Ook in Finland wordt de strop aangetrokken – Politica veroordeeld wegens islamkritiek

screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

De politica van de Finnen Partij, Terhi Kiemunki, werd schuldig bevonden aan het opstoken tegen een etnische groep en werd veroordeeld tot een boete van € 450,- Kiemunki eiste een politieonderzoek om de beweringen te ontkrachten, waarbij het gaat om een door haar geschreven blogartikel. De politie stond echter op een aanklacht, waarop ze door een rechtbank in Tampere schuldig werd bevonden.

inselpresse

Dinsdag veroordeelde de districtsrechtbank Pirkanmaa de uit Tampere afkomstige politica van de Finnen Partij, Terhi Kiemunki, als schuldig wegens ophitsing tegen een etnische groep. Kiemunki werd ervan beschuldigd het delict in een blogartikel op de internetsite “Uusi Suomi” te hebben begaan, waarin ze beweerde dat alle terroristen in Europa moslims zouden zijn.

De rechtbank achtte haar schuldig aan het feit het islamitische geloof beledigd te hebben. Haar advocaten wezen de beschuldigingen van de hand en gingen tegen het vonnis in beroep.

Tijdens het proces werd aan Kiemunki gevraagd waarom ze geen onderscheid maakte tussen de islam en de radicale islam. Toen herhaalde ze dat ze verwees naar het onderscheid tussen de islamitische cultuur en de religie, en dat het “wellicht beter geweest zou zijn” om te spreken van geradicaliseerde elementen van de religie in plaats van het geloof als geheel.

De rechtbank oordeelde dat Kiemuniki´s artikel en haar uitspraak voor de rechtbank dezelfde toon zouden hebben en dat zij, toen zij over een “repressieve, intolerante en gewelddadige religie en cultuur schreef” het islamitische geloof in het algemeen bedoelde. De rechtbank concludeerde dat de politica in de blog gegeneraliseerd had en alle moslims bedoelde.

Het staan op een politieonderzoek wordt een eigen doelpunt

De rechtbank vervolgde dat de inhoud van Kiemunki´s bijdrage belasterend en beledigend zou zijn voor mensen die de islam als geloof leven. Het vonnis concludeerde dat het geschrevene ertoe bedoeld was om verachting en haat tegenover moslims op te wekken.

De rechtbank veroordeelde Kiemunki daarom tot een boete van € 450,-. Belangrijker dan de mogelijke gevolgen van de blogbijdrage echter was volgens de rechtbank het voldoen aan alle noodzakelijke criteria om de daad als strafbaar delict te kunnen kwalificeren.

De zaak werd als test gezien hoeveel men mag zeggen totdat men de grenzen van het toelaatbare overschrijdt.

Nadat het tot een openbare schreeuw van verontwaardiging tegen het blogartikel kwam, belde Kiemunki zelf de politie op om de zaak te onderzoeken en om te bepalen of ze een delict pleegde of niet. Destijds had ze al voor onvrede – en verhitte gemoederen – gezorgd, toen ze op Facebook spotte over islamitische kinderen die deelnamen aan de Finse Paas-traditie.

Kiemunki: Ik ben het slachtoffer

Na het vonnis kwam Kiemunki met een verklaring, waarin zij de enorme openbare druk achter het vonnis beklaagde. Ze zei dat ze van plan zou zijn om in beroep te gaan. Ze schreef:

“Ik ben nog steeds van mening dat het opnoemen van statistische feiten, of überhaupt het uiten van een mening, geen misdaad is, ook als deze mening iemand niet bevalt.”

Ze zei dat het blog “Uusi Suomi” er niet voor zou zijn om opzettelijke beledigingen te doen en dat er geen individuele personen werden aangevallen.

“Ik schreef dat ik niet wil hoe ons land door een cultuur wordt overgenomen, waarvan de wetten zijn gebaseerd op een gewelddadige, intolerante en onderdrukkende religie.”

De politica van de Finnen Partij voegde er aan toe dat haar blogartikel niet tegen alle moslims gericht was, maar er veelmeer op wees dat niet alle moslims terroristen zijn. Ze zei:

“In deze tijden en vooral de afgelopen dagen en nu bleken alle daders en terreurdaden islamitisch te zijn.”

Kiemunki hield vol dat zij het slachtoffer van deze zaak is. Ze sloot af met:

“Ik schrijf deze blog-bijdrage, omdat het optreden van de media, de Groenen en de linksen ertoe leidde dat ik veroordeeld werd als een criminele aanstichtster van haat en iemand werd die naar believen in het openbaar en privé beledigd en besmeurd wordt; iemand, wiens leven en zelfs haar familie al bedreigd werd.”

Kiemunki werd onlangs unaniem gekozen tot voorzitter van de plaatselijke afdeling van de immigratie-sceptische Finnen Partij. Ze is eveneens assistente van de parlementariër van de Finnen Partij, Lea Mäkipää.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
http://yle.fi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Finland, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Ook in Finland wordt de strop aangetrokken – Politica veroordeeld wegens islamkritiek

 1. Charles Martel zegt:

  Ze zit in de verkeerde partij net als Wilders. En corrupte rechters zijn een groter gevaar dan salafistische abd-islams.

  Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Ze zijn lekker bezig overal in Europa om iedereen aan te pakken met een mening die de rest niet aanstaat.
  En die vrouw heb niet meer gelijk, zoek er maar een terrorist tussen uit die geen mossel is.
  Die gaan ze niet vinden, en ze weten het.
  Er bestaan geen christenen, boeddha of van welke stroming dan ook waar aanhangers zichzelf opblazen of andere willen vermoorden.
  Nog even en elke reageerder wordt er 1 voor 1 uitgepikt om voor de rechtbank gesleept te worden.
  Fijne tijd gaan we tegemoet, waar je over je schouder moet kijken of er niet een verrader in de buurt is om je aan te geven.

  Geliked door 4 people

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. ieznogoedh zegt:

  Het vonnis concludeerde dat het geschrevene ertoe bedoeld was om verachting en haat tegenover moslims op te wekken.

  Oei, nu wordt het oppassen. Immers, de rechters hebben er blijk van gegeven wat ze in iemands gedachten kunnen lezen wat die persoon precies voor bedoeling had.
  Als ze die truuk nu ook aan de politie leren, dan hebben we binnen de korste keren echte gedachtenpolitie en worden we gedwongen om allemaal met een aluminium hoedje rond te lopen. Dat laat die politie dan wel weer meteen zien dat je slechte gedachtes te verbergen hebt, dus een gewone muts nemen (nee, ik bedoel niet sylvana) en daarin een onzichtebare aluminium voering aanbrengen.
  Als het zo doorgaat komt er een vluchtelingenstroom op gang richting Syria, marokko, turkije en nog meer van die mooie landen. Daar zijn de politiehersens zeer waarschijnlijk niet zo goed ontwikkeld zodat ze die gedachtenleestruuk nooit zullen beheersen.

  Like

 5. renato zegt:

  Wat zij Erdo? Er is geen gematigde islam. Islam is islam. Dussssss……

  Geliked door 1 persoon

 6. dees zegt:

  Al maak je een terugtrekkende beweging (stom,stom,stom!!!) de rechter zal je toch straffen en misschien juist wel daarom.

  Like

 7. Henk der Niederlander zegt:

  Het is dat Roland Freisler bij een bombardement door gegaan is anders zou je denken dat hij gevlucht zou zijn naar Finland.
  Niet vergeten dat op dit moment overal in Europa Roland Freislers rondlopen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Roland_Freisler

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlander zegt:

   Bedoelde uiteraard DOOD gegaan

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    In de gehele geschiedenis hebben er al genoeg corrupte, machtslustige, criminele en onrechtvaardige rechters van het kaliber Freisler, Fouquier-Tinville, Wyschinski enz. rondgelopen en daarbij hebben talloze nazi-rechters WO II overleefd om in de naoorlogse rechtbanken ongestoord weer opnieuw aan het werk te gaan en kregen ze vaak ruime pensioenen uitbetaald!

    Like

 8. hslot4 zegt:

  Ja dat is het voorwerk oor wat er komen gaat .
  Het gaat niet om de kleine boete maar om de veroordeling die bij de volgende aangifte zeker mee zal wegen en tellen zodat je nog harder gestraft kan worden .
  En je beroeps carriere zeer zeker in de weg zal staan .

  Geliked door 1 persoon

 9. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd dat het volk zich bevrijd van de politiekcorrecte elite !!!

  Geliked door 1 persoon

  • kruisridder zegt:

   Ooit is men daar in Roemenie mee begonnen door de Ceausescu’s op te ruimen in 1989 middels een massale volksopstand die door het Roemeense leger werd overgenomen. En werd gewonnen. Zodat de Roemeense elite werd opgeruimd en Roemenie zich losweekte van het Warschau-pact.

   Like

 10. Will zegt:

  Is er nou niet één leider die opstaat in Europa. Die het voor hun eigen het volk op
  neemt. Ze weten toch wat die ideologie doet! Angst????

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Europa-gezinde Van der Bellen wint verkiezingen Oostenrijk

   De Europa-gezinde links-liberale Alexander van der Bellen heeft de presidentsverkiezingen in Oostenrijk met een marginaal verschil gewonnen.

   Van der Bellen (72) versloeg de rechts-populistische Norbert Hofer met een verschil van 16.323 stemmen, melden Oostenrijkse media en de BBC maandag. Hofer erkent het verlies en stelt teleurgesteld te zijn.

   Hofer en Van der Bellen gingen zondag gelijk op en de 750.000 schriftelijk uitgebrachte stemmen moesten maandag de doorslag geven.

   De opkomst lag zondag rond de 72 procent. Hofer leidde toen nog met 51,9 procent van de stemmen tegen 48,1 procent voor Van der Bellen, maar verwacht werd al dat de kiezers die per post stemden vooral voor Van der Bellen zouden kiezen.

   http://www.nu.nl/buitenland/4266209/europa-gezinde-van-bellen-wint-verkiezingen-oostenrijk.html

   Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Het verhaal is duidelijk. Eerst zal de links groene kongsi weggedrukt moeten worden in alle instituties. In het onderwijs, rechtspraak, alle bestuurslagen, alle wetsuitvoerende organen, alle gemeente raden, provincie raden en de eerste en tweede kamer. Zij hebben vijftig jaar de tijd gehad in heel Europa complete landen over te nemen en te infecteren met het links/groene virus. Alleen we hebben geen vijftig jaar meer de tijd om het tij te keren. Als dat niet tussen nu en een aantal jaren gebeurd is het Europees continent verloren en zal de islamisering dit continent in steeds hoger tempo usurperen.

  Like

  • tjonge zegt:

   het begint op de lagere scholen en alle scholen die daar op volgen beste guusvelraeds .
   pure indoctrinatie, de kinderen worden al zeer jong tot gutmenschen gekneed en vergiftigd !
   dus DAAR zouden we moeten beginnen willen wij het tij gaan keren !

   Like

 12. Guardiacivil zegt:

  Al weer een bewijs hoe groot de nazi invloed van Brussel is.

  Like

 13. De omgekeerde wereld waarin wij leven. Een bom op Brussel tijdens een bijeenkomst zou een zegen zijn voor de wereld.

  Like

 14. Theodoor zegt:

  Het is nog steeds dat de elitaire politici, linkse vrienden hebben afspraken gemaakt, de toon willen zetten, maar het Volk zal winnen in de EU-staten.
  Langzaam, maar het Volk zal overwinnen.

  Like

 15. Jan zegt:

  De meiden uit de finale miss-Helsinki verkiezing 2017

  En de winnares en typische Finse

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   allemachtig, lag die soms naast een container Jan?

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Bij een Chimpansee contest , zou ze wellicht enige kans maken , maar ik zou op straat m’n hoofd niet omdraaien voor zo’n hoerenkop .

   Onbegrijpelijk !
   Laat ik nou altijd gedacht hebben dat die lui in Scandinavië zo nuchter waren vanwege de kou .
   Hoe warmer een land , hoe gekker de bewoners , toch ?

   Die vlieger gaat nu echt niet meer op !

   Bestond de jury uit een delegatie uit het blindeninstituut ?

   Like

 16. Jan zegt:

  Finse kinderen worden opgevoed tot communistische ratten

  Like

 17. Jan zegt:

  Keiharde toespraak van Michel Paulat (Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken)

  “Jullie moslims zouden niet eens mogen bestaan”

  Especially to you migrants and Muslims. I know you, I am not like most of the Finnish.
  I lived in your country for ten years and I’ve seen how cruel, arrogant and stupid you are.
  You have not created anything.
  You have not done nothing.
  You have absolutely done nothing.
  You’re just a sick who don’t respect your women.
  You force them to be your slaves.

  You do not respect other religions, you do not respect the Christian religion. I’ve seen it disappear for ten years.
  I have seen you murdering Christians.
  And if you don’t like [that] the truth, you are supposed to be tolerant according to your remarks but your not tolerant.
  Have you seen a church in Saudi Arabia?
  Have you see a Christian in Saudi Arabia who can have his his faith?
  You want us to celebrate your holidays?
  Do you celebrate Christmas?
  Do you celebrate Easter?

  You are absolutely out of this world. You should not even exist.
  And you should be banned from any civilized society.
  But do be spared one day we will kick you out.
  All of you and [the] young ones.

  You left – you left your country to collapse.
  You did not even fight, you have no guts.
  You did not stay to fight for your country, for your people, for your family, for your children, you just run away.

  But – be assured – be assured, one day. Most of Europe will rise against you.
  You tried before to [ ] conquer with weapons by war.
  But we will defeat you because you are not worth it.
  I ask one thing, Finnish Rise up – do not let the Islamification grow. Just – just stand up be [men] who are [ ] before and [ ]. Now: Fight for your freedom. Join us, raise your hand, and sing.

  Like

 18. Jan zegt:

  Fin ondertitelt video, justitie klaagt hem vervolgens aan wegens aanzetten tot haat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s