Luciafeest in Zweden grotendeels afgeschaft

screenshot_130

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Luciafeest is een eeuwenoude traditie in Zweden – maar het dreigt te verdwijnen. Steeds minder mensen zijn erin geïnteresseerd, bovendien zouden nieuwe immigranten zich daardoor buitengesloten kunnen voelen, aldus de motivering.

freie-zeiten

In de kleine Zweedse stad Ystad zal dit jaar geen Luciafeest plaatsvinden. Evenmin in Köping, Umeå, Uddevalla en Södertälje. Steeds meer steden en dorpen zien af van de traditie – en het is niet zeker of ze in de toekomst überhaupt nog zal bestaan.

“Bij Lucia hebben we het beeld van een blonde vrouw in het hoofd. Met deze definitie van ´Zweeds zijn´ kunnen veel mensen zich niet meer identificeren”, zegt Jonad Engman, etnoloog aan het Noordse Museum van Stockholm.

Luciafeesten verdwijnen ook uit de scholen en kleuterscholen. Vier crèches in Stockholm zijn dit jaar gestopt met de traditie. Op een kleuterschool werd het door een “lichtfeest” vervangen.

“Alle kinderen hebben daardoor dezelfde mogelijkheden, het feest wordt voor iedereen gelijk”, zegt Annika Nylén Nilsson, cheffin van meerdere kleuterscholen in het stedelijk gebied Stockholm.

Martin Olsson is organist van de St. Ranghildskerk in Södertälje. Hij maakt de minachting van het Luciafeest op de scholen verantwoordelijk voor de teloorgang van de traditie. Tegenwoordig zouden er nog nauwelijks schoolkoren bestaan en daardoor zou ook de belangstelling van kinderen voor zang, muziek en Lucia verdwijnen.

“Als je daar van kinds af aan niets van meekrijgt, ben je er in het latere leven ook niet in geïnteresseerd”, zegt hij.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

31 reacties op Luciafeest in Zweden grotendeels afgeschaft

 1. E.J. Bron zegt:

  Intriest . . . 😦

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Die &^%$#!#$%^&^%$!$%^& mohammedanen!
  Waarom sterven ze niet op natuurlijke wijze uit, die geesteszieke, mohammedaanse inteeltproducten?
  Ze halen OVERAL ALLE kleur uit het leven weg met hun sinistere grauwsluiers!!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   GETVER, wat vreselijk deprimerend:

   Het is toch werkelijk om van te kotsen!

   Like

   • Cathja zegt:

    Helemaal met u eens Tistochwat! Wat een kleurloze treurigheid. Als je dit ziet lopen, dan kun je je amper voorstellen dat daar een mens onder schuil gaat. Zó te moeten leven, zó geminacht worden omdat je vrouw bent….; ik begrijp niet dat moslimvrouwen hier vrijwillig voor kiezen, en ook niet dat ze niet in verzet komen.
    Het is inderdaad om van te kotsen!!

    Like

   • delamontagne zegt:

    En altijd maar worden “gedieskrimineerd” is ook niet fijn………………..

    Like

   • Harry zegt:

    Vruchtbaarheid en verstandelijke vermogens lijken wel omgekeerd evenredig bij die kiekeboe spoken .
    Als je ze een klap voor hun kont geeft met een natte dweil zijn ze al weer drachtig .

    Like

   • Thom zegt:

    In Södertalje ben je je leven niet zeker als moslim zijnde.
    Södertalje heeft een grote Christelijke gemeenschap uit het Midden-Oosten uit Irak en Syrie.
    Het zijn Syrisch Orthodoxen. Het merendeel van deze mensen is crimineel.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6dert%C3%A4lje_(stad)

    Wat deze orthodoxen met moslims doen staat in het volgende artikel.

    http://www.patheos.com/blogs/mmw/2012/06/the-case-of-sodertalje-%E2%80%9Cimmigrants-can-be-racist-too%E2%80%9D/

    Er staat dat een Somalische moslimvrouw met hoofddoek 10 minuten uitgescholden werd en lastig gevallen werd en in haar mond werd gespuwd. Je bent je leven als moslim daar niet zeker, want met moslims hebben Syrisch Orthodoxen hun ervaringen.
    Het zijn niet allemaal moslims die de problemen veroorzaken, maar wel zonder uitzondering immigranten uit het Midden-Oosten of Afrika,

    Like

   • louis-portugal zegt:

    Ik vind het wel pikant dat kleine beetje wit in die spleet.

    Like

   • wim zegt:

    @Thom Wij vinden het begrijpelijk dat ze in Slowakije de moslims buiten de landsgrenzen willen houden. We kijken met afgunst naar de maatregelen die ze daar nemen…
    Te begrijpen dat die christenen (die drommels goed weten wat voor vlees ze in de kuip hebben met moslims) niet zitten te wachten op een nieuwe confrontatie met dat haatgeloof inclusief hoofddoeken en nog gekker (zie boven).
    De site die het incident in Södertalje breed uitmeet is een islam janksite. Net zoals ze hier o zo blij zijn als ze kunnen melden dat tegen de komst van een moskee gedemonstreerd wordt, zo is het daar koren op de molen als ze zich in de zielige hoek kunnen positioneren. Daarvoor willen ze , als dat zo uitkomt wel even de multiculturele kaart spelen. Totdat ze de overhand hebben…

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 1 december 2016 om 22:42

    Dan brengt dit onschuldige diertje toch veel meer vreugde en kleur in het leven!

    De vogel vertoont hier baltsgedrag, maar het is wel grappig om te zien, dat “kiekeboe” spelletje.
    Denk maar niet dat je een achterlijke mohammedaan op liefdevolle manier met een vogeltje of ander dier ziet omgaan…
    Die mohammedaanse goorlingen denken alleen maar aan luguber bloedvergieten.
    Vervang het Luciafeest maar door het een of andere slachtfeest, daar kunnen die kruipende Zweden zich kennelijk beter mee “identificeren”.

    Like

  • BigLJohn zegt:

   Tistochwat 1 december 2016 om 21:47 Dit komt nu in de plaats van o.a. het Lucia feest !Dit zijn beslist geen driekoningen zangers in oosters gewaad. Dit horror kabinet lijkt mij eerder weggelopen uit een mislukte griezelfilm. Bah, ik ben bang dat ik slecht ga slapen na het aanschouwen van deze drie engerds, en dat ik er een nachtmerrie van ga krijgen. Aan iedereen; slaap lekker, en morgen weer gezond op !

   Like

  • Tistochwat zegt:

   kruipend

   moet zijn

   kruiperig

   Maar misschien kan het allebei wel.

   Like

 3. Mary zegt:

  Het lijkt me toch vreemd dat Zweden zich niet langer kunnen identificeren met een blonde vrouw daar er nog al wat van nature van zijn aldaar. En waar de uitvreter zich mee identificeerd zou ik me niet aan willen meten als ik Zweden was.

  Like

 4. Karen zegt:

  Ons nieuwe levensdoel: zorgen dat die nieuwe mohamedaanse migranten zich niet buitengesloten en gediscrimineerd voelen.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Na Zwarte Piet krijen we hier ook stap voor stap de afschaffing van alle andere tradities.

  Daarom: NOOIT TOEGEVEN!

  Like

 6. Ongelovige zegt:

  Gaat de zweedse kroon nog niet vervangen worden door de Arabische dinar? Want vele ‘nieuwe zweden’ voelen zich beslist ongemakkelijk met hun nieuwe munt.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Zonder verdere woorden:

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Weer een traditie die moet wijken onder druk van het immigratirgespuis en vooral de policorbende. Weg-met-onsisme in optima forma. Dat is het probleem met die scheefdenkende policor (= linkse) leipkoppen je eindeloos aanpassen aan de immigranten driewerf “NEEN!” Juist zij dienen zich aan te passen.Maar probeer maar ’s een hardcore weg-met-onsist daarvan te overtuigen,teen heel leven linkse koprot overkom je niet zo 1,2,3.

  Like

 9. wim zegt:

  Hoezo allemaal blond? Dus niet.

  Like

 10. Jean zegt:

  Dat migrantengedoe begint mateloos te irriteren, gelukkig zijn er steeds meer westerlingen die deze troep weg willen liefst nog vandaag want w kunnen ze niet meer verdragen, elke dag ellende en barbaars geweld met die troep onderontwikkelde achterlijke barbaren.
  De revolutie staat al aan de voordeur en het zal gaan vlammen, zeker weten want wij eisen in barbaarsvrij Europa, een Europa waarin vreemdelingen onze normen en waarden moeten respecteren en nooit andersom.
  Het politiek gespuis wat dwars ligt zoals die vuile groene rotzooi zal de rekening zwaar betalen, zeker weten.
  Grenzen sluiten, dubbele nationaliteit verbieden, illegalen eruit en criminelen in de cel, de overige vreemdelingen zonder inkomen in gesloten instellingen en asap het land uitzetten en starten met die islamitische smeerlapperij.
  Wij eisen een veilige beschermde gemeenschap want daar betalen we voor, niet om die klaplopers in Brussel en Den Haag te beschermen, die lullers en zakkenvullers interesseren ons geen flikker en zeker die van Laken en Soesdijk niet een club die ons bakken geld kost en geen enkele toegevoegde waarde heeft.
  Voor nieuwjaar starten met het verwijderen van die levensgevaarlijke achtrlijke perverse gewelddadige barbaren, in Afrika kunnen ze zich uitleven maar hier moeten ze eruit inclusief de clubjes die leven via die importbarbaren, punt.
  Tegenover mensenrechten staan mensenplichten en dat moet in evenwicht zijn anders valt het om, momenteel is het al lang omgevallen want de idioten schreeuwen enkel maar om rechten, iets wat doorgaat voor onmens heeft geen rechten en die barbaren zijn onmensen, dus…..

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Ander woord voor linkse Zweed: politiekcorrecte sukkel !!!

  Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 13. Jack Zwaluw zegt:

  Ik ben toch fervent voorstander van het Japanse model, en dan gelijk maar voor heel Europa…

  Japan heeft vorig jaar aan bijna twee keer zo veel mensen asiel verleend als in 2013. De toename was in absolute aantallen echter niet spectaculair: in 2013 werden zes asielaanvragen goedgekeurd, in 2014 elf.

  Bron. NOS

  Like

 14. koos zegt:

  Ik wil mijn oude Zweden terug!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s