Deense criminaliteitsstatistiek: Stijgende criminaliteit niet-westerse migranten

screenshot_126

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Niet-westerse migranten en hun nakomelingen in Denemarken hadden op 1 januari van dit jaar een bevolkingsaandeel van 7,9%, ze waren echter voor 14% van alle delicten verantwoordelijk. Dat betekent dat één op de zeven daders in Denemarken een niet-westerse migratieachtergrond heeft.

journalistenwatch

De cijfers zijn afkomstig uit het nieuwe jaarverslag van “Statistik Danmark”, waarin het gaat om de migranten in de leeftijd tussen 15-79 jaar en hun criminaliteit in het jaar 2016. Eén ding kan men vaststellen: de cijfers nemen steeds meer toe.

Het criminaliteitscijfer van niet-westerse migranten en hun nakomelingen in Denemarken is de afgelopen jaren steeds verder gestegen. In het jaar 2011 waren het in totaal 154.634 mensen in de leeftijd van 15-79 jaar die voor een delict veroordeeld werden. Van hen waren 82,6% van Deense oorsprong, terwijl 12,2% migranten en hun nakomelingen uit niet-westerse landen waren. De resterende 5,2% waren migranten en hun nakomelingen uit westerse landen.

In het jaar 2015 is het aantal criminelen in deze leeftijdsgroep naar in totaal 157.610 mensen gestegen. Het aandeel van de etnische Denen daalde naar 82,1%, terwijl het aantal niet-westerse migranten naar 14% steeg. In de groep van de westerse migranten bedroeg het percentage bij delicten 3,9%.

“Statistik Danmark” definieert een delict als een wetsovertreding als het om een verkeersdelict gaat, als het om een overtreding van het strafrecht gaat en als het om speciale wetten zoals de wapenwet, drugs enz. gaat.

De meerderheid van deze delicten met betrekking tot verkeersovertredingen, maar ook zware misdaden, nemen een prominente plaats in en hier zijn het de niet-westerse migranten en hun nakomelingen die bijzonder sterk vertegenwoordigd zijn. In het jaar 2015 werden 24.300 daders in de leeftijd tussen 15-79 jaar wegens criminele delicten veroordeeld.

Van hen heeft 21,3% een niet-westerse migratieachtergrond en vormen daarom een vijfde deel van alle criminele delicten die de politie in het jaar 2015 kon oplossen. Het aandeel van de Denen aan wetsovertredingen daalde in het jaar 2015 naar 74,3%, ondanks het feit dat de Denen sinds 1 januari nog slechts 87,7% van de bevolking vormen. De resterende 4,4% is van niet-westerse oorsprong.

Daarbij staan de Somaliërs bovenaan in de statistiek. Onder de veroordeelde mannen in de leeftijd van 15-79 jaar stonden de Somaliërs op de eerste plaats. Hun daden omvatten delicten zoals het toebrengen van lichamelijk letsel en inbraak. Dat betekent dat in totaal 40% van alle veroordeelden bij deze delicten Somaliërs waren.

Daarna volgen de Libanezen, volgens “Statistik Danmark” de helft daarvan Palestijnen, met 618 delicten. Dat zijn 28,1% van de 2,196 Libanezen die in het jaar 2015 wegens een delict veroordeeld werden.

Op de derde plaats komen de Iraniërs. In het jaar 2015 werden in totaal 207 Iraniërs wegens een delict veroordeeld. Dat komt overeen met 23,6% van het totale aantal Iraniërs dat in het jaar 2015 veroordeeld werd.

Op de vierde plaats staan de Irakezen. Hier werden 360 mannen veroordeeld, wat overeenkomt met 22,9% van alle 1,572 vonnissen.

Turken: op de lijst met 30 verschillende naties waarvan burgers een permanente verblijfsvergunning in Denemarken hebben, staan de mannelijke Turken op de vijfde plaats in de criminaliteitsstatistiek. In het jaar 2015 werden in totaal 3.078 Turkse mannen wegens een wetsovertreding veroordeeld, van wie 14% of 519 wegens een zware misdaad.

De cijfers hebben alleen maar betrekking op het aantal veroordeelde daders en omvatten dus niet alle mannen in deze leeftijdsgroep.

Bronnen:

http://www.dst.dk
http://www.dst.dk
Den Korte Avis

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Denemarken, Eurabië, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Deense criminaliteitsstatistiek: Stijgende criminaliteit niet-westerse migranten

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Laten we maar stellen dat de Denen discrimineren want binnenkort staat half Denemarken op zijn kop wegens het vrijgeven van deze statistieken.

  Like

 2. Kees zegt:

  Vanavond nog op de VRT gezien, een of andere Gutmensch die beweerde dat die criminaliteit onder vluchtelingen niet statistisch bewezen was. Nu dus wel.

  Like

 3. Ron zegt:

  En er is tevens bewezen dat niet westerse immigranten en hun nakomelingen een grotere kans hebben om dader van een misdrijf te worden, anders waren ze voor 7.9% van alle delicten verantwoordelijk of minder. Het is echter 14%, bijna 2x zo veel.
  Het percentage westerse migranten is 100% – 82.1% – 14% = 3.9%. Zo groot blijkt dus ook de vertegenwoordiging in het aantal delicten van westerse immigranten te zijn. Hiermee is duidelijk aangetoond dat westerse immigranten geen extra criminaliteit veroorzaken en niet-westerse immigranten wel.

  Liked by 1 persoon

 4. Dat hebben we dan fijn binnen laten komen.

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Je mag ’t natuurlijk niet zeggen maar bruinen zijn gewoon niet als blanken en mohammedanisme entameert ook criminaliteit. Tja neem van die stumpers uit zo’n woeloe-woeloe land waar men een normbesef heeft dat nog dateert uit de tijd dat de eerste humanoiden de bomen verlieten giet er wat pislam overheen om zelfs dat beetje normbesef uit te wissen en presto de volmaakte crimineel als wapen tegen het Westen,die zwartman die blanken haat omdat die hun zaakjes wel op orde hebben terwijl de toestand thuis in woelde-woelde land nog immer erbarmelijk is. Vernemen we tenslotte niet dagelijks dat een halve eeuw ontwikkelingshulp ten spijt de nikkertjes nog altijd zielig en hulpbehoevend zijn. Waarbij we kennelijk geacht worden weer flink in eigen vleesch te snijden, vdubbel zelfs: want 1) we worden geacht nu de nood aldaar te lenigen en 2) iedere nikker die niet door enig gebrek het loodje legt komt vroeger of later hier naartoe ergo dubbel verlies.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Hoop toch dat je met “bruinen” de meer, minder of zwaar gepigmenteerden uit Afrika bedoelt en uit verschillende erg dubieuze landen uit het M.O.

   Like

 6. Flem zegt:

  Inmiddels al enige tijd ook hier de norm, die ruim overschreden gaat worden.
  Europa is bezig naar de kloten te gaan als er niet ingegrepen gaat worden, wat helaas niet gaat gebeuren.

  Like

 7. Steven zegt:

  Wie had dat OOIT gedacht zeg…!!

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Bij het lezen van dit soort berichten wat dat criminele uitschot onder de niet-westerse migranten daar in Denemarken betreft zal ik er van uit gaan dat zij (en dat zal natuurlijk evenmin snel door hun linkse vrienden worden vermeld) op bepaalde plekken in het geheim ook worden teruggepakt. Ik had al eerder gelezen dat velen onder hen in Europa worden aangevallen door hun slachtoffers, uitgescholden, bedreigd en in elkaar worden geslagen en daar mogen wij westerse Europeanen dan ook gewoon mee doorgaan!
  Die akelige linkse elite heeft decennia’s lang autochtoonse en allochtoonse boeven, misdadigers, moslimextremisten en aanverwante soortgenoten beschouwd als zieligers, kansarmen of een soort Robin Hoods daar zij van rijke “uitzuigers” stelen om aan de armen te stelen! In werkelijkheid steelt dat ongedierte alleen maar uit eigenbelang en zelfverrijking en brengen ze hun onschuldige slachtoffers (die hen beslist NIET thuis gaan ontvangen met koffie, thee, koekjes en gebak!) grote schade toe. In New York was het zelfs zo erg eind jaren ’90 dat de inwoners het softe beleid omtrent criminele en misdragende buitenlandse diplomaten zo zat was dat enkelen onder hen door gefrustreerde politieagenten werden afgetuigd en dat vond ik werkelijk prachtig!
  Dat je zelfs in bepaalde strips en tekenfilms een soort van draaideurcriminelen hebt bewijst bijvoorbeeld Donald Duck waarin boeven als de Zware Jongens, Boris Boef, Arend Akelig, de Zwarte Schim enz. ook geregeld worden opgepakt maar altijd weer vrijkomen! Eind jaren ’80 was er op de televisie een tekenfilm te zien genaamd C.O.P.S (Central Organization of Police Specialists) onder leiding van Baldwin P. “Bulletproof” Vess of gewoon Bulletproof die Empire City constant moesten beschermen tegen de maffiabaas Brandon “Big Boss” Babel of gewoon Big Boss.
  De supercriminelen van de laatstgenoemden waaronder Rock Krusher, Turbo Tu-Tone, Berserko, Doctor Badvibes, Buttons McBoomBoom, Squeeky Kleen, Hyena, Koo-Koo, Louie the Plumber, Bullit, Ms. Demeanor en Nightshade plunderden geregeld Empire City, werden constant gearresteerd maar waren in de daaropvolgende afleveringen allemaal weer vrij dankzij het softe beleid van de burgemeester in deze stad.
  Als ze daar In Denemarken en de rest zo blijven doorgaan met soortgelijke activiteiten zullen steeds meer belaagde Europeanen het recht in eigen hand gaan nemen en er talloze doden gewonden gaan vallen aan beide kanten en dat was toch zeker NIET de bedoeling van de linkse klootzakken en zo graag een Verenigd Europa wilden?! Al deze opgenoemde groeperingen kan ik niets anders toewensen dan een enkele reis naar Satan nadat Magere Hein hen hier op een ongelukkige manier op de wereld heeft weggehaald!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s