Bendecriminaliteit – Zweden heeft zich er bij neergelegd

screenshot_165

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Zweden bevindt zich steil naar beneden in de afgrond, het wordt een land van wetteloosheid. In Stockholm is het aantal moorden tot recordhoogte gestegen, Malmö schreeuwt om hulp; maar in het hele zuiden van het land is geen rechercheur meer te vinden. Het ontbreekt de politie aan bronnen en daarom neemt het aantal opgeloste zaken steeds meer af. De bendecriminaliteit blijft maar toenemen, in de centra van de grote steden worden op klaarlichte dag moorden gepleegd, de ontwikkeling is meer dan ernstig.

journalistenwatch

De samenleving moet de macht van de criminele bendes terughalen, de huidige tolerantie ondermijnt het vertrouwen in de rechtsstaat. De rechtsstaat ligt constant een stap achter. Als deze trend niet doorbroken wordt, moet er een nationale mobilisatie komen, schrijft Anna Dahlberg in de krant “Expressen”.

Moet het leger te hulp worden geroepen om voor rust en orde te zorgen? In het verleden werd dit al in Italië en Frankrijk gepraktiseerd, maar niet in het noorden van Europa. En nog wel in Zweden! Het klinkt allemaal krankzinnig, maar we leven in krankzinnige tijden.

De problematische situatie zorgt bij een toenemend aantal mensen, dat zich dicht bij het gebeuren bevindt, voor losse tongen. De Zweedse spiraal van zwijgen is doorbroken. Advocaat Thomas Ahlstrand uit gotenburg is er eentje van een toenemend aantal die zich in het openbaar uit.

“Dit soort criminaliteit onderscheidt zich door twee bijzondere kenmerken van de criminaliteit die we tot nu toe kenden. De bendes hebben lak aan ons en onze waarden. En dan de brutaliteit. We zullen in de loop der tijd verliezen. We staan perplex. Ze schieten, ze denken dat ze aan een wedstrijd meedoen en ze jagen diegenen in de lucht van wie ze denken dat ze zich verkeerd zouden hebben gedragen. We begrijpen hen niet en daarom kunnen we er niet mee omgaan.”

“We är handfallna” – “We zijn machteloos”. We kunnen slechts hopen dat het voorbijgaat, anders zou de staat moeten capituleren.

Ahlstrand benadrukt dat hij noch wetenschapper noch criminoloog zou zijn. Hij haalt zijn opvattingen uit hetgeen hij ziet en in verband met zijn ervaringen op zijn werk. En hij onderscheidt twee soorten bendes, waarmee hij beroepsmatig contact had, die verschillen van de bendecriminaliteit tot nu toe:

“Onze waarden interesseren hen geen zier. Dat is de nieuwe instelling van de criminelen. Het is onze traditie in de omgang met criminaliteit dat de crimineel eentje van ons is, eentje die onze standaards deelt, die echter om sociale redenen – werkloosheid, slechte toekomstperspectieven, invloed van anderen, verslaving – een criminele lifestyle heeft aangenomen. Wij bieden hen beschermende maatregelen, begeleidende therapieën, onderwijs en uiteindelijk gevangenisstraffen, die al deze componenten bevatten. We betrekken hun families er bij. De basisvoorwaarde van al onze aanbiedingen is echter dat de criminelen onze waarden, onze moraal, onze kijk op de samenleving delen. Dat heeft vaak behoorlijk goed gefunctioneerd. Maar we weten niet hoe men met criminelen omgaat die zich noch iets van ons noch iets van onze waarden aantrekken.”

Want bij de criminele bendeleden met wie hij te maken heeft, gaat het niet alleen om jonge mannen die geen kansen in het leven hadden. Ze staan niet aan de rand van de samenleving en zijn ook niet verslaafd. Ze delen gewoon onze regels niet en ze zijn niet loyaal – ze hebben ook niet de wil om loyaal te zijn – aan de samenleving waarin ze leven. Ze zien geen reden om zich vanwege een gevangenisstraf te schamen. Het kan nogal lastig zijn en ongemakkelijk en iets dat je graag wilt vermijden, omdat het saai is om in de gevangenis te zitten.

Anderzijds ligt hun loyaliteit heel sterk bij de bende, de vrienden, de families, de clan, de wijk, en dit is wederzijds. Ahlstrand zegt dat men de families er niet altijd bij kan betrekken als je met de criminelen omgaat. De families denken vaak dat de crimineel fantastisch zou zijn, dat hij er goed aan zou bijdragen geld te verdienen. De onvoorwaardelijke liefde tot de moeder en respect tegenover de vader reflecteren vaak de totale en blinde loyaliteit van de ouders.

[…]

“Wat moet men doen? We kunnen meer en langer opsluiten bij criminaliteit met wapens. We kunnen de focus verleggen, weg van de rechten van de daders, naar die van de slachtoffers en de samenleving. We kunnen er niet van uitgaan dat de criminelen heel diep van binnen goed zijn. Maar we kunnen proberen jonge mannen en vrouwen vroegtijdig op te vangen en ze in de samenleving te integreren. Maar het risico is groot dat we het alleen nog maar volhouden in de hoop dat alles voorbijgaat.”

De focus verleggen van de rechten van de criminelen naar de behoeften van de samenleving. Men mag nu geen seconde meer wachten. Maar zoals de advocaat schrijft, bestaat er een groot risico dat men de ogen dichtdoet en hoopt dat alles voorbijgaat.

Zweden heeft zich er bij neergelegd.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
www.document.dk
Auteur: Felix

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

17 reacties op Bendecriminaliteit – Zweden heeft zich er bij neergelegd

 1. Mirjam zegt:

  Er valt niet te integreren! Van wie is Zweden? Van hen of van jullie? Doe niet zo masochistisch en sla ze op hun snufferd. Zet het leger in en drijf ze jullie land uit, maar heb en toon vooral géén medelijden, want dat hebben ze ook niet met jullie. Claim jullie land terug en doe niet onderdanig. Wees geen mietjes! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ga niet door met idioot te zijn en kom op en vecht!

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Ik ben het wel met je eens, maar deze goede bedoelingen slaan als een tang op een varken. Of zo je wilt zijn we als roependen in de woestijn. Of, om nog moderner uit te drukken; Als Geert Wilders voor de tweede kamer, de hele tweede kamer doet dan alsof ze stokdoof zijn !

   Geliked door 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Nee, het slaat niet als een tang op een varken. Omdat het zo belachelijk is dat Zweden zich zo laat ringeloren door buitenlanders die ze als slaven bedienen, is dit een normale reactie. Zweden moet wakker worden uit de bedwelming waar alle burgers onder schijnen te leiden. Als ze het niet doen, dan is Zweden echt verloren. Ik heb zelfs zin als ik alles daar zie, om er zelf met een bommenwerper op af te gaan. En dat is voor mij al iets bijzonders, want in het werkelijke leven ben ik een mens die goed nadenkt voordat ze iets doet.

    Als er niet gauw mensen opstaan in Europa, die Zweden weer bij zinnen brengen en het laat inzien dat ze zichzelf kapot maken met hun masochistische ‘liefde’ voor de zogenaamde vluchtelingen, dan is het echt verloren en dat zou jammer zijn. Het is altijd een heel bijzonder land geweest met een gezonde open mentaliteit en visie en nu wordt het overgenomen door barbaren die het land onderwerpen aan hun eigen duivelse wil. Ze mogen van mij, zoals Geert al zei, de rambam krijgen, omdat ze de hand bijten die hun voedt en de mensen pijn doen die goed voor hen zijn. Zweden en zijn burgers verdienen dit niet, want ik weet zeker, dat een groot deel van de mensen die daar leven dit gedwongen moeten ondergaan, omdat de linkse regering niet ophoudt met hun vernietigende achterlijke beleid. En ik denk ook dat ze niet alleen meer kunnen en dat er inderdaad hulp van buitenaf, van Europa moet komen. Want het is geen geheim dat Zweden over niet al te lange tijd een moslimland zal zijn, als dit zo doorgaat.
    Pippi Langkous was het uithangbord voor Zweden, want wie kent haar niet. Zij was en is tijdloos en behoort bij Zweden. Pippi leerde iedereen moedig te zijn, zonder vrees er gewoon op af te gaan. En ze won altijd. Zweden moet weer Zweden worden en Zweden blijven en dat vroegere Zweden behoort ook bij ons, bij Europa.

    Like

 2. Helena zegt:

  Zweden heeft het opgegeven, dat suffe land is al lang naar de knoppen. Laten wij ervoor zorgen dat wij òns land terugkrijgen tenminste als dat nog kan. Hopelijk stemt ieder verstandig mens volgend jaar maart op de PVV.

  Geliked door 1 persoon

 3. Thom zegt:

  Dat zou heel eenvoudig op te lossen zijn op de manier zoals ze de vorige eeuw in Bulgarije met criminelen omgingen. Ze werden verhoord, er werden vingerafdrukken genomen en een rapport ingevuld. Ook moest er dan nog een foto gemaakt worden. De crimineel moest dan zijn hoofd achter een gordijn in een soort kast steken. Daar stond een pistool in gemonteerd en kreeg hij een kopschot.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Vervolgens opende zich het luik onder zijn voeten en viel hij in een grote gehaktmachine alwaar hij vermalen werd en ingeblikt, als typisch Bulgaarse specialiteit.
   Ik heb me laten vertellen dat Bulgarije ’s economie drijft op de export naar Brussel.

   Het overdadig nuttigen hiervan leidt tot hardnekkige criminaliteit.

   Like

 4. Tjawatnu zegt:

  Een feministische utopie waar men de boze blanke man tot staatsvijand nr 1 heeft verklaard. Ik geloof dat ze in Sweden en Duitsland het point of no return al bereikt hebben. Dat er geen agenten te vinden zijn die onder die omstandigheden willen werken verbaast me niet. De politici en grote delen van het volk staan namelijk achter de vijand. Iedere sweed met een half brein is al lang gevlogen. Komt deze expats regelmatig tegen in ons land.

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  Trap eerst zoveel mogelijk van de gore slinkse ratten het land uit beste Zweden, of sluit ze levenslang op, want zij hebben jullie zwaar verneukt met hun facistische ideeen!!!
  En zeker zijn zij, die zich zogenaamd “anti” facisten noemen de echte facisten, een smerig stelletje adderen gebroed.
  Er zal een tijd komen in de noordelijke landen dat mensen met een vorm van weemoed terug zullen denken aan Breivik, die het nieuwe kader van de slinkse ratten probeerde een kopje kleiner te maken, waarbij dan meteen de vraag op komt of dit hele gebeuren geen hoax was met veel acteurs????

  Geliked door 1 persoon

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Ons Voorland… !

  Geliked door 1 persoon

 7. hans zegt:

  Inderdaad, slaan, slaan en nog eens harder slaan! Helpt dat niet schieten!

  Geliked door 1 persoon

 8. 4sjun zegt:

  Twee woorden ontbreken opvallend in het stuk.
  Socialisme en islam. Zou de huidige toestand in Zweden daar helemaal niets mee te maken hebben?

  Like

 9. Steven zegt:

  Gewoon met het leger door die steden heen trekken en al het rotte TUIG te lijf gaan en afschieten wil je nog baas blijven in eigen land.
  Maar zolang SLINKS alleen maar opkomt voor de arme allochtoon..zal het eerder erger worden dan afnemen!

  Like

 10. colin de Jong zegt:

  Het leger inzetten is een bittere noodzaak en laten ze die lamstraleen ook eens wat nuttigs laten doen. Ik heb vele Zweedse vrienden hier in Thailand en het zijn een stel luie en karakterloze figuren net als onze landgenoten. Afwachten tot we helemaal de regie kwijt zijn en dat zal niet lang meer duren met deze niets nutten in de regering.

  Like

 11. hendrikush zegt:

  De politiek verantwoordelijken in Zweden geven nu ook openlijk toe dat ze fout zaten.
  Het Zweedse drama is nog maar net begonnen want gezinsvereniging zorgt voor nog grotere ellende. Het is een schande als de veroorzakers van de teloorgang van dit land wegkomen met alleen een schuldbekentenis. Het zelfde geldt voor Merkel.

  http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.3445/swedish-politician-our-fault-it-was-a-mistake-sorry.html

  Like

 12. Je hebt toch niet voor niets een leger, gebruik het dan eens. Ze leggen zich er maar bij neer, hier wordt je toch kots misselijk van.

  Like

 13. Ronsijn zegt:

  Niet te geloven dat de afstammelingen van de Vikkingen zo gedegenereerd zijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s