige moslims bestaan , want ze zijn moslim .
  Het zou jammer zijn als er non-moslims door de strijd overlijden .
  Maar hoeveel zitter er daar nog van ? Ik zie er nooit een op TV .

  Het lijkt er sterk op dat Obonobo Isis nog even de helpende hand wil toesteken .
  Laat hem maar lekker uit de boom pleuren , die smeerlap .

  Zet hem op , Trump . Nog even flink schudden aan die boom !
  Je invloed doet nu al goed werk .
  En niet alleen daar .

  Like

 6. Thom zegt:

  Obama was voor Poetin een zachtgekookt ei. Clinton was een gek die Libië verwoestte.
  Poetin is een tiran, maar hij handelt wel in het belang van Rusland.
  Poetin moest de Krim wel inlijven. Sevastopol is de Russische marinehaven aan de Zwarte Zee. Poetin kan zijn marinehaven niet aan de NAVO geven. Obama en zijn Europese vazallen hadden de Oekraïne met rust moeten laten, een neutrale bufferzone tussen Het Westen en Rusland.
  Ze stuurden de slissende gek Verhofstadt met Van Baalen naar Kiev om daar te verkondigen: “we have won”. Dat kon en mocht Poetin niet over zijn kant laten gaan. Daarna stuurt dwaas Merkel via de EU aan op een boycot waardoor onder andere onze landbouweconomie zware schade oploopt.

  Geliked door 1 persoon

 7. U.G. Kempenaer zegt:

  Het laat weer fraai zien wat voor achterbakse, hypocriete en kwaadaardige figuren Obama en Hillary Clinton zijn. Ze hebben de ellende in het MO veroorzaakt, daardoor honderdduizneden doden op hun geweten en de afgelopen jaren continu de Russen getreiterd, beledigd en geprovoceerd. En nu willen ze een akkoord? Schaamteloos. Het is volkomen terecht dat Poetin nu wacht tot hij afspraken kan gaan maken met Trump. Vrede tussen Amerikanen en Russen is een groot goed. Daar heeft Europa veel baat bij. Ook met betrekking tot de strijd tegen de islam in Europa.

  Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Oemoemba krijgt alsnog deksel op z’n neus, lekker puh!

  Like

 9. kruisridder zegt:

  Als Trump en Poetin ”Brussel” ook kunnen uitroeien, zitten we op rozen…..

  Geliked door 1 persoon

 10. Erik zegt:

  Dat Poetin wacht op Trump was te verwachten. Obama is nou niet de ideale partner gebleken.
  Op Veterans Today (link hier onder) een goede analyse van wat Trump te wachten staat en de signalen die wijzen op een kompleet andere buitenland en binnenland politiek.
  Trump zal het niet gemakkelijk krijgen met neocons en zal zich schrap moeten zetten tegen zijn opponenten. En wij hier in het Westen zullen het nog moeten flikken om de boel te keren en ons meer te gaan concentreren op het eigen belang dan de verzorgingstaten van de wereld te zijn.
  We staan voor een historische wending die meer richting protectionisme nijgt dan globalisme.
  Ook hier zullen mensen wakker geschokt worden uit hun utopie van multiculti, we staan er slecht voor met de banken in Europe en er is geen geld meer om Sinterklaas te spelen.
  West Europa heeft weinig eigen resources en blijft afhankelijk van de olie uit andere landen iets waar Amerika geen problemen mee heeft.
  Rusland kan hier voor ons een rol spelen, we kopen al veel gas uit Rusland het zou daarom van groot belang zijn de banden met Rusland weer aan te halen zonder militair te drijgen en belachelijke voorwaarden te stellen.
  We gaan het zien met de verkiezingen in veel Europese landen, nog even geduld.

  http://www.veteranstoday.com/2016/11/28/trumps-usa-global-empire-or-fortress-america/

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Obama niet ideale partner?
   Nee, voor Putin niet, maar wel weer voor zo ongeveer elke mislim die er op deze wereld ronddoolt.
   Een mislim voelt zich uiteindelijk maar aan een ding verbonden en dat is zijn religie van vrede en verrijking. Dat geldt uiteraard ook voor hussein obama.

   Like

 11. john zegt:

  alle moskeeën sluiten . Net op het moment odrama aan het ” bidden” is.

  Like

 12. Trump en Poetin liggen elkaar wel. Laat die de zaak maar samen aanpakken in Siyrië.

  Like

 13. Ekster zegt:

  Kan niet wachten tot die Obama eindelijk definitief verdwenen is uit het Witte Huis, dan kan er eindelijk wat ten goede veranderen. Het zou geweldig zijn als de VS en Rusland gingen samenwerken en vechten tegen de gezamenlijke, mohammedaanse vijand. En laten we hopen op een ommezwaai in Europa want de EU is nog altijd stapelgek.

  Like

 14. joga zegt:

  Obama en Clinton zijn de grootste oorlogsmisdadigers sinds Hitler. Blijken verder regelmatig kleine kinderen te verkrachten en bloed te drinken van hun slachtoffers (zie hiervoor op You Tube PIZZAGATE} en in de USA is Trump een totale ommekeer aan het regelen om de wereld nog te redden van de islam en Soros met zijn NWO.
  En dan zijn er nog Nederlanders, die dit allemaal niet geloven. Het hele Amerikaanse internet staat er de elke dag helemaal mee vol. Bovendien is Michelle Obama een man en heet Michael en Obama zelf een homo en Clinton een lesbienne, maar dan wel van het type SATANISCH, gezien hun samenkomsten op het ontdekte verkrachtings-eiland, waar ze regelmatig naar toe vlogen.
  Enfin ga naar Pizzagate en u zult versteld staan.

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Trump is nu al bezig om zijn verkiezingsbeloften voor de Amerikaanse arbeiders gestalte te geven.
  Geen banen meer outsourcen naar lage lonen landen, anders kunnen zulke bedrijven een stopzetting van hun overheidscontracten verwachten, of geconfronteerd worden met hoge invoertarieven. Alleen al het dreigen daarmee heeft nu reeds duizenden banen in de VS behouden.
  Daarmee toont hij zich socialer dan de meeste socialisten.

  Het valt te verwachten dat hij ook in de buitenlandse politiek een heel andere koers zal varen dan Obama en Clinton en prioriteit zal geven aan het Amerikaanse belang.
  De zelfde buitenlandse politiek die Putin ook bedrijft, maar dan in het belang van Rusland.
  Putin is het vlees geworden pragmatisme en zal daarom ongetwijfeld de nadruk leggen op gezamenlijke belangen.
  1. Het streven naar wederzijdse ontspanning, wat alleen maar goed is voor zowel de Russische als de Amerikaanse economie.
  2. Het gezamenlijk optrekken tegen islamitische terreur.
  3. En Trump zal zich waarschijnlijk weinig aantrekken van de contra Russische intriges van de Duitse globalisten, die de EU domineren, maar die hun belangrijkste steunpilaren in de VS zijn kwijtgeraakt.

  Trump heeft Merkel al flink bekritiseerd en hij lijkt een man die zich aan zijn woord houdt
  En het is eigenlijk poetische gerechtigheid en de ironie van het lot, dat Merkel nu wordt geconfronteerd met een Amerikaan van Duitse afkomst die zowel de kwaliteiten van de door haar kliek aan de kant gezette Helmut Kohl als de door haar verafschuwde wijlen Franz Josef Strauss in zich verenigt.
  Dein Schicksahl kommt nah, oh Angela. 🙂

  Like

 16. Caesar Lion Cachet zegt:

  LS…

  Wordt nog een lastige klus voor Trump om IS uit te roeien daar hij een vriend van Israël zegt te zijn en ook moet weten dat IS een product van Israël is… Voor Hanneke Groentkar zal het wel helemaal niet te vatten zijn want die vraagt zich publiekelijk af waar dat hernieuwde Anti Semitische toch vandaan komt !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s