EU & NAVO – Gezamenlijk voor de oorlog en tegen de fundamentele rechten

screenshot_7

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens een ontmoeting van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zullen er ook maatregelen voor een nauwere samenwerking van de EU met het militaire bondgenootschap worden besloten.

contra-magazine

Op in totaal zeven verschillende gebieden dienen de EU en de NAVO in het vervolg nauwer samen te werken. De meer dan veertig individuele maatregelen voor een sterkere samenwerking omvatten eveneens de strijd tegen zogenaamde “hybride bedreigingen”, de gezamenlijke “ondersteuning van derde landen bij de zelfverdediging”, de verdediging tegen cyberaanvallen en op elkaar afgestemde operaties op zee. Bovendien dienen er volgend jaar al voor het eerst “parallel aan elkaar verlopende en met elkaar gecoördineerde” manoeuvres plaats te vinden, zoals de “Welt am Sonntag” bericht.

Als je kijkt naar de woordkeuze, dan wordt duidelijk dat de Europese trans-Atlantici zich nu met het oog op de veranderde situatie als gevolg van de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de VS concentreren op een “sterkere arm” van de NWO-agenda. Als Trump tegen de wensen van de globalisten in met Rusland tot overeenstemming wil komen, dan moeten de Europese knechten het roer overnemen en deze plannen ondermijnen. “De verschillende uitdagingen op veiligheidsgebied maken het noodzakelijk dat we alle middelen die ons ter beschikking staan, inzetten – en precies dat zal de nauwere samenwerking tussen NAVO en EU mogelijk maken”, aldus de woordvoerster van de NAVO, Oana Lungescu, tegenover de krant.

Onder de dekmantel van de bestrijding van “hybride bedreigingen” zal daarmee (zie de nieuwe EU-richtlijn) de veldtocht tegen de alternatieve media vallen, die niet de koers van de trans-Atlantische NAVO-propagandapers vertegenwoordigen. En wanneer “derde landen bij de zelfverdediging” geholpen moeten worden, kun je er absoluut van uitgaan dat bijvoorbeeld de Oekraïne, Georgië en ander elanden in Oost-Europa en in de Kaukasus blootgesteld zullen worden aan massale politieke en militaire beïnvloeding door de EU en de NAVO.

Europa ziet zichzelf met een uiterst bedreigende ontwikkeling geconfronteerd, die leidt tot een uitbreiding van politieke repressie tegen anders denkenden, en die in het kader van het opkomende militarisme het gevaar van een militaire twist met Rusland dramatisch verhoogd. Zolang de mensen in Europa politieke partijen blijven ondersteunen die deze gevaarlijke weg nemen, wordt het echter niet beter.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op EU & NAVO – Gezamenlijk voor de oorlog en tegen de fundamentele rechten

 1. Pingback: EU & NAVO – Gezamenlijk voor de oorlog en tegen de fundamentele rechten - Ik zeg NEE tegen EU

 2. Mary zegt:

  Lijkt me lachen die EU denk een partij te zijn tegen Rusland met als vriendje China en Amerika dacht het niet he, ze worden steeds angstiger en vooral gekker bij het gevaarlijke af. Ik zou ook geen poot uitsteken als ik in het leger zat, tegen de eigen bevolking strijden zeker want daar komt het op neer bij die duistere EU club en hun NAVO vriendjes, laat de EU club fijn afsterven dan komt er sowieso vrede hoeft niemand verder iets voor te doen.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Wat hebben die idioten toch allemaal met de NAVO?
  De NAVO is al allang niet meer die zogenaamde “krachtige” verdedigingsmacht van vroeger en toen was het ook al helemaal niks…!
  Nu is de NAVO militair zelfs een schim van vroeger en nu moet de NAVO Rusland bedreigen…?
  Europa is een papieren propaganda-tijger geworden.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Tijdens een ontmoeting van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zullen er ook maatregelen voor een nauwere samenwerking van de EU met het militaire bondgenootschap worden besloten.
  Hoeveel leugens staan er in deze regel.

  Like

 5. kruisridder zegt:

  Trump is anders dan Roosevelt. Als hij ziet, dat de EU een oorlog uitlokt met de Russen, lijkt hij mij niet de man daar Amerikaanse levens aan te verspillen. Hij wil niet in die open val trappen door die nieuwe weg dat hij met de Russen heeft ingeslagen, op slag teniet te doen. Daar zijn de Amerikaanse belangen te groot voor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s