Noorwegen: Katholieke kerk verfraaide zijn ledental met migranten

screenshot_142

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Om meer subsidie van de staat te krijgen, heeft de katholieke kerk in Noorwegen gewoon zijn ledental met migranten verfraaid. Nu was er sprake van een aangifte wegens bedrog en een geldboete.

contra-magazine

Immigranten met een “katholiek” klinkende naam werden door de katholieke kerk in Noorwegen gewoon bij de leden van de kerk gerekend om zodoende meer subsidie van de staat te krijgen. Het gemelde aantal leden kwam volgens de Britse krant “The Independent” niet overeen met het daadwerkelijke aantal. Na ongeveer twee jaar werd het onderzoek door justitie grotendeels afgesloten.

Het aartsbisdom Oslo, dat voor de registratie van alle in het land levende katholieken verantwoordelijk is, werd nu veroordeeld tot een geldboete van 1 miljoen Noorse Kronen (ongeveer € 110.000,-). De omgerekend ongeveer € 4,6 miljoen aan teveel aan ontvangen belastinggeld moet ook terugbetaald worden door de katholieke kerk. De verantwoordelijke chef van de kerkadministratie, bisschop Bernt Eidsvig, die vanwege zwaar bedrog was aangeklaagd, kon hiermee quasi “vrijgekocht” worden, zoals de kerk meedeelde. Daarom werd er geen klacht ingediend tegen de econoom van het bisdom.

In een standpuntbepaling verdedigt de katholieke kerk zich: “We hebben niets illegaals gedaan of teveel geld gekregen.” Bovendien benadrukte men dat wantoestanden, die in het verleden onthuld zouden zijn, al lang uit de weg zouden zijn geruimd. Het zouden vooral Poolse migranten geweest zijn, die vanaf 2004 in behoorlijk groot aantal naar Noorwegen kwamen, maar zich niet bij het aartsbisdom lieten registreren. Dus zou men dat zelf ter hand hebben genomen, omdat men zo ook aan de desbetreffende subsidies van de staat kwam, die afgemeten worden aan het aantal leden van de desbetreffende religiegemeenschappen.

Geld regeert de wereld – en de katholieke kerk, die eigenlijk een van de rijkste organisaties ter wereld is, vormt daarop geen uitzondering als het om zelfverrijking gaat. De kerk mag in het overwegend protestantse Noorwegen dan wel een kleine gemeenschap vormen, maar de “wereldkerk” zelf zwemt in de rijkdommen. En als het er om gaat nog meer geld bij elkaar te schrapen, is de kerkvorsten ieder middel recht.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Graaien, Hypocrisie, katholieke kerk, Noorwegen, Rotzakken. Bookmark de permalink .

19 reacties op Noorwegen: Katholieke kerk verfraaide zijn ledental met migranten

 1. 4sjun zegt:

  En andermaal kraaide er een haan naar…

  Like

 2. BertG. zegt:

  Dat wisten we toch allang, het gaat ze om de vulling van de kerk bankjes.
  Welke schoft daar ook op zit, maakt niet uit.
  Is het ooit anders geweest dan.

  Like

 3. Steven zegt:

  Die kerk zal vast niet zo lang meer bestaan neem ik aan….

  Like

 4. Bas zegt:

  God straft onmiddellijk.

  Like

 5. Ron zegt:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/12/Nieuwe-EU-richtlijn-bestempelt-iedere-burger-tot-potentile-terrorist-net-als-in-Turkije

  Iedereen die “foute” websites bezoekt is nu volgens de EU potentiële terrorist.
  Ik las bij Xander in het commentaar al dat VPN or TOR aangeraden wordt.

  Zorg dat je een VPN krijgt die je naar een ‘neutraal’ land leidt voordat je alternatieve websites gaat bezoeken, of leer hoe je het TOR netwerk moet gebruiken.
  Ga in elk geval op dit gebied dingen uitproberen en gebruiken.
  Beter voorbereid zijn dan te wachten tot de EU Gestapo je op komt pakken.

  Ik gebruik zelf dit soort diensten ook ter beveiliging. Het valt me namelijk ook steeds vaker op dat in browsers meldingen komen dat certificaten niet kloppen. Net alsof er reeds via een man-in-the-middle aanval al geprobeerd wordt om verkeer naar ‘foute’ websites af te luisteren.
  Ben ik momenteel nog de enige die hier last van heeft ?

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb nergens last van, en ik gebruik zelf niet eens een VPN.
   Enkel 4 browser uitbreidingen.
   HTTPS everywhere, uBlock origin (of adblock plus), Ghostery en Better privacy.

   VPN gebruik ik enkel op mijn android tablet.

   Like

   • Ron zegt:

    Bedankt voor de tips. Ghostery is zeer waardevol.
    Met Ghostery is gebleken dat nogal wat alternatieve websites opeens een partij referenties naar tracking sites erbij hebben gekregen die automatisch naar binnen worden gehaald. O.a. Fenixx.org maar ook deze Ejbron website heeft er zeker 6 gekregen, RT.com heeft er wel 14 tot 16 gekregen.

    Die tracking sites gebruiken Https, en hebben hun certificaat mogelijk van een serie cowboys onder de certificaatuitgevers gekregen, of erger. De uitgiftedatums zijn voornamelijk geheel fout.
    Deze certificaatwaarschuwingen die ik kreeg bleken allemaal van tracking sites te komen zoals o.a. “Double click”, “Facebook Social Graph”, “Gravatar”, “Pinterest”, “ScoreCard Research Beacon”, “WordPress Stats”.

    Voorheen had ik dat nooit, maar zeer kort nadat op Xandernieuws te zien was dat we opeens allemaal als terrorist worden beschouwd zijn dat soort alternatieve sites van tracking tools voorzien, mogelijk in opdracht van regeringen.
    Nu verwacht ik niet dat ejbron of fenixx dit zelf besloten hebben dus is het waarschijnlijk wordpress die dit aan iedereen oplegt die daar een site heeft.
    Ik ben benieuwd of er iemand is die hier meer weet van al die spontane verschijningen van tracking websites.

    Like

   • BertG. zegt:

    Al die volgers waren er altijd al, je heb het alleen nooit geweten en hoe ze heten of afkomstig van waren.
    Wat bij Bron en Fenixx staat komt van WordPress af.
    Ik heb enkel Gravatar groen gegeven, anders zie je geen plaatjes meer bij namen, en ik gebruik het zelf ook, zo’n plaatje.

    Like

  • Ongelovige zegt:

   Heb dat ook, alsook ‘verbindingsproblemen’, oa op rt.com en fr.sputniknews.com

   Like

 6. Peterdm zegt:

  Ik weet niet waar Katholiek haar naam heeft gekregen, maar wat ik wel weet is dat het totaal niets te maken heeft met de echte Jezus van Nazareth want katholieken noemen hem Jezus Christus . Wat katholiek wel weer slap in is dat de Papa in Rome zeer geschameerd is van de islam en zijn 9 jarige bruiden en dat die lullapapa benedictus de zoveelste steeds meer bemoeid met het voortplanting leven van mensen. Het is dan ook niet leuk om elke dag een preek te houden voor lege kerkbanken. Nogmaals PAPA di Roma Benedictus, het waren de Romeinen die Jezus van Nazareth hebben gepint en niet de Joden! comprendre

  Like

 7. Ron zegt:

  Omdat we binnenkort potentiële terrorist zijn als we websites als deze bekijken heb ik hier nog een bruikbaar commentaar op fenixx.org gevonden (bedankt BertG):

  https://fenixx.org/2016/12/02/iedereen-is-gelijk-maar-sommigen-zijn-meer-gelijk-dan-anderen/#comment-39238

  Like

 8. Ongelovige zegt:

  Vergelijkbaar: Ex-Oostbloklanden verfraaien immigrantenaantal met Oekraïners om geen moslims meer te moeten toelaten:
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3019073/2016/12/02/De-verdoken-massale-stroom-migranten-waarover-niemand-in-de-EU-spreekt.dhtml

  Like

 9. Zal wel omgebouwd gaan worden tot een moskee.

  Like

 10. Jan zegt:

  Wat wil je verwachten van de Lutherse kerk, die heeft een naam hoog te houden als vriend van moslims. Sinds jaar en dag financieren Lutheranen terreur tegen Israël http://www.ngo-monitor.org/ngos/lutheran_world_federation/ , overigens liet Luther zich ook niet onbetuigd tegenover Joden:
  https://ejbron.wordpress.com/2016/05/19/een-raszuivere-jodenhater/

  Luther:
  ….
  Tegen de sabbathers aan een goede vriend’ (1538).
  Een werkje dat niet rechtstreeks tegen de Joden is gericht, maar tegen het judaïseren van christenen uit de volken. Christenen in Bohemen waren van mening dat ze de sabbat moesten gaan houden en zich moesten laten besnijden.
  ‘Over de Joden en hun leugens’(1543).
  Dit is zijn meest anti-judaïstische geschrift, dat qua woordgebruik zelfs zijn medereformatoren te ver ging en waarvan de aanbevelingen over hoe met Joden te handelen in de vorige eeuw door de nazi’s ter hand genomen zijn.
  ‘Over Shem Hamphoras en over het geslacht van Christus’ (1543)
  Dit is zijn tweede anti-joodse geschrift uit 1543. Het grove taalgebruik ontlokte zijn medereformator Heinrich Bullinger de uitspraak: ‘Verkrijgbaar is nu Luthers Shemhamphoras, smerig bij de zwijnen af. Zo het geschreven zou zijn door een zwijnenhoeder en niet door een beroemde zieleherder, het zou enigszins maar niet beduidend te verontschuldigen zijn geweest.’
  ‘Over de laatste woorden van David’ (1543).
  In dit geschrift richtte Luther zich weer tot medechristenen die hij wilde behoeden voor ‘de joodse verlokkingen’.

  Zijn Jodenvijandige houding komt ook duidelijk naar voren in 1537 als hij een verzoek afwijst om bij keurvorst Johan Friedrich te pleiten tegen de uitzetting van Joden uit Keursaksen.

  Het rolmodel van de Joden in de theologie van Maarten Luther
  http://www.kerkenisrael.nl/vrede-over-israel/voi52-2c.php?sw=1152&sh=589

  Like

 11. Witte raaf zegt:

  Zonder subsidies geen bestaansrecht,dat is inmiddels wel duidelijk,dit geldt uiteraard niet alleen voor kerken maar voor alles wat op subsidies draait.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s