Kerstmarkt Rüdesheim: Duitsers verontwaardigd over islamitische infokraam

screenshot_140

(Door: Nancy McDonnell – Vertaling: E.J. Bron)

Een islamitische infokraam zou niet thuishoren op een christelijke kerstmarkt, vinden enkele inwoners van Rüdesheim. De verontwaardiging onder de autochtone inwoners is inmiddels zo hevig geworden, dat de burgemeester een veiligheidsrisico zou zien. De organisatoren van de kerstmarkt hebben geen begrip voor de afwijzing.

epoch-times

“Zoiets hoort niet op een christelijke kerstmarkt!”, zegt een mevrouw verontwaardigd over de kleine infokraam op de “Kerstmarkt van de naties” in Rüdesheim. Zoals het “Wiesbadener Tagblatt” meldt, komen er steeds meer klachten binnen op het raadhuis van Rüdesheim, omdat een islamitische infokraam toestemming kreeg om op de kerstmarkt te staan.

De verontwaardiging is inmiddels zo heftig geworden, dat de burgemeester van Rüdesheim, na ruggespraak met de politie, een veiligheidsrisico voor de kerstmarkt zou vrezen. Nu zou de islamitische Ahmadiyya-gemeenschap, die de eigenaar is van deze kraam, ervan overtuigd moeten worden de kraam vrijwillig af te breken.

De burgemeester van Rüdesheim, Volker Mosler (CDU), ziet geen juridische aanleiding hier tegen op te treden. “Vanwege het gevarenpotentieel op grond van de heftige reacties zou hij echter graag een vrijwillig vertrek van de infokraam willen”, aldus het “Wiesbadener Tagblatt”.

Wat betreft de organisatoren van de kerstmarkt, Erik en Peter Rehwald, is daar geen sprake van: “Waar gaat zoiets dan naartoe?” De infokraam, die niet alleen informatie over de islam zou geven, “maar ook de natie Pakistan op de markt vertegenwoordigt”, zou precies daar horen. Ze zouden allebei “heel verbaasd zijn over deze intolerante maatregel”.

De vertegenwoordigers van de Ahmadiyya-gemeenschap in de Rheingau zouden dit jaar voor het eerst met dit idee naar hen toegekomen zijn, “omdat zij volgens hen juist in deze onrustige tijden zouden willen laten zien dat zij inwoners van Rüdesheim zijn en erbij horen. En ook om over hun religie te informeren.” Volgens Rehwald zou op de markt niemand lastig gevallen of bekeerd worden.

Een “kerstmarkt van de naties”, zegt Rehwald, zou zoveel internationalisme moeten bezitten om ook vertegenwoordigers van andere religies te accepteren. De stad Rüdesheim zou per slot van rekening ook van mensen leven uit verschillende culturen en met verschillende religies, die hier als toeristen komen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

50 reacties op Kerstmarkt Rüdesheim: Duitsers verontwaardigd over islamitische infokraam

 1. Ongelovige zegt:

  Wie je zeker nooit zal horen protesteren is de Kerk, als ze hen al niet zelf uitgenodigd hebben. Hahaha, een gebrek aan lef kun je die moslims toch niet verwijten! Al een wonder dat ze niet met megafoons ‘Allahu akbar’ staan te roepen: ‘Onze God is groter’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Die staat daar vast om de mensen alvast de PISLAM te introduceren.
  Maar vrijwillig vertrekken is uit den boze..want dat is een ‘intolerante maatregel’….
  Hoe zou het immers vergaan zijn als daar een pislamitsche markt was geweest, en er stond maar één kraampje tussen met het christendom.
  Hadden ze dan ook iets geroepen van…’dat is een intolerante maatregel’, of hadden die haatbaarden dan zelf die kraam al afgebroken, en die man die erachter staat half dood geslagen?
  Waarschijnlijk had dan de burgemeester de politie de opdracht gegeven die kraam met het christendom desnoods hardhandig te verwijderen.
  Zolang mensen dit soort ONZIN nog blijven pikken en niemand iets doet..wordt het alleen maar erger en loopt straks iedere vrouw met een hoofddoek en worden westerse vrouwen op iedere hoek de bosjes ingetrokken!!

  Like

 3. Steven zegt:

  by the way…hebben ze de kerst in Europa nog niet AFGESCHAFT?
  Had toch wel verwacht dat ze alles wat met het christendom te maken zou hebben allang hadden VERBODEN! Want Merkel is in rap tempo haast aan het maken om nog zoveel mogelijk af te breken ten gunste van de haatbaardenclub!

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Kerst wordt het volgende slachtoffer van de importbarbaren, eerst verzieken ze het Sint Nicolaasfeest, daarna Kerst en dan Pasen.
   Daarna worden de islamitische “feestdagen” definitief ingevoerd !

   Like

 4. 4sjun zegt:

  Wat een onzin. Laat die mensen hun eigen feestje organiseren in plaats van dat van anderen voor hun voorschriften en plichtenleer te kapen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Voor de zoveelste keer: Daar zou misschien in het kader van de ‘kerstgedachte’ over te práten geweest zijn, bij alle andere soorten religies, omdat die allemaal de scheiding van kerk en staat erkennen, maar níet bij de islam, omdat zij die scheiding níet erkent en na zoveel eeuwen nog steeds voortdurend op de loer ligt om alles en iedereen aan zich te onderwerpen. Dát is de reden, waarom zij er op geen enkel vlak – dus ook niet op dít vlak – bij hoort!
  Als men nou eens begon, met dat onomwonden te zèggen tegen elke moslim-organisatie, die een dergelijke aanvraag kwam doen…….
  Maar de instanties wier taak het is om dat te doen, hebben zich reeds zó laten omlullen door de taqiyya-argumenten van diezelfde islam, dat ze dáár niet eens meer zeker van zijn: “Islam” is immers “vrede?” (Já: in de vroegere USSR betekende “mir” óók “vrede” al was de betekenis hemelsbreed verschillend van de onze!)
  Aan hún soort “vrede” kleeft te veel bloed en onderwerping. Daarom hoort de islam niet op een “Christkindlmarkt” thuis!
  Maar eer je die bestuurlijke elite daarvan doordringt…..Nou ja, dat is natuurlijk doodgewoon ónwil!

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Daarvoor moeten ze juridisch met de billen bloot en erkennen dat de islam staatsvijandig is. Dat lef hebben ze (nog?) niet.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Nee. Het is een kerstmarkt die bij het kerstfeest hoort (nou ja, hoort?).
   Daar hebben andere religies niets te zoeken, of ze nu wel of niet scheiding van kerk en staat erkennen.
   Die “drang” om anderen te “informeren” over hun religie is “mooi”, maar dat doen ze dan maar niet bij gelegenheden waar een ander geloof feest viert.
   Als je respect voor andere religies hebt, dan laat je andermans feesten met rust.
   Schapen, dam enzovoorts.

   Like

 6. BertG. zegt:

  Niet meer dan even laten weten dat ze er zijn, pure provocatie.
  Maar daar doen ze het het om. Sarren en treiteren.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Het betreft hier een stand van de islamitische Ahmadiyya-gemeenschap.

  De Ahmadiyya gemeenschap is een islamitische afsplitsing naar ik meen midden 19de eeuw. De Ahmadiyya moslims worden door zowel de soennieten alsook de shia moslims ernstig vervolgd. Binnen de Ahmadiya moslim gemeenschap hebben ze geprobeerd de islam te christianiseren. Het geweld wordt afgezworen en man en vrouw zijn binnen de Ahmadiyya beweging gelijk. De Ahmadiyya beweging is de oudste moslim populatie in Nederland. Zij vestigden zich in Nederland (begin twintigste eeuw) en ook elders in de wereld buiten de geijkte moslim gebieden om vervolging te voorkomen. De oudste moskee in Nederland staat in Den Haag en zal zo rond 1920 aldaar gebouwd zijn. Voor zover ik weet en kan beoordelen heeft de Ahmadiyya gemeenschap in Nederland sinds hun wonen hier vanaf het begin van de twintigste eeuw nooit voor problemen gezorgd. Er zijn twee Ahmadiyya concentraties in Nederland in Den Haag en in Nunspeet.

  Liefde voor iedereen, haat voor niemand is de dragende spreuk van de Ahmadiya gemeenschap.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ahmadiyya_Moslim_Gemeenschap

  Like

   • Taljaard zegt:

    @E.J.
    De Ahmadiyya is een van de minst gevaarlijke varianten van de islam.
    Kun je nagaan hoe erg de rest is.

    Geliked door 2 people

   • Jan zegt:

    Die Methoden der Ahmadiyya

    Ohne Rücksicht und Respekt für die Gastgebergesellschaft

    Typisch für das Vorgehen der Ahmadiyya im Rahmen ihres 100-Moscheen-Plans ist es, heimlich hinter dem Rücken der Anwohner ein Grundstück zu kaufen, die Hintergangenen dann mit den Grundmauern einer Moschee zu konfrontieren und schließlich das Liedlein von den ach so friedlichen Ahmadis zu singen, mit denen man nun dringend ins Gespräch kommen müsse. So geschehen zuletzt in Darmstadt, s.a. Projekte der Ahmadiyya.

    TÄUSCHUNG ist nur der eine Teil der Ahmadiyya-Methode

    Kritische Einzelpersonen werden dann persönlich bedroht, so die Autorin der Ahmadiyya-Studie oder der Betreiber des Schlüchterner Bürgerbegehrens, der sich am Gartenzaun ein paar Ahmadis gegenübersah, die ihn als Nazi beschimpften.

    Eine weitere Schiene der Ahmadiyya-Strategie ist der juristische Djihad.
    ..
    Man muß bei der Ahmaidyya genau erkennen, dass sie gezielt unsere Strukturen zu unterwandern versucht.

    http://www.moschee-schluechtern.de/ahmadiyya/methoden.htm

    Menschen- und Drogenhandel stehen schon lange im Zentrum der Erklärungsversuche für den unerklärten Reichtum der brain-washing-Sekte. Dr. Schröter hat auf die Abzocke von Asylbewerbern zu Lasten des deutschen Steuerzahlers hingewiesen. Beobachter des Ahmadiyya-Zentrums in Frankfurt-Bonames Genfer Str. 11 berichten von regem Menschen- und Warenverkehr bes. nachts. Und orthodox-islamische Kritiker der Sekte berichten von Festnahmen führender Ahmadis in den Arabischen Emiraten und England wg. Drogenschmuggels.

    http://www.moschee-schluechtern.de/ahmadiyya/kriminelle_menschenhandel.htm

    Een criminele bende, zoals iedere islamitische richting en vergelijkbaar met de praktijken van Scientologie, ook een kolderideologie.

    Like

   • Nemesis zegt:

    En de eerste reactie was:
    #1 Elijah (01. Dez 2016 21:33)

    Und in Karlsruhe hat man es geschafft, einen Pizzastand auf dem Weihnachtsmarkt zu verbieten – weil dieser nicht weihnachtlich ist.

    😀

    Like

  • BertG. zegt:

   Als ze ook kerst vieren, als afsplitsing, dan hebben ze daar misschien wat te zoeken, anders niet.

   Like

  • BertG. zegt:

   ” Liefde voor iedereen, haat voor niemand is de dragende spreuk van de Ahmadiya gemeenschap. ”

   Bij die andere mossels is het dat ze vrede brengen.
   Maar proberen ze het daarmee niet altijd om zieltjes te winnen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik zou dat maar met een korrel zout nemen, Guus: Sipke van der Land onderzocht begin jaren ’80 al de diverse bewegingen en ook de Ahmadiyya beweging. Bij een bezoek aan de Moskee ag-ie met eigen ogen, dat de vrouwen, net als overal in de islam, door een achteringang naar binnen gingen en de dienst moesten volgen in een apart vertrek, van achter een gordijn. De imam, die hem rondleidde, zag zijn blik op dt gordijn en begon meteen omstsndig te verzekeren: “Dat is níet omdat wij vrouwen minder achten…..blablabla,” maar waarom het dan wel was, kwam er weer niet uit.Van der Land haddaar wel even over willen dóórvragen, maar die gelegenheid werd hem niet meer geboden.
   Hou maar weer op, want ze zijn in de grond allemaal lood om oud ijzer: Islam=islam.
   Trouwens: De bevindingen van Michael Stürzenberger kun je met een gerust hart accepteren: Als er iemand is,die weet, waarover hij praat, is het “onze kleine, dappere man in München!”

   Geliked door 2 people

   • hendrikush zegt:

    Hij is niet klein, het is een uit de kluiten gewassen persoon.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Hendrikush: Dat weet ik even goed als wie dan ook,Hendrikush: Ik heb hem op 11 september jl. in Duisburg persoonlijk mogen ontmoeten.
    Maar daaruit kunt U dan ook afleiden, dat deze term, mijn vaste term voor Michael Stürzenberger, zuiver overdráchtelijk bedoeld is en niets met fysieke lengte te maken heeft: “Kleine” heeft voor mij betrekking op zijn reële menselijkheid en zijn gemakkelijke bereikbaarheid, eigenschappen, die ik van het begin af aan zelfs vanaf bééldscherm aan hem meende af te lezen, en die ik na de ontmoeting in Duisburg absoluut niet heb hoeven bijstellen! “Klein”óók in zijn positie van eenzame strijder.
    In die zin, niet in letterlijke, is en blijft hij voor mij “Onze kleine, dappere man in München. En neemt U van mij aan, dat het als een eretitel beschouwd kan worden!

    Like

   • Mirjam zegt:

    Ja, Michael Stürzenberger is een oprecht iemand, die staat voor wat hij zegt en de feiten benoemt.

    Like

  • Mirjam zegt:

   Het kan wel zo zijn dat deze gemeenschap nooit voor problemen heeft gezorgd, maar er is maar één koran en de koran is dé koran. Een haat predikend boek waar een ander geloof niet in wordt getolereerd en waar gelovigen wordt opgedragen om ongelovigen te doden. Dit hoort NIET op een Christelijke markt thuis, maar kan zelfs worden aangezien als een provocatie.
   In het dagelijkse leven zoeken moslims ook niet een weg om te verbinden met andersgelovigen, en waarom niet? Omdat de koran géén ander geloof tolereert en het als vijandig beschouwd. Je mag met de ‘vijand’ heulen, maar alleen om dat gedaan te krijgen wat voor jou van nut is, maar géén verbintenissen aangaan. Dit zegt de koran letterlijk.
   Kuzu heeft het ook over ‘verbinden’ met elkaar, maar Kuzu is ook een moslim en leeft volgens dat ‘geloof’.
   Ze gaan steeds een ‘stapje’ verder, tot de volledige onderwerping én verovering een feit is. Wat ze willen is ons Christelijk gedachtegoed vernietigen en wegvagen, want WIJ zijn de ongelovigen en dienen onderworpen te worden aan het ‘echte’ geloof, volgens hen, hun geloof, de islam. Het liefst zouden ze Kerstmis dus willen afschaffen. Wat doen ze dan daar, waar juist het Christelijk geloof wordt gevierd?……Juist..
   Het is géén poging tot toenadering, maar juist tot afschaffing en daarom horen ze daar niet. Ze zouden ons nooit toestaan om met een kraam waar het Christelijke geloof wordt gepromoot met een kraam op hun feesten te komen staan. Dat is gewoon een feit.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   De oudste moskee in Nederland staat in Den Haag en zal zo rond 1920 aldaar gebouwd zijn.
   Dan is het overduidelijk al in 1920 de verkeerde kant opgegaan in Nederland.
   En in Wikipedia kan iedereen naar hartlust schrijven, het is daardoor helemaal niet onmogelijk dat dat medium wordt gebruikt om mensen een rad voor ogen te draaien.
   De link van E.J. Bron met het artikel in Duitsland is veelzeggend. Daaruit blijkt dat die ahmadiyya eigenlijk niet minder verderfelijk is dan “niet soenen” of “shitten”, maar dat het ze hoogstens lukt om de zogezegde vervolging door hun mislimische broeders te benutten om hun schaapsvel wat vaster om zich te knopen en zodoende de cultuurrelativisten een handvat te geven om het maar weer voor ze op te nemen.
   Als in meer dan 50 mislimlanden het onmogelijk is om rustig en zonder problemen als niet-mislim te leven, dan moet iemand wel een ongelooflijke domoor zijn om te denken dat mislimisme een verrijking is en een nog veel grotere domoor om te denken dat met die (inmiddels) rassen in vrede samen te leven.
   Iemand kan zichzelf veel wijsmaken (dat kunnen we dag en dagelijks uit de MSM tot ons laten komen) maar uiteindelijk zal het die zo bejubelde mislam zijn die aantoont dat cultuurrelativisme gelijk staat aan zelfmoord.
   Welnu, ik hoef niet meer zo lang op deze aardkloot, maar die jaren die me nog resten zou ik graag leven zonder dag in dag uit met baarden, burka’s, kopdoeken en wat er nog meer voor moois met de aanhangers van de religie van vrede en verrijking is meegekomen.
   De enige goede mislim, is een mislim die in zijn eigen mislimland woont. De enige goede moskee is een moskee die in een mislimland staat. De beste moskee is een moskee die met de grond gelijk is gemaakt.
   Nee, ik ben niet politiek correct en ja, daar ben ik blij om en trots op.
   Wat men ook van me kan zeggen, maar in ieder geval niet dat ik mijn eigen afkomst verloochen enkel en alleen omdat ik met oogkleppen oploop of mijn ziel verkoop.

   Geliked door 2 people

 8. Frans Brassens zegt:

  Stel je voor: Op een feestelijke PvdA bijeenkomst waar de rode rozen met kwistige hand worden uitgedeeld, nestelt zich een PVV-kraampje met info over deze partij………

  Ja, ik weet het, het IS geen feest bij de PvdA, het zal eerder een bespreking zijn van de vraag hoe de uitvaart plaats moet gaan vinden. Maar het is slechts een verzonnen gelijkwaardig en vergelijkend voorbeeld hoor!

  Geliked door 2 people

 9. Peterdm zegt:

  De neo-nazi schoften zijn weer gereorganiseerd anno 2016. Hitler grootste vrienden de Islam en zijn joden haters zijn terug in Duitsland. Waarom? De nationale socialisten (nazi) Duitser wil van zijn geschiedenis af, het wil niet meer voor “moffen” uitgemaakt worden maar met de duim omhoog door de islam-plaatsvervangers van de afgemaakte Joden bejubeld worden. Het is maar goed dat er een Pagida et cetera beweging is opgestaan die het Duitse volk op tijd wakker maakt!

  Like

 10. Golden Girl zegt:

  volgend jaar islam kraampjes, burka verkoop, halal eten, enz , weg kerstmarkt, dag goeie ouwe tijd

  Geliked door 2 people

  • Peterdm zegt:

   Golden Girl, 2017 wordt het jaar dat wij een einde maken aan de opkomst van de politieke ideologie van de Islam, gesteund door Donald Trump en onze Geert Wilders. Wees nooit bang, neus ophoog en vecht door dat in onze samenleving geen plaats is voor de islam!

   Like

 11. Tistochwat zegt:

  “infokraam”

  Ik las in eerste instantie “infok raam”.
  Zou zomaar kunnen: een stel mohammedaanse besnedenen achter een bepaald soort raam om de soort verder uit te breiden?

  Like

  • Golden Girl zegt:

   Tistoch, haha ff gelachen infok raam, ja dan komen Duitse dames langs die al tijdje droog staan, die willen wel een besneden manneke, en hop even de gordijntjes dicht want er wordt een nieuw moslim mensje bij gemaakt

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik zou bijna wat willen zeggen, maar ik doe het toch maar niet.
   Anders ga je nog denken dat ik er vreemde gedachtes betreffende jou er op na hou.

   Maar hoe kom je er op.
   Van kerst markt naar besneden lullen achter een raam.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Tistochwat 2 december 2016 om 21:54

   Aanvulling:
   Ik doelde op de “besneden” mohammedaanse broedmachines achter dat raam en NIET op “besneden” haatbaarden.

   Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Ongeacht welke stroming van de islam het ook is. Wat mij betreft is er geen enkele welkom. En als het aan mij had gelegen woonde er niet een van hen in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 13. Johan zegt:

  Waarom gaan die moslims niet in de zandbak hun eigen suikerfeest-info-santekraam opzetten. En hier opzouten s.v.p. En niet onze kerstmarkten vervuilen !

  Like

 14. kruisridder zegt:

  Kerstbomen en kerstfeesten worden op scholen en instellingen ook niet meer gehouden omdat de linkse vertroebelde geesten vinden dat de moslimzieltjes op hun lange teentjes getrapt worden. Dat de eigen bevolking zich daar vreselijk aan stoort, daar hebben ze totaal geen boodschap aan. Ze komen alleen op voor hun eigen stemvee. Nu echter de bevolking tekeer gaat tegen een islamitische kraam op de kerstmarkt, zijn de rapen gaar in die linkse burelen.

  Like

 15. Noemen ze dit nou verbinden, kan je net zo goed een boeddha beeld in een katholieke kerk zetten.

  Like

 16. Jan zegt:

  Ik vind dat er in die stand best een groot vreugdevuur mag worden ontstoken.

  Geliked door 1 persoon

 17. Hendrik zegt:

  Het maakt niet uit hoe of wat deze mensen zijn, islam hoort niet in Europa. Weg met die constante bron van ellende.

  Like

 18. volksrechter zegt:

  Als men tijdens de ramadan een kraampje bij een moskee moest zetten om te zeggen hoe lekker varkensvlees wel kan zijn, het kot zou te klein zijn……….

  Like

 19. milaK9 zegt:

  Schokkend vind ik dit; “De organisatoren van de kerstmarkt hebben geen begrip voor de afwijzing.”
  Natuurlijk zullen zij wel begrip hebben voor de afwijzing vanuit de islamitische hoek als een christelijke organisatie hetzelfde zou gaan doen.
  Want immers, van de islam blijf je af.
  Die ga je niet treiteren of provoceren.

  Velen knielen nu al voor de islam/allah terwijl ze dat helemaal nog niet hoeven te doen.
  Op het moment dat ze dat verplicht moeten doen, pas dan zullen zij in actie komen.
  Maar dan is het te laat.

  Die mensen (“de organisatoren”) hebben helemaal niks met de vrijheid van een ander.
  Zij faciliteren de islam terwijl ze onze eigen vrijheden verkwanselen.

  Like

 20. hslot4 zegt:

  Nu zou de islamitische Ahmadiyya-gemeenschap, die de eigenaar is van deze kraam, ervan overtuigd moeten worden de kraam vrijwillig af te breken.
  Hoeven ze niet zelf te doen wil ik best even bij helpen

  Like

 21. Michael M Jacobs zegt:

  Allah is NIET de God van Abraham, Izaak en Jakob. De connectie tussen Abraham en de leer van aartsbedrieger, massamoordenaar en zelfbenoemde ‘profeet’ Mohammed is compleet verzonnen. Hagar, de dienstmaagd van Abraham, die Ismaël ter wereld bracht, kwam immers uit Egypte, terwijl het verhaal van Mohammed zich in Arabië afspeelt. En ook: afgezien van het feit dat Allah drie dochters had, de godinnen Allat, Uzza en Manat (zie de Duivelsverzen), is de islam dus ook geen Abrahamitische religie. De God der Joden en der christenen houdt van alle mensen, maar Allah heeft alleen ‘moslims’ lief, en ook dat nog onder zeer strikte voorwaarden. Boeddhisten, christenen, Hindoes, Joden en tal van andere groepen (afvalligen, critici, homo’s, overspelige vrouwen) kunnen wat Allah betreft doodvallen – voor hen geldt gewoon de doodstraf. Het kussen van een steen in Mekka hoort tot de vijf ‘zuilen’ van de islam, maar het spreken van de waarheid niet. Zoiets kun je niet een godsdienst noemen – de doelstellingen van Allah staan hááks op de onze, en daarover moeten we openlijk met elkaar spreken.

  Like

 22. BertG. zegt:

  ” en daarover moeten we openlijk met elkaar spreken. ”

  Ik mag toch hopen, dat jij hiermee niet een oproep doet tot evangelisatie.
  Daar ga je geen zin in hebben, geloof ’t maar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s