Hollande gaf “vertragingen” en “fouten” toe en stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn

screenshot_131

(Vertaling: E.J. Bron)

De socialist is zo impopulair als geen enkele andere president voor hem in de jongere Franse geschiedenis, zijn resultaten in de peilingen zijn vernietigend. Uit die peilingen blijkt dat hij bij zijn kandidatuur in het voorjaar van 2017 minder dan 10% van de stemmen zou halen.

epoch-times

Het is een enorme donderslag: de Franse president François Hollande ziet af van een kandidatuur bij de presidentsverkiezingen komend voorjaar. “Ik heb besloten geen kandidaat te zijn bij de presidentsverkiezingen”, zei de socialist donderdagavond tijdens een tv-toespraak in het Elysée-paleis in Parijs. De 62-jarige motiveerde deze stap, die uniek is in de geschiedenis van Frankrijk, met zijn slechte overwinningskansen.

“Hij zou zich bewust zijn van de “risico´s” om zonder voldoende ondersteuning mee te doen de presidentsverkiezingen in 2017, zei een bleke Hollande met matte stem. Hij waarschuwde voor een overwinning van de conservatieve presidentskandidaat François Fillon of de “rechts-extreme” cheffin van het Front National Marine Le Pen.

De socialist is zo impopulair als geen enkele andere president voor hem in de jongere Franse geschiedenis. Zijn resultaten in de peilingen zijn vernietigend. Uit die peilingen blijkt dat hij bij zijn kandidatuur in het voorjaar van 2017 minder dan 10% van de stemmen zou halen en al in de eerste ronde zou afvallen.

De laatste tijd nam de druk op Hollande uit eigen gelederen toe om af te zien van een kandidatuur. Zo sloot minister-president Manuel Valls afgelopen weekend een kandidatuur tegen de staatschef bij de voorverkiezingen van de socialisten in januari niet uit. Nadat Hollande zich heeft teruggetrokken, geldt het als waarschijnlijk dat Valls aan de voorrondes mee zal doen.

Hollande werd in 2012 in het Elysée-paleis gekozen, nadat hij had gewonnen van de conservatieve toenmalige president Nicolas Sarkozy. Maar in de jaren van zijn ambtsperiode werd Hollande met het oog op de zwakke economische groei en de record werkloosheid steeds minder populair. Ook werd hem een gebrek aan leidinggevende kracht verweten.

Donderdagavond verdedigde Hollande zich. Er zou bij een serie thema´s sprake zijn van “vooruitgang”. Tegelijkertijd gaf Hollande “vertragingen” en “fouten” toe. Hij zou nu de komende maanden tot aan de verkiezingen het land willen leiden. Frankrijk kiest in april en mei een nieuwe president.

Hollande is de eerste president in de geschiedenis van Frankrijk´s Vijfde Republiek die er vanaf ziet zich opnieuw kandidaat te stellen. Staatschef Georges Pompidou was in 1974 in functie overleden.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hollande gaf “vertragingen” en “fouten” toe en stelt zich niet beschikbaar voor een tweede termijn

 1. Steven zegt:

  WEG met die VENT…LAPZWANS!

  Like

 2. Goed dat hij opstapt, hij was geen verrijking voor Frankrijk.

  Like

 3. Ongelovige zegt:

  Een tragisch figuur, één in de lange rij onbekwamen die Europa teisteren. De ex-oostblokkers wrijven zich de ogen uit bij het zien van al deze ellende.

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat zouden dan 11% teveel geweest zijn…
  Dat stuk onbenul en die griezel uit Duitsland hebben samen met die EU misdaadorganisatie enorm veel schade toegebracht aan ons Europeanen.
  Die hele troep heeft met glans de strop verdiend.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  IK, “Monsieur Le President”, vind toch dat door mijn aftreden ik niet helemaal hoef toe te geven dat ik verkeerd heb gedaan.
  Dat is nog niet zo duidelijk…………….

  Like

 6. Slimme vent en zo zijn er meer die de bui al zien hangen, ook in ons land. Zo snel mogelijk weg van het front voordat de schuimbekkende meute losbarst en de guillotines niet aan te slepen zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s