DE BILDERBERG-CONFERENTIES

screenshot_52

Hotel De Bilderberg

(Door: “Driek”)

Het was niet de door de lezers van E.J. Bron zo geliefde Koninklijke Hoogheid Prins Bernard die de Bilderberg Conferenties in het leven heeft geroepen, doch het was de Pool Dr. Joseph H. Retinger (1888 – 1960), die zijn leven heeft gewijd aan de versterking van de banden tussen de democratische landen van het Westen en tegen de dreigende gevaren van het oosten. Retinger werd geboren in Krakau, dat toen Oostenrijks was. Hij kwam op het idee om een strikt vertrouwelijke bijeenkomst te houden van mensen uit het bedrijfsleven. Het plan was geniaal van eenvoud en originaliteit.

Dr. Retinger stelde voor prins Bernard uit te nodigen om als leider van deze opzet te fungeren, en bij het houden van de conferentie als voorzitter daarvan op te treden.  Bernard zou een aanvaardbare voorzitter zijn uit politiek oogpunt.

De eerste stap was dus contact zoeken met Prins Bernard. Dit contact slaagde. De prins heeft – in het door Alden Hatch over hem geschreven boek – die audiëntie als volgt omschreven: “Het begon allemaal met een bezoek van Retinger, die mij vertelde dat hij zich zorgen maakte over de steeds sterker wordende anti-Amerikaanse stemming in Europa. Ook ik had mij daar al het hoofd over gebroken.”

De eerste conferentie werd gehouden van 29 – 31 mei 1954 in Hotel De Bilderberg bij Oosterbeek. Vandaar dat de conferentie de naam Bilderberg-conferentie kreeg, en de deelnemers aan de sindsdien elk jaar gehouden conferentie de naam Bilderbergers.

Heeft Bilderberg nu ook praktische resultaten opgeleverd? Dit is niet concreet te bewijzen. In de Bilderberg–groep worden geen stemmingen gehouden, er worden geen resoluties ingediend, er wordt alleen van gedachten gewisseld.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bilderberg. Bookmark de permalink .

20 reacties op DE BILDERBERG-CONFERENTIES

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik vind dat de tweede kamer regeringsleden moeten verbieden naar de Bilderberg ontmoetingen te gaan tenzij er openheid van zaken wordt gegeven zo niet dan thuisblijven.

  Geliked door 2 people

 2. Jackie2015 zegt:

  Het boek van Annejet van de Zijl De Amerikaanse Prinses hierin kan men lezen wat voor persoon Bernhard in werkelijkheid was. Hij was zo arm als een kerkrat.
  Verder heeft hij de Bildergroep Groep opgericht. Beatrix is er vanaf het begin heel nauw bij betrokken geweest en dat is vandaag aan de dag nog zo. Zo ook Willem Alexander.
  Nee er wordt niet vrijblijvend van de gedachten gewisseld. De Bilderberg Groep waar leden van alle Europese Koningshuizen lid van zijn, en er is geen enkele uitzondering, is een onderdeel van de illuminati. Zij zijn voorstanders van de Nieuwe Wereld Orde of te wel een één wereld regering.
  Gedurende deze conferenties in uitermate luxieuze – en elk jaar een andere omgeving worden oorlogen en andere rampen op de agenda gezet.
  Wat er in de wereld gebeurt en gebeurd is, is niet toevallig, het is allemaal met voorbedachte rade.
  Niet alleen regeringsleiders maar ook fractie voorzitters van de Tweede Kamer zoals Pechthold en Samson zijn uitgenodigd.
  Geert Wilders wordt uiteraard niet uitgenodigd.

  Geliked door 2 people

  • Driek zegt:

   Mijn gegevens zijn ontleend aan het boek van Paul Rijkens “Handel en Wandel”.
   Het boek van Van der Zijl gelezen, interessant boek. Prins Bernard was niet de oprichter van de Bilderbergroep, maar ja, U weet het beter.

   Like

  • Jackie2015 zegt:

   Nee heer Driek ik weet het niet beter. Ik heb mij in deze materie verdiept.
   Bernhard is voorafgaand aan de eerste conferentie door de liberale politicus en auteur Joseph Retinger benaderd en pleitte voor de eenwording van Europa dat zou moeten leiden tot een een wereld regering. Het woord Nieuwe Wereld Orde is voor het eerst gebruikt door Bush Sr.. Bernhard is met dit voorstel naar Washington DC gegaan en heeft hierover gesproken met ene Walter Bedell Smith die indertijd hoofd van de CIA Secret Service was. Hij steunde het voorstel van Bernhard, omdat hij dit ook een bijzonder goed idee vond.
   De eerste conferentie werd gefinancierd door Rockefeller en de Ford Foundation.
   67 vooraanstaande en invloedrijke mensen bezochten deze eerste conferentie in Oosterbeek van 29 t/m 31 mei 1954.
   http://www.activistpost.com/2013/01/founder-reveals-secrets-of-bilderberg.html
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_bilderberg_47.htm
   http://www.globaltruth.net/global-power-project-meet-the-bilderberg-group-high-priests-of-globalization/

   Links naar verschillende artikelen dat Bernhard indertijd de Bilderberg Groep heeft opgericht.
   Retinger en de financiers waren er zijdelings bij betrokken maar Bernhard wordt de Founding Father van Bilderberg genoemd.

   Like

   • Driek zegt:

    Jackie2015 zegt: Nee heer Driek ik weet het niet beter. Ik heb mij in deze materie verdiept.

    Ikke ook. Doch laten wij er niet over twisten, beste Jackie, er zijn belangrijker dingen dan die ouwe prins. Heeft U inmiddels het boek “Juliana”al gelezen” van Jolande Withuis?
    Interessant boek, hoor!

    Groetjes,

    Driek

    Geliked door 1 persoon

   • Jackie2015 zegt:

    Ja dat heb ik heer Driek Vooral de zin dat iemand zei over Bernhard, dat hij een prins was maar geen heer. Het schijnt dat hij nooit meer bij Juliana is geweest nadat ze gevallen is en dementie bij haar geconstateerd is als ik het wel heb.
    In elke geval zijn wij het eens dat Bernhard een grote schobbejak was. Dat bevestigt het boek van Jolande Withuis maar weer eens.
    U ook de vriendelijke groeten.:-)

    Like

 3. tjonge zegt:

  “Heeft Bilderberg nu ook praktische resultaten opgeleverd? er wordt alleen van gedachten gewisseld.”
  .
  beste driek, ik ben bang dat het heul veul resultaten geboekt heeft en dat het niet enkel “over gedachten wisselen” gaat.
  .
  die resultaten zijn natuurlijk niet in het belang van de gewone burger, begrijpt u wel ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Guardiacivil zegt:

  Voor het eerst het boek van Willem Oltmans gelezen: Den Vaderland Getrouwen.
  Hierin laat Willem Oltmans al duidelijk de elite zien die dwarsliggen bij een verlies van een kolonie, tevens de ongelooflijke hoge topmensen die via allerlei wegen en vriendjespolitiek elkaar beïnvloeden. Een boeiend dagboek en tevens een stukje geschiedenis met onderlinge verhoudingen en wereldbelangen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Een bomaanslag op dat infantiele zooitje zou een goede zaak zijn !

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Om zijn leven kleur en allure te geven was Bernard kennelijk overal voor in . Hij was echter bij de duivel op schoot gaan zitten..

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Naast de Bilderberggroep – waar het koninklijke huis een bekend lid van is en graag geziene gast – is ernog de NWO (NewWorldOrder)groep en niet te vergeten de Vrijmetselaars/Illuminati. De Bilderberggroep heefto.a. als leden HenryKissinger en de Rothschilds en waar multimiljardair én adviser van Merkel lid van is weet ik niet precies, maar ook die trekken stevig aan de touwtjes op de achtergrond. Was het niet na de laatste bijeenkomst van Bilderberg in Dresden juni 2016 dat Rutte (na zijn bezoek eraan) opeens uit de kast kwam en publiekelijk verkondigde dat hij een rot/bloed hekel heeft aan referenda??? En dus gewoon verder gaat met het negeren van ons NEE én zelfs de WET……. en nu in december 2016 is er nog niets gebeurt. En zelfs de 2e kamer laat hem zijn gang gaan ondanks Hún limiet van 1 november 2016, niemand die hem tot de orde roept…….En dat is dan diezelfde Rutte die afgelopen week nog verkondigde bij de EU: als de politici niet beter naar de bevolkingen gaan luisteren valt de EU uit elkaar…….!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s