Woordvoerder van de Europese Commissie: om te herinneren aan de slachtoffers van Castro is een “bekrompen” opvatting

screenshot_137

(Vertaling: E.J. Bron)

Die beperkte reactionaire geesten die nog niet in staat zijn om Fidel Castro als een revolutionaire leider,held van velen en als een historische persoonlijkheid te zien, kregen nu de hen toekomende uitbrander – en wel door niemand minder dan de woordvoerder van de Europese Commissie.

Margaritas Schinas bevestigde maandag op een persconferentie dat Jean-Claude Juncker het standpunt van de Europese commissie verkondigde, toen hij de communistische leider een “held van velen” noemde. De woordvoerder verklaarde letterlijk dat de Europese Unie “Castro niet tot dictator zou bestempelen”.

Juncker noemde de Cubaanse leider zaterdag in zijn mededeling een “historische figuur van de afgelopen eeuw”, met wiens dood “de wereld een man heeft verloren die een held voor velen was.” Volgens Schinas zou de voorzitter van de Europese Commissie “de historische weg van Fidel Castro op gebalanceerde wijze hebben beoordeeld” door hem alleen maar een “held van velen”, echter niet algemeen een “held” te noemen.

Dit kan over bijna alle bloedige massamoordenaars in de wereld gezegd worden, omdat, te beginnen met Hitler, Stalin, Pol Pot via Mao tot Osama bin Laden aan toe, zij allemaal als helden werden beschouwd in de ogen van hun aanhangers.

Het lijkt erop dat volgens de leer van Brussel ’s nieuwe historische school in het vervolg rekening gehouden moet worden met de gevoeligheden van hun aanhangers door er alleen maar op te letten dat er “op gebalanceerde wijze wordt beoordeeld”.

De woordvoerder van de Europese Commissie wees in naam van deze opvatting een Tsjechische journalist terecht, die wees op de ontelbare mensen die door het Castro-regime vermoord en opgesloten werden, en ook noemde dat de communistische dictator de Sovjet-bezetting van Tsjecho-Slowakije in het jaar 1968 eveneens had ondersteund. Schinas beleerde de Tsjechische journalist door hem uit te leggen dat zulke problemen in het “historische en globale perspectief” bekeken zouden moeten worden en dat het een “zeer bekrompen” beginsel zou zijn om te herinneren aan de slachtoffers van de communistische dictatuur.

Helaas heeft deze progressieve kijk op de geschiedenis nog niet de hele Europese commissie kunnen doordringen. Zo was de voor handelskwesties verantwoordelijke eurocommissaris Cecilia Malmström blijkbaar nog niet in staat om haar horizon “globaal” te verleggen, omdat zij zich in een bijdrage op Twitter zaterdag niet geneerde Castro een “dictator” te noemen, die “zijn volk 50 jaar lang heeft onderdrukt”. De Zweedse politica gaf zelfs haar in de Europese Commissie collega´s een veeg uit de pan door haar onbegrip te uiten wegens de “in het nieuws te beluisteren lofredes”.

Schinas becommentarieerde eveneens kort aangebonden: “Misschien (!!!) bestaat er in Cuba geen vrijheid van meningsuiting, maar die bestaat wel degelijk in de Europese Commissie”. En hij voegde er ijlings aan toe: Malmström´s mening om Castro een “dictator” te noemen, weerspiegelt niet het standpunt van de Europese Commissie.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Bron oorspronkelijk artikel:
http://alfahir.hu
Door: Balogh Gábor

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Barbarisme, Communisme, Cuba, cultuurrelativisme, Desinformatie, dictatuur, Europa, Europese Commissie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Woordvoerder van de Europese Commissie: om te herinneren aan de slachtoffers van Castro is een “bekrompen” opvatting

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, we wísten al zo ongeveer, dat we tegen onze zin in de fuik van een linkse dictatuur gedreven waren; nu weten we dat helemáál zeker.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  De EU is een stealth dictatuur die steeds onbeschaamder haar masker laat vallen. Wordt tijd dat Europa verlost wordt van de crypto communisten in Brussel. Wat hadden ze graag Castro’s macht gehad om hun natte droom over Europa waar te maken. Europeanen verenig U en jaag dit ongekozen politiek schorem weg uit hun Brusselse toren van Babel. Ontneem hun de bij elkaar gegraaide mega pensioenen en sloop daarna de hele handel. Als de EU valt is mijn gemoed gerust en niet eerder. Vallen gaat de EU, reken maar.

  Like

 3. Henk der Niederlander zegt:

  Kijk het is feitelijk heel erg simpel.
  Daar in Brussel vinden ze het Marxistische gedachtengoed iets geweldigs en dat is heel erg normaal voor een stel Marxisten die zich daar een plaats hebben weten te bemachtigen.
  Het geeft ook direct aan dat ze daar helemaal de weg kwijt zijn omdat de Europeese burger helemaal niks wil weten van dat soort gedachtengoed.
  Ik kan me nog herinneren dat de linksen vroeger zo weg liepen met hun Che Guevarra maar voor het gemak maar niet wilden weten welk een massamoordenaar dat was.
  De vraag rijst bij mij dan hoeveel van die klojo’s in Brussel vroeger niet met de Castro en Guevarra doctrine hard weg liepen en het allemaal geweldig vonden.

  Geliked door 2 people

 4. carthago zegt:

  De junckie kon er ook niets aan doen dat zijn ware geweten zomaar sprak, daar hebben de meeste zuipschuiten last van na stevig zuipen en tafelen. De diarree komt daar later nog weer bovenop.

  Like

 5. ieznogoedh zegt:

  Dat een “held van velen” zal waarschijnlijk niet opgaan voor Pinochet en evenmin voor Hitler (door de best gelukte geschiedenisvervalsing staat die toch ook maar mooi als rechts geboekstaafd).
  Wel geldt het uiteraard voor Stalin, Pol Pot, Mao.
  Blijft over wat er beslist gaat worden over Michiel Adriannszoon De Ruyter, Van Speyk, en andere vroeg-Nederlandse helden.
  Ik heb zo maar het gevoel dat zij geen held van velen zullen zijn, althans volgens de EU/linkse kerk.
  Alle mislimische moordenaars natuurlijk weer wel, met uitzondering van Khadaffi, Asad en Saddam Hussein.
  Kortom, als de EU zegt dat iemand wel deugt, dan weet je dat die persoon absoluut niet deugt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Peterdm zegt:

  De EU incompetentie druipt er vanaf, het enige wat Castro heeft achtergelaten zijn de martelkamers en de executie plaatsen om hun socialistisch Castro indoctrinatie te voltrekken. Een droom van de bekrompen zelf gekozen EU commissie die hetzelfde politieke doctrine invult als Castro destijds, gelukkig is dat de EU burger steeds meer inziet dat ze genaaid worden. Zondag heeft Italië een referendum en ik ben reuze benieuwd wat de uitkomst is. U ook?

  Like

 7. 4sjun zegt:

  Meer over Castro opdat niemand kan blijven beweren van niets geweten te hebben

  Like

 8. Harry zegt:

  Wie dergelijke onzin zoals deze ” woordvoerder ” hier ventileert , die is dus totaal onkundig van de situatie ter plaatse . Of erger nog , liegt tegen beter weten in !
  Ga er eens kijken , idioot !
  De EU klootzakken die ons voortdurend belagen , bestelen en bedonderen , worden wel steeds doorzichtiger in hun leugens en bedrog .
  Wie gaat er nu een linkse dictator verheerlijken , tenzij ie zelf uit hetzelfde hout gesneden is ?
  Zeer bedenkelijk , hoor .

  Geliked door 3 people

 9. delamontagne zegt:

  Snelrecht in Cuba direct na de Revolutie………

  In de jaren 60 de massa-executies in de stadiums……

  Like

 10. Winston Churchill heeft eens gezegd: “In oorlogstijd is de waarheid zo kostbaar dat ze altijd moet worden bijgewoond door een lijfwacht van leugens.” Elk boek genaamd De Waarheid moet er daarom één hebben.

  -Terry Pratchett

  Like

 11. Ongelovige zegt:

  Herinneren aan de slachtoffers van Mohammed is wsl een nog veel grotere bekrompen opvatting vlg Ayatollah Juncker.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Weer zo’n krankzinnige links fascistische opmerking van dat achterlijke EU zooitje van ongekozen dictatortjes , Castro was links net als Hitler en vele andere link linkse moordenaars, moeten straks ook hun vele miljoenen slachtoffers verzwegen worden ????

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Dat Hitler links was heb Ik hier al meerdere keren voorbij zien komen maar daar klopt toch echt niks van @ koddebeier
   Waarheid is wel dat hij in de begintijd van de NSDAP een links gedachtengoed gebruikte om het volk te paaien maar later toen de Duitse economie opleefde ging hij steeds meer naar rechts en sloot hij allianties met de Duitse industrie en middenklasse met de belofte dat de winsten zeer groot zouden zijn.
   Het voordeel van dit geheel voor Hitler was dat hij zich kon blijven verkopen als socialistisch maar in werkelijkheid waren zijn grootste verbonden echt wel met de Duitse industrie, die hij nodig had om een oorlogs-machinerie op te bouwen.
   Het einde van het verhaal kennen we allemaal wel

   Like

 13. Jan zegt:

  ‘Juncker noemde de Cubaanse leider zaterdag in zijn mededeling een “historische figuur van de afgelopen eeuw”, met wiens dood “de wereld een man heeft verloren die een held voor velen was.”’
  Lees:
  ‘De wereld treurt om het heengaan van Adolf Hitler. Een groots staatsman, nee, een ziener die gebruik wist te maken van het enorme geestelijke potentiaal dat schuilde in dit fantastisch Germaanse volk. Autosnelwegen, satellieten, de gehele mobiele telefoonindustrie zouden zonder hem en zijn naaste medewerker Von Braun nog in de kinderschoenen hebben gestaan. Met respect mag gezegd worden dat Adolf Hitler zijn tijd ver vooruit was, een ziener en een lichtend voorbeeld voor iedere dierenliefhebber en vegetariër in de nabije toekomst. Laat ons dus een moment van stilte in acht nemen om onze respect te tonen en hem de eer bewijzen die hem toekomt.’

  Like

 14. Thoth zegt:

  (..)Juncker noemde de Cubaanse leider zaterdag in zijn mededeling een “historische figuur van de afgelopen eeuw”, met wiens dood “de wereld een man heeft verloren die een held voor velen was.”(..)

  Oh. Dan ben ik voor iederéén die Juncker wil executeren….

  Like

 15. Jan zegt:

  Zo zie je maar weer, linksvolk is bereidt om miljoenen over de kling te jagen als zij hiermee hun toekomst kunnen verwezenlijken, zij zien dit als noodzakelijk offer, met uitzondering van hen natuurlijk. Sartre was zo’n gek en die waardeloze schrijfster De Beauvoir, alleen gewaardeerd door feminazi’s, en met hen vele andere ‘filosofen’.

  Geliked door 3 people

 16. Nemesis zegt:

  Zou nu wel eens willen weten wat er moest of moet gebeuren met die FEMA camps van Obummer en de UN. Waar ook de UN een enorm potentioneel aan wapentuig, rijdende onderdelen van licht tot zwaar gewapend en veel personeel, spreek soldaten (ergens vandaan) door heel de USA heeft gebouwd en verspreid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s