Bittere domper voor de hoop van Trump-tegenstanders op hertelling van de stemmen

screenshot_72

(Vertaling: E.J. Bron)

Te hoge kosten: De presidentskandidate van de Amerikaanse Groenen, Jill Stein, trok zaterdag haar verzoek tot hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Pennsylvania in. Ze motiveerde dit met te hoge kosten. Oorspronkelijk had Stein zowel in Pennsylvania, Michigan en Wisconsin een hertelling aangevraagd.

epoch-times

In de drie staten had Trump bij de presidentsverkiezing op 8 november volgens de officiële uitslag nipt gewonnen – wat een enorme verrassing was, omdat de Democraat Hillary Clinton daar van tevoren duidelijk als favoriet gold. De politica van de Groenen, Stein, wilde daarom oorspronkelijk in alle drie staten de stemmen nogmaals laten tellen. Ze motiveerde dit met de volgens haar opgetreden “onregelmatigheden”, die zij echter niet nader benoemde.

Nu krabbelde Stein in ieder geval in Pennsylvania terug. In een brief aan de verantwoordelijke rechtbank verwees ze ernaar dat de ondersteuners van haar plan “normale burgers met normale financiële middelen” zouden zijn. “Ze kunnen het door de rechtbank geëiste bedrag van een miljoen dollar niet opbrengen.” Volgens een lijstje op haar website heeft Stein echter al zeven miljoen dollar (€ 6,6 miljoen) aan schenkingen voor de hertelling van de stemmen binnengekregen.

“De hertelling 2016 is zo duur, omdat de gekozen vertegenwoordigers het steeds hebben afgewezen om te investeren in een kiessysteem dat past in de 21e eeuw”, bekritiseerde Stein op Twitter. Bovendien kondigde ze voor maandag een protestmanifestatie aan tegenover de Trump Tower in New York. Ze zou met alle haar ter beschikking staande middelen vechten “om de correctheid, de zekerheid en de eerlijkheid van de verkiezing te controleren”.

Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen waren de drie belangrijke staten Pennsylvania, Michigan en Wisconsin een beslissende factor voor de totale overwinning van Trump. Hij profiteerde daarbij van het gecompliceerde kiessysteem in de VS. Want hij won, hoewel volgens nieuwe cijfers Clinton hem landelijk versloeg met ongeveer 2,5 miljoen stemmen.

De reden daarvoor is dat de president niet rechtstreeks door de kiezers wordt gekozen, maar door een kiesmannen-commissie. Voor diens samenstelling is niet het landelijke resultaat beslissend, maar de resultaten in de individuele staten. In de meeste staten krijgt de winnaar in de staat alle kiesmannen.

Trump had geprobeerd de hertellingen door Stein juridisch te verhinderen. Daarvoor gebruikte hij in een vrijdag in Pennsylvania ingediende interpellatie de argumentatie dat de politica van de Groenen, Jill Stein, geen bewijzen voor een mogelijke vervalsing van de verkiezingsuitslagen gepresenteerd zou hebben.

De onroerend goed magnaat had volgens de huidige uitslagen in Michigan gewonnen met een voorsprong van ongeveer 10.700 stemmen, in Wisconsin met ongeveer 27.300 en in Pennsylvania met circa 67.400 stemmen. Ondanks deze nipte resultaten geldt het als zeer onwaarschijnlijk dat hertellingen in deze staten iets aan de verkiezingsoverwinning van de Republikein zouden veranderen. Zijn concurrente Clinton van de Democraten ondersteunde weliswaar het initiatief van Stein, haar team en zijzelf hielden zich daarbij echter op de achtergrond.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Groenen, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Bittere domper voor de hoop van Trump-tegenstanders op hertelling van de stemmen

 1. Sjaak zegt:

  Wie het gelooft ! De ware grond is waarschijnlijk dat ze de moorddreigingen
  niet stand gehouden heeft ! Want de Trump kiezers zijn allemaal bewapend !

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Gho en wat gaat mevrouw Jill Stein met de opgehaalde miljoenen doen ?????????
  Zou ze die nou terug gaan geven ?????

  Like

 3. Mirjam zegt:

  Ik denk dat ze dit besluit niet echt alleen met het teveel aan kosten als rede heeft genomen, maar mede met het vooruitzicht op de toekomst. Ze weet dat de uitkomst van het onderzoek, in meer dan gewone zin, in Trumps voordeel zal uitpakken en dat ze dan voor de wereld voor gek zal staan (wat ze eigenlijk nu al doet). Haar hele reputatie en geloofwaardigheid staat op het spel en Trump zal de nieuwe president zijn. Een president die ook ZIJ te volgen heeft. Ze heeft eieren voor haar geld gekozen, maar naarmate de tijd verstrijkt en het gewoon wordt om Trump als president te hebben, zal haar tegenstand als een stigma aan haar blijven kleven en dat heeft gevolgen voor haar carrière en verdere leven.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Ik heb ergens gelezen dat de hertelling in Wisconsin al heeft plaatsgevonden en dat er welgeteld 1 stem verschil uit gekomen is en ten voordele van Hillary. De uitslag blijft dus verder ongewijzigd. Tja dan maken een eventuele verandering in die 2 andere staten voor de totaal uitslag niets meer uit: hij Trump blijft de gekozen president. Ben benieuwd wat die donateurs nou gaan doen: geld terug vorderen…..lijkt mij.

  Like

 5. volksrechter zegt:

  De groen grote muil weinig inhoud !

  Geliked door 1 persoon

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ach het is gewoon een syndroom: Ze hebben deze uitslag geen moment ingecalculeerd en nu kúnnen ze het niet loslaten en wíllen ze het niet loslaten.
  Sommige schijnzwangeren kun je er ook niet van overtuigen, dat ze níet zwanger zijn; psychiatrische hulp is dan beslist geboden!
  Nou, dat lijkt me hier langzamerhand eveneens het geval.

  Like

 7. Nemesis zegt:

  Die groene troelala is door Killary voor haar karretje gespannen, met fijne geld injectie van Soros. Helemaal geven ze het niet op, ze willen nu naar het Federale (konstitutionele) Hof. Ik durf niet te wedden op de uitspraak van dit Hof, tenminste als ze het doorzetten.

  Like

 8. Jan zegt:

  Waar enorm gefraudeerd is en natuurlijk door niemand minder dan de socialisten, is in Nevada. Hier werden 17086 stemmen uitgebracht door 9200 stemmers
  Jill Stein vroeg niet hier om hertelling wat logisch was in haar optiek was de stemmen waren in het voordeel van Killary.
  http://www.newsmaxtv.vegas/huuuge-nevada-voter-fraud-uncovered-worse-than-acorn/

  Like

 9. Jan zegt:

  Sally Field/Vliegende Non snapt niet hoe iemand op Trump kon stemmen.

  The veteran actress slammed the president-elect for his hypocrisy and lack of experience delivering on his campaign promises.

  She continued, “If you look at his past, if you look at his history, there is no evidence that he can do one single thing that he says he’s going to do,” said Field, becoming increasingly passionate as she spoke. “He has shown to be everything that he accuses and has accused Hillary Clinton of being. It is now evident he is all of those things, every single thing that he accused her of.”

  Field said she’s trying to figure out why those who voted for Donald Trump did so. “I want to know what other people are thinking. I want to know why they voted for this man who does not stand for anything,” she said.

  De trut zit samen met linksmens Chelsea Handler, dus feitelijk zitten zij elkaar te bevredigen.

  90% van Hollyweird is compleet geschift.

  Geliked door 1 persoon

 10. Caesar Lion Cachet zegt:

  LS…
  Niks te hoge kosten ! De Puppet masters vinden het wel goed zo… Trump hangt voorlopig goed aan de touwtjes en doet braaf wat hem bevolen wordt !

  Like

 11. Jan zegt:

  Hillary’s laatse schandaal

  Like

 12. Jan zegt:

  Court Stops Michigan Recount – Turns Out the Lights on Hillary Election Steal!!

  The Michigan Court of Appeals agreed that Jill Stein is not an aggrieved candidate and the recount must stop.
  — A.G. Bill Schuette (@SchuetteOnDuty) December 7, 2016

  That’s it! MI is done! We’ve won!
  Again… https://t.co/2K3zL1KDlS
  — Bill Mitchell (@mitchellvii) December 7, 2016

  Like

 13. Jan zegt:

  Betaald leugenaar Josh Earnest:

  video/1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s