Prijs olie schiet omhoog. Grote slag voor de islam.

screenshot_148

(Door: Joost Niemöller)

Tot in de jaren dertig van de vorige eeuw hadden we weinig last van de islam. Moslims vormden de primitieve bevolking in de westerse koloniën, en ze hadden daar zo hun gebruiken. Dat werd toegestaan, zolang er maar geen opstand van kwam. De westerse heersers waren slim en dus pragmatisch. De Nederlandse staat had bijvoorbeeld een van de eerste Arabisten in dienst, Snouck Hurgronje, die zich voordeed als moslim en zo daadwerkelijk wist binnen te dringen in Mekka. Maar zijn belangrijkste werk was het onderzoeken van de moslims in Nederlands-Indië, om zo na te gaan of er gevaar in zat. Het Ottomaanse rijk verkruimelde, en als gevolg daarvan begon er zelfs in Turkije een sterke seculiere beweging, om te ‘moderniseren.’ Dat gebeurde met harde hand. Vandaar dat Atatürk enorm bewonderd werd door de nazi’s.

Het leek eigenlijk wel zo’n beetje afgelopen met de islam aan het begin van de twintigste eeuw. Saoedi-Arabië was niet meer dan wat losse stammen in de woestijn, onder westers bewind. Landen als Iran, Irak, Pakistan, bestonden niet of nauwelijks. De Fransen, maar vooral de Britten heersten.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
joost-niemoller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Islam, oliebelangen, Westen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Prijs olie schiet omhoog. Grote slag voor de islam.

 1. Mary zegt:

  Dat we nog steeds olie nodig denken te hebben is een hele vreemde vele manieren om die olie te vervangen en al heel lang, half vorige eeuw werd door een Amerikaan de motor die op water liep al uitgevonden, de man is achter de tralies beland nooit meer wat van gehoord enz. dus nee dit wordt koste wat het kost in stand gehouden was dit niet zo geweest had de Islam niets gehad om welk vermogen dan ook te vergaren en om het tegen het westen te misbruiken, zonder geld armoede troef. En om nu in die smerig hete, vrouw onvriendelijke zandbak op vakantie te gaan met je gezinnetje, dacht het niet, dus ook daaruit geen inkomsten. En we kunnen dus nogmaals al lang zonder olie.

  Like

 2. Ongelovige zegt:

  ‘Het vuur van de islamisering werd ontstoken’
  Dit is HET grote raadsel voor mij, waarom dit overal tegelijk gebeurde gedurende de volgende decennia, van Marokko tot de Malediven werden moslims langzaamaan religieuzer, radicaler, gewelddadiger. Gelijktijdig ging het met het christendom overal in de westerse wereld langzaam maar zeker bergaf. Zit er iets in de kosmische straling?

  Like

 3. Republikein zegt:

  Er zijn zeker aanknopingspunten te vinden in de geschiedenis die de huidige toestand in de wereld mede hebben bepaald.
  De Balfour-verklaring en Lawrence van Arabië horen daar ook bij.
  De Engelse en Franse kolonisten hadden een dikke vinger in de pap, en zoals met haast alles op deze materialische planeet draaide het om 1 ding.
  Weg met die fossiele brandstoffen.
  Hebben we onlangs het Gods-deeltje ontdekt, bestaat er ook een Satans-deeltje.
  http://www.quest.nl/artikel/satan-deeltje-ontdekt-in-oude-data-van-cern
  Genoeg geluld, tijd voor het zwarte gat
  En zwarte koffie.

  Liked by 1 persoon

 4. Mirjam zegt:

  Begin jaren 80 van de vorige eeuw kwam de omwenteling door Ruhollah Khomeini, deze bracht alles in no-time terug naar het jaar nul, qua moraal, normen en waarden. Hij was een Iraans ayatollah en de leider van de Iraanse Revolutie in 1979. Van 1979 tot 1989 stond hij aan de macht in Iran en vormde het land om naar een streng religieus-fundamentalistische staat.
  Van toen af aan begon de ellende.

  Like

 5. kruisridder zegt:

  Wat we toen hadden, ook aan kolonien, hadden we moeten houden. Daarmee hadden we de islam verslagen.

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Begin vorige eeuw was de islam op sterven na dood. Maatschappelijk gezien maar ook moreel. Nu is de islam dat nog steeds, alleen hebben de plaatselijke machthebbers nu duizenden miljarden Dollars om het tegendeel te bewijzen. Maar het heeft geen zin. De islam is altijd al een samengeraapt zootje geweest en dat zal het blijven tot de islam definitief in de geschiedenisboeken staat beschreven als een verachtelijke ideologie. Het Nazisme is dood en verslagen, het communisme ligt ook met de pootjes omhoog en de ook de islam gaat diezelfde kant op, het zit geniepiger in elkaar, er zijn meer plaatselijke baasjes die er geld aan overhouden, dat is de kracht van de islam. Alle totalitaire regimes moeten het hebben van het onderdrukken van de mensen, het communisme, de Nazi’s en de ‘geitenneukers’ hebben dat gemeen. En steeds weer opnieuw komt er een tijd dat de mensen dit niet meer accepteren. Net als het communisme is uitgekotst en het Nazisme is afgeranseld, de islam komt ook aan de beurt.

  Ik hoop alleen dat er dit maal een heel groot Nürnberg-proces komt om alle schuldigen en ook de meelopers te veroordelen. Prachtig zal het zijn als alle burgemeesters en wethouders die met de islam geheuld hebben worden kaalgeschoren en op op een oude mestkar met een paard ervoor door de stad worden gevoerd. Denk ook aan de PvdA en aan D’66. Er komt een bijltjesdag! Laten we hopen dat deze bijltjesdag snel komt en dat het de laatste van de hele mensheid zal zijn. Elke keer weer opnieuw brengt een totalitair regime verdiet en onderdrukking, elke keer weer meelopers en kruiperige politici die verkondigen dat de islam een geloof is en daarom beschermd wordt door Artikel 1 van de grondwet. Nou de islam is geen geloof, het is een vorm van misdaad dat zich voordoet als een geloof. Ze moeten dus geen subsidie krijgen maar gevangenisstraf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s